X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Kurde,ale lipa, a jaka masz butle? Taka z powolnym wyplywem? Moja Hela je czasem moje mleko z butli jak ide na aerobik,ale nie ma problemu. Zalezy od dziecka na pewno...

Dziś mąż kupi medela calma, bo ja miałam do tej pory nuk (niby rozmiar S wiec wolno leci, ale jednak leci samo).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    onka trzymam kciuki żeby jednak walka była wygrana po Twojej stronie, ale jeśli juz nic nie bedzie działać a Maciek będzie niepokonany to oszukaj go kapturkiem, smoczek plastik i kapturek plastik, może da się oszukać...

Mój natomiast ma odgruch wymiotny na cycka bez kapturka...z dwojga złego cieszę się że w ogóle pije z cycka, ale z drugiej strony trochę smutno że sie do plasiku przyzyczaił :(

Ech. szlag by trafił te wszystkie problemy cycowe. ..

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzieciaki to sryciarze, jak raz poczują że lepiej to potem nie ma zmiłuj...Ale nie przewidzisz zanim coś pódzie nie tak;/ widze po moim Leonie...

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za liczne odpowiedzi! :):)
    Tak się zastanawiałam czy to takie normalne, żeby tyle te dzieciaczki kichały. Ale widzę, że jak najbardziej.

• agaton Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, niezłe z nich spryciarze, ale jednak niektóre tak umiłowały sobie cycusia, że jednak wolą miękkiego ciepłego cyca :P U mnie zresztą nieraz tak leci pod ciśnieniem mleko, że Hela ledwie zdąża połykać i się męczy że za szybko i denerwuje ;)
    szybciej niż z butelki (mamy Lovi 0+).
    Onka, trzymam kciuki, żeby Ci sie udało, cokolwiek zdziałasz!!
    Ja dzisiaj np odciągnełam ręcznie, bo od 12 Helena już śpi, to akurat odciągnęłam, żeby na aerobik było i ręcznie wolę się "wydoić" haha niż laktatorem;P do kitu te sprzęty, jeszcze myć trzeba, a tak to wyparzyłam miskę, odciągnęłam, przelałam do butelki i 90 ml jest:)

madu, lojkalojka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Agaton to nieźle potrafisz się wydoić :D Ja to się zastanawiałam jak to pisałyście, że gdzieś tam spuszczacie pod prysznicem czy coś. Ale teraz jak mam nadmiar i nie chce mi się składać laktatora, a później myć, to też upuszczam do umywalki :D

A ostatnio po spacerze to też mi tak sikało na wszystkie strony. Tzn nie wiedziałam, bo małą przystawiłam, a ona coraz bardziej wściekła i coraz głośniej się wydzierała...odsunęłam ją i okazało się, że cała kanapa już zalana, z cycka sobie spodnie zalałam i musiałam to złapać do pieluszki tetrowej i dopiero wtedy zaczęła jeść normalnie.

madu lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dawno nie było... będę musiała dużo nadrabiać :)

Na początek wszystkiego dobrego w Nowym Roku :).

Styczeń to taki sentymentalny miesiąc... dokładnie 17 stycznia zeszłego roku dowiedziałam się o ciąży. Zrobiłam betę i była minimalnie pozytywna :).

A co u nas... właśnie skończyłam brać hormony wstrzymujące laktację. Jestem z siebie dumna że walczyłam tyle czasu o mleczko. Leoś nie dostał go dużo ale zawsze coś a teraz jak z jedynej działającej piersi odciągałam (po kolejnych zastojach) 20ml na karmienie to zdecydowałam że kończę. Musiałam brać tabletki bo samej mi się nie udało. Cóż... karmienie piersią mi nie wyszło ;).

Leoś ma też katarek... trochę mnie to zmartwiło bo przy jego naczyniaku każda infekcja może być nieprzewidywalna ale na szczęście (odpukać) nie powiększył się.

Muszę koniecznie nadrobić co u Was bo nawet nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów. Mam nadzieję że za kilka dni będę na bieżąco :).

Jeszcze raz Dziewczynki życzę Wam wszystkiego dobrego w NR.
    Buziaki!!! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka me calmy ne zaakceptować niestety, mysle, ze te krzyk sa związane. Z tym, ze z butli łatwo lec, t bledne kolo, bo on chce butle, a kto bedzie ci piersi pobudzal?

Nutramigen jest tylko mlekiem, które pomaga na skaze, ale dziecko nie musi miec skazy, tylko nie tolerować dużej ilości bialaka i wówczas bebilon pepti, lub dieta matki wystarcza. Najczęściej mija samoistnie w 10 miesiącu.
    U mnie nie ma zmian na skórze, ale są zielone,kupy ze śluzem i krwia

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi,zamiast wylewać to zbierz do miski i przemyj pupcie albo dodaj do kąpieli,szkoda mleczka wylewać:) ja nigdy nie wylewam, jak w nicy odciągnę to do miski w której mamy wodę do mycia pupci,dodaje cieplej wody i tym przemywam:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog u nas Oliwka też sporo kicha. Nieraz to nawet coś tam i jej z noska wyleci, ale rzadko. Czasami odciągnę troszkę białych i przezroczystych glutków, nieraz coś zielonego, ale nie ma kataru.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o chwytaniu, Hania ma w nosie zabawki ale moje włosy uwielbia chwytać :P

agania, maluda lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mu podaje też swoje butla jeśli nie chce cyca. Ściągam przy 1 karmieniu a podaje przy drugim. .. bo jak inaczej jak o mi pół h wrzeszczy. . .

A o co chodzi z tą nietolerancja białka? Jedzenie mięsa tez na to wpływa?

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja to tak tylko kilka kropelek wypuszczam aż poczuję ulgę :) Nie opłaca się tego łapać ;) Bo to dosłownie może jak się zbierze z 10 kropelek :)

Agania, ja to raz odciągnęłam glutki. Ależ miała przy tym radochę :D Sama się zdziwiłam, bo poprzednim razem nie była zbytnio zadowolona tym wysysaczem :D

U mnie Kaja łapie. Na macie jest w stanie sporo przeleżeć. Łapie najczęściej za takiego lwa, którego jak się pociągnie, to gra melodyjka. Na leżaczku bujaczku też odkryła, że jak kopie, to muzyczka leci, więc przebiera nóżkami jak szalona i spadają jej skarpetki :) - wcześniej kompletnie jej nie interesował. Ostatnio grzechotkę chyba trzymała z 15 minut - nawet śpiworek jej ubierałam jak miała ją w ręce :) Zasnęła i dopiero wtedy puściła. An włosy to nawet pojedyncze potrafi mi wyrwać! :D Przyglądnęłam się też jej zaciśniętym rączkom, ale w sumie ma takie przeważnie tylko jak się denerwuje, a tak jak się bawi to zawsze otwarte :)
    Ahhh, ale za to mała się niechętnie przekręca. Na boczki z pleców jeszcze jeszcze, z brzuszka póki co tylko raz się przekręciła. No cóż, cierpliwie czekamy :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola.321 gdzie synek ma naczyniaka? Mój ma na nodze i się powiększa :( dostaliśmy od pediatry skierowanie do Łodzi żeby chirurg to sprawdził.

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff chwycił pierś i pije :)

WiedźmaMaKota, madu, Little Frog, agaton, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, nie je sie wówczas bialka oraz wolowiny, kurczaka tez się nie zaleca. Nie musze pisac, ze nie jemy kupnych wędlin, parowek itd. Procz bialka, nietoleruje olejów roślinnych oraz konserwatow i dodatków.

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka czyli je się niewiele. ..

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja mam do wyboru albo dieta, albo nutramigen. Wędlinę robię sama, jem dużo cukini, dyni, batatow, kaszy jaglanej, jablek. Nadal jest cos co ha uczula, ale nie wiem ci

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a wędlinę robisz ze schabu, tak? a chociaż chleb jesz czy gluten też wykluczasz? tak sobie pomyslałam - koleżanka ktora ma bardzo uczulone dziecko (po jajku mial wstrzas anafilaktyczny) mówiła, że alergeny usuwają się z organizmu nawet do 6 tyg. Może u Ciebie jak się organizm wyczyści to będzie lepiej?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka tak alergeny oczyszczają sie po 6 tygodniach, nie wszystkie, ale te bialkowe owszem.tyle, ze ja na decie jestem juz 7-8tygodni. Nie wędlinę robię z indyka, jem wyłącznie indyka. Nawet mleko robię sama-kokosowe.
    Przykładowe menu: Chleb żytni na zakwasie z wedlina swoja
    Drugie śniadanie: Kasza jaglana z morelami dla dzieci w sloiczku
    Trzecie śniadanie ;)jabłko/banan
    Obiad: Zupa z dyni, gotowana na pietruszce, malej marchewce i indyku (nie można pora i selera) gulasz z indyka i batatow, cukini
    Podwieczorek: Ciasto z kaszy jaglanej, jablek i żurawiny
    Kolacja: Przeważnie znowu zupa lub gulasz/ kanapki z pieczenia z indyka
    Wafle razowe, ale tez rzadko bo ryz też uczula.
    Do picia wyłącznie woda i pije kawę, ale prawdziwą

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2979 2980 2981 2982 2983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ