X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chustujace, moja nieznositego wiązania, strasznie się wyrywa. Macie jakis pomyśl jak ja przekonać?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie odciągam w nocy,bo nieraz mam takie twarde kamiory,ze aż bolą. Wtedy ide do łazienki i ręcznie odciągam teoche mleka do poczucia ulgi. Odciągam do pojemnika do którego nalewam wody do mycia pupci Helenki i później dolewam tylko wody do tego mleczka i przemywam tym pupcie:) nie chce sobie laktacji pobudzić,bo Hela w nocy nieraz 9h ciurkiem przesypia.
    Rewianka,to niezła mleczarnia u Ciebie. Faktycznie przydałoby sie troche przykręcić kurki hehe:) sorki za żarcik. Nie wiem co Ci poradzić,bo ciezka sprawa,ze same piersi nie regulują...
    A dziewczyny,mam pytanie,jak chustujecie to ja tez dociagam mocno,ale jak zawijam nóżki to sie boje i daje jej teoche luzu tylko równomiernego,żeby nie sciskalo nóżek za bardzo. Jak wy to robicie?
    Zakręcona,ale rosnie rośnie ten Twój Oskarek:) przeskoczy niejednego dzieciaczka wczesniej urodzonego hehe

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny chustujace, moja nieznositego wiązania, strasznie się wyrywa. Macie jakis pomyśl jak ja przekonać?
    Ja daje smoczek,potem wyciągam jak zaczyna przysypiac:)
    Moja tez się wyrywa,ale mam nadzieje,ze po którymś razie juz się jej itrwali,ze to jest fajne i będzie się cieszyla na sam widok chusty:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a no rośnie rośnie , na szczęście nie jest grubiutki tylko długi i się po nim go rozkłada :-)
    Ale jak tak ogólnie patrzę na dzieciątko swoje to tak się zmienia z dnia na dzien , taki chłopiec się robi a zarazem taką kruszynka jest , że tylko opatulic kocykiem , pieluszka i tulac :-)
    Mogłabym tak mu się przyglądać godzinami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do chusty się jakoś nie przekonałam... Nie wiem, denerwuje mnie to motanie się w nią...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,mam to samo,jak z nią chodzę na rękach to od lustra do lustra żebym mogla na ta slodka buźkę popatrzeć:)
    Polkosia,mnie tez to wkurza i to jeszcze mam taka dluga i po ziemi sie wala,ale jak się juz zamota to tak cudownie blisko jest dzidzia:) ja po pierwszym motaniu myślałam, ze chyba wloze do szafy i tyle będzie chusty ale nie lubię przechowywac bezużytecznych rzeczy,wiec zaczelam używać:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę od lustra do lustr....sprawdzić czy już śpi :D Heheheh :D Ale w telefonie co chwilę zdjęcia przeglądam i wracam do tych pierwszych :):)

Ja też dwa razy testowałam noszenie w chuście :) Jak dostałam od bratowej, to myślałam, że mi jakąś zasłonę dała :D A jak mi powiedziała do czego to służy, to byłam w szoku, bo miałam problem, żeby to poskładać :D

Kaja z oczami jak 5zł leży w łóżeczku i nie zapowiada się, żeby miała spać... A niedawno ją pochwaliłam! I tak od kąpieli o 19...pełna energii, pobawi się itp, później na chwilę zaśnie, przebudzi się i na cycka..po 19, po 21 i przed chwilą. No mam nadzieję, że następny posiłek będzie chociaż za jakieś 3h...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka u Mnie kąpiel 19:30 a zasnął o 21:30 ispi dalej , drugi dzień tak już . Dziecko mk rozregulowalo jakoś .
    Ja taką chustę chętnie bym założyła z raz dla wypróbowania ale przeraża mnie wiazanie jej hahaha , samemu chyb rady się nie da nie ?
    Ja to samo wracam do zdjęć z porodowki tak patrzę <3 ten czas tak leci

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka zasnęła dopiero 10 min temu przy cycku. Aż boję się wstać i włożyć do łóżeczka, że się znów obudzi.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dość długiej przerwie w pisaniu...
    Czytam na bieżąco ale czasami ciężko jest mi odpisać. Ogarnąć 2 dzieci, dom to trochę jest. Ale mieszkanie na święta posprzątane, wczoraj Zuzia była taka grzeczniutka ze bawiła się w leżaczku, patrzyła co robię a ja sprzątałam.
    Przedwczoraj byłyśmy na szczepieniu, tym razem trochę łagodniej przeszła, bo plakala w sumie tylko przy wkluciu. Od czasu wyjścia ze szpitala Zuzia śpi w łóżeczku, czasami ją biorę do siebie bo lubię z nią spać :-) wazy juz 5680, takze rośnie pannica.
    Czekam właśnie na M bo jedzie do domciu na święta po prawie miesiącu nieobecności :-)
    Zakocona Twój to porządny facet... 7 kg :-) jest co nosić
    Mika szczęśliwej podróży, zeby wszystko Ci się ułożyło...
    No i Szczesliwa i Zakręcona fajnie, że już nie długo tez zobaczycie się ze swoimi mężczyznami :-)
    Ciekawe co u Battinki, dawno się nie odzywała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 02:44

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zasnal o 20 i wstal teraz amciu i zasnal . Takze mi nie pozostaje nic innego jak pojsc spac !

Ja tez jednak sie nie przekonalam do chusty znalazlam na malego inne sposoby i jakos jej nie Zamowilam :)

Paulaaa o to super ze juz niedligo sie zobaczycie ! Tez bede chyba czekac cala noc na swojego i oko mi sie nie zamknie ze szczescia !
    Ciesze sie ze Zuzka grzeczniutka daje Ci sprzatac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 02:35

paula1, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa to tez Ci ładnie dzisiaj śpi :-)
    Moja usnęła po 21, obudziła się na jedzonko po 1 i dalej śpi. Trochę się wierci podczas spania i zaraz idzie baczek i śpi dalej.
    Szczesliwa nie mogę narzekać na Zuzie bo jest naprawdę grzecznym dzieckiem. A ostatnio jest taka kochaniutka, zalotna, jak sie śmieje, rozmawia, aż do schrupania :-)
    No jeszcze dwie godz i M będzie w domu. Zawsze się boję o niego jak jedzie w nocy i spać nie mogę.
    Zuzia obudziła się o 4, pojadła i dalej śpi w łóżeczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 04:59

agaton, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwia i Zakręcona jak dorwą mężów jak przyjadą to dwa dni ich nie zobaczymy :p

Jestem z siebie dumna. Późny wieczór i przed północą Majka wiecznie na cycku. Nic jej nie leciało. Darła się. Już nawet mąż powiedział, że zrobi mm, ale nie zaparłam się. Majka zasnęła przed 1:00. Obudziła się o 7:00. Spała super jak na "głodne" dziecko :p

agania, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usnal o 20, pobudka o 5 i 8 na jedzonko.
    Rewianka daj mi to mleczko co masz za dużo, chetnie wezmę, bo u mnie sucho

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy zakupy zrobić na chrzciny, Oliwka zostaje z moją "ukochaną" teściową. Odciągnęłam w 10 minut 120ml mleka - chyba dobry wynik ;) poda jej jak zgłodnieje. Boję się, że będzie co chwilę do mnie dzwonić, że Mała płacze i nie będzie umiała sobie z nią poradzić, ale kurcze moja mama akurat lekko się przeziębiła i nie może z małą zostać... Trudno, najwyżej wrócimy do domu jak coś.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym, byłam wczoraj znowu z Oliwką u pediatry, bo nadal robi wodniste kupy i śluzowate. Mam odstawić produkty mleczne na 2 tygodnie i zobaczymy. Pediatra powiedziała żeby na razie się nie martwić tymi kupami, bo Oliśka zachowuje się normalnie, ładnie przybrała na wadze (400 gram w tydzień i waży już 4970g), więc jeśli po 2 tygodniach nie zauważę zmiany w kupach, a dalej będzie przybierać to mam wrócić do diety po staremu, widocznie taka jej uroda.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski .
    Jejku jak mnie mdli , w krzyżu lupie i leje się jak z kranu :-( okres na maksa , 3 dzień już albo 4 , stracilam rachubę czasu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej laski .
    Jejku jak mnie mdli , w krzyżu lupie i leje się jak z kranu :-( okres na maksa , 3 dzień już albo 4 , stracilam rachubę czasu .
    Ze mnie tez się lalo jak z kaczki, ale na szczęście bezboleśnie. Wczesniej miałam @ ze tylko ketonal pomagal na bol.

mhsvh371pdpt408y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja praktycznie nie jem produktów mlecznych, a kupy są zazwyczaj wodniste, jak rozrzedzona musztarda. Nie przejmuję się tym, bo nie ma kłopotów z brzuszkiem ani z wypróżnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 10:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej laski .
    U mnie też okres 2 dzień, dobrze że bezboleśnie. M przyjechał a tu zonk :-P. Dobrze ze 2 tyg będzie :-)

Agania ja już zrobilam 2 tyg temu dla młodej. A na obiad nie będę nic kupować, będzie nam robiła kucharka wszystko, bo mój M stwierdził że się narobie przed a na chrzcinach będę zmęczona. U mnie na szczęście mloda z moją babcią zostaje jak nie ma M, i w razie co to dzwoni. Ale udało mi się wszystko pozalatwiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:58

‹‹ 2947 2948 2949 2950 2951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ