Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tana ja bym nic nie przekladala
ja mialam straszna cc ale mc po porodzoe juz bym dala rade a dzieciaczek jak jedna noc z kims zostanie to tez dla mnie tragedi by nie bylo . Wszystkiego dobrego !
Lojka ja tez wpadam juz sie kiedys zapowiedzialam
Zakretka cos mi sie dni myla no w kazdym razie juz niedlugo!
Jak sie fajnie czyta ze wasze dzieciaczki tak pieknie spia w nocy ! Juz coraz starsze to coraz wiecej beda przespiac
Agaton oh my sie najezdzimy ... Czy lubi? Oj lubi ale jak spi jak jest pora nie do spania to moj booooze !
DOWOD DO ODEBRANIA ! 9dni czekalamwiec po swietach wracamy razem
agaton lubi tę wiadomość
-
Ja miesiąc po porodzie też czułam się już rewelacyjnie, tylko trochę zmęczona
A mleko przez jedną noc zawsze możesz odciągać (nie dasz rady bez tego), a dziecko nakarmi ktoś przygotowanym wcześniej. Ewentualnie jeśli dziecko będzie ssało do pół godzinki, to zawsze możesz wychodzić co te 3h i nakarmić szybko
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
O właśnie albo co jakiś czas przychodzić i karmić , też dobry pomysł
tylko , że to jednak odrobinę kłopotliwe będzie a tym bardziej Panna młoda znikajaca ciągle hehe .
Wiadomo , że nic się nie stanie jak z kims zostanie ( chyba ) ale chodzi mi o to , że ogólnie tak bym nie poszła jak dziecko miałoby miesiąc żeby zostawić ale wiadomo że ślub to inna para kaloszy -
Robiłam próbę i nie zeszly mi sie do konca te mięśnie. Na szerokość pępka jest mieciutki brzuch,przerwa... No trudno, bede sprawdzać
Dzieki Styczniowa za info z pierwszej ręki:)
Stokrotka, to daj znac czy cos schudniesz po tej miesiączce:)
Madu,ja przysiady robię na aerobiku pelna parą,chociaż dupcie sobie wyrzeźbię,jak na brzuchu sadelko;)
Lojka,ja kiedys pisałam,ze tez miałam cyce pelne mleka a z obu mi elektryczne gowno haha sciagnelo z 50 ml... Porazka,na pewno mam więcej mleczka. Dzisiaj,za rada chyba Madu ściągnęłam rano raniutko i byli w jednym cycu 60 ml a to i tak nie oproznilo do cna cycusia, bo nie byl taki sflaczaly,jak po Heli ssaniu:)
Tana,ja bym tez ślubu nie przesuwala,bo za dużo roboty,ale ja do pełni sprawnosci potrzebowalam1,5 m-ca. Ale po miesiącu tez bym dala rade,tylko kwestia jeszcze czy na pewno w terminie urodzisz? Ja urodziłam 2 tyg po terminie hehe;) to wtedy gorzej. No i załatwić cos przed samayn ślubem ciężko,bo bobas pochlania caly czas,ale to najwyżej maz pozalatwia:) oby się wszystko udalo i wszystkiego dobrego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:51
-
Zakretka ja tam do Czestochowy mam niedaleko wiec bie jest tak zle !
Agaton ja tez przysiaduje to chociaz tylek bedzie okej
Kurde a ja dalej nie wiem ile po cc mozna cwiczyc niby w styczniu 3mce to fajnie by sie zaczelo ...
Eh spadam bo cos mi sie szkrab rozregulowal przez dzisiejsze spotkanie chyba i cos mu ciezko spac . To korzystam poki moge !
Ps. Progres z nietesciowa jak przychodzila codziennie ze nikt nie mogl do mnie przyjsc to mowie no nie no musze zapraszac kol. I dzis dzwoni ze zaraz prYjdzie a ja ok ale ze siedze z kolezanka a ona oj to nie bede przeszkadzac przyjde jutro ! Szacun
Doobranoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:11
agaton lubi tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Sluchajcie pierwszy raz postanowilam wyprobwac laktator elektryczny i co wielkie gowno
z obu piersi sciagnelam zaledwie 25ml . Czyli wielkie nic !
Czy to mozliwe , ze maly sie nienajada ,bo nie mam pokarmu ? Ona ladnie przybiera i potrafi przespac 4-5 godzinWiec to chyba nie to ?
Czy moze to wina laktatora?
Czy moge zostawic mleko do jutra rana w temp.pokojowej i potem troche podgrzac przed podaniem ?
W temp pokojowej 4h. W lodowce 4 dni. Mozesz podac niepodgrzewane a jesli- 36 stopni, nigdy nie w mikrofalowcelojkalojka, agania lubią tę wiadomość
-
Lojka polecam przeczytać: http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html odnośnie wątpliwości nt. Ilości mleka
Co do przechowywania to spokojnie 6 h i nie trzeba podgrzewaczją podgrzewalam tyko jak trzymałam w lodowce.
lojkalojka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ciekawe co u jaroszki i zakoconej ? Juz o nas zapomnialy
soraya i battinka tez juz dawno nie dawaly o sobie znac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:51
jaroszka lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka wstaw a później najwyżej ocieplisz lekko .
Battinka właśnie gdzie ona zniknęła nam
Jaroszka ma się dobrze , codziennie kontakt z nią mam lecz Misiek jest ostatnio wymagający i brak czasu , odezwie się na pewno .jaroszka lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko dorasta
Jadła o 20:30 i potem dopiero o 1:30! Mam nadzieję, że nie zaliczy jakiegoś spadku cukru czy coś. Nie sądziłam, że prześpi ciurkiem 5h, to i ja spałam
~Rewianka~, agaton, agania, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A Helena zasnęła o 21 i właśnie się przebudza;) ale przed snem przytankowała grubo,bo cycus byl non stop i jeszcze z rana mialam odciagniete 60ml i tez wypiła:)
Mika,szerokiej drogi! Brat po Ciebie przyjeżdża?
No szkoda,ze się Battinka nie odzywa... Ani Nynusia,Lexie i wiele innych mam.
-
Battinka wlasnie gdzie jestes? Frogi?
Brawo dla Klementysi . Na pewno nic jej nie spadnie , dorasta
Mi sie spieszy bardziej mi zalezy na plaskim brzuchu i fajnym tylku niz zeby zjesc pieroga czy uszka ktorych i tak nie moge
Lojka ja tak dla pewnosci bym wlozyla ale w pookoju tez nie ppwinno nic sie stac !
Jeszcze tylko 6dni i zobacze sie z D ! Po miesiacu ! Alle tak mi szybko zlecialo ... Ciekawe czy maly sie zmienil bo ja tam nic nie widzeLittle Frog, maluda lubią tę wiadomość