Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • abcdanka Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest moja wnusia
    nie zadnej wysypki na brzuszku niema na buzi troszeczke krostek
    jedynie bardzo sie jej przelewalo w brzuszku przy karmieniu marudzila i prezyla sie i jedynie te kupki ktore pojawily sie w zasadzie nagle
    malutka jest od wczoraj na antybiotyku bactrim goraczki tez niema
    ma brac antybiotyk przez 10 dni i potem znowu kontrola

abcdanka
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda wow ze chcialo Ci sie tyle pisac ! :)

Co do spania to my najpierw w de pozniej u D rodzicow teraz u mnie a od czwartku znow u D i maly spi mi cale noce wiec nie widze w tym problemu w jakim miejscu jest , myśle ze az tak nie trzeba sie tym przejmowac bo sie dziecko faktycznie przyzwyczai i pozbiej tak jak ktoras pisala faktycznie bedzie problem.

My jutro mamy gosci! Kolega miesiac starszy przyjedzie do Nastka . A nastek jest od niego dluzszy i wiekszy :D

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomnialam ! Paula cudny Adrianek <3 jakie wloski !
    Ktos jeszcze pokazywal dzieciatko? Chyba nic nie pominelam?

Zakretka Ty jeszcze 7 dni!

ZakręconaOna, PauLLa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozna jesc owoce morza kp ? oczywiscie ugotowane :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No maluda szacun!:) opisalas sie
    Lojka,ja bym jadła,wlasnie miałam ochotę na krewetki, jutro zrobię:)
    Kurde,Helena od 14,nie mogla zasnąć,w końcu o 18 ja uspilam no i śpi do teraz... Wszystko się rozstroilo w mordę jeża... ;)
    Szczesliwa,wy to sie najezdzicie,dobrze,ze mały lubi autem jeździć:)

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka my mamy zakazane owoce morza, bo są bardzo uczulające. Chodzi za mną pizza z małżami, ale ja mam alergie na kalmary wiec nie będę ryzykować bo dla dziecka to moze być jedna cholera :)

iv09hdge6yql001e.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nie nie ma zmian na skórze, miala robiony tezcposiew i nic nie wykazał.
    Niby ten nutramigen na 2 tygodnie.
    A dziewczyny na bebilonie pepti, dzieciaki chciały Wamc ten bebilon? pi

Nasz maluch nie miał problemu z zaakceptowaniem bebilon pepti DHA. Teraz próbuję go przekonać do herbatki rumiankowej.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcdanka wrote:
    to jest moja wnusia
    nie zadnej wysypki na brzuszku niema na buzi troszeczke krostek
    jedynie bardzo sie jej przelewalo w brzuszku przy karmieniu marudzila i prezyla sie i jedynie te kupki ktore pojawily sie w zasadzie nagle
    malutka jest od wczoraj na antybiotyku bactrim goraczki tez niema
    ma brac antybiotyk przez 10 dni i potem znowu kontrola

Sprawdzałam na wypisach i okazało się, że nasz maluch miał pobierany wymaz z odbytu na te bakterie klepsiella pneumonia, ale nie mogę rozszyfrować wyniku, bo jakoś dziwnie wpisali, bo niby liczne, a za chwilę jakieś kreski i że ujemny... jednak tak sobie myślę, że jakby je miał to pewnie dostałby na nie jakiś antybiotyk i nikt by tego raczej nie pominął przed wypisem... jak będziemy u pediatry to poproszę go o interpretacje dla pewności...

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa 6 dni <3 !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.miałam kiedy ogarnąć forum tak dokładnie.

Tez chce robić pamiątkowe zdjęcia itp wiec Maluda dzięki za pomysł :)

Agatka smutno mi kiedy czytam jak twoje maleństwo cierpi no a Ty razem z nim.

Co do spania w róznych miejscach również uważam, że lepiej przyzwyczajać :) moja kluska nie ma problemu póki co, zobaczymy jak będzie w Polsce bo tam obskoczymy 3 miejsca ( zakretka a może i 4! :D). Ale się ciesze na ten wyjazd.

Dziś byłam na spotkaniu u położnej z polkami które tu mieszkają i rodziły niedawno. Dwie były takie, że ciężko ich słuchać.ale reszta fajne babki. No i Madzia najmłodsza i zdecydowanie najgrzeczniejsza z grona hehe.

Aaa i co do piątkowego wyjścia z koleżanką - zaszalalam fajnie było. Dobrze mi zrobił ten wypad. Naladowalam się pozytywną energią

ZakręconaOna, lojkalojka, maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, wielkie dzięki! <3

Agatka, to chociaż odciągaj w tym samym czasie, co karmisz mm, bo zaniknie Ci mleko... Ja bym jednak tego nie zrobiła, pomimo wszystko. Skonsultowałabym się z innym lekarzem zanim podam mm, a poza tym Ty trochę w błędne koło wpadłaś wg mnie. Masz tak ubogą dietę, wykluczyłaś wszystko, co podejrzewałaś za nietolerowane i teraz po prostu ten pokarm jest jakiś wyjałowiony/wybrakowany czy co i może przez to te brzydkie kupy. Skoro one są tak czy siak brzydkie, to jeszcze zrobiłabym eksperyment, że przez 3 dni jem normalnie i wtedy sprawdzić czy się coś poprawiło, jest gorzej czy bez zmian...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 01:03

maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, i co? W piątek już eracasz do Polski?? Dobrze, że przyszalalas-nalezalo Ci się;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka tak przyszalałam i nie żałuję. Było super. Wyszłam do ludzi i podszkoliłam angielski :)

W sobotę w nocy chyba...bo D znów jedzie do Pl z siostrą... Mam zamiar tu wrócić. Napisałam wypowiedzenie mieszkania tak by wypadło na święta wielkanocne akurat. Musze dopiąć wszelkie sprawy tutaj. Oczywiście mąż nie.wie ze chce po świętach wracać do de, bo mam nadzieje ze przemysli co nieco i wiedząc że nie będzie widział nas na codzien coś mu się w głowie przestawi. Oczywiście nie wykluczam, że jeśli mocno mnie...podczas pobytu w pl to zostane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 02:00

• my dream Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Nasz maluch nie miał problemu z zaakceptowaniem bebilon pepti DHA. Teraz próbuję go przekonać do herbatki rumiankowej.
    Jak przekonujesz do picia herbatek? U nas jest duży problem z tym, plucie rzcanie sie ryk.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie, widzę ze u większości nie bylo problemów z nocowaniem poza domem z Maleństwem. Troche mnie to uspokoilo. Może jestem uprzedzona do tego bo mielibyśmy spać u mój "kochanej" teściowej :/ jak dowiedziała sie o mojej ciąży to robils wszystko żebyśmy sie wyprowadzili od niej. Udalo jej sie i dobrze sie stalo. Bo do tego czasu świra bymm dostala z nią.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chwalipięta i sie pochwala a co :D moje Slonko spalo od 20, teraz zjadl i znów spi :)

agaton, agania, onka, ~Rewianka~, maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika życz Ci z całego serca żeby się mąż zmienił na lepsze i byl wreszcie odpowiedzialnym mężem i ojcem.
    Mój M bardzo zmienił się po porodzie i to na lepsze. Wiec oni potrafią. Potrzebuja jakiego porządnego bodźca. Dla Twojego może to będzie ta wyprowadzka. Stęskni sie, zrozumie i sie poprawi. Tego Ci życzę.

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,a ja właśnie czekam w poczekalni do ginekologa,myślałam,ze bede pierwsza,ale niestety juz mnie jedna kobitka ubiegla;) ale mam nadzieje,ze szybko załatwię;)
    Fajnie juz śpią te nasze dzieciaczki, moja sie troche rozstroila ostatnio,ale wczoraj poszla z nami spac kolo 22:30 i wstala o 5,zjadła jednego cyca i w kime od razu;)

lotos33 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, fajnie,ze wieczór sie udal, ja tez się od razu lepiej czuje,jak do ludzi wyjde,dlatego cieszę się baaardzo na ten wyjazd weekendowy,na Święta i w ogóle nawet jak na aerobik wyjde i chodzę z kolezanka,a inna kolezanka prowadzi,to pogadamy. Jak mąż nie daje znac,to znaczy ze wszystko ok i nie spieszę sie do domu;)
    Zawsze trzeba miec nadzieje i tego Ci życzę Mika, żeby się opamiętał,chic jak przyjście na świat jego dziecka mu nie pomoglo,to to na prawdę trudny przypadek...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a może i piąte miejsce już raZem obskoczymy !:-D (jaroszka )
    Agaton serrio ?!?! 5:40 a Ty u ginekologa już buszowalas ? O rany hehehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, 6:30! Ale i tak jak w środku nocy;P
    Na szczęście wszystko dobrze:) do tych niechudnacych: Lekarz mi powiedzial,ze najczęściej po pierwszej miesiączce sie chudnie:)

maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2939 2940 2941 2942 2943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ