Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
On ma praktycznie cały czas zaciśnięte.Ale zdarzają się momenty ,ze je otworzy. Masowalam dzisiaj dość często i np.podczas karmienia otwieralam jego dłoń i kladlam na piersi. Muszę go po obserwować .Dzięki dziewczyny za rady
Cos mój synek dziś markotny i malo spał. Pewnie i noc będzie taka samaNo nic koncze karmić i czeka mnie prasowanie i melB
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Witamy się w nowym roku i kończąc 3 msce Tadka (7,5kg, zaczynający nosić ciuszki 74..). I z kaszlem, ale wczoraj pediatra powiedział, że w płucach i oskrzelach czysto na szczęście.
No i najważniejsze: Tadek na razie NIE będzie miał jeszcze rodzeństwa na szczęścieBąbelek, maluda lubią tę wiadomość
-
Zakocona no i git z testem
co do kaszlu to u nas już miesiąc jest i coraz mocniejszy ale pediatra bada i mówi za każdym razem że czysto. Od znajomej dowiedziałam się,że jak jej Mała zaczęła zabkowac i slinila się dużo to kaszel się pojawił. Od razu połączyłam fakty i pewnie tak jest u nas
Poza tym Adrianek też już 7,5kg waży ale roz narazie 3-6m hehe
Rany miałam coś pisać i zapomniałam yyyy...najwyraźniej nic ważnego
Udało mi się z rytuałem zasypiania u naszego Smykaok 20-21 kąpiel a przed często drzemka,chwila zabawy spokojnej i pogaduszki
po kąpieli cycus,bajka(czasem dwie
) i albo lulanie przy cycu albo na rączkach i chdzenie po domku(to tylko gdy problem z bączkami,na szczęście rzadko). Jak zaśnie to do łóżeczka ok 22 i do 3(jak jedną pierś zje to do 1:30) spokój:)potem znowu cyc i śpi do 5-6
jak ma ochotę pogadać to akurat o 4 wstaje
Wgl masakraaaaa skończyły mi się wkładki do stanika a zalewa mnie strasznie,bo Mały mniej je...ciraz rzadziej i coraz mniej...jutro musimy z R jechać i chyba większy zapas pampersow kupie. Aaaa właśnie czy ma któraś tak,że mimo prawidłowo założonego pampersa,kupa idzie w strone plecow i wylewa się??? No ja już nie ogarniam...założyłam Małemu śliczne nowe body a tu taka kicha... -
Ale duże te Wasze dzieciaki
Mój synek też nosi 68 lub 74, ale waży dopiero trochę ponad 6kg. Też ma trzy miesiące.
Ktoś ma oryginalną żyrafę sophie? Warto kupić?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Paulla to super ,ze Adrian juz tak nie daje ci w kosc . I bardzo ladnie spi .
zakocona to z nowym rokiem dobre wiesci - minus na tescie
Magnsia ja mam Sophie la girafe i narazie moj syn nie wykazuje zainteresowania tym zwierzatkiem
A ja mialam prasowac i cwiczyc ,a przesiedzialam ten czas przed TV
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:28
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka wlasnie czytalam Twojego posta na poprzedniej stronie i mysle jejku ale ma sily ja jak maly spi marze tylko o odpoczynku czy cos ze mna nie tak? Ale juz przeczytlm ze bylas przed tv i sie uspokoilam !
No ja jestem ciekawa ile kg u mnie ? Niedlugo mamy wizyte to sie dowiem
Nic nie pisalam bo maly dwa dni goraczkowal ..
zero kataru kaszlu tylko sama goraczka ! Eh mam nadzieje ze juz sobie poszla , bo byl taki marudny bidulek nie chvial kesc no wiadomo jak to przy goraczce. Takze tak sie nam zaczal nowy rok.
Maly spi a ja jestem tak padnieta ze nie pmietam co jeszcze komu odpisac , ale postaram sie teraz na biezaco
Dobranoc :* -
A u nas byly dzisiaj chrzciny. Pawelek prawie cale przespal. W kościele obudził się na chwilę jak polewal mu woda glowie i usnal znowu. Imprezka ok
Od dwóch dni Pawelek bardzo niespokojny w nocy, budzi się placze, bez wyraźnego powodu. Nie wiem o co może chodzić. -
Hej mamuski
My chrzcimy dopiero w sierpniubo na koniec lipca zawitamy do Pl , Mama D wtedy też dopiero urlop będzie mogła mieć ( mieszka obok nas w UK ) także chcemy zrobić tak by wszyscy byli i ode mnie i od niego a pozatym teraz nawet byśmy nie zdarzyli
Jak tam nocka ? U Nas w porządku , dwie pobudki na szybkie dziamganie i padniecie . Teraz Oskarek najadl się i pół godziny już śpi u siebie ale wierci się momentami niesamowicie .
Dziś już wracamy do Mamy mojej po weekendzie u Babci , a jutro IDE z małym do lekarza , niech spojrzy na jego buzke wysuszona , boje się , że jednak to może być skaza -
Dobry
U nas nocka super. Antek spał bez przerwy 6,5h. Zjadł i znów śpi
U nas chrzciny chyba w święta wielkanocne jakoś jak brat z Chile z żoną i dzieckiem przyleci. Czekam na niego bo chce żeby był chrzestnym dla Antka.
Jutro kontrola u lekarza w związku z przeziębieniem.. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:36
-
Czesc mamusie
U nas ciągle bulgotanie w nosku. Juz jakiś miesiąc to trwa. Osłuchowo ok, ale doktor od szczepień poradziła nam nebulizator. Wczoraj kupiliśmy, dzis będzie wielki test- czy Natalka wytrzyma pare minut w pionie czy będzie się rozglądać jak zwykle i utrudniać przytrzymanie maski? Macie jakies doświadczenie z nebulizatorem?
-
Witam niedzielnie !
U nas noc tez okNawet sie wyspalam i dopiero wstalismy .
My tak jak zakrecona chrzciny robimy w wakacje i tu we Francji . Przyleci tylko mojas siostra i potem ja z dziecmi lece do Polski na wakacje (chyba).
[*] 6tc 07.01.2015
-
Hej!!
Zakocona to u nas podobnie, Kuba kończy za tydzień 3 miesiące i waga 7,1 kg. Ciuszki tak samo większość na 74 a jedne body to nawet 80! Szok!ale rozmiar rozmiarowi nie równy wiadomo
No i tak jak Ty teraz ja czekam na wynik testu ale robie dopiero 13stego przed wizytą u gina
W ogóle byłam miesiąc temu na kontroli po porodzie i jest wszystko ok zagojone:) ale się ciesze:)
A za 2 tyg a cytologia i badania tsh, morfologia., prolaktyna i cos jeszcze.
Byliśmy z małym w sylwestra u lekarza bo dostał katar ale jakby zatokowy i się dusil bo ciężko było mu oddychać, chcieliśmy żeby go osłuchać bo tyle wolnego teraz , ale na szczęście czysto i jest coraz lepiej za to ja jestem załatwiona...
My mieliśmy chrzciny pierwszego dnia świat i Mały prawie w ogóle nie spal a nic nie płakałjestem z niego dumna
aż 9 dzieci było chrzczonych i wszystkie grzeczne jak aniołki:)
Impreza po w porządku ale byłam już mega zmęczona.,. Za dużo nerwów he he:)
W ogóle nasz Kuba cały czas budził się w nocy co 3 godz i koniec kropka musi być mleko. I wiecie co? Zamienilismy się z mamą pokojami tak na próbę i Mały przesypia nam po 7 godzin!! Myślicie że to może być zmiana miejsca czy przypadek? -
stokrotka25 wrote:Hej!!
Zakocona to u nas podobnie, Kuba kończy za tydzień 3 miesiące i waga 7,1 kg. Ciuszki tak samo większość na 74 a jedne body to nawet 80! Szok!ale rozmiar rozmiarowi nie równy wiadomo
No i tak jak Ty teraz ja czekam na wynik testu ale robie dopiero 13stego przed wizytą u gina
W ogóle byłam miesiąc temu na kontroli po porodzie i jest wszystko ok zagojone:) ale się ciesze:)
A za 2 tyg a cytologia i badania tsh, morfologia., prolaktyna i cos jeszcze.
Byliśmy z małym w sylwestra u lekarza bo dostał katar ale jakby zatokowy i się dusil bo ciężko było mu oddychać, chcieliśmy żeby go osłuchać bo tyle wolnego teraz , ale na szczęście czysto i jest coraz lepiej za to ja jestem załatwiona...
My mieliśmy chrzciny pierwszego dnia świat i Mały prawie w ogóle nie spal a nic nie płakałjestem z niego dumna
aż 9 dzieci było chrzczonych i wszystkie grzeczne jak aniołki:)
Impreza po w porządku ale byłam już mega zmęczona.,. Za dużo nerwów he he:)
W ogóle nasz Kuba cały czas budził się w nocy co 3 godz i koniec kropka musi być mleko. I wiecie co? Zamienilismy się z mamą pokojami tak na próbę i Mały przesypia nam po 7 godzin!! Myślicie że to może być zmiana miejsca czy przypadek?stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Paula co do tej wylewającej się kupy to nie pomogę bo u nas to jest tak, ze jak widzę ze mały zaczyna dusić to zaraz go biorę na przewijak i robi mi do pieluchy ale ściągniętej
i tak sobie dusi nawet z 10 minut czasem aż zupełnie skończy. Odkąd jesteśmy na mm to może z 3 razy zrobił kupę do pamrpersa bo nie zdazylismy zdjac pieluchy:) jak bedzie starszy to mam nadzieję ze przełozy sie to na szybkie siadanie na nocniku jak bedzie czuł że idzie:)