X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moj tez tak czesto je, a w nocy budzi sie juz w miarę regularnie co 3 godziny.

Dziewczyny, ktore maja juz starsze dzieci doradźcie mi proszę.
    Michał na przeziębienie dostał calcium w syropie o smaku bananowym, cebion w kropelkach i deflegmim w kropelkach, ponadto smaruje maścią majerankowa pod nosem oraz plecki i stopki na noc maścią depulol. Leczę go juz 3 dzien i od wczoraj wieczór robi kupę co 3 godziny nawet w nocy...nie jest wodnista, wiec to nie biegunka...ale myśle, ze to przez te leki, tylko nie wiem ktore?
    Moze to wapno odstawię?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu jak nie charczy i oddycha swobodnie to luzik, a zwłaszcza jak ma biała wydzielone...jest ok

madu lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Agania,u mnie w kupach bez zmian,a Hela wstaje częściej w nocy,tzn albo dodatków pobudka o 1 albo zamiast o 5 to o 3-4;) ciekawe czego tak:)
    Dziewczyny z katarami, spróbujcie po kropelce swojego mleka do noska wlać. Mi tak lekarka poradzila i ja tak robię i jest lepiej:)
    Słyszałam o tym sposobie z mleczkiem. Ale zastanawiam się czy nie spowoduje to plesniawek w nosku.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Czy katar u malucha jest już wtedy kiedy 2-3 razy dziennie ściągam białe ciągnące się trochę wodniste glutki z nosa?? Czy wyglada tak jak u dorosłego, charczy i nie może oddychac?

W sumie ja tak jak lojka obstawiam że ten katar od suchego powietrza, bo jak nawilżacz chodzi w nocy to i oddech lepszy i tych glutków mniej...ale może to juz katar?
    U nas tez tak to wyglada

mhsvh371pdpt408y.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ściągam takie białe...

Dziewczyny troszkę zmienię temat jeśli nie macie nic przeciwko :)
    Jakie pamiątki z dzieciństwa robicie swoim maluszkom? Widziałam, ze niektóre z Was robily sesje noworodkowe. Jakies jeszcze pomysły macie? Ja kupiłam wielki wyklejany album i staram sie chociaż co drugi dzień mu zdjęcia robic i juz mu go uzupelniam, wkleilam tez zdjęcia z usg i moje w ciąży, wszystko chronologicznie. Mam tez album maluszka w ktorym wypisuje sie różne rzeczy np pierwszy uśmiech itp. A np. Dla siostrzenicy męża zrobiłam album handmade metoda scrapbooking i co miesiąc robiłam jej zdjęcia w dzień kiedy sie urodziła i powklejalam i dostala na roczek. A dla swojej siostrzenicy uszylam maskotkę królika. Dla moje synka też.
    Mam tez pomyśl żeby posklejać filmiki które nagrywam w jeden film i nagrać na płytę ale to jest grubsza sprawa bo nigdy czegoś takiego nie robiłam :P znacie może jakiś program?

my dream, maluda lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi super pomysl :)
    Ja zrobiłam Pawelkowi książkę album z okresu ciąży. Wkleilam usg zdjęcia opisy co sie dzialob co robiliśmy. Musze troszkę go uzupełnić, bo skonczylam wpisy na jakiś tydzień przed porodem.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o nocowaniu z maleństwem poza domem?
    Mój M. się upiera żebyśmy zostali po wigilii u teściów na noc. Dla mnie to niepotrzebne rozstrajanie dziecka i stres. A co wy na to? Może się mylę. Nocowalyscie poza domem z dzidziusiami?

mhsvh371pdpt408y.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo my dream tez fajny pomysl :) ja juz dużo rzeczy nie pamiętam z ciąży. Ale zapisalam sobie kiedy pierwszy kopniak byl :D

My nocowaliśmy raz u teściów a raz u moich rodziców w sumie zle nie bylo :) a na wigilie tez nie wiem czy mąż nie będzie chcial nocować u teściów bo późno kolacja będzie..jescze sie zastanawiam.

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od alergologa, mala ma biegunkę, wymioty i podrażnione jelita. Mam wprowadzić nutrtamigen co drugie karmienie, jak nie będzie poprawy przejść całkowicie na nutramigen

km5st5odymuuq2ts.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Agatka :( a od czego tak się stało?

mhsvh371pdpt408y.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    O kurczę Agatka :( a od czego tak się stało?
    Silna alergia, lekarz sam nie wie na co przy tym co ja jem. Czasem tak bywa, przy silnych alergiach

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka biedne to Twoje Maleństwo:( ale jak pomoże to nie ma co zwlekać. :*

Zakręcona właśnie jak egzaminy??

Stokrotka też jakiś czas temu myślałam o Tobie a następnego dnia napisałaś na forum :D

Dziewczyny piękne wszystkie dzieciaczki :) a jak rosną <3

U nas dzisiaj rano ropa na oczku taka że po nocy otworzyć obu oczek nie umiał i strasznie płakał...wgl maruda od rana z leksza...
    Dziś przyszedł garniaczek dla Adrianka na wigilię bo u moich rodziców będziemy. Wczoraj malusią czapusie Mikołaja kupiłam i w poniedziałek ubraliśmy choinke :) takie to niezwykłe dla mnie,że jedne święta bez córci były a drugie .... a teraz mam Synka który staje się maminsynkiem co nieteściowke oburza a mnie cieszy <3 to moj malusi Skarb <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/29d4831f1455.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/161b12594bb2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:47

Katarzyna87, madu, maluda, Little Frog, agaton, Maximmum, lojkalojka, stokrotka25, paula1, my dream lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Co myślicie o nocowaniu z maleństwem poza domem?
    Mój M. się upiera żebyśmy zostali po wigilii u teściów na noc. Dla mnie to niepotrzebne rozstrajanie dziecka i stres. A co wy na to? Może się mylę. Nocowalyscie poza domem z dzidziusiami?

My nocowalismy kilka dni u moich rodzicow jak Maly mial 5 tygodni. W domu spi w kolysce, tam ma lozeczko, wiec to tez byla spora zmiana dla niego, ale w ogole nie zauwazylam zeby to jakos sie odbilo na jego zachowaniu. Na swieta tez jedziemy do rodzicow i bedziemy tam pewnie ok. tydzien a pozniej jedziemy na 4dniowy wypad sylwestrowy do hotelu.

my dream lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jaki on śliczny, a jaki on do twojego męża podobny.
    Ile on juz ma?

Dziewczyny, czy któraś z was używa butelki calma? Jak przekonać do niej dziecko?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra mi powiedziała ze póki z noska się nie leje albo nie jest zatkany to nie jest to katar do leczenia. Dorosły człowiek potrafi przełknąć wydzielinę (jakkolwiek obrzydliwie to brzmi). Dzieciaki tego nie potrafią.
    Wydzielina pojawia się po śnie i spacerze. Potem powinna miarowo zabijać.
    Najlepiej zakraplać solą parę razy dziennie. Można również odciągać.

My w wigilię będziemy spać u rodziców. Dobrze jest uczyć dzieci spania w różnych miejscach. Moja koleżanka unikała tego i potem gdzie szliśmy latem był problem. Chciałabym tego uniknąć.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka , katarzyna dzięki za odpowiedź w sprawie kataru.

my jedziemy najpier na 4 dni do teściów a potem na 4 dni do moich rodziców i to bedzie pierwsze spanie poza domem Leona :)

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu nie ważne gdzie śpicie. Dla Leonka najważniejsze, żeby mama była obok :)

madu, maluda, agaton, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My jesteśmy po szczepieniu , biedny Oskarek miał trzy wkłucia i przy piersi go miałam jak szczepili ale płakał biedny trochę . Mnie się płakać chciało jak jeszcze nie weszlismy ale w gabinecie twarda byłam . Mały ma 60 cm i 6330 g :-) Jest ponad normę w centylach wagowych ale nie jest serdelkiem bo długi jest i rozkłada się wszystko po nim , mam super mleczko hahah.
    Później mieliśmy USG bioderek które Boski przespal , wszystko oki też . :-)
    Oskarek zjadł słuchajcie o 8:15 ostatni raz a następny dopiero ok 13 jak wróciłam ... Od 8:30 do 13 spał ciągle , pobudka chwilowa była na szczepienie a zaraz po uspokojeniu się padł , zjadł i śpi już ok godziny :-)

My dream Ja ostatnio z Oskarkiem byłam 3 dni u przyjaciółki :-) Oskar nie zmienił zachowania ani nic :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie zanocowałabym w innym miejscu. Dla dziecka to inne zapachy i wg mnie jednak stres. Nasza u teściów jest bardzo niespokojna. U moich rodziców minimalnie lepiej, ale jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ;) Sama nie lubię też spać w nieswoim łóżku :P

my dream lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, przykro mi, a konsultowałaś to też z innym lekarzem? Bo wiesz jak to bywa...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ