Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje Madu. Chyba zamówię to Bondolino, bo dziś już drugi raz usypiam Frania w chuście. On tylko na rękach lub w chuście usypia, ewentualnie przy piersi, ale to wieczorem... Najgorsze, że śpi w ciagu dnia max. 30 minut po każdym uśpieniu, wiec masakra. Nie wiem, co zrobić, żeby te drzemki wydłużyć. Tak jakby miał wbudowany timer i po 25 minutach musiał sie obudzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:31
-
nick nieaktualnyMadu, a czy te nóżki w B. nie są zbyt mocno odwiedzione? Patrzę na te zdjęcia i dzieci robią straszny szpagat. W chuście nie jest jeszcze aż tak źle, bo to odwiedzenie jest mniejsze. Zastanawiam sie, czy to na pewno jest bezpieczne. Poza tym odwiedzeniem jest ładna żabka, wiec pod tym względem ok.
-
nick nieaktualnyagaton wrote:Max,niech sie rodzina wypcha z osądami, nie oni sie zajmują twoim synem. Niestety nie da sie przed wszystkim uchronić tych naszych berbeciow, ale wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Martina i niedługo wyjdziecie ze szpitala!!! Buziaki dla Ciebie:*
Aanaa,moja Helena juz chyba drugi miesiąc ma skok,bo caly czas marudna jest bardziej niż normalnie. Oznacza to,ze jak wczesniej mogliśmy zagrać w grę planszowa a ona sobie siedziala na bujaczku,to dzisiaj było juz gorzej,zagrać sie dali,ale z Helenka na rękach i przy cycku hehe;) do tego zasypianie juz tylko i wyłącznie przy cycku... A bylo tak pięknie,ze się ja odkladalo do łóżeczka i zasypiala sama;)
Jest w okolicy pełni,moze to tez to wpływa tak na nasze dzieci:)
Agaton, mój Franio też ma chyba non-stop jakiś skok;-) A już na pewno jak sie go kładzie na poziomo, to mu decybele skaczą w górę, że hoho... No ale jak już sie da odłożyć, to bawi się godzinę i dłużej, wiec ok. W każdym razie, pomyslałam sobie, ze by sie z Helenką dogadali, bo on też najchętniej na rękach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:48
agaton lubi tę wiadomość
-
Wiesz co mnie się wydaje że jest trochę szpagat...ale jeśli rekomendowane dla takuch maluszkow to uznaje że to nic złego. Poza tym Leon nie protestuje na to ułożenie nóżek. Pod tym względem jest mu raczej wygodnie.
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Leo z Helenka tez by sobie pogadali...kiesys odkładałam go normalnie smok i spal w ciagu dnia, a teraz ma chyb akcelerometr w pupce i jak tylko zbliża sie do podloża to placzę aż się zanosi ... no a wieczory tylko przy cycku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 12:04
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Eh te dzieciaczki . Moj to ma tak od urodzenia .. Eh zeby chocisz chwile sam polezal...
Pazdziernikowki 2016?? O matko ! A sama czytalam 2014 i mowie kiedy mi tak minie a tu prosze !
To Wojtek też ma ciągły skok, bo sam nie poleży dzisiaj po raz pierwszy zostawiłam Wojtka z teściową i umierałam ze strachu, bo ona od prawie 40 lat nie zajmowała się niemowlakami. Na szczęście Wojciech nie dał babci popalić
idę dzisiaj do chirurga prywatnie na 18.00 z moim palcem u nogi (bo wygląda to tragicznie, tak jak "żywe mięso" i strasznie boli). Chirurg na NFZ olał mnie dzisiaj i nakrzyczał na mnie, że ma dzisiaj jeszcze 50 pacjentów (na korytarzu czekało tylko 2). -
Maluda, łeb bym takiemu urwała...
A to moja kruszynka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a188d4dec763.jpg
a to z wieczora, jedna pięść to za mało...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04f866b08744.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:46
Maximmum, agaton, Little Frog, ola.321, maluda, WiedźmaMaKota, paula1, BATTINKA, madu, szczesliwa_mamusia21, Blondik, ~Rewianka~, Natka88, PauLLa lubią tę wiadomość
-
Agatka mały już od dawna na mm. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, robię to co uważam za sluszne, nie wiem czy jakoś się do tego przyczynilam ale wszystkiego nie można prZewiDzieć.. Teraz tylko wyzdrowiec a co do napletka to postanowiłam ze jak znowu będą chcieli tak zrobić to się nie zgodzę i mam to gdzieś.. jak w domu bym miała pobrać mocz to bym tak nie zrobiła i też by może jakieś bakterie wyszły i każdy pediatra o tym wie.
-
hej Dziewczynki
a jednak jeszcze kilka z nas się odzywa
maluda - daj znać jak z palcem, ja też co chwila mam z wrastaniem problem i będę kiedyś musiała znaleźć czas żeby coś z tym zrobić
max - zdrówka życzę :*
Mam postanowienie - od lutego(!!!!) ćwiczę z Ewą
Szczęśliwa dziękuję za pokazanie jak można wyglądać
Zastanawiam się tylko od czego powinnam zacząć żeby nie zemdleć za pierwszym razem heheh . Szczęśliwa może wkleisz jakiś link z treningiem od którego zaczynałaś??
No ładnie, październikowe 2016 już są
a ja pamiętam jak my się wpisywałyśmy na listę
Ja na tą porę w zeszłym roku byłam w ciąży już 8 dni - pierwsza beta 21 , a teraz mały śpi po spacerze w wózku na korytarzu .szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ola dam znać, boję się tego chirurga bardziej niż porodu pewnie będzie mi paznokieć ściągał albo nacinał, żeby dostać się do tego wrośnięcia... na dodatek mam straszne łaskotki i nie lubię jak mi ktoś stopy dotyka więc będzie się działo...
Widziałam październikowe 2016 ja 13 lutego w piętek zrobiłam betę, żeby potwierdzić ciążę -
nick nieaktualny
-
Rozumiem ze wisiadlo jest zle, ale w sensie ze robi dziecku krzywdę? Bo ja chyba mam wisiadlo chicco. I tak jak Onka, użyte przez 15 minut.
Ja łapałam siusiu Natalki do pojemniczka. Zawsze miedzy 7 a 9 ma pelna pieluchę wiec na kilka razy w tym czasie nałapałam. Potem w lab dopytalam ze wystarczy 5 ml. A ja miałam 25 u chłopców pewnie łatwiej złapać? -
Aanaa tak wsiadlo jest zle, ponieważ plecki dziecka w nim nie układają sie w luk, tylko sa usztywnione,cale nie popadajmy wcparanoje, jezeli uzuwamy bardzo rzadko, to na pewno krzywdy nie zrobimy. Ja mam bondolino, faktycznie nogi sa tam szeroko rozstawione, ale jest to dla dziecka zdrowe. Ja bondolino polecam, a najlepiej to light, bo jest najbardziej równe chuście, chodzi o materiał i bajecznie szybko się zakłada. Ja na razie za często nie używam, bo zimno, a w dom nie mam potrzeby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:01
onka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Onka przodem nie można bo plecki układają sie w nienaturalny kształt i głowa odchyla do tyłu i coś tam z nóżkami się dzieje ale dokladnie nei wiem co. A zastanawiałam się nad tulą, ale wygrało bondolino bo nie ma sprzączek do regulowania kiedy różne wielkościowo osoby chcą nosić :)I tez mam to light o którym pisze Agatka i jest super przyjemne.
onka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon