X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, co jest Natankowi?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Szczęśliwa co się dzieje?

Agaton zapodaj przepis na te szarlotke!

• aanaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, jakies choróbsko czy ząbki?
    O. Apropopopo. Mamusie, które juz maja starsze dzieci. Jak się karmi uzębione niemowlę? Zdarza się ze dziecko gryzie? Dajcie wiecej szczegółów bo nie wiem czego się spodziewać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 07:31

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zrobiłam ciasto z batatow ;) pyyycha!!;

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4243d887525.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:31

WiedźmaMaKota, Natka88, agaton, maluda, szczesliwa_mamusia21, PauLLa lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, ja narazie tego jednego zabka nie czuje ppdczas karmienia:)
    Tez sie o to martwilam, ale przyjaciolka madrze zauwazyla, ze sa kobiety ktore kp rok-dwa i robia to bez
    problemu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:38

aanaa, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ciasto wyglada pysznie :) ylko jak to jest u kobiet kp :/ Moga jesc fasole ?
    jacusianka mozesz podac przepis ,bo ja jestem wielbicielka batatow :)

U mnie cest jest ciasto czekoladowe z marchewki - dietetyczne ;)

szczesliwa daj znac jak czuje sie Nathaniel?

Polkosia Ty êwnie jak wiekszosc z dziewczyn czesciej czytasz niz piszesz na forum :)
    Ja tez jestem mniej aktywna ,ale czytam na biezaco :)

Moj synek tez jakis dziwny jest od kilku dni . Malo guga , czesto marudzi , nie potrafi polezec w parcu dluzej niz 10 mni :/ Mam nadzieje , ze to skok . Tylko cos czesto ten skok u nas ;)
    No i u nas niestety ,ale nocki z dwiema lub trzema przerwam na cyca . Marze o przespaniu ciagiem przynajmniej 5 godzin .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka u nas identyczne! Już myslalam że my po skoku a tu ciągle płacz, w trzeba nosić i mało. Guga mało się śmieje...ilez tych skoków?!

Szczęśliwa zdrowka dla Nathana!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się wydaje,ze dziecko nie je dziaslami tylko wargami i językiem,tak ze zęby nie maja znaczenia;) ale niech sie doświadczone mamy wypowiedzą:)

Co do fasoli,to ja jeszcze nie jadłam,ale się właśnie przymierzalam;) jadlam soczewicę,grochówkę kiedys gotowalam,wiec mysle ze i fasola nie zaszkodzi Heli;)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,ja to robię tak ta szrlotke,ze gotuje garnek kaszy,mieszam to z litrowym sloikiem jablek (mam swoje,bez cukru) i to zapiekam z cynamonem w brytfance:) ale na necie są przepisy na bardziej wykwintna wersje;) no i można dać swiezych jablek:)
    Są wersje tez z surowa kasza,ze się jej nie gotuje przed pieczeniem,ale nie próbowałam:)

onka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, przepis dla Ciebie:)
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/sweet-potato-pie

lojkalojka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam ale przed chwilą właśnie czytałam że jak ząbki idą i już wyjdą to dzieciak czasem przegryza brodawki. I w ogóle to podobno często jest trudny czas ale do przejścia. W kwartalnika laktacyjne lipcowy chyba jest o KP i zabkowaniu.

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Z małym lepiej antybiotyki zaczynają działać :) jest wesoły i uśmiecha się do pielęgniarek :) tylko wiecZorem troszkę marudzil ale do opanowania :)
    Wczoraj wieczorem dostaliśmy współlokatoraz Mama do sali (byliśmy sami na dwuosobowej). Maluszek 3 tygodnie, też zapalenie płuc. Ale ta mama co za baba. :o przyszłą ze skierowaniem więc wiedziała ze zostanie a dla tego dziecka nic nie ma. Tylko kilka ubranek , pampersy chusteczki butelkę i kocyk. Do kapania pozyczylam jej kosmetyki : płyn balsam i krem do pupy. Wytarla go w kocyk (który i tak jest brudny). WiecZorem przyszłą do niej jakąś koleżanka przyniosła coś do jedzenia, jakiś sok szklankę i mały reczniczek. Ona nawet pieluszki tetrowej nie ma i dziecku buzię wyciera tym szorstkim ręcznikiem. A rano mu się ulewalo i dwa razy prześcieradło musiała wymienić to w końcu podlozyla mu pod buzię takie szorstkie szare i śmierdzące ręczniki papierowe do wycierania rak co tu są przy umywalce. No masakra jakaś.. na ręce bierze go tylko żeby karmić i przewinąć i chociaż jest spokojny i śpi albo patrzy to jak zaplacze to go nie przytulić chociaż smoczek nie pomaga.. ciężko mi na to patrZeć. A jak go podnosi to pod pachy i głowa mu wisi. Ale nie chce nic mówić bo to jej 3 dziecko i jest 'bardziej doswiadczona'. Nawet kawę jej rano zrobiłam bo nie miała nic. Co za świat..

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko max ale historia .. Masakra ! Domyslam ci ze ciezko ci na to patrzec :( jeszcze takie malenstwo ..

Wlasnie wrocilismy od lekarza od 10tam bylismy Nathan mial 40,3 stopni ...
    Teraz D pojechal z jego siuskami bo nie chcial tam sikac i jak beda zle to jedziemy do szpitala

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa trzymam kciuki za wyniki i żeby gorączka spadła :*

No a ona ciągle przez tel gada. Od rana się z kimś dogaduje żeby jej towar odebrał. Myślałam że może jakiś sklep prowadzi czy coś a chodzi o zapomogę z UE dla biednych wiecie maką cukier ryż itp. I ile jej się należy bo ktoś tam 12 kg cukru dostał i taksówką musiał wracać bo się nie zabrał. Ja taksówką jeżdżę 2 razy do roku jak jestem na jakieś imprezie w klubie. I to nie zawsze a ona tu liczy ile tysięcy zasiłków pozostaje a potem mi gada ze musi do ordynatora napisać żeby jej umorzył opłatę za nocleg w szpitalu bo pieniędzy nie ma. Wiecie ile tu doba kosztuje? 7 zł.. SIEDEM kurwa polskich złotych. (Dla porównania moja mama 4msc temu była z bratem 3tyg w szpitalu za dobę płaciła 30zl i jeszcze swoje łóżko polowe musiała przywieźć bo by na podłodze gołej lezala a my tu mamy lezaki) I ona chce zwrot ale już myślała czy do knajpy zadzwonić i obiad ze zamówić... Patologia.

wff2k6nl4cdo77as.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie D dzwonil siuski czyste ! Uf.. w czwartek kontrola narazie zbijamy czopkami oby ustala !

Jeju faktycznie u nas w Pl kosztuje 20zl wiec 7 to jak "za darmo" o matko ale trafilas na babke.. Najgorzej wlasnie trafic kogos takiego ... Pisz kochana do nas ! Trzymajcie sie !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, Szczęśliwa zdrówka dla maluszków!

Kobietki od 1.02 w lidlu będą biustonosze do karmienia, wyglądają całkiem nieźle wiec może któraś z Was skorzysta z tej informacji.

My dziś po szczepieniu, mały jak na razie uśmiechnięty i radosny pomiędzy drzemkami i oby tak zostało. Niestety od ostatniego ważenia przybrał trochę za mało (tego sie spodziewałam), mam zwiększyć liczbę karmień w dzień i chociaż raz budzić w nocy (chociaż przez ostatnie dni sam się budzi więc ok) i przy następnym ważeniu zobaczymy a między czasie będę sama wagę kontrolować w domu

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje styczniowa !

Masz niejadka mowisz ? Ale dobrze ze budzi sie w nocy moze troszke przybierze ! :)

U mnie ten tydzien lidla byl w tamtym tygodniu i te bodziaki byly po 12zl wgl wszystko przynajmniej 10zl taniej o kurczaczki !ale body fajne i materialowo tez. Polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:19

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie on wcale takim niejadkiem nie jest, ale te przerwy nocne zrobiły swoje. On potrafi przespać ciurkiem 8-9 godzin, no ale teraz już tyle nie pośpimy!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to jest za darmo bo szpital daje jej mleko. Mi akurat nie no takiego nie mają ale nie mam z tym problemu. Potem Wam opisze może co ona za pierdoly gada to się posmiejecie chociaż ;)

wff2k6nl4cdo77as.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa wow to ladny spioch ! :)

Maxi okej czekamy , kurcze skad ta kobita sie wziela ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:37

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ