Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Laski
My wlasnie wychodzimy ze szpitala, tylko Helenka spi mi na rękach i jeszcze troche dam jej się zdrzemnąć, bo godzinę ja próbowałam uśpić... Dla tych co nie wiedza,ze bylysmy w szpitalu,to Hela w sobotę rzygala i poszliśmy na IP i nas przyjęli,dali kroplówkę i najprawdopodobniej to grypa żołądkowa,ale moglo to byc tez pare innych rzeczy grunt,ze wychodzimy, bo juz głupiałam tutaj
W ogóle super,ze forum zyje
Co do dzieci to ja mysle,ze dużo zalezy od dziecka i przy mojej Helence mam czasami poczucie,ze przydałoby mi sie drugie dziecko, bo tyle mam przy niej wolnego czasu jednak mogłabym miec bliźniaki
Aleksandra, ja tez mam jednego brata i go bardzo lubię,mamy świetny kontakt (2,5 roku rozncy) i nie chce żeby Helenka miała tylko jednego braciszka, czy siostrzyczke ale więcej
Ostatnio spotkałam koleżankę z porodówki i ona ma dwóch chłopaków 7 i 5 lat i teraz polroczna Martynke i mi oolecala taka rozwiązanie, bo fakt, bylo ciężko na poczatku, ale czas szybko mija i teraz chłopaki się razem bawia,a ona ma czas się zajac córcią do tego chłopaki jej pomagają przy malej
Ale wiem,ze jak sie ma takiego Kubusia czy Nathanka, to nie w glowie kolejne dzieci
Mi do pracy tez się nie spieszy w ogóle, czuje sie fantastycznie jako mamuśka, ale czuje ze z wybiegu wypadam, ale kumata jestem i nadrobię kiedys nie ma dla mnie nic lepszego niż mamuśkowanie ale dbam o kontakty z ludźmi, bo wlasnie w domu ciężko wytrzymać, gdzies wychodzić trzeba, ja chodzę na aerobik i spotykam sie z koleżankami mamuskami, wyjezdzamy gdzies weekendowo i wakacyjnie jak tylko się da a na weekendy w domu zapraszamy znajomych i gramy w gry, wiec towarzysko nie narzekamstokrotka25 lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Polkosia 5 ??? :o woooow podziwiam .
A dupa potem jak wiadro :p
Nie no śmieje się ale kuzwa sporo sporo ale no pewnie jak macie siłę i czasu pełno a , pieniędzy a i tak siedzisz w domu to tylko dzieci robić
Zakretasku padlam hehhehe -
Ja miałam tez pierwsze dziecko Aniol wgl.nie czułam że córę mam, ale ta za to taka juz nie jest spokojna, 360 stopni się różni...oj juz by mnie nikt na dziecko nie namówił oj nie...wariacja jest na chacie. Jeszcze gdyby mąż byl to by łatwiej trochę bylo a tak jak ja sama to kiszka
Fajnie miec jakąś pomoc obok to naprawdę dużo daje -
A co do różnicy wieku między dziećmi to Ja mam siostrę 4,5 roku młodsza i właśnie przez to uważam ze to super różnica . wiadomo dzieci które z rok po roku czy dwa lata różnicy bawi się więcej ze sobą , mają więcej wspólnych tematów za dzieciaka a najlepiej bliźniaki odrazu i o haha
-
Maluda wszystkiego dobrego dla Was!
Ola brzusio uroczy... az sie rozmarzyłam
Agaton a ja miałam pytać czy zaczełaś rozszerzac juz diete ale rozumiem ze w wyniku zaistniałych okolicznośći nie miałaś jak.
Co do dzieci to ja też chce 4 najlepiej 2 chłopców i później 2 dziewczynki. I myśle o kolejnym już chociaż czasem z tym jednym bywa ciężko (szczególnie w nocy bo cały czas zęby męczą a poza tymi 2 dolnymi jedynkami które mamy od miesiaca nic wiecej nie widać)
Ja myśle ze nie ma co oceniać, każdy jest inny i ma inny pomysł na zycie.
Co do siedzenia w domu to mi sie z małym nie nudzi, duzo spacerujemy, spotykamy sie z różnymi ludzmi, wychodzimy do kawiarni, restauracji, kina itp razem z mężem (zabierając małego lub nie - wszystko zależy od miejsca w które idziemy). Cały czas mam też styczność z moja pracą w pewnym sensie, no i żeby nie wypaśc z obiegu to np w maju jade się doszkolić na 4 dniowy kurs a perspektywa powrotu do pracy w październiku mnie przeraża!
Aleksandra u mnie stabilizacja temperatur od jakiś 3 tygodni juz więc czekam
AAAA Zakręcona nie ma reguły że po 5 będzie d*** jak stodoła, może być równie dobrze po 1 dziecku a moze być i tak ze ta co 5 urodzi to będzie cieniutka jak patyczekola.321, agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Agaton - jeju ja nic nie wiedziałam, dobrze że już ok i wyszłyście do domku.
Zakręcona - dupa jak wiadro haha , ale patrz na I. Łukomską-Pyżalską ma 6 dzieci i jak się trzyma w formie kobita
Polkosia - ja chciałam wcześniej 3 ale teraz myślę o 2 a 3 jak się przytrafi .
-
Styczniowanadzieja ależ kochana tu nikt nikogo nie ocenia absolutnie. Kazda wyraża. "swoje zdanie" na poruszany temat i tyle.
Kazda zrobi jak uważa po prostu pod siebie....co nie lubię ja nie znaczy.że"ktoś" ma nie lubić.
No ale wiadomo to jest forum, takze przekaz pisany jest często źle odbierany....inaczej słownie a inaczej bazgrolić.
A swoją drogą Pani Pyzalska ma 6 dzieci i może się trzyma...ale.nikt jej w pory nie zaglądał hahhahann więc ...co kto lubi. Zresztą podziw dla kobiet co maja więcej niż 2 dzieci z mojej strony bynajmniej. Ciało kobiety sie zmienia...a ja osobiście zwracam uwagę na to żeby wyglądać. Ciąża ciążą ale po ciąży tez trzeba jakos sie trzymać.
Powtarzam - ja zwracam na to uwagę. Nikt nie musi myśleć tak jak ja i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:45
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Styczniowa ale czy ktoś kogoś ocenia ? Nie zaczął się temat i każda wyraziła swoje zdanie a z Ta dupa to tak dla żartów napisałam no ale nie każdy jak widać zna się na zartach . Wiem doskonale ze po 1 dziecko można mieć dupe jak stodole , mojego D macocha ma córkę tylko a wygląda jak słoń , zero dbania o siebie , niby na diecie jest a piwsko chla jak szalona i kiełbasa z grila mogłaby być codIennie ti a oblesne według mnie no ale jej brovha , jak dobrze się czuję chociaż wątpię bo narzeka ciągle ze gruba jest
Battinka Ja bym chciała trojke a 2 na 100% jak Bozia da ... Ale tez boję się o swoje ciało , jem zdrowo , cwicze a widzę ze ciało jest zupełnie inne niz przed ciaza ... i ciężej dojść do siebie ... -
Ja mam sąsiadkę która ma 4 dzieci i jest szczuplutka,energiczna i bardzo ladna, wygląda na 30 lat,a jest pod 40 mam tez znajoma co ma 5 dzieci i jest zadbana szczupła i ladna i prowadzi z mężem firmę takze ilość dzieci nie ma nic do rzeczy z dupą haha, na szczęście, bo chce miec co najmniej trójkę hehe
Olu,wlasnie zapomniałam napisać,ze brzuszek cudny
stokrotka25, ola.321, Little Frog, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Czy Ja dziewczyny pisze niewyraźnie ???
Bo mam takie wrażenie i trochę irytuje mnie to ... napisałam to w ZARTACH
WIEM DOSKONALE ZE ZE ILOSC DZIECI NIE MA TU NIC DO TEGO TYLKO BARDZIEJ TO CZY KTOŚ O SIEBIE DBA CZY NIE ... Jezuszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Wy mi dziewczyny lepiej powiedzcie co mam zrobić zrobić barszczem bo wyszedł jak woda tzn czuć warzywa , czuć buraczki wszystko ale kuzwa nie ma tego smaku co zawsze ... wolałabym cukru nie dodawać bo buraki i marchew maja w sobie naturalny cukier także wystarczy uważam ...
-
Zakręcona ale po co od razu czujesz sie urażona... przeciez nikt nie odebrał twojego posta do siebie, wszyscy pojeli ze to w żartach. wywołał on po prostu kolejny temat który teraz ciągniemi. Nie skaczmy sobie do oczu bo to sensu nie ma. Ja też napisałam ze użyłam złego słowa i co... zdarza się ze sie nie zrozumiemy ale nie róbmy z tego tragedi..
Co do barszczu to najlepiej robić na zakwasie, no i ja dodatkowo jakies zeberko wrzucam ... a tak to nie wiem co moze poprawic smak.. pewnie koncentrat ze sklepu ale rozumiem ze takich rzeczy unikasz