Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa, może zapytaj w parafii obok? Bo to co parafia to inaczej
U mnie brat czekał rok, żeby ochrzcić córkę. Już mieliśmy zarezerwowany termin ślubu, ale ksiądz się nie zgodził, bo mieszkaliśmy razem. Wiem, że tak jest, ale
myśałam, że w takiej sytuacji przymkną oko.
Agania, moja łapie, ale tak niezgrabnie i chyba bardziej przypadkowo. -
Hehe, przypomniało mi się jak była na kontroli u lekarza i leżała na przewijaku, a za nią jej ubranka, tak się wyciągnęła, złapała spodenki z tyłu i pociągnęła do przodu
Lekarz się śmiał, że musi szybko kończyć, bo mała chce się już ubierać
A na głos, to się tak głośniej śmieją, czy o to chodzi, że ogólnie jakieś dźwięki wydają?
A chciałam zapytać o @. Bo ogólnie jakiś czas temu myślałam, że dostałam, ale to było takie jednodniowe lekkie/średnie krwawienie, krew taka czarna. Czy myślicie, że to może jeszcze się oczyszczało po porodzie, czy to już raczej @? Te co już dostały, to zazwyczaj pisały, że je zalewa... A u mnie to kompletnie niepodobne do @, ale też nie żadne plamienie. -
Little Frog wrote:
A chciałam zapytać o @. Bo ogólnie jakiś czas temu myślałam, że dostałam, ale to było takie jednodniowe lekkie/średnie krwawienie, krew taka czarna. Czy myślicie, że to może jeszcze się oczyszczało po porodzie, czy to już raczej @? Te co już dostały, to zazwyczaj pisały, że je zalewa... A u mnie to kompletnie niepodobne do @, ale też nie żadne plamienie.
Czasem przed właściwym okresem mogą występować takie jedno/dwudniowe krwawienia. Związane jest to z regulacja pracy hormonów po porodzie a te krwawienia nie sa poprzedzone owulacjią i dlatego są takie krótkie. Ja juz miałam dwa razy takie jednodniowe krwawienie. odstęp między nimi wyniósł dokładnie 28 dni ale owulacji właśnie nie było. Teraz czekam czy po kolejnych 28 dniach znów się cos będzie działo...
Ktos pytał o odginanie gółwki maluszka podczas snu. U nas jest to samo i w naszym przypadku jest to związane z tym że nasz maluszek zbyt szybko przeszedł ze stadium "zgięciowego" (u każdego dziecka w pierwszych miesiacach życia) i zrobił się bardziej "wyprostny". Z zaleceń: nie podkładać nic za plecki, nosic dużo w tzw. fasolke a unikać noszenia pionowo twarza do siebie, a podczas czuwania maluszka niech bawi się na wznak. Ogólnie nie ma się czym martwić, nasze maluszki są coraz silniejsze
Little Frog lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Wiedzma mam to samo ! Naturalną owulację czuje normalnie pierwszy raz w życiu !!!!
Tak mnie Jaja bola że oszalec idzie i to trzeci dzień .
Ja też nigdy nie czułam owulacji... ciekawe kiedy okres przyjdzie. W sumie mi się nie spieszyale martwię się żebym znowu nie miała problemów z okresem jak przed zajściem w ciążę
-
Zakrętów dla mnie to duży plus, że czuje nadchodzącą owulke do tego wnikliwą obserwacja cyklu i będziemy mogli pozbyć się gumki :p
Co do chwytania to moja dziś chwycił mnie za palec. Najpierw mu się przyglądała a potem go złapała i nawet mam wrażenie, że chciała go wysadzić do buzi ale jej nie wyszło. W ogóle już taką fajna jest, śmieje się jak robię z siebie debila i słucha uważnie jak jej coś opowiadań tylko mogłaby trochę więcej jeśćRobimy drugiego Dziedzica
-
Macie racje popytam jeszcze moze cos da sie zrobic!
Wlasnie wrocilismy od lekarza maly mial 39,5 stopni !
Wyszly jakies bakterie pobrali troszke krwi i dostal antybiotyk
Bidulek moj
Ps. Wazy 6850Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:16
-
Hej kochane.
Szczęśliwa czytałam, że mały chory. Oby przeszło szybko po antybiotyku. Jakie to szczepienia miało być?
Wybaczcie, ze rzadko się udzielam, ale nie mam za bardzo kiedy.
A więc...Wyszłam z długów wreszcie i jest na czysto...Uf. Kamień z serca...wiadomo że z pomocą ale się udało...nie czytałam za bardzo forum bo nie mam kurcze czasu. Do de wracamy razem w piątek w nocy po meczu
Jutro idę załatwić chrzest i po dowód bo już do odebrania kolejny kamień z serca -
Szczesliwa, duuuzo zdrowia dla malego!
Co do chrztu, to wiele zalezy od ksiedza. Moj (nie)malz byl (jest) chrzestnym 3 tygodnie temu. Ksiadz sie nawet nie zajaknal, ze ma mnie, dziecko i wspolny dom! I z tego co wiem, to wg prawa koscielnego dziadkowie i rodzenstwo (dziecka) nie moga byc chrzestnymi
Laktator myje, smoki wyparzam co tydzien-dwa, butle za kazdym razem- w sumie nie wiem dlaczego
A dziecie me chwyta i trzyma (oczywiscie nie wszystko) od prawie miesiaca (9.12). Czasami tak mocno, ze z jednego pluszaka-metkowca wyrwala jedna tasiemke
Za to w glos sie nie smiejeAle za to monologi, opowiadania i spiewanie ma w malym paluszku, mozna sie posikac ze smiechu zwlaszcza jak 'dyskutuje' ze slimakiem w bujaku!
onka lubi tę wiadomość
-
Kurczę moj aniol cos wariuje, normalnie maks 20 juz spi, a dzisiaj musiałam ja wczesniej położyć, bo sie wczesniej z drzemki wybudzila, wiec przykimala od 18-19 przy cycu, pozniej odlozylam do łóżeczka to sie godzinę smiala do karuzeli, a teraz sie przebudzila i poplakuje masakra. Nie chce jej brać i karmić teraz, zeby się nie przyzwyczaila, bo pięknie spi od 20 do 2:30
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:44
-
Cześć kobietki
Wpadam z prośbą o radę. Chciałabym kupić chustę do noszenia Nelki (wiem że cześć z Was preferuje chustonoszenie) i nie wiem jaką kupić. Na allegro jest duża rozbieżność cen i nie wiem czym się kierować a nie chciałabym też wydać majątku. Pomóżcie...