Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma praktycznie cały czas zaciśnięte.Ale zdarzają się momenty ,ze je otworzy. Masowalam dzisiaj dość często i np.podczas karmienia otwieralam jego dłoń i kladlam na piersi. Muszę go po obserwować .Dzięki dziewczyny za rady :)
    Cos mój synek dziś markotny i malo spał. Pewnie i noc będzie taka sama :( No nic koncze karmić i czeka mnie prasowanie i melB ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym roku i kończąc 3 msce Tadka (7,5kg, zaczynający nosić ciuszki 74..). I z kaszlem, ale wczoraj pediatra powiedział, że w płucach i oskrzelach czysto na szczęście.

No i najważniejsze: Tadek na razie NIE będzie miał jeszcze rodzeństwa na szczęście :D :P

Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, uwazaj, żeby nie miał za długich rekawkow, jeśli tak podwijaj, bo to wyrabia nawyk zaciskania. Do karmienia zdejmuj bluzkę, żeby nie miał A co chwytać.i gładz, masuj...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka PSM mówisz ? Dopiero 15 dc mam , bardziej myślę , że otoczenie na mnie źle wpłynęło ale w południe już ok było :-) kąpiel wzięta , leże już i odpoczywam ...

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no i git z testem ;) co do kaszlu to u nas już miesiąc jest i coraz mocniejszy ale pediatra bada i mówi za każdym razem że czysto. Od znajomej dowiedziałam się,że jak jej Mała zaczęła zabkowac i slinila się dużo to kaszel się pojawił. Od razu połączyłam fakty i pewnie tak jest u nas :)
    Poza tym Adrianek też już 7,5kg waży ale roz narazie 3-6m hehe :P

Rany miałam coś pisać i zapomniałam yyyy...najwyraźniej nic ważnego ;)
    Udało mi się z rytuałem zasypiania u naszego Smyka :) ok 20-21 kąpiel a przed często drzemka,chwila zabawy spokojnej i pogaduszki :) po kąpieli cycus,bajka(czasem dwie :D) i albo lulanie przy cycu albo na rączkach i chdzenie po domku(to tylko gdy problem z bączkami,na szczęście rzadko). Jak zaśnie to do łóżeczka ok 22 i do 3(jak jedną pierś zje to do 1:30) spokój:)potem znowu cyc i śpi do 5-6 :) jak ma ochotę pogadać to akurat o 4 wstaje :D
    Wgl masakraaaaa skończyły mi się wkładki do stanika a zalewa mnie strasznie,bo Mały mniej je...ciraz rzadziej i coraz mniej...jutro musimy z R jechać i chyba większy zapas pampersow kupie. Aaaa właśnie czy ma któraś tak,że mimo prawidłowo założonego pampersa,kupa idzie w strone plecow i wylewa się??? No ja już nie ogarniam...założyłam Małemu śliczne nowe body a tu taka kicha... :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duże te Wasze dzieciaki :) Mój synek też nosi 68 lub 74, ale waży dopiero trochę ponad 6kg. Też ma trzy miesiące.

Ktoś ma oryginalną żyrafę sophie? Warto kupić?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla to super ,ze Adrian juz tak nie daje ci w kosc . I bardzo ladnie spi .

zakocona to z nowym rokiem dobre wiesci - minus na tescie ;)

Magnsia ja mam Sophie la girafe i narazie moj syn nie wykazuje zainteresowania tym zwierzatkiem ;)

A ja mialam prasowac i cwiczyc ,a przesiedzialam ten czas przed TV :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:28

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka wlasnie czytalam Twojego posta na poprzedniej stronie i mysle jejku ale ma sily ja jak maly spi marze tylko o odpoczynku czy cos ze mna nie tak? Ale juz przeczytlm ze bylas przed tv i sie uspokoilam ! :)

No ja jestem ciekawa ile kg u mnie ? Niedlugo mamy wizyte to sie dowiem :)

Nic nie pisalam bo maly dwa dni goraczkowal ..
    zero kataru kaszlu tylko sama goraczka ! Eh mam nadzieje ze juz sobie poszla , bo byl taki marudny bidulek nie chvial kesc no wiadomo jak to przy goraczce. Takze tak sie nam zaczal nowy rok.

Maly spi a ja jestem tak padnieta ze nie pmietam co jeszcze komu odpisac , ale postaram sie teraz na biezaco :)

Dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas byly dzisiaj chrzciny. Pawelek prawie cale przespal. W kościele obudził się na chwilę jak polewal mu woda glowie i usnal znowu. Imprezka ok :)

Od dwóch dni Pawelek bardzo niespokojny w nocy, budzi się placze, bez wyraźnego powodu. Nie wiem o co może chodzić.

mhsvh371pdpt408y.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny mamy jutro (w sumie dzisiaj...bo to juz po polnocy) o 13. Nadają u nas mróz do -10. Opatulę ja nic kreacji nie będzie widać ale najważniejsze żeby Natalce było cieplutko.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya dokladnie, uwiecznisz pozniej n zdjeciu :)

My dream fajnie ze sie udalo my planujemy chrzciny 07.02 zobaczymy czy wyjdzie . Wspolczuje nocek mam nadzieje ze to jakos przejsciowe

my dream lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :-)

My chrzcimy dopiero w sierpniu :-) bo na koniec lipca zawitamy do Pl , Mama D wtedy też dopiero urlop będzie mogła mieć ( mieszka obok nas w UK ) także chcemy zrobić tak by wszyscy byli i ode mnie i od niego a pozatym teraz nawet byśmy nie zdarzyli :-)

Jak tam nocka ? U Nas w porządku , dwie pobudki na szybkie dziamganie i padniecie . Teraz Oskarek najadl się i pół godziny już śpi u siebie ale wierci się momentami niesamowicie .

Dziś już wracamy do Mamy mojej po weekendzie u Babci , a jutro IDE z małym do lekarza , niech spojrzy na jego buzke wysuszona , boje się , że jednak to może być skaza

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    U nas nocka super. Antek spał bez przerwy 6,5h. Zjadł i znów śpi :D
    U nas chrzciny chyba w święta wielkanocne jakoś jak brat z Chile z żoną i dzieckiem przyleci. Czekam na niego bo chce żeby był chrzestnym dla Antka.

Jutro kontrola u lekarza w związku z przeziębieniem.. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:36

atdc6iyehd9qphks.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)
    U nas ciągle bulgotanie w nosku. Juz jakiś miesiąc to trwa. Osłuchowo ok, ale doktor od szczepień poradziła nam nebulizator. Wczoraj kupiliśmy, dzis będzie wielki test- czy Natalka wytrzyma pare minut w pionie czy będzie się rozglądać jak zwykle i utrudniać przytrzymanie maski? Macie jakies doświadczenie z nebulizatorem?

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie !
    U nas noc tez ok :) Nawet sie wyspalam i dopiero wstalismy .
    My tak jak zakrecona chrzciny robimy w wakacje i tu we Francji . Przyleci tylko mojas siostra i potem ja z dziecmi lece do Polski na wakacje (chyba).

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!

Zakocona to u nas podobnie, Kuba kończy za tydzień 3 miesiące i waga 7,1 kg. Ciuszki tak samo większość na 74 a jedne body to nawet 80! Szok!:) ale rozmiar rozmiarowi nie równy wiadomo :)
    No i tak jak Ty teraz ja czekam na wynik testu ale robie dopiero 13stego przed wizytą u gina ;)
    W ogóle byłam miesiąc temu na kontroli po porodzie i jest wszystko ok zagojone:) ale się ciesze:)
    A za 2 tyg a cytologia i badania tsh, morfologia., prolaktyna i cos jeszcze.

Byliśmy z małym w sylwestra u lekarza bo dostał katar ale jakby zatokowy i się dusil bo ciężko było mu oddychać, chcieliśmy żeby go osłuchać bo tyle wolnego teraz , ale na szczęście czysto i jest coraz lepiej za to ja jestem załatwiona...:/

My mieliśmy chrzciny pierwszego dnia świat i Mały prawie w ogóle nie spal a nic nie płakał :) jestem z niego dumna :) aż 9 dzieci było chrzczonych i wszystkie grzeczne jak aniołki:)
    Impreza po w porządku ale byłam już mega zmęczona.,. Za dużo nerwów he he:)

W ogóle nasz Kuba cały czas budził się w nocy co 3 godz i koniec kropka musi być mleko. I wiecie co? Zamienilismy się z mamą pokojami tak na próbę i Mały przesypia nam po 7 godzin!! Myślicie że to może być zmiana miejsca czy przypadek?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Hej!!

Zakocona to u nas podobnie, Kuba kończy za tydzień 3 miesiące i waga 7,1 kg. Ciuszki tak samo większość na 74 a jedne body to nawet 80! Szok!:) ale rozmiar rozmiarowi nie równy wiadomo :)
    No i tak jak Ty teraz ja czekam na wynik testu ale robie dopiero 13stego przed wizytą u gina ;)
    W ogóle byłam miesiąc temu na kontroli po porodzie i jest wszystko ok zagojone:) ale się ciesze:)
    A za 2 tyg a cytologia i badania tsh, morfologia., prolaktyna i cos jeszcze.

Byliśmy z małym w sylwestra u lekarza bo dostał katar ale jakby zatokowy i się dusil bo ciężko było mu oddychać, chcieliśmy żeby go osłuchać bo tyle wolnego teraz , ale na szczęście czysto i jest coraz lepiej za to ja jestem załatwiona...:/

My mieliśmy chrzciny pierwszego dnia świat i Mały prawie w ogóle nie spal a nic nie płakał :) jestem z niego dumna :) aż 9 dzieci było chrzczonych i wszystkie grzeczne jak aniołki:)
    Impreza po w porządku ale byłam już mega zmęczona.,. Za dużo nerwów he he:)

W ogóle nasz Kuba cały czas budził się w nocy co 3 godz i koniec kropka musi być mleko. I wiecie co? Zamienilismy się z mamą pokojami tak na próbę i Mały przesypia nam po 7 godzin!! Myślicie że to może być zmiana miejsca czy przypadek?
    Kochana co do miejsc i spania to Ja myślę że może tak być bo My np. Mieliśmy lozeczko w pokoju Oskarka koło drzwi i spal niby spał ale budził się do 39 minut max 1,5 h przespal , zmienilismy pod ścianę jedną spał dłużej ale max 2 h a później trzeci raz przestawilismy pod okno i śpi nawet po 4-5 h :-)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co do tej wylewającej się kupy to nie pomogę bo u nas to jest tak, ze jak widzę ze mały zaczyna dusić to zaraz go biorę na przewijak i robi mi do pieluchy ale ściągniętej :) i tak sobie dusi nawet z 10 minut czasem aż zupełnie skończy. Odkąd jesteśmy na mm to może z 3 razy zrobił kupę do pamrpersa bo nie zdazylismy zdjac pieluchy:) jak bedzie starszy to mam nadzieję ze przełozy sie to na szybkie siadanie na nocniku jak bedzie czuł że idzie:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • my dream Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to u Was z zębami? Mój sie ślini niesamowicie i ręce non stop w buzi prawie cale piąstki.

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Dziewczyny jak to u Was z zębami? Mój sie ślini niesamowicie i ręce non stop w buzi prawie cale piąstki.

U nas to samo. Ale jeszcze nic nie widzę na dziaslach żeby były spuchniete albo coś...

my dream lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ ‹ 2969 2970 2971 2972 2973 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ