X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny 4 latka 23kg? Wow!
    Moja 8 lat i 24 kg. Ale jest naprawdę chuda... :/ ale ja to mówię że dzieci zdążą jeszcze przytyć. :P

Olu321 fajny już masz ten brzuszek...az przez chwilę pozazdrościłam ale to przez chwilę tylko ;) bo dzieci więcej mieć nie będę. ;)

Moja tam je papki (grudkami sie krztusi i koniec) odczekam chwilę i znów zapodam papkę z grudkami...wszystko w swoim czasie. :P

ola.321 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola321 a czy ty jesteś na Fb? Bo cos nie kojarzę. ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam czytania :) az w szoku bylam ,ze tu tak gwarno sie zrobilo ;)

Ola super juz masz brzuszek :) i cos czuje ,ze to panna w nimm mieszka ;)

polkosia gratuluje ! Oli teraz bedzie razniej ;)

BATTINKA naszej oli niestety nie ma na fb :(

maluda wszystkiego dobrego na nowo - starej drodze zycia :* Czekamy na relacje zdjeciowa :) I buziaki dla Wojtusia ,bo on tez sporo swietowal :)

U nas jest 5 posilkow dziennie :
    -sniadanie cyc
    -2 sniadanie cyc
    -obiad 150g i cyc
    -podwieczorek cyc
    -kolacja kasza jaglana 150g i cyc .

polkosia, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda gratulacje, Ola śliczny brzusio :).

Witamy o poranku noc ciężka chyba z piec pobudek nie wiem chyba zęby tak ja męczą bo nasmaruję dziąsła i dalej śpi.

event.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    I jak zareagowali ze tak szybko ?

Wszyscy się cieszą, mówią, że rok po roku to najlepiej ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy dla kogo najlepiej. Bo ja bym tam rok po roku na pewno nie chciała dziecka. Nie wyobrażam sobie zarzynać się. To nie dla mnie.
    Będzie ciężko...no ale to Twój wybór.
    I nigdy nie jest 100% pewności ze taka różnica wieku najlepsza. Dla jednych jest to rok dla drugich 3 a jeszcze dla innych 6 lat :P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - Lojka ma rację jeszcze mnie nie ma ;).

Zdecydowanie mi raźniej z Polkosią teraz :).

Polkosia - u mnie też tak mówią że fajnie jest z małą różnicą wieku, ale wiadomo też że pierwszy rok będzie ciężki. Poza tym ja mam taką nadzieję że dzieci się trochę sobą zajmą, może będą się obserwować i będzie łatwiej, ale nie nastawiam się - teraz szykuję się na ciężki rok :).

Hahaha a mój maluch usnął mi na bujaku :), idę go odłożyć do łóżeczka i też się zdrzemnę.

Villemo - u nas też chyba zeby bo mały jest nieprzewidywalny w nocy :/. Na szczęście je tylko raz i nie domaga się przez to więcej.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dawno się nie odzywałam, bo mnie w tel wylogowuje i ani postów nie mogę polubić ani napisać, ale czytam Was.
    Maluda - super że wszystko się udało, czekamy niecierpliwie na fotorelację no i gratulacje :*
    Polkosia - gratuluję, szybko poszło tym bardziej przy kp.
    Ola śliczny brzuszek.....;-)
    A ja powiem, że gdyby tylko Kuba był chociaż w połowie taki jak czytam o niektórych Waszych dzieciaczkach to byśmy też już się starali, też uważam że taka różnica najlepsza, wiadomo że dla dzieci a nie dla nas, ale to chyba właśnie o nie chodzi??:)
    Jak tak czytam, ze dzieciaki same usypiają, pięknie jedzą, śpią w nocy i prawie nie płaczą to się pytam : jak to możliwe??:) no nic, mi przyjdzie chyba troszkę poczekać z rodzeństwem dla Kubusia, bo obecnie we dwójkę jesteśmy przemęczeni przy małym.
    Trzeci ząb nam wyszedł w przeciągu miesiąca takze też jest szał, a i jest co nosić bo już 10 kg przekroczone ;) No cóż zrobić - głodzić dziecka nie będę, jak będzie miał te 23 kg w wieku 4 lat to trudno, każde dziecko jest inne, obecnie nie wyobrażam sobie ograniczania mu jedzenia....
    Żaba dawno Cię nie było!
    Agata jak tam Helenka?
    Wszystkim ćwiczącym, trenującym zazdroszczę siły! Ja jestem tak padnięta wieczorem, że już siły nie mam na więcej niż poprasowanie i posprzątanie.
    W ogóle moja tarczyca wariuje na potęgę (więc to i tak nie czas na ciążę), 3 mies po porodzie była duuuża nadczynność, po 2 mies. brania minimalnej dawki leku jest duża niedoczynność, lekarz zwariował, a do specjalisty mam termin dopiero w czerwcu :/
    Wiecie co... zgubiłam bransoletkę z Kuby imieniem i datą urodzenia, jestem tak na siebie wściekła że masakra! Trzy dni szukania i nic, nawet odkurzacze przeszukałam i nic, zapadła się pod ziemię...wrrr

Co do jedzenia u nas jest różnie, co 3-4h jest mleko od 120 lub 150 ml, parę łyżeczek obiadku (bo zwykle jest plucie), parę łyżeczek owocu czasem z kaszą jaglaną bezmleczną ale ten owoc nie zawsze). Na pewno nie są to takie porcje jak zalecają w schemacie żywienia, że jeden posiłek puree 180 ml, mój mały je max 60 ml takiego obiadku lub owocu i potem i tak daję mleko, bo głodny.
    Się rozpisałam.

polkosia lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , ze się cieszą .
    Ja uważam jak Batt. Dla mnie najlepsza różnica wieku np. To 4/5 lat ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrazam sobie byc teraz w ciazy. Nie wyobrazam sobie siedziec dalej w domu. Marze o dniu,w ktorym bede mogla wrocic do pracy. Podziwiam te,ktore sie zdecydowaly, jak i te za ktore zdecydowal los ;)

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe o a ja wręcz odwrotnie, absolutnie nie śpieszy mi się do pracy, bo dobrze pamiętam co było...
    Ale to zależy od pracy i od człowieka.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoją firmę, która prowadzi się sama, więc akurat dla mnie bez znaczenia. I tak siedziałam w domu ;)

Jasne, dla każdego inna różnica lepsza, a ja z doświadczenia (brat 1,5 roku i siostra 5 lat młodsi) wiem, że z siostrą jako dziecko nigdy nie miałam kontaktu. Teraz jest zupełnie inaczej, chociaż wiadomo, ona kończy studia, umawia się na randki, a ja już w pieluchach, a studia skończyłam 100 lat temu ;) To dzieciństwo z bratem wspominam świetnie. Rozrabialiśmy, bawiliśmy się razem, na rowery razem, jak ktoś, coś zmalował, to było na drugiego :D No zawsze było raźniej. Też chciałam podobną różnicę. O trzecim dziecku będę myśleć z rok czy dwa lata po drugim porodzie. My to chcemy mieć 5, to wiecie :P Trzeba się streszczać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że tylko jedna kwestia mnie martwi, jakby nie było mi dane mieć 3 dziecka, a właśnie za 5 czy 8 lat zatęskni mi się za bobasem ;) Bo teraz pójdzie za jednym zamachem, a instynkt pewnie swoje ;) Pod tym względem podoba mi się różnica 5 lat, bo jedno już takie większe jest, bardziej samodzielne i wtedy można znów wrócić do chęci posiadania maleństwa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a ja to kompletnie nie potrafię stanąć po jednej stronie. Wszystko ma swoje wady i zalety. I nieco mniej się boję tego co by było po urodzeniu niż np martwiłabym się o ciążę (pewnie mało wiem jak to jest z dwójką małych dzieci ;) ), bo wiadomo, że trochę trzeba dźwigać jak się ma takiego malucha w domu. No nie wiem. W sumie my mielibyśmy jeszcze problem z tym, żeby w razie porodu małą z kimś zostawić, bo nie mamy tu rodziny. Ale jakby się tak przytrafiło, to bym się cieszyła :):) Mój mąż jak patrzy na małą, to cały czas mówi, że musimy się postarać o kolejne maleństwo ;)

A tak poza tym to u mnie chyba też jakaś burza hormonów. Od dwóch dni nic tylko bym się wzruszała. A okresu też jeszcze nie miałam...ciekawe gdzie się ta paskudna @ czai.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Pepepe o a ja wręcz odwrotnie, absolutnie nie śpieszy mi się do pracy, bo dobrze pamiętam co było...
    Ale to zależy od pracy i od człowieka.

Do tej,ktora zostawilam przed porodem tez mi sie nie spieszy. A i oni mnie tam nie chca. Ale zawsze mozna poszukac innej. Mi bardzo brakuje kontaktu z ludzmi, samorozwoju. Czuje jakbym wypadala z obiegu. Dla mnie te pol roku,ktore spedzilismy razem w domu jest wystarczajace. Nie mialabym oporu zeby Malego oddac komus pod opieke i np. wrocic do pracy np. na pol etatu. Nawet moglabym sie doic zeby mogl nadal jesc moje mleko. Ale macie racje- kazda z nas jest inna, kazda ma inna sytuacje, jak i inne potrzeby.

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluję, trzymaj się zdrowo :-)
    Olu brzuszek uroczy, szybko ten czas leci, zaraz będziesz na półmetku :-O
    Maluda Tobie życzę, żeby na tej nowej-starej drodze życia dalej Wam się dobrze układało i buziaki dla Wojtka z okazji jego uroczystości :-)

A ja PePePe jak Stokrotka mam zupełnie przeciwne odczucia - jak pomyślę, że mam wrócić do roboty w październiku (a właściwie to już w lipcu) to mnie skręca... Najchętniej bym dołączyła do Oli i Polkosi, bo pomimo tego, że macierzyństwo to naprawdę ciężka robota, to nie zamieniłabym tego na nic innego, w końcu czuję się spełniona :-) No i nie będę oszukiwać - moje dziecko jest bezproblemowe :-) Niestety mam zobowiązania na uczelni i głupio by mi było mówić promotorowi, że jeszcze nie wracam, bo kolejna ciąża :-D

Jeśli chodzi o różnicę wieku to wydaje mi się, że zależy od człowieka - mam brata 9 lat młodszego i prawie wszędzie go ze sobą zawsze ciągałam, teraz też jesteśmy mocno zżyci. Tylko wspólnie wypominamy rodzicom, że mogłoby być nas więcej i że dwójka dzieci to za mało ;-)

Ja też bez okresu, ale temperatury się nie stabilizują, więc jeszcze się nie zapowiada ;-)

Właśnie Agaton jak Helenka?

No i wiadomość dnia wczorajszego - mamy pierwszy ząbek :-)

polkosia, agaton, ola.321, stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Wojtus to miales imprez a imprez ! :D

Ola nie ma Cie na fb ale Twoje proszenie i nie wynoszenie info o ciazy nie poskutkowalo niestety...

Ja tam jestem za szybkim rodzenstwem ale musze to dobrze rozplanowac i pewnie bedzie 2 lata roznicy , moze jakbym miala ciagle spiace dziecko i nie tylko uwieszone na mnie to moze bym juz byla w ciazy :D Ale z moim terrorysta to ... :D

Aleksandra gratulacje zabka ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pierwszy ząbek, zaczął wychodzić tydzień temu, na razie jest tak 1/4.

Moja Klementynka to też aniołek, dlatego się nie martwię :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też dopatrzyłam dwie białe kreseczki na dole. Ale jeszcze nie wyszły na zewnątrz :)
    Ja w sumie też nie mam zbyt problemowego dziecka. Ostatnio budzi się częściej w nocy, ale ominęły nas kolki, alergie itp. Mi to się wydaje, że dostałam taki egzemplarz dla początkujących :D Tak, żeby trochę się poduczyć jak o się z takim maleństwem obchodzić, ale bez żadnych takich większych odchyleń :) Ale też nie mogę napisać, żeby momentami nie było ciężko.

Szczęśliwa, jak ze 2 lata różnicy, to już za kilka miesięcy musisz się brać do roboty :D

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - ojej a jednak :/, ale liczyłam się z tym że może tak być, teraz przynajmniej wiem ;)

Wiecie co, myślę że z tą różnicą wieku to i tak każdy ma inne zdanie :).
    Gdyby za mnie nie zdecydował los to pewnie 2 dziecko i tak bym planowała dość szybko a to dlatego że mam swoje lata i przejścia za sobą i ważniejsze od mojej wygody czy sił było to żeby mieć przynajmniej 2 dzieci.
    To jest moja 4 ciąża a 2 która mam nadzieję idzie dobrze. Gdybym nie miała problemów to może bym chciała odczekać 2-3 lata ale mając z tyłu głowy to co przeżyłam przy staraniach o Leosia to nie chciałbym tego powtarzać.
    Poza tym nie jestem sama bo mam pomoc w Pl i tu u M więc gdyby coś mam na kogo liczyć a to duży plus. Każdy ma inne podejście i każde jest dobre :).

Aleksandra - no pięknie pierwszy ząbek :), u nas wyszły oba w jednym momencie, a teraz czekam na kolejne bo już widzę że go dręczą dziąsła :)

Little Frog lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3105 3106 3107 3108 3109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ