Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chustujace, moja nieznositego wiązania, strasznie się wyrywa. Macie jakis pomyśl jak ja przekonać?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie odciągam w nocy,bo nieraz mam takie twarde kamiory,ze aż bolą. Wtedy ide do łazienki i ręcznie odciągam teoche mleka do poczucia ulgi. Odciągam do pojemnika do którego nalewam wody do mycia pupci Helenki i później dolewam tylko wody do tego mleczka i przemywam tym pupcie:) nie chce sobie laktacji pobudzić,bo Hela w nocy nieraz 9h ciurkiem przesypia.
    Rewianka,to niezła mleczarnia u Ciebie. Faktycznie przydałoby sie troche przykręcić kurki hehe:) sorki za żarcik. Nie wiem co Ci poradzić,bo ciezka sprawa,ze same piersi nie regulują...
    A dziewczyny,mam pytanie,jak chustujecie to ja tez dociagam mocno,ale jak zawijam nóżki to sie boje i daje jej teoche luzu tylko równomiernego,żeby nie sciskalo nóżek za bardzo. Jak wy to robicie?
    Zakręcona,ale rosnie rośnie ten Twój Oskarek:) przeskoczy niejednego dzieciaczka wczesniej urodzonego hehe

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny chustujace, moja nieznositego wiązania, strasznie się wyrywa. Macie jakis pomyśl jak ja przekonać?
    Ja daje smoczek,potem wyciągam jak zaczyna przysypiac:)
    Moja tez się wyrywa,ale mam nadzieje,ze po którymś razie juz się jej itrwali,ze to jest fajne i będzie się cieszyla na sam widok chusty:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a no rośnie rośnie , na szczęście nie jest grubiutki tylko długi i się po nim go rozkłada :-)
    Ale jak tak ogólnie patrzę na dzieciątko swoje to tak się zmienia z dnia na dzien , taki chłopiec się robi a zarazem taką kruszynka jest , że tylko opatulic kocykiem , pieluszka i tulac :-)
    Mogłabym tak mu się przyglądać godzinami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do chusty się jakoś nie przekonałam... Nie wiem, denerwuje mnie to motanie się w nią...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,mam to samo,jak z nią chodzę na rękach to od lustra do lustra żebym mogla na ta slodka buźkę popatrzeć:)
    Polkosia,mnie tez to wkurza i to jeszcze mam taka dluga i po ziemi sie wala,ale jak się juz zamota to tak cudownie blisko jest dzidzia:) ja po pierwszym motaniu myślałam, ze chyba wloze do szafy i tyle będzie chusty ale nie lubię przechowywac bezużytecznych rzeczy,wiec zaczelam używać:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę od lustra do lustr....sprawdzić czy już śpi :D Heheheh :D Ale w telefonie co chwilę zdjęcia przeglądam i wracam do tych pierwszych :):)

Ja też dwa razy testowałam noszenie w chuście :) Jak dostałam od bratowej, to myślałam, że mi jakąś zasłonę dała :D A jak mi powiedziała do czego to służy, to byłam w szoku, bo miałam problem, żeby to poskładać :D

Kaja z oczami jak 5zł leży w łóżeczku i nie zapowiada się, żeby miała spać... A niedawno ją pochwaliłam! I tak od kąpieli o 19...pełna energii, pobawi się itp, później na chwilę zaśnie, przebudzi się i na cycka..po 19, po 21 i przed chwilą. No mam nadzieję, że następny posiłek będzie chociaż za jakieś 3h...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka u Mnie kąpiel 19:30 a zasnął o 21:30 ispi dalej , drugi dzień tak już . Dziecko mk rozregulowalo jakoś .
    Ja taką chustę chętnie bym założyła z raz dla wypróbowania ale przeraża mnie wiazanie jej hahaha , samemu chyb rady się nie da nie ?
    Ja to samo wracam do zdjęć z porodowki tak patrzę <3 ten czas tak leci

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka zasnęła dopiero 10 min temu przy cycku. Aż boję się wstać i włożyć do łóżeczka, że się znów obudzi.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dość długiej przerwie w pisaniu...
    Czytam na bieżąco ale czasami ciężko jest mi odpisać. Ogarnąć 2 dzieci, dom to trochę jest. Ale mieszkanie na święta posprzątane, wczoraj Zuzia była taka grzeczniutka ze bawiła się w leżaczku, patrzyła co robię a ja sprzątałam.
    Przedwczoraj byłyśmy na szczepieniu, tym razem trochę łagodniej przeszła, bo plakala w sumie tylko przy wkluciu. Od czasu wyjścia ze szpitala Zuzia śpi w łóżeczku, czasami ją biorę do siebie bo lubię z nią spać :-) wazy juz 5680, takze rośnie pannica.
    Czekam właśnie na M bo jedzie do domciu na święta po prawie miesiącu nieobecności :-)
    Zakocona Twój to porządny facet... 7 kg :-) jest co nosić
    Mika szczęśliwej podróży, zeby wszystko Ci się ułożyło...
    No i Szczesliwa i Zakręcona fajnie, że już nie długo tez zobaczycie się ze swoimi mężczyznami :-)
    Ciekawe co u Battinki, dawno się nie odzywała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 02:44

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zasnal o 20 i wstal teraz amciu i zasnal . Takze mi nie pozostaje nic innego jak pojsc spac !

Ja tez jednak sie nie przekonalam do chusty znalazlam na malego inne sposoby i jakos jej nie Zamowilam :)

Paulaaa o to super ze juz niedligo sie zobaczycie ! Tez bede chyba czekac cala noc na swojego i oko mi sie nie zamknie ze szczescia !
    Ciesze sie ze Zuzka grzeczniutka daje Ci sprzatac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 02:35

paula1, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa to tez Ci ładnie dzisiaj śpi :-)
    Moja usnęła po 21, obudziła się na jedzonko po 1 i dalej śpi. Trochę się wierci podczas spania i zaraz idzie baczek i śpi dalej.
    Szczesliwa nie mogę narzekać na Zuzie bo jest naprawdę grzecznym dzieckiem. A ostatnio jest taka kochaniutka, zalotna, jak sie śmieje, rozmawia, aż do schrupania :-)
    No jeszcze dwie godz i M będzie w domu. Zawsze się boję o niego jak jedzie w nocy i spać nie mogę.
    Zuzia obudziła się o 4, pojadła i dalej śpi w łóżeczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 04:59

agaton, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwia i Zakręcona jak dorwą mężów jak przyjadą to dwa dni ich nie zobaczymy :p

Jestem z siebie dumna. Późny wieczór i przed północą Majka wiecznie na cycku. Nic jej nie leciało. Darła się. Już nawet mąż powiedział, że zrobi mm, ale nie zaparłam się. Majka zasnęła przed 1:00. Obudziła się o 7:00. Spała super jak na "głodne" dziecko :p

agania, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usnal o 20, pobudka o 5 i 8 na jedzonko.
    Rewianka daj mi to mleczko co masz za dużo, chetnie wezmę, bo u mnie sucho

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy zakupy zrobić na chrzciny, Oliwka zostaje z moją "ukochaną" teściową. Odciągnęłam w 10 minut 120ml mleka - chyba dobry wynik ;) poda jej jak zgłodnieje. Boję się, że będzie co chwilę do mnie dzwonić, że Mała płacze i nie będzie umiała sobie z nią poradzić, ale kurcze moja mama akurat lekko się przeziębiła i nie może z małą zostać... Trudno, najwyżej wrócimy do domu jak coś.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym, byłam wczoraj znowu z Oliwką u pediatry, bo nadal robi wodniste kupy i śluzowate. Mam odstawić produkty mleczne na 2 tygodnie i zobaczymy. Pediatra powiedziała żeby na razie się nie martwić tymi kupami, bo Oliśka zachowuje się normalnie, ładnie przybrała na wadze (400 gram w tydzień i waży już 4970g), więc jeśli po 2 tygodniach nie zauważę zmiany w kupach, a dalej będzie przybierać to mam wrócić do diety po staremu, widocznie taka jej uroda.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski .
    Jejku jak mnie mdli , w krzyżu lupie i leje się jak z kranu :-( okres na maksa , 3 dzień już albo 4 , stracilam rachubę czasu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej laski .
    Jejku jak mnie mdli , w krzyżu lupie i leje się jak z kranu :-( okres na maksa , 3 dzień już albo 4 , stracilam rachubę czasu .
    Ze mnie tez się lalo jak z kaczki, ale na szczęście bezboleśnie. Wczesniej miałam @ ze tylko ketonal pomagal na bol.

mhsvh371pdpt408y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja praktycznie nie jem produktów mlecznych, a kupy są zazwyczaj wodniste, jak rozrzedzona musztarda. Nie przejmuję się tym, bo nie ma kłopotów z brzuszkiem ani z wypróżnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 10:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej laski .
    U mnie też okres 2 dzień, dobrze że bezboleśnie. M przyjechał a tu zonk :-P. Dobrze ze 2 tyg będzie :-)

Agania ja już zrobilam 2 tyg temu dla młodej. A na obiad nie będę nic kupować, będzie nam robiła kucharka wszystko, bo mój M stwierdził że się narobie przed a na chrzcinach będę zmęczona. U mnie na szczęście mloda z moją babcią zostaje jak nie ma M, i w razie co to dzwoni. Ale udało mi się wszystko pozalatwiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:58

‹‹ 2947 2948 2949 2950 2951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ