X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Dziewczyny jak to u Was z zębami? Mój sie ślini niesamowicie i ręce non stop w buzi prawie cale piąstki.
    U nas to samo . Ale czy to zeby to trudno stwierdzic :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sporo dzieciaczków ma katar. My byliśmy dzisiaj znowu ul lekarza, bo młoda zaczęła mocniej kaszlec i niestety dali antybiotyk. Zaczęło się w środę katarem. Pani dr powiedziala ze jak nie chcemy trafić znowu do szpitala to musi dać antybiotyk. Płuca czyste, a w oskrzelach szmery od wydzieliny z noska i gardło czerwone. No i dostala Zinnat na 7 dni, rano trochę zwymiotowala ale resztę wziela. Wieczorem kolejna dawka. Nie jestem za dawaniem od razu antybiotyku, ale lekarz chyba wie co robi. Chociaż ostatnio bardziej kaszlala i się obyło bez antybiotyku. Teraz śpi od 15 i ani kaszlu,ani kataru.
    Co do ząbków to u Zuzi widać dwa wzgorki na dole, ślini się bardzo i wszystko chce gryźć. Jak posmaruje żelem to jest ok na jakiś czas.
    Pozdrawiamy z Zuzia i zyczymy wszystkim zdrowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 17:30

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u Mnie to samo , mały pcha piesci do buzi , slini się , wczoraj aż bąble mu szły z buzi a dziś już nie ale nadal je pięści .
    Laski pomozcie bo aż dziś nerwy zajebiste mnie zlapaly ...
    Mały od trzech dni kupy porzadnej zrobić nie może , wiem że dzieci KP mojga do tygodnia nawet nie robić ale mój Oskar jak dzień nie zrobi to na drugi jest płacz bo go boli . Szarpie się mi od trzech dni z piersią raz dziennie jest taki moment , takto je ładnie ale najczęściej na lezaco , wcześniej i na rękach i na lezaco ... Sama już nie wiem czy on nie daj boże odrzuca mi cycka powoli ? Czy po prostu to przez ten bolacy brzuszek ? Jak myślicie ?
    Wypilam litr soku z jabłek , zaraz zjem śliwki suszone i koper wypije może mu pójdzie ładnie bo wcześniej jak tak robilam to kup kilka codziennie było i nie miałam z nim wgle problemu , baczki były codziennie ładne a teraz po espumisanie ledwo idą nawet .
    Wgle mam mega dużo pokarmu , masakrycznie dużo ... Mały zje z cycka jednego i pada aż od jedzenia a Ja ściągam z cycka jeszcze ok 70-100 ml , teraz zjadł a Ja sciagnelam 150 ml jeszcze ... Zalewam się masakrycznie więc musiałam aż ściągnąć

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętką u nas dobry na baki bobotic.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, może głupie pytanie Wam zadam, ale powiedzcie jak to jest z uszami Waszych pociech.Mój Synek ma bardzo ładne uszka, nie odstają, są kształtne, ale kiedy leży kręci głową na wszystkie strony i odgina te swoje uszka.Boję się, że przez to zaczną mu odstawać, a wiadomo że dla chłopczyka odstające uszy to może być problem.Czy wszystkie dzieci tak robią i nie ma to żadnego wpływu na ich uszka czy jednak odginanie ucha przez dziecko może skutkować późniejszym odstawaniem?Nie wiem jak z tym walczyć, w dzień staram się te uszka poprawiać, ale w nocy zazwyczaj przyłapuję go na tym, że śpi z zagiętym uszkiem.

• paula1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona mi się wydaje ze może przez ten brzuszek bolacy się szarpie. Bo skoro robi tak raz dziennie, a pozniej jest ok. gdyby nie chciał już cyca w ogóle, to chyba by cały czas marudzil przy jedzonku. Nie wiem ale tak mi się wydaje

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Laski u Mnie to samo , mały pcha piesci do buzi , slini się , wczoraj aż bąble mu szły z buzi a dziś już nie ale nadal je pięści .
    Laski pomozcie bo aż dziś nerwy zajebiste mnie zlapaly ...
    Mały od trzech dni kupy porzadnej zrobić nie może , wiem że dzieci KP mojga do tygodnia nawet nie robić ale mój Oskar jak dzień nie zrobi to na drugi jest płacz bo go boli . Szarpie się mi od trzech dni z piersią raz dziennie jest taki moment , takto je ładnie ale najczęściej na lezaco , wcześniej i na rękach i na lezaco ... Sama już nie wiem czy on nie daj boże odrzuca mi cycka powoli ? Czy po prostu to przez ten bolacy brzuszek ? Jak myślicie ?
    Wypilam litr soku z jabłek , zaraz zjem śliwki suszone i koper wypije może mu pójdzie ładnie bo wcześniej jak tak robilam to kup kilka codziennie było i nie miałam z nim wgle problemu , baczki były codziennie ładne a teraz po espumisanie ledwo idą nawet .
    Wgle mam mega dużo pokarmu , masakrycznie dużo ... Mały zje z cycka jednego i pada aż od jedzenia a Ja ściągam z cycka jeszcze ok 70-100 ml , teraz zjadł a Ja sciagnelam 150 ml jeszcze ... Zalewam się masakrycznie więc musiałam aż ściągnąć
    Rozgrzej brzuszek termoforem i lekko masuj- pomoze na kupke. Szarpie sie pewnie dlatego, ze go tam cos kreci, u nas tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:45

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sama w ten sposób się pocieszam , teraz szarpal się nawet z butelka z moim mlekiem odciagnietym . Dalam espumisan i na puszczał baczkow aż kupa poszła ale mega rzadka ...
    Bobotic nam ogólnie pomaga ale dziś akurat nie bardzo , chociaż wcześniej podalam i teraz espumisan więc może pomogło również .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Paula sama w ten sposób się pocieszam , teraz szarpal się nawet z butelka z moim mlekiem odciagnietym . Dalam espumisan i na puszczał baczkow aż kupa poszła ale mega rzadka ...
    Bobotic nam ogólnie pomaga ale dziś akurat nie bardzo , chociaż wcześniej podalam i teraz espumisan więc może pomogło również .

Kochana, ale po co jak Cie tak zalewa, ty jeszcze z butli dajesz?
    U mnie tez mala często sievszarpie, aż ulewa i to wina brzucha niestety.
    Ja mam małego nerwusa i u mnie tylko karmienie na leżąco wchodzi w grę, co jest męczące podczas wyjścia. Jak chce niech je należąco, to dla takich nerwusow najlepsza pozycja

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Kochana, ale po co jak Cie tak zalewa, ty jeszcze z butli dajesz?
    U mnie tez mala często sievszarpie, aż ulewa i to wina brzucha niestety.
    Ja mam małego nerwusa i u mnie tylko karmienie na leżąco wchodzi w grę, co jest męczące podczas wyjścia. Jak chce niech je należąco, to dla takich nerwusow najlepsza pozycja
    Ja daje mu to mleko które jak mam nawal sciagne , szkoda mi wylać a nie mam woreczków do mrozenia
    No u Nas już sama nie wiem czasami czy fochow nie ma jak karmie na siedząco i zaraz na lezaco zmieniam i bajka chociaż teraz akurat myślę że to brzuszek też bo cycka szarpal , butle z moim mlekiem też . Polozylam go na brzuszku i zasnął , pije koper i zjadlam suszonych śliwek kilka ( fee ) no mam nadzieję że pomoze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Dziewczyny jak to u Was z zębami? Mój sie ślini niesamowicie i ręce non stop w buzi prawie cale piąstki.
    U nas też piąstki w buzi i bańki puszcza :D

my dream lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętką może jemu troszkę daj herbatki z koperku? U nas na poczatku pomagal.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 synek tez na antybiotyku niestety :(

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedne te Wasze maluszki, gdzie one się Wam tak poprzeziebialy?

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:

Witamy się w Nowym Roku :)

U nas akcja ząbkowanie- widzimy, że wychodzą górne jedynki, ale chyba jeszcze trochę to potrwa... dziąsła spuchnięte, piąstki ciągle w buzi i bardzo obfite ślinienie. Pomagamy żelem.

my dream lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piastki w buzi i slinienie to wcale nie musi być objaw ząbków. Slinienie od uaktywnienia się ślinianek a piastki w buzi to poznawanie raczek...i kolejny etap to wkładanie do buzi wszystkiego co się w raczkach znajdzie. U Na nas od 10 dni cwiczone intensywnie. Co do brzuszka zakręcona Może za dużo tych specyfików jesz¿ u nad był problem taki jak wpiszesz jak przeholowalam z herbata z kopru i sokiem jablkowym.

Bąbelek lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu dokladnie, na zeby za wcześnie, to etap rozwoju dziecka

madu lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mocno się ślini i pięści w buźce, ale dziąsła ok, więc to nie ząbki.
    Ale czy za wcześnie? Niekoniecznie. Mój mąż podobno pierwsze ząbki miał właśnie w 3 miesiącu. To chyba też uwarunkowane genetycznie co?

maluda lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już z katarem jest taka masakra,że Mały straszenie marudzi bo nos zatkany !!!jak na złość przepadła maść majerankowa...odpukuje lekko plecki,żeby te gluty usunąć ale boje się tak pukać ehhh...gruszka i woda morska nie wiele pomagają...id 3tygodni chyba tak czyszcze i jest coraz gorzej a jednaj prduatra nas olewa...a teraz nerwus taki Mały z niego...pieluszka czysta,brzuszek pełny,ubranka wygodne...a i tak płacze...dziąsełka wymasowane to nos zatkany i taki dzień...wrrrr

Laski pozyczylam id matki R mikser(miał troszke lat) i rozwalołam go,nawet nie wiem jak i kiedy...ale wstyd...teraz musze odkupić...ehhh

I szukam bujaczka elektrycznego dla Adrianka bo widzę że bujanie jest super na sen...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Piastki w buzi i slinienie to wcale nie musi być objaw ząbków. Slinienie od uaktywnienia się ślinianek a piastki w buzi to poznawanie raczek...i kolejny etap to wkładanie do buzi wszystkiego co się w raczkach znajdzie. U Na nas od 10 dni cwiczone intensywnie. Co do brzuszka zakręcona Może za dużo tych specyfików jesz¿ u nad był problem taki jak wpiszesz jak przeholowalam z herbata z kopru i sokiem jablkowym.
    Nie , na pewno nie za dużo bo ostatnio tydzień nie pilam ani kopru ani soku i było ok ale nagle od trzech dni coś nie tak . Dziś wypilam dwie filiżanki kopru i sok , zjadlam trochę śliwek i mały espumisan dostał , w życiu takich bakow nie puszczał głośnych , raz kupa luźna poszła i teraz zjadł i śpi .
    Mam nadzieję że jutro już męczyć się tak nie będzie biedny :-(
    Kochana wiem że nie wolno nawet z taką herbatka z kopru przedobrzyc więc spokojnie
    Agatka wcale nie za wcześnie jedne dzieci maja dopiero ząbkowanie w 5 miesiącu a drugi jak paulli syn w 2 miesiącu

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2970 2971 2972 2973 2974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ