X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max na pewno nie Twoja wina nie mysl tak !!!
    O boze ta polska sluzba zdrowia ... Nie mam slow :\ trzymajcie sie dzielnie i dawaj znac co z malenstwem ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max to nie Twoja wina i nie obarczaj się nią ...
    A ta pielęgniarka to masakra ... :-o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, zdrówka dla Twojego synka. Nie słuchaj co rodzinka mówi, jesteś wspaniałą mamą a oni niech sie wypchają z takimi osądami. Cale forum trzyma kciuki za szybciutki powrót do zdrowia Twojego skarbka :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugi z rzędu dziwny dzień. Natalka nie bardzo chce spać w dzień, mam wrażenie jakby walczyła ze sobą zeby nie usnąć. Bardzo Malo się uśmiecha, jest jakby zamyślona, poważna. Nie wiem czy to pogoda, zęby czy skok ( ale ostatni sie skończył chyba tydzień temu gdzieś). Zobaczymy jutro, a teraz kończę bo się zaczyna kręcić wiec będziemy jeść :) kolorowych mamuśki i rzadkiego wstawania w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 23:58

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max,niech sie rodzina wypcha z osądami, nie oni sie zajmują twoim synem. Niestety nie da sie przed wszystkim uchronić tych naszych berbeciow, ale wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Martina i niedługo wyjdziecie ze szpitala!!! Buziaki dla Ciebie:*
    Aanaa,moja Helena juz chyba drugi miesiąc ma skok,bo caly czas marudna jest bardziej niż normalnie. Oznacza to,ze jak wczesniej mogliśmy zagrać w grę planszowa a ona sobie siedziala na bujaczku,to dzisiaj było juz gorzej,zagrać sie dali,ale z Helenka na rękach i przy cycku hehe;) do tego zasypianie juz tylko i wyłącznie przy cycku... A bylo tak pięknie,ze się ja odkladalo do łóżeczka i zasypiala sama;)
    Jest w okolicy pełni,moze to tez to wpływa tak na nasze dzieci:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max nie ma nic gorszego niż chore dziecko to wiemy wszystkie ale niestety nie możemy żyć w izolatce przecież. Nie uchronimy ich przed każdą choroba nie ma opcji. Ja cie rozumiem bo ja też tak mam ze cokolwiek się dzieje z dziećmi to moi rodzice zwalaja winę na mnie a bo ja gdzieś poszłam źle ubrałam itd. A jak moja czterolatka się złości to źle wychowałam.także skup się na dochodzeniu do zdrowia i tyle. A z tym siusiakiem to tez juz przegięcie ja też nic nie robie tylko myje normalnie chociaż mi położna mówiła żeby ściągać. Ale ja się pytam po niemowlakowi ruchomy napletek? Nie wiem zresztą wątpię by moja mama 40 lat temu majstrowala coś przy siusiaku mojego brata i jakoś problemów nie ma. A teraz co lekarz to opinia. W ogóle dzięki dziewczyny za odpowiedzi na poprzednie moje posty. Nie piszę często ale czytam codziennie i tez mi smutno ze zostało tylko kilka piszących z tak wielu. A gdzie polkosia zakocona mikejla i wiele innych? Who knows?

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi to nie jest Twoja wina, kochasz dziecko i opiekuje są się nim najlepiej jak mozesznto jak mialabys narazić je na chorobę? Miej w powazaniu takie opinie. Moja Hania w poniedziałek dostała kataru i też usłyszała, że to moja wina bo ją za lekko ubieram. A ją ją ubieram adekwatnie do temperatury. Tylko raz na kilka dni przed katarem ubralam ją za ciepło do miasta. Mama powiedziała, że jest bardzo zimno to ubralam małej body na krótki bluzeczka, bluze i na to mega grubą kurtkę... Jak ją rozpielam po powrocie do domu to aż z niej buchnelo gorącem. I prędzej zrzucilabym winę na to przegrzanie. Ale nic nie powiedziałam.
    Zawsze kurde musi znaleźć się ktoś mądry co wie najlepiej... A ciekawe co by sam zrobił...

Przed chwilą szlag trafił moje zdrowe odżywianie się. Wstalam i zjadła kawał ciasta i zapilam pepsi... A teraz wsuwam resztki kurczaka,..

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi tak jak pisaly dziewczyny - ojej rodzinke i skup sie na dochodzeniu do zdrowia synka . Rodzinka to zawsze skora do obwiniania i dawania "dobrych"rad .
    Daj znac jaksie czuje maly ?
    A co do siusiaka to prawda , ze co lekarz to inna opinia . Ja sie kierowalam wlasnym rozsadkiem i napewno nie bede nic robic z napletkiem . Maz mowil , ze pamieta jak byl maly to sam majstrowal przy siusiaku i wszystko ladnie sie odkleilo ;)

Wiedzmaja caly weekend grzeszylam na calej linni :( Od dzisiaj znowu poszcze ;)
    A i przez ostatni tydzien codziennie jem mozzarelle i maly nie ma zadnej reakcji na laktoze , wiec idzie ku dobremu :)

onka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka fajnie z ta mozzarella ;) kurde tak się objadlam, że teraz mnie boli brzuch :(

Oglądamy DDTVN i kurde takie spodnie są teraz modne? Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:04

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Mały dalej kaszle ale na szczęście gorączki nie ma.. Może to antybiotyki. Już mi zapowiedzieli ze tydzień na pewno zostaniemy. Mam tylko nadzieję że wyleczymy to do porządku i nie będzie jakiś nawrotow.
    Odezwę się jeszcze ;*

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, a to przepraszam, masz w domu siedzieć całą zimę? Niestety maluchy nie umieją dobrze oczyścić noska i tam wszystko stoi i łatwo o stan bakteryjny. Dużo karm piersią oslonowo, a powiedz,dają mu probiotyk jakis?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:56

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, mam do Ciebie pytanie. Sprawdza Ci się Bondolino? Ja używam chusty do usypiania Małego i On te chustę lubi, ale czasami nie chce mi sie pętać... Dlatego sie zastanawiam nad tym nosidłem.

• madu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, ja bardzo polecam, bardzo łatwe w wiazanu, dziecko mocno przyleega, nie mam porównania do chusty ale dla nas wygodne, choć młody się jeszcze troche denerwuje.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babybjorn ale powiem Wam że słabe. Plecy mnie bolały a Mały się wyginal jak go nosilam przodem do świata. Nie wiem może źle zakładam nosidlo ale to było mega niewygodne. ..

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, nie powinno się nosić przodem do świata. Nie wiem czy BB to nosidło czy wisiado, ale tu masz artykuł http://dziecisawazne.pl/wisiadlo-nosidlo-ergonomiczne/.
    Max, zdrowiejcie szybko, a ta piguła jakaś nienormalna jest! I Ty się nie przejmuj! jesteś superową mama i dbasz o swoje maleństwo <3
    Dziewczyny, co do napletka to powiem Wam, że ostatnio byłąm z małym u bardzo dobrego urologa dziecięcego i kazał baaardzo delikatnie ruszać tym napletkiem...sama nie wiem... Obawiam się nic z tym nie robić, bo mąz miał zabieg na stulejkę, a z drugiej strony może z czasem samo się jakoś naprawi??

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się obudzilo i gada z karniszem :D
    aaa, po badaniu słuchu wszstko w porządku :)
    przy okazji otolaryngolog odciągnął małemu woskowinę :P

agaton, szczesliwa_mamusia21, maluda, onka, Blondik lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny, że już się pojawiły PAŹDZIERNIKOWE SZCZĘŚCIA 2016?
    Szok :)

madu, maluda, onka, ZakręconaOna, Blondik, stokrotka25 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie powinno sie nosić przodem do świata, w ogóle na żadnym etapie:)
    Co do napletka to w szpitalu i na sr mówili żeby nie ruszac, że w razie czego ok 1 rz coś tam lekarz bedzie kombinował, na razie obserwowac czy się coś nie dziej.

21.10.2015 Leon <3
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Dokładnie, nie powinno sie nosić przodem do świata, w ogóle na żadnym etapie:)

Dlaczego? Kurcze a ja czytałam, że właśnie się powinno! To zgłupiałam teraz...

edit. Dobra, myślałam, że mowa o noszeniu na rękach przodem do świata ;) to prawda, w nosidle czy chuście to absolutnie przodem do świata nie można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:46

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to tak wyrwane z kontekstu napisałam powinnam dopisać że w nosidle albo w chuście ;)
    Na rekach owszem można :)

Blondik lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 3019 3020 3021 3022 3023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ