Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona już okres? Ciekawe kiedy mnie nawiedzi.
    Wedle informacji, które były na forum od teraz waga poleci :p

Tak to wygląda u mnie

Waga przed ciążą 67 kg
    22.10.2015 10:00 86kg (dzień przed porodem)
    30.10.2015 8:00 110cm 75kg
    18.12.2015 10:30 100cm 69,1kg

Centymetry to obwód w brzuchu, pod pepkiem. Na me nieszczęście mam ogromne boczki po ciąży. Bez nich byłoby znacznie mniej.

Marzenie: 60 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:02

Little Frog lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jak sie dorwiemy to dopiero vedzie :D

No pieknie nasze dzieciaczki spia ! My pospalismy do 10! :D

Kurcze ciekawe kiedy ja dostane ..? Oby nie teraz! Moja kuzynka karmila dwa lata i nie miala wgl moze i u mnie tak bedzie ? :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka i Szczęśliwa, jak się dorwiecie to nam niedługo oznajmicie, że Natanek i Oskarek będą mieli rodzeństwo :D

Little Frog, maluda, madu, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Zakrętka i Szczęśliwa, jak się dorwiecie to nam niedługo oznajmicie, że Natanek i Oskarek będą mieli rodzeństwo :D
    Właśnie to samo chciałam napisać! :):)

Ojjj, my wczoraj do spania poszliśmy po 1... Tak jak pisałam, to mała od 19 jadła co 2h, a przed samym jedzeniem zasypiała może na 10-15 min.

Co do wagi, to ja tę sprzed ciąży już osiągnęłam, ale mam takie skromne marzenia jak Katarzyna ;) W końcu więcej ruchu :)

• maluda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za opinie dotyczące wieczornych spacerów :) ja też najczęściej wychodzę między 12-15 więc trochę się obawiałam późniejszych godzin. Wczoraj wyszliśmy po raz pierwszy na spacer o godz. 17.30na "jazdę próbną" jak mąż wrócił z pracy i było całkiem fajnie- mały się uspokoił po kilku godzinach marudzenia i płaczu, było ciepło i nawet dymu nie było czuć (o to bałam się chyba najbardziej).
    Wojtek i tak nigdy nie śpi w domu miedzy 17.00 a 23.00 więc dla niego to wcale nie późna godzina na spacer :) a poza tym stwierdziłam, ze trzeba te nasze dzieci hartować, bo pójdą do przedszkola czy szkoły to nikt nie będzie patrzył czy zimno czy dymu dużo i tak trzeba będzie wyjść z domu :)

Agaton myślałam nad zakupem chusty, ale zastanawiam się czy Wojtkowi ten sposób będzie pasował i czy nie wydam niepotrzebnie pieniędzy, bo on to ciągły aferzysta... wystarczy, że nawet czapka minimalnie się przesunie i już straszna afera z alarmem :) podliczę wydatki i może zaryzykuję :)

Wiedźma śliczna córeczka i świetne zdjęcia :)

Agaton ja zawsze też tłumaczę sobie i mężowi, że to na pewno skok rozwojowy, żeby dać jakoś radę :) ale czasami to te skoki u nas jakąś wieczność trwają :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, nie wiem o jakim luzie mówisz, ale ja nic nie daję. Tak, jak zamotam (a staram się jak najlepiej/najmocniej, a jak motam na wybudzonego, to po usnieciu dociągam), tak zostawiam. Ja muszę koniecznie drugą kupić, bo codziennie używamy i nie prana była od jego 10dnia życia :/

Polkosia, chusta jest cudowna. Nie tylko ułatwia życie, ale bliskość maluszka śpiącego przy twoim sercu jest po prostu wspaniała ♡

Agatka, zacznij motac na śpiąca najpierw :) zresztą wiele dzieciaków (nasz też a tyle chustujemy) się rzuca, bo coś tam im się nie podoba i/lub im przeszkadza. Jak chustujesz, to chodź po mieszkaniu i/lub bujaj się na boki, szum do ucha, po prostu uspokajaj. Jak zamotasz i nie śpi, rób to samo. W końcu przyśnie wtulona w twoje ciepłe ciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:35

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Tysia śpi na podusi do karmienia po cycku i tak sobie siedzimy ;) Chodzić mi się nie chce i tak :P

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - to inaczej powiem. U nas kupa to głównie woda. Przy końcu jest troszkę kupy prawdziwej. Czasami jak zrobi kupę to zostaje żółta plama na pampersie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mi Tysia śpi na podusi do karmienia po cycku i tak sobie siedzimy ;) Chodzić mi się nie chce i tak :P

Ja też tak robię ;) a jak spróbuję odłożyć to zaraz pobudka :D

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda,ja mam chustę z allegro "azimi", zwykla bawelniana i jestem zadowolona. Moja kolezanka ma elastyczna i mówi,ze taka łatwiej zamotac. Ja tez nie chciałam wydawc dużo pieniędzy na cos,co niekoniecznie sie sprawdzi. Jak dla mnie to chusta jest fajna,ale na pewno nie do motania w domu,bo by mi się nie chciało,jedynie na spacery i to tez nie zawsze. Dużo zalezy od dziecka:)
    Zakocona,dzieki za info,moze jestem przewrazliwiona,ze jej krążenie zaburzam hehe:)

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Agania ja już zrobilam 2 tyg temu dla młodej. A na obiad nie będę nic kupować, będzie nam robiła kucharka wszystko, bo mój M stwierdził że się narobie przed a na chrzcinach będę zmęczona. U mnie na szczęście mloda z moją babcią zostaje jak nie ma M, i w razie co to dzwoni. Ale udało mi się wszystko pozalatwiac.

U nas chrzciny na sali na 60 osób i też będzie kucharka, bo kto by dał radę dla tylu osób gotować :) ja chciałam tylko najbliższych zaprosić do domu na obiad, ale mąż się uparł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:28

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka polubilam ale chyba za szybko :D
    Po tym bolu po cc to tak szybko sie nie zdecyduje hehe takze my narazie bez rodzenstwa :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupic nosidelko bondolino. Zakocona, jezeli chcesz mogę ci odsprzedać swoja, mam tej samej formy co ty.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    U nas chrzciny na sali na 60 osób i też będzie kucharka, bo kto by dał radę dla tylu osób gotować :) ja chciałam tylko najbliższych zaprosić do domu na obiad, ale mąż się uparł...
    Wow, kupa ludzi!! My ochrzcimy dopiero jak zjedziemy do Polski - może na wiosnę. Naliczyliśmy jakieś 30 osób i to mi się już dużo wydawało :D

polkosia lubi tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny 3.01 na 20 osób w lokalu.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    U mnie usnal o 20, pobudka o 5 i 8 na jedzonko.
    Rewianka daj mi to mleczko co masz za dużo, chetnie wezmę, bo u mnie sucho

Gdybym miała komu oddać tutaj blisko, to chętnie bym oddała... Szkoda tego wylewać, a ja przez te 2 miesiące wylałam pewnie kilka litrów :-/ Nie chciałam nikogo wym wpisem urazić, po prostu jest to dla mnie źródłem frustracji, bo spodziewałam się problemów w drugą stronę, tzn. za mało mleczka...

Dziewczyny, mam problem :-(
    Czy Wasze dzieci też mają takie preferencje jeżeli chodzi o strony? Od jakiś 3-4 dni Franek na leżąco układa głowę ciągle w lewo (też we śnie) i nie ma siły, żeby go przekonać, żeby obracał w prawo, odwraca tylko wzrok, ale nie głowę. Z kolei kiedy Go nosimy (kiedy jest w pozycji pionowej albo leży na brzuchu) to ciągle odwraca głowę w prawo i nie chce w lewo!

Zawsze robię wszystko naprzemiennie (obracanie, przebieranie, przewijanie, kąpanie) więc nie wiem, skąd Mu się te preferencje wzięły! :-( Zastanawiam się, czy już z Nim iść do fizjoterapeuty... Czy Wasze dzieci też tak mają? Co o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:27

• paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania to sporo osób. U nas będzie 24 i chrzcimy 25.12.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które maja za dużo, sa banki mleka, niektórym wcześniakom takie mleczko ratuje zycie

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, dopóki nie jest tak ze wszystko robi stale i na jedną stronę to ja bym nie szła. Maciek był asymetryczny w prawo a teraz głową cały czas na lewo. ..

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, które maja za dużo, sa banki mleka, niektórym wcześniakom takie mleczko ratuje zycie

Agatka, tutaj gdzie obecnie chwilowo pomieszkuję (u rodziców) nie ma nawet normalnego banku, nie wspominając o banku mleka ;-) Dlatego napisałam, że gdybym miała komu oddać, to bym oddała, ale niestety nie mam :-(

Czasami żartuję, że żałuję, że mi się bliźniaki nie urodziły :-P

agaton lubi tę wiadomość

‹‹ 2948 2949 2950 2951 2952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ