Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Interesuje się bardzo, wyciąga rączki do nich, a jak odfruwają, to zaczyna płakać Ona w ogóle kocha zwierzęta, kota tarmosi, do psów się śmieje, a na dworzu kaczki na oczku może obserwować 30 min bez drgnięcia... Akurat jedna nasza papuga jest tak kochana, że nie dziobie i nawet rączką Klementysi dała się pogłaskać po głowie. No, ale znów inna była zazdrosna i mnie atakowała, jak dziecko nosiłam, więc została zamknięta w wolierze na kilka tygodni i teraz jest lepiej, ale i tak nie zbliżamy się do niej. Ją akurat Tysia obserwuje z bezpiecznej odległościKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Poklkosia ja cie podziwiam tyle zwierzaków dziecko a za chwilę dwoje i ty to ogarniasz. Ja to chyba jestem jakaś mało zaradna bo czasem nawet obiadu nie ugotuje. Kiedyś się rym stresowalam a teraz podchodzę na luzie nie ma i juz, jemy co jest pod ręką. Mój Wojtek tez nie zachwycił się zupkami i dodatkowym jedzeniem nadal lubi pierś. Tez się tym nie przejmuje starsza córce kwykararmiłam 3 lata i 4 misisce to i jego wykarmie
-
Witamy o poranku.
My po weselu i poprawinach na weselu Maja spała tylko 1 h później gdybym jej nie wzięła i pojechała do domu to by chyba nie zasnela a była już godzina 21.30 a standardowo zasypia o 20. Zrobiła na weselu furorę z wszystkich dzieci starszych od niej tylko ona nie padła , wzięłam ja bo wiedziałam ze nie zasnie jeszcze z godzinę a nie chciałam jej męczyć i tak byłam z niej dumna.
Poklosia gratuluję nam pytanie nie ma przeszkody w karmieniu piersią jezeli jest sie w ciąży obilo mi sie o uszy ze nie powinno sie karmic i moje koleżanki odstawialy od piersi chyba nawet na polecenie lekarza. Ciekawa jestem co Ci powie Twój na to, jeżeli możesz to podziel się tą informacją aaa i moja siostra tez odstawila bo powiedziala ze nie wolno ale to bylo 15 lat temu może w tej kwesti cos się zmieniło ?Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Polkosia ale wiesz jak to jest z kp i okresem. Ile kobiet tak różnie to bywa. Jedne pomimo częstego karmienia mają regularny okres dość szybko. U innych plodność wraca później jak rozszerza się dietę i z regularnoscia bywa różnie a są i takie które dostają okres dopiero po skończeniu kp. Mam nadzieje ze nie jestem w tej odtatniej "grupie" bo już nastawiłam się na kolejne maleństwo a nie chciałabym rezygnować z kp póki co.
Villemo dawniej pokutowało takie przeświadczenie że kp powoduje poronienia i niestety wielu lekarzy nadal głosi takie teorie, a prawda jest taka że dla zdrowej ciaży kp nie powinno być żadnym zagrożeniem, oczywiscie przy odpowiednim odżywianiu i dbaniu o siebie. Wiele kobiet w ciąży kp i jest ok. -
ZakręconaOna wrote:Maluda przeszukalam całego maila i nic nie mam (((
Zakręcona przepraszam za opóźnienie, ale my w ten weekend organizowaliśmy Chrzciny i nasz ślub kościelny więc jestem jeszcze w niedoczasie.... dopiero wracamy do domu wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, podaj mi swojego maila to jeszcze dzisiaj prześlę -
Czesc Laski, Polkosia, gratuluje szybko się udalo, biorą pod uwagę,ze ty kp u mnie okresu ani widu ani słychu, w ciąży tez nie jestem i tak jak Styczniowa, mam nadzieje,ze okres wróci nie po zakończeniu kp
Lekarz woli powiedziec,żeby nie karmić podczas ciąży, bo pewnie jakby się cos stało to nie chce brać odpowiedzialności,a tez mysle,ze jak ciąża jest zdrowa to nie ma przeciwwskazańpolkosia lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Maluda, gratuluje ślubu i jaka miałaś w końcu sukienkę? Siostra sie nie odstrzelila za bardzo? zapodaj jakies foto jak Wojtuś sie czul?
Dziękuję kochana w końcu kupiłam ślubną- z przodu trochę krótsza z tyłu długa wiec była bardzo wygodna przy Wojtku i miała kieszenie więc i smoczka miałam gdzie schować o sukience zadecydował Wojtek, jak przymierzyłam to tak się śmiał na mój widok i krzyczał z zachwytu, że uznałam, ze to ta, którą powinnam kupić a tak na marginesie to moje dziecko kocha zakupy jest cudowny podczas chodzenia po sklepach
Moja siostra chyba wreszcie wydoroślała ubrała się odpowiednio do sytuacji i nawet chętnie zajmowała się Wojtkiem ( co do niej raczej nie podobne) więc mnie zaskoczyła pozytywnie
Na pewno pokażę zdjęcia jak będę miała. Odbierzemy je dopiero za 3 tygodnie , jak pojedziemy do moich rodziców, bo robił nam taki znajomy fotograf. Kilka fotek zrobiła jeszcze moja kuzynka, ale jeszcze mi nie przesłała na maila, wrzucę jak coś będę już miała.
Wojtek zachował się super najpierw było dopełnienie Chrztu- Wojtek był bardzo zainteresowany wszystkim i grzeczny na koniec się tylko zdenerwował przez chwilkę, bo chciał księdzu zabrać księgę z modlitwami po Chrzcie zasnął i przespał całą Mszę a po później w restauracji szalał do godz. 23.00
agaton, villemo_gbm, soraya, Little Frog lubią tę wiadomość
-
My dopiero wracamy po imprezie, bo nie wiem czy Wam wspominałam, mieszkamy koło Warszawy, a wszystko organizowaliśmy u moich rodziców koło Jarocina więc jesteśmy zapakowani jak cyganie
Ślub braliśmy w mojej rodzinnej Parafii w małym drewnianym Sanktuarium z super księdzem proboszczem więc jesteśmy ze wszystkiego bardzo zadowoleni. Później robiliśmy imprezę w restauracji z hotelem więc było wygodnie jak trzeba było Wojtka nakarmić, przebrać itp.agaton, soraya, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Maluda w takim razie czekamy na zdjecia ! super ze wszystko sie udalo i Wojtus super sie zachowywal ! Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
ps. Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia ! Bo przeciez w sobote obchodzil swoje pierwsze imieniny ! Ah tak pamietalam zeby napisac no ! buziaki :*maluda lubi tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny. Nie ukrywam, że brakowało mi Was, ale wolę sporadycznie tu zajrzeć niż być na FB. Tam za bardzo brałam wszystko do siebie, a tu są luźne rozmowy
Można kp w ciąży, jeśli z ciążą wszystko OK. U mnie na razie progesteron jako tako, więc nie powinno być problemów, a jeśli się pojawią, to Luteina przy kp też jest bezpieczna. Marzy mi się tandemowe karmienie, chciałabym, by Klementynka była na piersi do 2 r.ż.
Wiadomo, każdy organizm inny, u mnie jakoś ekspresowo poszło, chociaż wcale się nie spodziewałam. No i ciąża też niespodziewanie, bo byłam pewna, że owulacji nie było.
A jeśli chodzi o radzenie sobie, to tylko dzięki pomocy męża. On głównie w domu pracuje, więc bardzo mnie odciąża.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn