Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z tego co mi fizjoterapeutka mówiła w szpitalu, to delikatne spięcia można bez obaw. A z tego co czytalam to jeśli mięśnie się nie zeszły to przy nieprawidłowych ćwiczeniach można ten stan utrwalić a to w późniejszym czasie może prowadzić do przepukliny np. Bo po środku w brzucha nie ma mięśni i przy dużym wysiłku narządy wewnętrzne nie są przez mięśnie trzymane wewnątrz jamy brzusznej.
onka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu,to brzmi hardcorowo... Ja tam mimo wszystko nie zamierzam robic brzuszków póki co. Poczekam,aż nie bede czuła w miejscu ciecia dyskomfortu,pewnie to będzie okolo pół roku,ale przy normalnych ćwiczeniach tez się spala tluszcz z brzucha.
Jakbym kurde wiedziala,ze tak ciężko schudną po ciąży to bym nie żarła tyle słodyczy. Ja pod koniec jak sie okazali ze przytylam 11 kg to sobie pozwalalam częściej na słodkie,bo mi wszyscy mówili,ze jak będę karmić to mi rachu ciachu wszystko zejdzie... To dobilam do 13 kg... Na druga ciąże bede bardziej uważać
Styczniowa,sprawdzę sobie to o czym piszesz,ciekawe:)
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, co kupujeciecdzieciaczkom na gwiazdkę,vwszyscy mnie pytają co jej kupic, a ja nie mam pomyslu
mega zadowoleni z prezentu ... Teściowa np. Malemu kupiła chustawke - bujaczek , mate i karuzele Fisher price na lozeczko . Przyjaciółka kupiła małemu buciki , bodziakow i czapeczke. . . tak podaje pomysły co można kupić co My dostaliśmy bo od reszty dopiero w wigilię się dowiemy co mały dostał .
-
To wpadajcie wszystkie
Jak łóżek zabraknie to rozstawimy namioty;)
Żyrafa Sophie to nic innego jak taka malapiszczaca zabawka z gumy. Dziecko może ja gryźć .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:28
Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Czesc dziewczyny !!
Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
dzieki za wszelka odp -
tana wrote:Czesc dziewczyny !!
Z racji ze jestescie swiezymi mamusami chcialabym was sie ocos poradzic .
Jestem 25-letnia kobieta ,ktora wazy 48kg i w lipcu 2016 roku spodziewam sie dziecka. Plany sie troszke pokomplikowaly gdyz swoj slub mam w sierpniu czyli miesiac po porodzie . Chcialabym wam sie poradzic czy waszym zdaniem lepiej przelozyc slub ? najwazniejsze co mnie ciekawi jak sie czulyscie miesiac po porodzie o dziecko sie nie martwie gdyz opieka by byla a od domu weselnego jest 5 minut . Czy dalybyscie rade czy miesiac po tez umieralyscie z bolu?
dzieki za wszelka odpJa bym nie przekładała , szczególnie , że jestem mega drobną kobietka to szybko zraucisz ... Jedyne co to ta opieka do miesięcznego dziecka , niby na jedną noc ale Ja bym nie dała tym bardziej jak np. Karmie piersią
ale wiadomo to każdego rodzica decyzja
polkosia, my dream lubią tę wiadomość
-
onka wrote:Styczniowa Nadzieja, a co się może stać jeśli kresa się nie zeszła, a ćwiczę spięcia brzucha? I skąd masz takie zalecenia? (nie neguję, tylko pytam
)
zarówno ja jak i mój mąż jesteśmy fizjoterapeutami i tez w takim środowisku sie obracamy więc takie informacje sa jakby dla mnie naturalne. tak jak juz wyzej wspomniani cwiczenia moga ten stan utrwalic i moze dojsc do przepukliny. kresa powinna sie zejsc do 8 tygodni po porodzie ale czesto tak nie jest -
Sluchajcie pierwszy raz postanowilam wyprobwac laktator elektryczny i co wielkie gowno
z obu piersi sciagnelam zaledwie 25ml . Czyli wielkie nic !
Czy to mozliwe , ze maly sie nienajada ,bo nie mam pokarmu ? Ona ladnie przybiera i potrafi przespac 4-5 godzinWiec to chyba nie to ?
Czy moze to wina laktatora?
Czy moge zostawic mleko do jutra rana w temp.pokojowej i potem troche podgrzac przed podaniem ?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015