X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się szykuje do gwałtu a co zabroni mi ktoś ;) bo mój już nie chce a ja tak :)

event.png
  • RYBKA76 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Rybka i jak postępy u dziecia :) wszystko juz ok czy dalej Cię niepokoi ?

Villemo, dziękuję, że pytasz. U nas z nockami lepiej i trochę mniej jest histerii, dziwne ruchy rączkami nadal są, ale jakby trochę mniej, ale niestety z gaworzeniem nadal baaaaardzo kiepsko, od paru dni Mały znowu strasznie cichy :( (poza płaczem oczywiście).

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka u nas gaworzy od wczoraj wiec może niedlugo tez u was zaskoczy

RYBKA76 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka,ciekawa jestem o jakich ruchach rączkami mówisz,bo Hela ma taki ruch jedna reka,kreci nadgarstkiem,wygląda to dziwnie :/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • RYBKA76 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, nasz Młody tak dziwnie trąca zabawki ręką, otwiera i zamyka dłoń, ale nie składa jej w pięść tylko tak składa palce proste do środka (nie wiem jak to opisać), robi to też na sucho, to znaczy nie trącając niczego tylko tak jakby uwalniał jakieś napięcie. Trochę mnie to martwi, bo wygląda jak tik, ale pani psycholog i pani od IS obie powiedziały, że to taka autostymulacja. Np. dorośli często machają nogą jak siedzą i to jest to samo :) No mam nadzieję, że to właśnie autostymulacja. Odkąd stymulujemy go sensorycznie to jest tego mniej.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla Mnie Agnieszka masz dwa razy większy brzuch niż Ola. Zresztą macie zupełnie inne brzuchy Ty bardziej na zdjęciach widać że masz tak " dookoła " brzuch a Ola Piłeczkę.

P.S Ola ślicznie wyglądasz i sama marzę o takim zgrabnym brzuszku w drugiej ciąży.
    Co do naszych nocek niestety nie jest za dobrze nadal... Jedynki gorne wyszły i myślałam że spokój bo dwie nocki były super, tylko trzy karmienia a tu nagle patrzę dwojka dolna i uwaga! Piątka dolna nam idzie, normalnie kreski już są... Masakra przez to moje dziecko zjada sobie przedramie, momentami jest tak marudny że mam ochotę uciec :-p
    Jak kładę go o 20 powiedzmy ( udało mi się go przestawić z 22 na 20 :-)) śpi bynajmniej tu w Pl do ok 24 i pobudka pierwsza i jakiś dziwny ryk wręcz... Nerwy masakra. Wczoraj aż się poplakalam w nocy bo ciągle tylko cycek. Kupiłam butelkę z nuka z tym żółtym smoczkiem yo są vhyba lateksowe czy jakoś tak i załapał nawet w nocy czasem.
    No nic, kiedyś to minie napewno. zęby wychodzące zmieniły mojego aniołka w małego Lucianka. Haha
    W niedzielę Mieliśmy chrzest też :-)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka,to u nas jednak co innego. Hela tak kreci głównie prawym nadgarstkiem jak jest podekscytowana albo chce na ręce, albo jej sie na placz zbiera ;) mysle ze to nic takiego,ale momentami to dziwnie wygląda,dużo tego kręcenia jest w ciagu dnia.

Zakręcona,oby zabki szybko wyszly i Oski dal chwile spokoju :) a jak chrzest sie udal?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo a kiedy zamierzasz uskuteczniać swój niecny plan? Juz? Czy czekasz jeszcze? ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a bardzo sie udał :-)
    Prócz jednego epizodu w kościele gdzie po 40 minutach mszy moje dziecko już zaczynało poplakiwac w kościele to wszystko fantastycznie. Na sali spał 6 h całej imprezy, raz 2 h, zjadł i znów zasnął na kolejne 4:-p

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola musiałam odpocząć trochę od tego wątku, ale już mi przeszło i zatęskniłam :)

A byłam też w PL na 2 tyg ale urlopem tego bym w zyciu nie nazwała :)

Śliczne macie brzuszki, ciekawe kiedy nam się uda zmajstrować rodzeństwo :D choć czasami wysiadam przy Hance, bo teraz zacząl się ten czas, że wszyscy są do kitu tylko mama jest fajna... no i najlepiej za rączki i chodzić. Zabawki to tylko na 5 minut i najlepiej to powywalać i iść dalej, no ale pocieszam się, że to za chwilę minie i jeszcze zatęsknię za etapem "mama całym moim światem" :D

Ola ja nie mogę uwierzyć, że ty już tuż tuż, a jeszcze przed chwilą pisałaś nam o ciąży.

Hanka też tak składa i rozkłada palce ale ja na to jakoś do tej pory nie zwróciłam uwagi, tzn zaobserwowałam ale nie potraktowałam tego jako jakiś zły objaw, ot taki ruch ręką przy karmieniu bo dziecko ruchliwe to nawet podczas karmienia coś musi majstrować.

Mówię Wam dziewczyny on to jest mały dzikus, już się boję co to będzie jak pójdzie na nogi, chociaż ona pewnie po mamie najpierw zacznie biegać :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Villemo a kiedy zamierzasz uskuteczniać swój niecny plan? Juz? Czy czekasz jeszcze? ;)
    Haha pierwsze podejście sierpień :)

agaton lubi tę wiadomość

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Haha pierwsze podejście sierpień :)
    Jest sierpień czyli juz uskuteczniasz ;) powodzenia!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo to kciuki za gwałty i za efekty :).

Agaton a u Ciebie cos ruszylo z owu? Jak karmienie?

Wiedźma ja tez nie wiem kiedy ten czas zleciał. Jeszcze 2 tygodnie i bede robiła badania do porodu :).

Zakrecona super ze impreza sie udala :). Ja teraz w niedziele ide na chrzest do siostry i sniło mi sie co bedzie do jedzenia :). Chyba bylam glodna w nocy :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola haha no chyba byłaś :-D

Laski załamana jestem... Oskar ma ospe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona współczuję

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ojej :(, no to biedny bedzie sie mordował a Ty z nim :(.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ale dół z ta ospą... Mam nadzieje,ze nie przejdzie tak ciężko!
    Ola,u mnie nic nowego. Owu nie ma,przestalam biegac,jem więcej, a w ogóle schudłam półtora kilo :/ Bywają dni,ze Hela je tylko raz w dzień (nie liczą rano i wieczorem), a bywają,ze karmie i 4 razy. Ale wyszedł wczoraj ząb i kolejny w natarciu,moze dlatego.
    Ale trudno,widocznie Helunia potrzebuje, ciąża nie zając;P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grono starających się powiększa. U mnie owulacja wystąpiła (wszystko na to wskazuje ale gaxa poowulacyjna miała tylko 5 dni) ale mąż złapał angine i ma antybiotyk i nie wiem czy nie odpuścić ststan na te "swiete" 3 miesiace. Co myślicie?

Brzuszki świetne

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, ja bym nie odpuszczała;) moja koleżanka tak zaciążyła. Ona brala antybiotyk i myślała ze nic z tego i udalo się ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mam nadzieję że aż tak źle nie będzie. Ja się nie znam na tej ospie kiedy te rozkwity przestają zarazac... Wysypke ma od wieczora poniedziałku no liczmy wtorku...

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ