X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka mamusie ;)

My dziś mamy wycieczkę do dermatologa na sniegowanie naczyniaka życzymy miłego dnia.

event.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wstaja :)
    Witam !
    villemo ,ale naczyniaka u Ciebie czy Majki ?
    Tak czy i naczek Trzymam Kciuki !
    Wczoraj caly dzien sprzatalam ,lacznie z myciem okien i dzisiaj ledno z wyrka wstalam tak bli mnie kregoslup . Ja jeszcze zosala mi kuchnia do generalnego ogarniecia .
    Leon wczoraj zostal oddelegowany na podloge i skubaniec potrafi sie czolgac :) Czyli juz nieglugo skonczy sie moje siedzenie na dupsku . Bede latac za mlodym :)
    U nas dzisiaj cieplutko ,ale slonca nima :/ W planach dlugi spacer ,a wieczorem moze rower .
    Milego dnia dziewczyny !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szykujemy już do drzemki :)
    Villemo, kciuki za wizytę, daj znac czy to u ciebie czy Mai.

Lojka, pracusiu, odpocznij dzisiaj :) Ja wczoraj też sprzątałam, ale bez mycia okien, mi została na dzisiaj łazienka :)

U nas słońce dzisiaj ale dość chłodno, ale mam w planach długi spacer, bo miałam jechac do pracy ale kolezanka jest na zwolneiniu i dopiero się wybiore w przyszłym tygodniu :)

Buziaczki dla was mamusie i dla dzieciaczków :*

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo.
    My wstalismy dziś o 8:20 :) a Oski już drzemie , po śniadaniu teraz kawki idę się napić i zabieram się za trening . Wczoraj byliśmy na meeeeega długim spacerze , poszliśmy do przeswietnego parku gdzie pływają kaczki , przrozne zabawy są , płace zabaw , historyczne ogrody , brodzik dla dzieci nawet , kolejka ah coś pięknego. Chłopaki przyszli po mnie na silownie i wyciągnęli jeszcze hehe ale było świetnie więc i dziś po.treningu idziemy tam.;)) koc , jedzonko , picie i pol dnia w parku

agaton, aanaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Kurde, to juz mi sie pomyliło coś, chyba sobie pozapominałam coś niecoś :P To w ksiażce było napisane? Trzymam kciuki, zeby ci sie udało pościć tyle ile chcesz :)

Dobrawa, a dlaczego teraz sobie nie wyobrażasz postu? Ja wręcz sie go nie mogę doczekać ;)

Kochana nic Ci się nie pomyliło, w książce jest napisane, że dwa razy do roku. Ale na fb jestem w grupie osób, które są na poście dr Dąbrowskiej i kilka osób z nich konsultowało się bezpośrednio z dr Dąbrowską i właśnie był wątek, że można szybciej niż za pół roku jeśli zrobiło się np. 2 albo 3 tygodnie postu. Ja zrobię akurat po 3,5 miesiąca przerwy więc myślę, że nie za wcześnie.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wiem, osobiście ją dodałam ;)

Maluda, ja mam to samo, w ramionach i w talii jestem szczupła a biodra mam duże. Nigdy spodni nie mogę kupić, bo zawsze w pasie odstają ;) Jak chudnę, to najpierw mi obojczyki i lopatki wystają, a dupsko i nogi wielkie :P

Znam ten ból doskonale :( i jeszcze często problem z sukienkami- bo jak góra dobrze dopasowana to dupsko i nogi nie wchodzą a jak dól sukienki dobry to w ramionach i biuście wszystko odstaje :( Powinno się chudnąć od tego miejsca, gdzie się ma najwięcej zapasów.

agaton, aanaa lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    nie wiem,chyba zbyt wielkie wyrzeczenie,szczególnie jak się gotuje dla reszty,kanapki robi,czekoladę kupuje....to tak jakoś :P

Dobrawa dla mnie najgorsze to gotowanie dla reszty rodziny na poście, bo lubię spróbować jak doprawiam, a na poście wszystko trzeba na oko robić :)

A polecacie jakieś diety na przytycie albo inne sposoby? mój maż ma ten problem, że nie może przytyć. Na dodatek jak Wojtek był w szpitalu po porodzie to z tych wszystkich stresów dodatkowo schudł i teraz nie może tego nadrobić. Dodam, ze ma spory apetyt i oprócz konkretów "wciąga" dużo słodyczy.

Dobrawa lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Juz wstaja :)
    Witam !
    villemo ,ale naczyniaka u Ciebie czy Majki ?

U Majeczki :(, no nic cały rok będziemy jeździć na sniegowanie oby znikło.

Ktoś jeszcze zmaga się z naczyniakiem u Maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:41

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnia kiecke musiałam kupić rozmiar większą przez cycki widzę że nie tylko ja mam problem z ciuchami;)

My już po wizycie moja dzielna dziewczynka tylko mruknela przy sniegowaniu mam nadzieję,że w miarę szybko zejdzie i nie będziemy musiały jeździć dwa lata :(.

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, oby szybko zeszło. Trzymamy kciuki :)
    Zakrecona, super dzień się zapowiada, ja czekam aż Helenka wstanie i też idziemy na spacerek :) niestety tylko we dwie
    Maluda, dlatego ja bardzo lubie sukienki rozkloszowane, bo góre dopasowuję, a w dupsku luzy ;P
    Nie znam sposobów na przytycie, na mnie zawsze działały węglowodany, nalesniki, ciasta, chlebek itp, ale jak byłam na zdrowej diecie i chciałam przytyć to nie dało się ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

Villemo - ja się zmagam, maluszek urodził się z malformacją. Przy porodzie naczyniak był widoczny jako zgrubienie pod skórą, a na tą chwilę nic nie widać bo zmniejszył się 2x od urodzenia. Mamy już nie przyjeżdżać na planowe kontrole tylko jak będziemy widzieć taką potrzebę no i zobaczymy z czasem czy i kiedy będzie potrzebna interwencja chirurgiczna. To nie jest taki typowy naczyniak - czerwony i widoczny.
    Wam życzę powodzenia na zabiegu!

Agaton - a ja zawsze miałam problem w dopięciu się w biuście :), wszystkie ubrania na guziki jak dobre w cyckach to w brzuchu wiatrołapy.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ,Dobrawa mojej siostry mała nie leżała na brzuchu nic a nic i normalnie raczkowała.

Mój Kuba uwielbia leżeć na brzuchu i pełzać do zabawek,daleko odłożone zabawki to dla niego nie problem :) czasami zgina kolanka i podnosi się na rączkach już ciut ciut brakuje mu i pojmie jak się raczkuje :)

agaton, Dobrawa lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola pamiętasz jak pisałam, że chcę mieć tylko jedno dziecko ? hmm... jednak odmieniło mi się i stwierdziłam, że chyba pod koniec roku trzeba będzie się postarać :)jeśli teraz nic nie wyjdzie

villemo_gbm, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, paulinkas, maluda lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka moja tez nie lubi na brzuszku leżeć pocieszylas mnie.
    Ola mam nadzieję ze naczynia zniknie u Was u nas jest właśnie wypukły i czerwony i na dekolcie Małej więc trzeba coś z tym zrobić by mogła w przyszłości walory pokazać. Z tymi cyckami w sukienkach mam tak jak ty :)

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda przeszukalam całego maila i nic nie mam :((((

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton korzystam bo mamy tylko dwa dni wolne z D w tygodniu :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - no pamiętam :) to planujących jest już sporo :) trzymam kciuki aby się wszystko udało :). No i mnie też pocieszyłaś z tym raczkowaniem bo to ponoć bardzo rozwojowy etap.

Villemo - nie zniknie to wiem bo to jest wada wewnątrz w naczyniach, ale pocieszeniem jest to że maleje a nie zwiększa się ze wzrostem dziecka. Zabiegu nie zrobią bo nic się nie dzieje a może się ujawnić jeszcze w okresie dorastania i zbyt wczesny zabieg może spowodować że na nowo się pojawi. Ponieważ u nas na tą porę go nawet nie widać to musimy reagować w przypadku gdyby się coś działo ale odpukać wszystko jest ok. Naczyniaków takich czerwonych widziałam sporo bo jak jeździmy na kontrole to bardzo dużo dzieci ma je w przeróżnych miejscach. No i faktycznie jak są w widocznych miejscach to warto wcześniej o to zadbać żeby było z głowy :).

A ja już się nie mogę doczekać wizyty czy wszystko ok z maluszkiem w brzuszku. Nie mam czasu na stresy ale czasem jak mnie złapie myślenie to sobie za bardzo wkręcam :/. No i sama nie wiem czy to były ruchy bo teraz nie czuje za bardzo. Jeszcze 1,5 tyg.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to mam nadzieję ze jak się zmniejszy to na dobre i kropka :).
    My jutro na wesele :) jupi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 14:01

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - mam nadzieję :)

ale tu cicho :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , no jakoś cicho cicho ostatnio ;/
    Olu jak sie czujesz ? jak maluszek 7 miesieczny i ten 17 tygodniowy ? hehe
    kiedy masz to połówkowe?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3101 3102 3103 3104 3105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ