Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia moj tez tak czesto je, a w nocy budzi sie juz w miarę regularnie co 3 godziny.
Dziewczyny, ktore maja juz starsze dzieci doradźcie mi proszę.
Michał na przeziębienie dostał calcium w syropie o smaku bananowym, cebion w kropelkach i deflegmim w kropelkach, ponadto smaruje maścią majerankowa pod nosem oraz plecki i stopki na noc maścią depulol. Leczę go juz 3 dzien i od wczoraj wieczór robi kupę co 3 godziny nawet w nocy...nie jest wodnista, wiec to nie biegunka...ale myśle, ze to przez te leki, tylko nie wiem ktore?
Moze to wapno odstawię? -
agaton wrote:Agania,u mnie w kupach bez zmian,a Hela wstaje częściej w nocy,tzn albo dodatków pobudka o 1 albo zamiast o 5 to o 3-4;) ciekawe czego tak:)
Dziewczyny z katarami, spróbujcie po kropelce swojego mleka do noska wlać. Mi tak lekarka poradzila i ja tak robię i jest lepiej:) -
madu wrote:Czy katar u malucha jest już wtedy kiedy 2-3 razy dziennie ściągam białe ciągnące się trochę wodniste glutki z nosa?? Czy wyglada tak jak u dorosłego, charczy i nie może oddychac?
W sumie ja tak jak lojka obstawiam że ten katar od suchego powietrza, bo jak nawilżacz chodzi w nocy to i oddech lepszy i tych glutków mniej...ale może to juz katar? -
Ja też ściągam takie białe...
Dziewczyny troszkę zmienię temat jeśli nie macie nic przeciwko
Jakie pamiątki z dzieciństwa robicie swoim maluszkom? Widziałam, ze niektóre z Was robily sesje noworodkowe. Jakies jeszcze pomysły macie? Ja kupiłam wielki wyklejany album i staram sie chociaż co drugi dzień mu zdjęcia robic i juz mu go uzupelniam, wkleilam tez zdjęcia z usg i moje w ciąży, wszystko chronologicznie. Mam tez album maluszka w ktorym wypisuje sie różne rzeczy np pierwszy uśmiech itp. A np. Dla siostrzenicy męża zrobiłam album handmade metoda scrapbooking i co miesiąc robiłam jej zdjęcia w dzień kiedy sie urodziła i powklejalam i dostala na roczek. A dla swojej siostrzenicy uszylam maskotkę królika. Dla moje synka też.
Mam tez pomyśl żeby posklejać filmiki które nagrywam w jeden film i nagrać na płytę ale to jest grubsza sprawa bo nigdy czegoś takiego nie robiłamznacie może jakiś program?
my dream, maluda lubią tę wiadomość
-
Oooo my dream tez fajny pomysl
ja juz dużo rzeczy nie pamiętam z ciąży. Ale zapisalam sobie kiedy pierwszy kopniak byl
My nocowaliśmy raz u teściów a raz u moich rodziców w sumie zle nie byloa na wigilie tez nie wiem czy mąż nie będzie chcial nocować u teściów bo późno kolacja będzie..jescze sie zastanawiam.
-
Agatka biedne to Twoje Maleństwo:( ale jak pomoże to nie ma co zwlekać. :*
Zakręcona właśnie jak egzaminy??
Stokrotka też jakiś czas temu myślałam o Tobie a następnego dnia napisałaś na forum
Dziewczyny piękne wszystkie dzieciaczkia jak rosną
U nas dzisiaj rano ropa na oczku taka że po nocy otworzyć obu oczek nie umiał i strasznie płakał...wgl maruda od rana z leksza...
Dziś przyszedł garniaczek dla Adrianka na wigilię bo u moich rodziców będziemy. Wczoraj malusią czapusie Mikołaja kupiłam i w poniedziałek ubraliśmy choinketakie to niezwykłe dla mnie,że jedne święta bez córci były a drugie .... a teraz mam Synka który staje się maminsynkiem co nieteściowke oburza a mnie cieszy
to moj malusi Skarb
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/29d4831f1455.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/161b12594bb2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:47
Katarzyna87, madu, maluda, Little Frog, agaton, Maximmum, lojkalojka, stokrotka25, paula1, my dream lubią tę wiadomość
-
my dream wrote:Co myślicie o nocowaniu z maleństwem poza domem?
Mój M. się upiera żebyśmy zostali po wigilii u teściów na noc. Dla mnie to niepotrzebne rozstrajanie dziecka i stres. A co wy na to? Może się mylę. Nocowalyscie poza domem z dzidziusiami?
My nocowalismy kilka dni u moich rodzicow jak Maly mial 5 tygodni. W domu spi w kolysce, tam ma lozeczko, wiec to tez byla spora zmiana dla niego, ale w ogole nie zauwazylam zeby to jakos sie odbilo na jego zachowaniu. Na swieta tez jedziemy do rodzicow i bedziemy tam pewnie ok. tydzien a pozniej jedziemy na 4dniowy wypad sylwestrowy do hotelu.my dream lubi tę wiadomość
-
Pediatra mi powiedziała ze póki z noska się nie leje albo nie jest zatkany to nie jest to katar do leczenia. Dorosły człowiek potrafi przełknąć wydzielinę (jakkolwiek obrzydliwie to brzmi). Dzieciaki tego nie potrafią.
Wydzielina pojawia się po śnie i spacerze. Potem powinna miarowo zabijać.
Najlepiej zakraplać solą parę razy dziennie. Można również odciągać.
My w wigilię będziemy spać u rodziców. Dobrze jest uczyć dzieci spania w różnych miejscach. Moja koleżanka unikała tego i potem gdzie szliśmy latem był problem. Chciałabym tego uniknąć. -
Hej.
My jesteśmy po szczepieniu , biedny Oskarek miał trzy wkłucia i przy piersi go miałam jak szczepili ale płakał biedny trochę . Mnie się płakać chciało jak jeszcze nie weszlismy ale w gabinecie twarda byłam . Mały ma 60 cm i 6330 gJest ponad normę w centylach wagowych ale nie jest serdelkiem bo długi jest i rozkłada się wszystko po nim , mam super mleczko hahah.
Później mieliśmy USG bioderek które Boski przespal , wszystko oki też .
Oskarek zjadł słuchajcie o 8:15 ostatni raz a następny dopiero ok 13 jak wróciłam ... Od 8:30 do 13 spał ciągle , pobudka chwilowa była na szczepienie a zaraz po uspokojeniu się padł , zjadł i śpi już ok godziny
My dream Ja ostatnio z Oskarkiem byłam 3 dni u przyjaciółkiOskar nie zmienił zachowania ani nic
-
Ja tam nie zanocowałabym w innym miejscu. Dla dziecka to inne zapachy i wg mnie jednak stres. Nasza u teściów jest bardzo niespokojna. U moich rodziców minimalnie lepiej, ale jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
Sama nie lubię też spać w nieswoim łóżku
my dream lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn