X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka mamusie ;)

My dziś mamy wycieczkę do dermatologa na sniegowanie naczyniaka życzymy miłego dnia.

event.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wstaja :)
    Witam !
    villemo ,ale naczyniaka u Ciebie czy Majki ?
    Tak czy i naczek Trzymam Kciuki !
    Wczoraj caly dzien sprzatalam ,lacznie z myciem okien i dzisiaj ledno z wyrka wstalam tak bli mnie kregoslup . Ja jeszcze zosala mi kuchnia do generalnego ogarniecia .
    Leon wczoraj zostal oddelegowany na podloge i skubaniec potrafi sie czolgac :) Czyli juz nieglugo skonczy sie moje siedzenie na dupsku . Bede latac za mlodym :)
    U nas dzisiaj cieplutko ,ale slonca nima :/ W planach dlugi spacer ,a wieczorem moze rower .
    Milego dnia dziewczyny !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szykujemy już do drzemki :)
    Villemo, kciuki za wizytę, daj znac czy to u ciebie czy Mai.

Lojka, pracusiu, odpocznij dzisiaj :) Ja wczoraj też sprzątałam, ale bez mycia okien, mi została na dzisiaj łazienka :)

U nas słońce dzisiaj ale dość chłodno, ale mam w planach długi spacer, bo miałam jechac do pracy ale kolezanka jest na zwolneiniu i dopiero się wybiore w przyszłym tygodniu :)

Buziaczki dla was mamusie i dla dzieciaczków :*

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo.
    My wstalismy dziś o 8:20 :) a Oski już drzemie , po śniadaniu teraz kawki idę się napić i zabieram się za trening . Wczoraj byliśmy na meeeeega długim spacerze , poszliśmy do przeswietnego parku gdzie pływają kaczki , przrozne zabawy są , płace zabaw , historyczne ogrody , brodzik dla dzieci nawet , kolejka ah coś pięknego. Chłopaki przyszli po mnie na silownie i wyciągnęli jeszcze hehe ale było świetnie więc i dziś po.treningu idziemy tam.;)) koc , jedzonko , picie i pol dnia w parku

agaton, aanaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Kurde, to juz mi sie pomyliło coś, chyba sobie pozapominałam coś niecoś :P To w ksiażce było napisane? Trzymam kciuki, zeby ci sie udało pościć tyle ile chcesz :)

Dobrawa, a dlaczego teraz sobie nie wyobrażasz postu? Ja wręcz sie go nie mogę doczekać ;)

Kochana nic Ci się nie pomyliło, w książce jest napisane, że dwa razy do roku. Ale na fb jestem w grupie osób, które są na poście dr Dąbrowskiej i kilka osób z nich konsultowało się bezpośrednio z dr Dąbrowską i właśnie był wątek, że można szybciej niż za pół roku jeśli zrobiło się np. 2 albo 3 tygodnie postu. Ja zrobię akurat po 3,5 miesiąca przerwy więc myślę, że nie za wcześnie.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wiem, osobiście ją dodałam ;)

Maluda, ja mam to samo, w ramionach i w talii jestem szczupła a biodra mam duże. Nigdy spodni nie mogę kupić, bo zawsze w pasie odstają ;) Jak chudnę, to najpierw mi obojczyki i lopatki wystają, a dupsko i nogi wielkie :P

Znam ten ból doskonale :( i jeszcze często problem z sukienkami- bo jak góra dobrze dopasowana to dupsko i nogi nie wchodzą a jak dól sukienki dobry to w ramionach i biuście wszystko odstaje :( Powinno się chudnąć od tego miejsca, gdzie się ma najwięcej zapasów.

agaton, aanaa lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    nie wiem,chyba zbyt wielkie wyrzeczenie,szczególnie jak się gotuje dla reszty,kanapki robi,czekoladę kupuje....to tak jakoś :P

Dobrawa dla mnie najgorsze to gotowanie dla reszty rodziny na poście, bo lubię spróbować jak doprawiam, a na poście wszystko trzeba na oko robić :)

A polecacie jakieś diety na przytycie albo inne sposoby? mój maż ma ten problem, że nie może przytyć. Na dodatek jak Wojtek był w szpitalu po porodzie to z tych wszystkich stresów dodatkowo schudł i teraz nie może tego nadrobić. Dodam, ze ma spory apetyt i oprócz konkretów "wciąga" dużo słodyczy.

Dobrawa lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Juz wstaja :)
    Witam !
    villemo ,ale naczyniaka u Ciebie czy Majki ?

U Majeczki :(, no nic cały rok będziemy jeździć na sniegowanie oby znikło.

Ktoś jeszcze zmaga się z naczyniakiem u Maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:41

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnia kiecke musiałam kupić rozmiar większą przez cycki widzę że nie tylko ja mam problem z ciuchami;)

My już po wizycie moja dzielna dziewczynka tylko mruknela przy sniegowaniu mam nadzieję,że w miarę szybko zejdzie i nie będziemy musiały jeździć dwa lata :(.

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, oby szybko zeszło. Trzymamy kciuki :)
    Zakrecona, super dzień się zapowiada, ja czekam aż Helenka wstanie i też idziemy na spacerek :) niestety tylko we dwie
    Maluda, dlatego ja bardzo lubie sukienki rozkloszowane, bo góre dopasowuję, a w dupsku luzy ;P
    Nie znam sposobów na przytycie, na mnie zawsze działały węglowodany, nalesniki, ciasta, chlebek itp, ale jak byłam na zdrowej diecie i chciałam przytyć to nie dało się ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

Villemo - ja się zmagam, maluszek urodził się z malformacją. Przy porodzie naczyniak był widoczny jako zgrubienie pod skórą, a na tą chwilę nic nie widać bo zmniejszył się 2x od urodzenia. Mamy już nie przyjeżdżać na planowe kontrole tylko jak będziemy widzieć taką potrzebę no i zobaczymy z czasem czy i kiedy będzie potrzebna interwencja chirurgiczna. To nie jest taki typowy naczyniak - czerwony i widoczny.
    Wam życzę powodzenia na zabiegu!

Agaton - a ja zawsze miałam problem w dopięciu się w biuście :), wszystkie ubrania na guziki jak dobre w cyckach to w brzuchu wiatrołapy.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ,Dobrawa mojej siostry mała nie leżała na brzuchu nic a nic i normalnie raczkowała.

Mój Kuba uwielbia leżeć na brzuchu i pełzać do zabawek,daleko odłożone zabawki to dla niego nie problem :) czasami zgina kolanka i podnosi się na rączkach już ciut ciut brakuje mu i pojmie jak się raczkuje :)

agaton, Dobrawa lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola pamiętasz jak pisałam, że chcę mieć tylko jedno dziecko ? hmm... jednak odmieniło mi się i stwierdziłam, że chyba pod koniec roku trzeba będzie się postarać :)jeśli teraz nic nie wyjdzie

villemo_gbm, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, paulinkas, maluda lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka moja tez nie lubi na brzuszku leżeć pocieszylas mnie.
    Ola mam nadzieję ze naczynia zniknie u Was u nas jest właśnie wypukły i czerwony i na dekolcie Małej więc trzeba coś z tym zrobić by mogła w przyszłości walory pokazać. Z tymi cyckami w sukienkach mam tak jak ty :)

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda przeszukalam całego maila i nic nie mam :((((

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton korzystam bo mamy tylko dwa dni wolne z D w tygodniu :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - no pamiętam :) to planujących jest już sporo :) trzymam kciuki aby się wszystko udało :). No i mnie też pocieszyłaś z tym raczkowaniem bo to ponoć bardzo rozwojowy etap.

Villemo - nie zniknie to wiem bo to jest wada wewnątrz w naczyniach, ale pocieszeniem jest to że maleje a nie zwiększa się ze wzrostem dziecka. Zabiegu nie zrobią bo nic się nie dzieje a może się ujawnić jeszcze w okresie dorastania i zbyt wczesny zabieg może spowodować że na nowo się pojawi. Ponieważ u nas na tą porę go nawet nie widać to musimy reagować w przypadku gdyby się coś działo ale odpukać wszystko jest ok. Naczyniaków takich czerwonych widziałam sporo bo jak jeździmy na kontrole to bardzo dużo dzieci ma je w przeróżnych miejscach. No i faktycznie jak są w widocznych miejscach to warto wcześniej o to zadbać żeby było z głowy :).

A ja już się nie mogę doczekać wizyty czy wszystko ok z maluszkiem w brzuszku. Nie mam czasu na stresy ale czasem jak mnie złapie myślenie to sobie za bardzo wkręcam :/. No i sama nie wiem czy to były ruchy bo teraz nie czuje za bardzo. Jeszcze 1,5 tyg.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to mam nadzieję ze jak się zmniejszy to na dobre i kropka :).
    My jutro na wesele :) jupi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 14:01

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - mam nadzieję :)

ale tu cicho :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , no jakoś cicho cicho ostatnio ;/
    Olu jak sie czujesz ? jak maluszek 7 miesieczny i ten 17 tygodniowy ? hehe
    kiedy masz to połówkowe?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3101 3102 3103 3104 3105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ