X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Ja też ściągam takie białe...

Dziewczyny troszkę zmienię temat jeśli nie macie nic przeciwko :)
    Jakie pamiątki z dzieciństwa robicie swoim maluszkom? Widziałam, ze niektóre z Was robily sesje noworodkowe. Jakies jeszcze pomysły macie? Ja kupiłam wielki wyklejany album i staram sie chociaż co drugi dzień mu zdjęcia robic i juz mu go uzupelniam, wkleilam tez zdjęcia z usg i moje w ciąży, wszystko chronologicznie. Mam tez album maluszka w ktorym wypisuje sie różne rzeczy np pierwszy uśmiech itp. A np. Dla siostrzenicy męża zrobiłam album handmade metoda scrapbooking i co miesiąc robiłam jej zdjęcia w dzień kiedy sie urodziła i powklejalam i dostala na roczek. A dla swojej siostrzenicy uszylam maskotkę królika. Dla moje synka też.
    Mam tez pomyśl żeby posklejać filmiki które nagrywam w jeden film i nagrać na płytę ale to jest grubsza sprawa bo nigdy czegoś takiego nie robiłam :P znacie może jakiś program?

Ja tez się nad tym wczoraj zastanawiałam, na razie kupiłam album dziecka (taki bardzo szczegółowy jest tam np. w brzuszku u mamy, co się działo w dniu moich narodzin np. w polityce, gospodarce, pierwsze dni na oddziale położniczym, moja rodzina, mój pierwszy raz itd....) i staram się go uzupełnić w chwilach, gdy mąż zajmuje się małym. Jest tam nawet miejsce na wycinek z gazety z dnia urodzin. Jakby któraś z Was miała jakąś prasę z 23 października to chętnie odkupię :) Mąż mówił o pomyśle z filmikami, ale jak na razie zrobiliśmy tylko zdjęcia więc musimy się jakoś ogarnąć. Chciałabym, żeby mały mi trochę przespał w ciągu dnia to mogłabym czegoś fajnego poszukać.

Maximmum lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Co myślicie o nocowaniu z maleństwem poza domem?
    Mój M. się upiera żebyśmy zostali po wigilii u teściów na noc. Dla mnie to niepotrzebne rozstrajanie dziecka i stres. A co wy na to? Może się mylę. Nocowalyscie poza domem z dzidziusiami?

My po Wigilii u teściów wracamy do domu, bo mamy blisko, a ja jakoś nie lubię u nich nocować. W drugi dzień świąt wyjeżdżamy do moich rodziców, a to ponad 300 km więc czy chcemy czy nie to i tak musimy nocować. Też się zastanawiam jak mały nam zareaguje na zmianę, przetestujemy. Chcę też, żeby się przyzwyczajał do rożnego otoczenia, żeby później np. na wakacjach nie było problemów.
    W sumie to nic nie mamy do stracenia, bo mały u nas w mieszkaniu mało śpi, mam cichą nadzieję, ze pobyt u dziadków mu posłuży i chociaż tam będzie trochę przesypiał w dzień :)

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Wracam od alergologa, mala ma biegunkę, wymioty i podrażnione jelita. Mam wprowadzić nutrtamigen co drugie karmienie, jak nie będzie poprawy przejść całkowicie na nutramigen

Agatka współczuję Wam, ale dobrze, że alergolog szybko działa. My jesteśmy na tym Bebilonie Pepti, alergia ładnie zeszła, ale ciągle problemy z kupą i brzuszkiem, mały często niespokojny. Do tego dzisiaj znowu zauważyłam wysuszona skórę na uszach... i się zastanawiam czy to na pewno jest skaza białkowa.... tez rozważam wizytę u alergologa...

Rozmawialiśmy też z neurologiem, bo nas niepokoi ta mała ilość snu u małego i stwierdził, że to normalne po tym jak dostawał przez prawie 2 tygodnie leki na wyciszenie w szpitalu... u nas wszyscy lekarze zwalają wszystko na leki i antybiotyki....

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, współczuję... Ale myślałam o Tobie czy to sie tak nie skończy... Szkoda...
    Max,ja robię dla Heli album,ale ze nie znalazłam żadnego fajnego to kupiłam album na zdjęcia wklejane i tam pisze,od ciąży do 3 lat mysle,ze spokojnie wystarczy:) sama takim mam,mama robila i to wspaniala pamiatka,bo wielu rzeczy sie później nie pamięta.
    Co do nocowania to jeszcze nie nocowaliśmy,ale wlasnie w weekend sie wybieramy,spotykamy się ze znajomymi, 6 par, czworka dzieci i dwie ciężarne:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, ekstra! Podesłałabyś nazwę lub linka do tego albumu?

maluda lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, ja filmiki sklejam w Windows Movie Maker:) prosty,Malo funkcji,ale dla mnie w sam raz:)
    Paula,słodki Adi:) pokaż no ten garniak?;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream my wyjechaliśmy na 2 noce do mojej siostry pod koniec listopada i zupełnie to na niego nie wpłynęło. Wręcz był bardziej radosny bo był mój mały siostrzeniec :)

Co do pamiątek to ja też mam taki album podobny do Maludy :)

maluda, my dream lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - a jak wyglądają wymioty u takiego małego dziecka? Moja też sporo ulewa, czasami aż chlusta i to różnie czasami świeżym mlekiem a czasami takim zważonym serkiem... no i wodniste kupy...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa czyli jednak silna alergia :( ! Szkoda malutkiej i Ciebie .
    A czy Twoja mala ma jakies slady alergi na ciele , bo nie wiem czy o tym pisalas (byc moze przeoczylam) ?

Jaz pamiatek to mam albu dziecka , ramka z pierwszymi ciuszkami i pudelko z pamiatkami.Do tego mojD ma zmatowac film jak rosnie mi brzuch i jak juz Leonek jest na swiecie . Ja nawet test zatrzymalam i po corce tez mam . Juz 9 lat ,a dalej pozytywny ;)
    My jeszcze nie nocowalismy poza domem . Wigilie spedzamy u szwagierki ,a to raptem 30 km od domu ,wice wracamy .25 tez jedziemy do niej swietowac moje urodziny i byc moze urodzi (szwagierka)wlasnie w ten dzien ;)

PS Moj syn spi od 12 !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:17

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Twój syn śpi a moja córka nie chce... od 9 drzemki tylko krótkie... nawet prania wczorajszego nie powiesiłam jeszcze.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Lojka,zapomniałam,ze mam zdjęcie z testem ciążowym,potem z wielkim brzuchem i trzecie z Hela na rękach do oprawienia w ramkę:)
    Wow,ale śpioch-leoś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:22

Maximmum lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyłyśmy pierwszy spacer w chuście:) coś wspaniałego,tak mieć blisko dzidziusia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:21

maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agaton jak mój zlomiasty komp ogarnie to jutro ściągam i dzialam :)

Lojka przypomnialas mi ze tez mam test ciążowy :D wsadzę w kopertę i wklejędo albumu :)

A mój śpi u męża na brzuchu. Mąż oczywiście tez chrapie :) musze ich zaraz obudzić żeby maly potem na noc zasnął.

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max,moze masz nawet w officie ten program:)
    Ja tez mam helenkowe testy ciążowe, tez je wsadzę do albumu:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ppdobny do R ??? Hehe po oczach tak ale reszta to nie wiem :D wczoraj miał skończone 11?...masakra gubie sie w tych tygodniach :P

Agaton garniaczek dopiero przy przymiarce...w weekend :)

Kurcze moj nadal nie chce spac dluzej w nocy....ale poprawił się bo jak zaśnie to budzi sie na cyca i dalej lulu...a tu już różnie...śpi godzinę,dwie...ehhh wczoraj zabrałam go z R na zakupy...do brico :P został w aucie bo nagle strasznie głodny się zrobił i płakał okropnie...a ja nie mogłam dac cyca bo obok w aucie siedzial ziomek w autku...ehhh został z nietesciowka....w piątek jedziemy już sami na zakupy...musze cos sobie na święta kupic...w piatek fryzjer,,,matkoooo jak wszystko pójdzie po mojej mysli to pokaże swoje długie włoski które ścielam :P

Aaaa właśnie jaki ja przeżyłam kilkusekundowy zawał...w sobote Mały leżał w bujaczku a ja z nim się bawie...na chwile zamyslilam sie patrząc na Synka i nagle widze że łapie powietrze (tak jak czasem kiedy chce nagle wydac dzwiek) ale znowu probuje zlapac i powolutku robi sie czerwony,jak na komende w ekspresowym tempie wzięłam go na swoje nogi i głową w dół. Odkaszlnął co mu zawadzało i śmiał się dalej...raaanyyy a co gdybym wyszla do łazienki akurat???tamtej nocy długo przy nim czuwalam...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Maluda, ekstra! Podesłałabyś nazwę lub linka do tego albumu?

Kupiłam w empiku, nazywa się "Album dziecka" i na pierwszy rzut oka z zewnątrz nie wygląda bardzo atrakcyjnie, ale w środku jest bardzo ciekawy :) napiszę ci zaraz, co w nim jest, żebyś wiedziała zanim się zdecydujesz:
    - Moi rodzice (miejsce na zdjęcia, jak rodzice się poznali)
    - W brzuszku u mamy (np. kiedy mama i tata nabrali pewności, że będą mieli dziecko, pierwsze ruchy, czy znali płeć, miejsce na zdjęcia)
    - dzień moich narodzin (data, godzina itp, miejsce na zdjęcie, pierwsze słowa rodziców na mój widok)
    - Co działo się w dniu moich narodzin- pogoda, inne wydarzenia w rodzinie, wydarzenia na świecie,miejsce na wycinek z gazety, popularne filmy, najsłynniejsze przeboje, najlepsze seriale TV)
    - Moje imię- imiona zaproponowane przez mamę i tatę, moje imię znaczy, miejsce na opaskę ze szpitala, data imienin, wyciąg z aktu urodzenia)
    - Pierwsze dni na oddziale położniczym (moje pierwsze prezenty, kolor oczu, włosów, kto przyszedł mnie odwiedzić, co mówiono na mój widok, miejsce na zdjęcia)
    - Moja rodzina (miejsce na zdjecia rodziców i dziadków oraz dziecka), mój brat, siostra, wujkowie, ciocie, kuzyni)
    - Moi bliscy- chrzestni, przyjaciele rodziców, sąsiedzi zwierzeta domowe, miejsce na zdjęcia najbliższych
    - Pierwsze dni w domu- kto mnie oczekiwał, jak byłem karmiony, czy często płakałem, moje różne zachowania,
    - Moje małe królestwo- np. kto urządził mój pokój
    - Mój pierwszy raz- uśmiech, spacer, przespana noc, dłuższa podróż, pierwsza noc w moim pokoju,, pierwszy strach, psota,
    - Inne pierwsze razy- święto rodzinne, opiekunka, pierwsze słowo
    - Wieczorne rytuały- pieszczoty mamy i taty, moja ulubiona kołysanka
    - Książeczka zdrowia- waga i wzrost, szczepienia, drobne dolegliwości
    - Pierwsze chwile bez mamy, mój typowy plan dnia od 6 rano do późnej nocy
    - pierwsi koledzy i koleżanki
    - Postępy w rozwoju
    - Pierwsze ząbki
    - Pierwsze posiłki
    - Moje drobne przyzwyczajenia
    - Mój portret w wieku 6 miesięcy, miejsce na kosmyk włosów
    - Pierwsze kroki, miejsce na odcisk stopy i raczki
    - Pierwsze wakacje
    - Pierwsza gwiazdka
    - Pierwsze urodziny

wysyłam link:
    http://www.empik.com/album-dziecka-opracowanie-zbiorowe,p1044939103,ksiazka-p

polkosia, my dream lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • abcdanka Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do agatki 1984
    moja corka tez urodzila w pazdzierniku
    okolo 2 tygodnie temu malutka zaczela robic brzydkie zielone kupy z duza
    iloscia sluzu i drobnymi pasemkami krwi raz kupki byly lepsze raz gorsze
    pierwotna diagnoza odstawic calkowicie nabial. skaza bialkowa malutka miala jednak szczescie dostala skierowanie na badanie kalu na bakterie
    wynik duze namnozenie bakterii klepsiella pneumonia
    w tej chwili malutka jest na antybiotyku
    dodam ze malutka zarazila sie w szpitalu gdzie miala badanie na niezarosniete
    dziurki w serduszku moze ta informacja cos pomoze albo ukierunkuje w badaniu
    przyczyny zielonych kupek u coreczki zycze wiele radosci i spokoju

abcdanka
  • maluda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcdanka wrote:
    do agatki 1984
    moja corka tez urodzila w pazdzierniku
    okolo 2 tygodnie temu malutka zaczela robic brzydkie zielone kupy z duza
    iloscia sluzu i drobnymi pasemkami krwi raz kupki byly lepsze raz gorsze
    pierwotna diagnoza odstawic calkowicie nabial. skaza bialkowa malutka miala jednak szczescie dostala skierowanie na badanie kalu na bakterie
    wynik duze namnozenie bakterii klepsiella pneumonia
    w tej chwili malutka jest na antybiotyku
    dodam ze malutka zarazila sie w szpitalu gdzie miala badanie na niezarosniete
    dziurki w serduszku moze ta informacja cos pomoze albo ukierunkuje w badaniu
    przyczyny zielonych kupek u coreczki zycze wiele radosci i spokoju

ja również dziękuję Ci za wpis, mam pytanie czy Twoja córeczka miała alergie na buzi i brzuszku? i czy miała jakieś inne objawy np. gorączkę?

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ten album:
    http://www.empik.com/album-malego-dziecka-dzienisiewicz-julia,p1100285944,ksiazka-p

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ma zmian na skórze, miala robiony tezcposiew i nic nie wykazał.
    Niby ten nutramigen na 2 tygodnie.
    A dziewczyny na bebilonie pepti, dzieciaki chciały Wamc ten bebilon? pi

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ