Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana ja bym nic nie przekladala :) ja mialam straszna cc ale mc po porodzoe juz bym dala rade a dzieciaczek jak jedna noc z kims zostanie to tez dla mnie tragedi by nie bylo . Wszystkiego dobrego ! :)

Lojka ja tez wpadam juz sie kiedys zapowiedzialam :D

Zakretka cos mi sie dni myla no w kazdym razie juz niedlugo!

Jak sie fajnie czyta ze wasze dzieciaczki tak pieknie spia w nocy ! Juz coraz starsze to coraz wiecej beda przespiac :)

Agaton oh my sie najezdzimy ... Czy lubi? Oj lubi ale jak spi jak jest pora nie do spania to moj booooze !

DOWOD DO ODEBRANIA ! 9dni czekalam :) wiec po swietach wracamy razem :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiąc po porodzie też czułam się już rewelacyjnie, tylko trochę zmęczona ;) A mleko przez jedną noc zawsze możesz odciągać (nie dasz rady bez tego), a dziecko nakarmi ktoś przygotowanym wcześniej. Ewentualnie jeśli dziecko będzie ssało do pół godzinki, to zawsze możesz wychodzić co te 3h i nakarmić szybko ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie albo co jakiś czas przychodzić i karmić , też dobry pomysł :-) tylko , że to jednak odrobinę kłopotliwe będzie a tym bardziej Panna młoda znikajaca ciągle hehe .
    Wiadomo , że nic się nie stanie jak z kims zostanie ( chyba ) ale chodzi mi o to , że ogólnie tak bym nie poszła jak dziecko miałoby miesiąc żeby zostawić ale wiadomo że ślub to inna para kaloszy :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam próbę i nie zeszly mi sie do konca te mięśnie. Na szerokość pępka jest mieciutki brzuch,przerwa... No trudno, bede sprawdzać:) Dzieki Styczniowa za info z pierwszej ręki:)
    Stokrotka, to daj znac czy cos schudniesz po tej miesiączce:)
    Madu,ja przysiady robię na aerobiku pelna parą,chociaż dupcie sobie wyrzeźbię,jak na brzuchu sadelko;)
    Lojka,ja kiedys pisałam,ze tez miałam cyce pelne mleka a z obu mi elektryczne gowno haha sciagnelo z 50 ml... Porazka,na pewno mam więcej mleczka. Dzisiaj,za rada chyba Madu ściągnęłam rano raniutko i byli w jednym cycu 60 ml a to i tak nie oproznilo do cna cycusia, bo nie byl taki sflaczaly,jak po Heli ssaniu:)
    Tana,ja bym tez ślubu nie przesuwala,bo za dużo roboty,ale ja do pełni sprawnosci potrzebowalam1,5 m-ca. Ale po miesiącu tez bym dala rade,tylko kwestia jeszcze czy na pewno w terminie urodzisz? Ja urodziłam 2 tyg po terminie hehe;) to wtedy gorzej. No i załatwić cos przed samayn ślubem ciężko,bo bobas pochlania caly czas,ale to najwyżej maz pozalatwia:) oby się wszystko udalo i wszystkiego dobrego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:51

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka pokarm można przetrzymywac w temp pokojowej max 12 h. Można podgrzać przed podaniem. Wiele razy tak robiłam.

lojkalojka lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dokładnie , żeby tylko maluch w terminie był bo takto kicha :-D ciężej będzie

A Ja nie umiem sprawdzić tego z mięśniami bo kuzwa mam sadlo jak stąd do Częstochowy

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka ja tam do Czestochowy mam niedaleko wiec bie jest tak zle !

Agaton ja tez przysiaduje to chociaz tylek bedzie okej :D

Kurde a ja dalej nie wiem ile po cc mozna cwiczyc niby w styczniu 3mce to fajnie by sie zaczelo ...

Eh spadam bo cos mi sie szkrab rozregulowal przez dzisiejsze spotkanie chyba i cos mu ciezko spac . To korzystam poki moge !

Ps. Progres z nietesciowa jak przychodzila codziennie ze nikt nie mogl do mnie przyjsc to mowie no nie no musze zapraszac kol. I dzis dzwoni ze zaraz prYjdzie a ja ok ale ze siedze z kolezanka a ona oj to nie bede przeszkadzac przyjde jutro ! Szacun :D

Doobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:11

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co się tak spieszyć z tymi ćwiczeniami ;) Trzeba pojeść na święta i sylwestra :P

Little Frog, agania, stokrotka25, jaroszka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Sluchajcie pierwszy raz postanowilam wyprobwac laktator elektryczny i co wielkie gowno :( z obu piersi sciagnelam zaledwie 25ml . Czyli wielkie nic !
    Czy to mozliwe , ze maly sie nienajada ,bo nie mam pokarmu ? Ona ladnie przybiera i potrafi przespac 4-5 godzin :/ Wiec to chyba nie to ?
    Czy moze to wina laktatora?
    Czy moge zostawic mleko do jutra rana w temp.pokojowej i potem troche podgrzac przed podaniem ?

W temp pokojowej 4h. W lodowce 4 dni. Mozesz podac niepodgrzewane a jesli- 36 stopni, nigdy nie w mikrofalowce

lojkalojka, agania lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka polecam przeczytać: http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html odnośnie wątpliwości nt. Ilości mleka ;)
    Co do przechowywania to spokojnie 6 h i nie trzeba podgrzewacz :) ją podgrzewalam tyko jak trzymałam w lodowce.

lojkalojka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u jaroszki i zakoconej ? Juz o nas zapomnialy :/
    soraya i battinka tez juz dawno nie dawaly o sobie znac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:51

jaroszka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znów w szpitalu mówili, że tylko 2h w temperaturze pokojowej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze lepiej jak wstawie do lodowki na noc ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka wstaw a później najwyżej ocieplisz lekko .
    Battinka właśnie gdzie ona zniknęła nam :-(
    Jaroszka ma się dobrze , codziennie kontakt z nią mam lecz Misiek jest ostatnio wymagający i brak czasu , odezwie się na pewno . :-)

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba a Ty gdzie?

JA JUTRO WYJEZDZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katarzyna87, paula1, annggela, agaton, Little Frog, WiedźmaMaKota, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dorasta :( :P Jadła o 20:30 i potem dopiero o 1:30! Mam nadzieję, że nie zaliczy jakiegoś spadku cukru czy coś. Nie sądziłam, że prześpi ciurkiem 5h, to i ja spałam ;)

~Rewianka~, agaton, agania, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Helena zasnęła o 21 i właśnie się przebudza;) ale przed snem przytankowała grubo,bo cycus byl non stop i jeszcze z rana mialam odciagniete 60ml i tez wypiła:)
    Mika,szerokiej drogi! Brat po Ciebie przyjeżdża?
    No szkoda,ze się Battinka nie odzywa... Ani Nynusia,Lexie i wiele innych mam.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza dzis spala ciurkiem 7 godzin :) niestety ja nie, bo się ze dwa razy budziłam bo mała stękała przez sen i bąki puszczała. Ale zaczynam wierzyć ze kiedys przespie całą noc :)
    Miłego dnia ni i szerokości Mika :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,ja bym wstawila do lodówki:)
    A dajecie dziecku takie zimne mleko,tzn o temperaturze pokojowej? Ja bym w zyciu nie dała,nawet mi do glowy nie przyszłoby. Jak stoi herbata w kubku to ona jest zimna. Serio można dac takie mleko?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka wlasnie gdzie jestes? Frogi?

Brawo dla Klementysi . Na pewno nic jej nie spadnie , dorasta :P

Mi sie spieszy bardziej mi zalezy na plaskim brzuchu i fajnym tylku niz zeby zjesc pieroga czy uszka ktorych i tak nie moge :)

Lojka ja tak dla pewnosci bym wlozyla ale w pookoju tez nie ppwinno nic sie stac ! :)

Jeszcze tylko 6dni i zobacze sie z D ! Po miesiacu ! Alle tak mi szybko zlecialo ... Ciekawe czy maly sie zmienil bo ja tam nic nie widze :D

Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2942 2943 2944 2945 2946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ