X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wpadłam i chciałam napisać coś mądrego, ale nic mi do głowy nie przyszło. Czekam na temat, w który będę mogła się wkręcić :D

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah wywołałam Was :P :P

Leoś w miarę grzeczny z odskokami od normy ;),a do maluszka w brzuszku zerkniemy za tydzień w poniedziałek. Połówkowe mam 4 maja i muszę jakoś wytrzymać do tego czasu bo się stresuję :).

Kurcze szkoda że jestem sama w dwupaku u nas na wątku :), niecierpliwie czekam na towarzystwo :).

A powiedźcie mi, znacie jakieś zabawki interaktywne które mogą zainteresować? - muszę Leosiowi coś kupić. Mam wrażenie że stare zabawki już są tylko na chwilkę fajne i szukam na necie ale nie wiem co będzie odpowiednie.

Miłej nocki!! :) ja idę spać bo padam :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu a może zwierzaczka jakiegoś uczniaczka ? Na allegro sa wersje tańsze ala szczeniaczka uczniaczka i też się zastanawiałam nad tym .
    W ogóle zastanawiałam się nad kołem do nauki siadania aleeeee takim co potem składają na misia do siedzenia zwyczajnie ;)

Olu to jeszcze troszkę ale może już się ujawni malunio ;)
    Tzn sama nie jesteś bo z tego co wiadomo jest ktoś z naszego wątku w ciąży jeszcze :) Ale więcej pisać nie będę bo to ogólne forum także wiesz ...

Wywolalas nas wywolalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:11

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D umowil mnie na 10 maja na zalozenie implantu a Ja się zaczęłam poważniej teraz zastanawiać nad tym ... są również zastrzyki ale w pupe więc odpadaja , za Boga ojca nie dam sobie igły wbić w posladek... a one sa na takiej samej zasadzie jak implant tylko co trzy miesiące powtórka a implant na 3 lata ciągłość i zero zmartwień ale te skutki uboczne we wszystkim ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja też mam problem. Brałam te tabletki anty które można przy karmieniu i co? Tydzień wytrzymałam. Zaraz po pierwszej zaczęło się krwawienie. Myślałam że to okres ale tydzień mijał a tu nic nie zapowiadało końca. Przestało tydzień po odstawieniu. Także lipa straszna juz ich nie będę brac. Nie ma alternatywy na razie a ja już na trzecie się nie pisze. Póki co moja dwójka całkowicie pochłania mój czas. Czasem czuje się taka zapuszczona ze szok. Wy tu dziewczyny piszecie że cwicżycie na siłownię chodźcie a ja ledwie się ogarniam przez cały dzień. Jak mały śpi to starsza non stop coś chce. Jak starsza śpi to mały mafudzi i tak non stop

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość to może narazie prezerwatywy dopóki kp a później inne tabletki ? Albo wkladka ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Witam sie po dłuższej przerwie. U nas ostatnio napięty grafik więc tylko Was czytałam (najczesciej z tel) i nie miałam jak pisać.

Ola z tego co widziałam to na Grudniówkach 2016 jest jedna z naszych Pażdziernikowych Mam ;)

My dziś swiętujemy pół roczku... ale to zleciało.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa - faktycznie, a ja szukam i szukam na nowych wątkach i nie dopatrzyłam się :) no to nie czuję się już taka sama na froncie :)
    Gratuluję pół roczku :)

Zakręcona - wiem wiem na ogólnym nazwiskami lepiej nie pisać :)
    mam nadzieję że maluszek w brzuszku się ujawni :) już się nie mogę doczekać aż się dowiem, ale muszę się zresetować przed połówkowymi bo dalej mi w głowie córa siedzi :).
    No właśnie myślałam o takim misiu no i już sama nie wiem, są też takie zabawki z przyciskanymi guzikami i wydają dźwięki itd. Tylko co takiego malucha zainteresuje to nie wiem :). Teraz i tak wszystko do buzi pcha i wgryza się we wszystko jak wampirek :).

No i po tej ciąży też muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu bo jak się znowu taka niespodzianka przytrafi to może być ciekawie :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hahah wywołałam Was :P :P

Leoś w miarę grzeczny z odskokami od normy ;),a do maluszka w brzuszku zerkniemy za tydzień w poniedziałek. Połówkowe mam 4 maja i muszę jakoś wytrzymać do tego czasu bo się stresuję :).

Kurcze szkoda że jestem sama w dwupaku u nas na wątku :), niecierpliwie czekam na towarzystwo :).

A powiedźcie mi, znacie jakieś zabawki interaktywne które mogą zainteresować? - muszę Leosiowi coś kupić. Mam wrażenie że stare zabawki już są tylko na chwilkę fajne i szukam na necie ale nie wiem co będzie odpowiednie.

Miłej nocki!! :) ja idę spać bo padam :)

Ola, ja też w dwupaku, chociaż to dopiero początek. A Ty jak się czujesz? U nas najlepsza zabawka to Ogródek Smily Play czy coś takiego.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - no właśnie dziś Cię znalazłam i zastanawiałam się czy się odezwiesz na październikowych :) gratuluję! :)
    Ja się czuję różnie :), strasznie wymiotowałam jeszcze jakieś 2 tyg temu ale już jest lepiej. A u Ciebie jak? Który to tydzień? byłaś już na wizycie u gina?
    Sprawdzę co to ten ogródek :).

No to Dziewczynki na podium jeszcze 3 miejsce zostało ;). Ciekawe która je zajmie :P.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM, to już 7, ale beta wskazuje na 5, czyli sam początek. Miałam opóźnioną owulację zapewne. Na razie oprócz kłucia lewego jajnika, to nic mi nie dolega. Trochę się tylko martwię, jak to będzie na porodówce, jak Tysia sama zostanie w domu z tatą, ale może nie będzie tak źle... W końcu będzie jeszcze taka malutka ;) Ola, a znasz już płeć? EDIT: A, doczytałam, że jeszcze nie :) A dostałaś już okres po porodzie czy nie, skoro niespodzianka? ;) Ja też mężowi zapowiedziałam, że 3 już nie tak szybko. Teraz chcieliśmy jedno po drugim, ale na razie stop :P U mnie obstawiam dziewczynkę, bo seks był kilka dobrych dni przed owulacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:32

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie u gina nie byłam jeszcze, dopiero idę w czwartek, ale chyba bez USG, bo będzie za wcześnie. Chociaż nie wiem, bo beta już wtedy powinna koło 1500 już być. W tej ciąży jestem bardziej wyluzowana ;) Nie spieszy mi się :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - nie dostałam okresu, czekałam i się nie doczekałam i między innymi dlatego zrobiłam test a to już był 7 tydzień (6 i kilka dni jak później policzyłam po wizycie)więc największy stres mnie ominął bo na wizytę trafiłam jak już było serducho :).
    Ja nawet nie wiem kiedy miałam owu, nic nie wiem, ani jednej bety nie zrobiłam bo byłam u M :). Dwie kreseczki to był szok dla mnie :). Teraz liczę na dziewczynkę ale wiadomo że płci się nie wybiera :).

Villemo - jak po weselu?? :)

Zakręcona - muszę poczytać co to ten implant bo nie mam pojęcia, ale zbieram wiedzę na przyszłość :)

Samaradość - kurcze, ja się obawiam że jak urodzi mi się 2 maluch to też tak będzie że jak nie jedno to drugie będzie głowę zawracało :), trzeba jakoś przetrwać ten najtrudniejszy czas :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mam nadzieje ze nie masz mi za złe że wspomniałam tytaj o Tobie tak bezosobowo. Przy okazji serdeczne gratulacje!

Ola myśle że o 3 miejsce na podium będzie "walka" aż jestem ciekawa komu się uda... nie płakałabym gdyby padło na mnie, chociaż tak jak pisałam wcześniej najbardziej odpowiadałby mi sierpień ;)

Co do zabawek u nas od dłuszego czasu sprawdza się ten stolik ustawiony tylko na tylnych nóżkach http://allegro.pl/muzyczny-stolik-edukacyjny-interaktywny-zyrafa-i6110654586.html

agaton lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie ;) Dzięki. W sierpniu zajście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 16:20

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Absolutnie nie ;) Dzięki. W sierpniu zajście?
    Tak, Tak w sierpniu zajście. No ale zobaczymy co to będzie. Już teraz nie robimy nic z mężem co uniemożliwiłoby pojawienie się nowego dzidziusia wiec moze nas wczesniej zaskoczyć. Póki co jednsak nadal czekam na powrót płodności, kp i od jakiegoś miesiąca powoli rozszerzam małemu diete więc zobaczymy co z tego wyniknie :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, ja nadal kp regularnie, a okres przyszedł. Też rozszerzam dietę, ale mało je, woli mleko... Moim głównym zmartwieniem jest właśnie, by nic się nie wydarzyło i żebym mogła spokojnie kp. Myślę, że po roczku (zostaną mi 2-3 miesiące do porodu) spróbuję chociaż ograniczyć kp w nocy, żeby potem mąż kłopotów nie miał... Ale to jeszcze daleka droga. Byle się sama nie odstawiła, bo mi serce pęknie, a i dodatkowy kłopot to jest.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Polkosia gratuluję! !! Zakręcona coś musze pomyśleć chociaż mój mąż tak się przyzwyczaił do dobrego ze łatwo nie będzie ha ha. Dziewczęta w ciazy pocieszenie was ze teraz to urodzicie z biegu. Ja tak miałam pierwszy poród to taksanska masakra piła mechaniczna a drugi hmmm.może szybcy i wściekli ha ha . Było szybko a ja byłam wściekła ze nie zdążyli dać znieczulenia

polkosia lubi tę wiadomość

• sama radość Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja teraz to uważam że jednak dwójka to fajnie. Na pewno będą dni kiedy nie będzie lekko ale dzieci szybko rosną szczególnie drugie. Ja teraz to nawet nie miałam czasu na takie analizy jak przy córci. Raz dwa ubrałam raz dwa wykapalam do cucysia i bach do łóżeczka. Nad córcia bardziej skakałam. Jest mi czasem ciężko a czasem zwyczajnie nudno ale uwielbiam ich oboje i za nic bym tego nie zmieniła a już na pewno nie na powrót do pracy gdzie wyścig szczurów od wejścia.

• soraya Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 3102 3103 3104 3105 3106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ