X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, ja nie daje mm,jak cos to zwykle jedzenie proponuje,ale jak się domaga Hela cycusia to dostaje ;) ja na pewno nie odstawie od piersi, bo do wygoda, poza tym chce,żeby Hela sama zadecydowala o odstawieniu :)
    A co do chrzcin to tez bym robila 2.10 :)
    Dodinka, brzuszek cudny! Pamiętam,ze w pierwszej ciąży tez miałaś spory brzuszek, przebilas mnie hehe bo też mialam spory ;D

polkosia, dodinka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak tam Oskar? Drapie sie po tych krostach? Jak on to znosi wgl?
    Polkosia,a jak tam u ciebie? Zakladaja ci ten pesar? A karmisz jeszcze,czy musiałaś odstawić Klementysie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie samo leżenie wystarczyło, dzięki że pytasz :) Szyjka wydłużyła się aż o 1 cm, trzyma i jest zamknięta, więc nie od karmienia się skracała (karmię dalej). Mam ograniczać tylko noszenie i leżeć kiedy tylko mogę, więc ostatnio głównie na łóżku się bawimy, a jak na podłodze, to też leżę :P No i zakaz seksu, a był często, więc lekarz najbardziej to obstawiał za winowajcę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Dodinka łał faktycznie brzuszek masz już spory jak na 16 tydzień :), śliczny :). Szczuplutka jesteś może dlatego już tak widać :).

Zakręcona - i jak? dajecie radę? zdrówka dla Was!!

Arielka ja bym zrobiła tak jak zakręcona 2-go :).

Mój maluszek zaczął wstawać, raczkować ale jak pająk z dupką do góry i oczywiście nabijać pierwsze siniaki :/. Dziś się zestresowałam bo stał koło mnie i wydawało mi się że go asekuruję a on mi fiknął nawet nie wiem kiedy i ma siniaczka. Ja nie wiem czy mam mu kask założyć czy co... stresujące te początki poruszania się.

Ola nie przejmuj się mój Kuba całe nogi w siniakach bo obija się o wszystko i prze ścianach chodzi. Na początku stresujący był każdy jego upadek, siniak teraz już się tak nie stresuję ale wiadomo pilnować trzeba :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy wasze maluchy też paczą w nocy? Mój taką akcję zrobił dziś w nocy że szok , spał i tu nagle budzi się i ryk, uspokoiłam i znowu i tak z 10 razy, przy czym ciągle się kręcił czyżby kolejne zęby ????

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka u Nas tak było jak wychodziły gorne jedynki. Masakra wtedy była ryk jakby go rozdzielali czasami.
    Agaton drapie się czasem za uchem takto dzięki Bogu nie, znosi dobrze. Jakby nic mu nie było

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakby co sie nie obraziłam na nikogo na fb tylko nie odpowiadał mi poziom niektórych wypowiedzi co tu sie jak na razie nie zdarza raczej ;)

Agaton ja tez najchetniej by poczekała aż się sam odstawi ale nie chce mieć dwóch lat przerwy między dziećmi :/ Spróbuję ograniczyć na rzecz normalnego jedzonka :)

Chyba zrobie 2.10 skoro to święto anioła stróża to fajnie się składa :)

Mój mały jak zaczął wstawać też był cały poobijany a od tygodnia juz sam chodzi i też mu się zdarzy o coś głową przydzwonić albo wywalić :D Dziś prowadził samochód z klocków wywalił się i nabił sobie na czole dwa guzy na raz :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały płacze w nocy od jakiegoś czasu. Jest kilka nocy ok a kilka strasznie płaczliwych. Budzi się i z zamkniętymi oczami płacze, a zębów nowych nie ma :/. Coś się nie mogą wybić i dalej mamy 4 :/. Pewnie to właśnie na zęby te płacze nocne albo sama już nie wiem.

Co do siniaków to u nas jest pierwszy na czole ale już kilka razy w coś przywalił. Najczęściej jeszcze zdarza się w podłogę bo dopiero zaczyna podboje :). Bardzo bym chciała żeby do porodu umiał już sam stabilnie chodzić żebym nie musiała aż tak na niego patrzeć.

Arielka - hahah 2 na raz to już szkoła wyższa :D

Zakręcona - no to super :), może przejdzie tak że nie odczujecie bardzo tej ospy :).

Polkosia - to oby tak dalej z tą szyjką!

Aaa i jeszcze pytanie mam, Leoś zaczął wstawać w nocy przy barierkach w łóżeczku. Ledwo się przebudzi i już siedzi a potem staje i zadowolony :/, macie jakieś sposoby? nie chce mu dawać jeść dla świętego spokoju, ale ile można go odkładać jak on zaraz wstaje :/.
    Dziś w nocy od ok 1 go odkładałam i mówiłam "ciiiii" i skutkowało na chwilkę po czym 15 min i stawał na nogi. Bez "ciii" to w tempie błyskawicznym się podnosił.
    W końcu skapitulowałam i dałam mu jeść i po 3 i usnął. Ja nie wiem czy tu tylko swoją wytrwałością można takie cwaniaczki małe pokonać? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:42

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu chyba się nie da. Mój Oskar robi to samo niestety...
    Napewno wam idą zęby jak ma takie zachowanie no vhyba że codziennie śni mu się coś złego a w to wątpię :-)

Mam nadzieję że przejdzie pięknie jak dotąd.
    Arielka ale tu nie chodziło o Ciebie :-)

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak Kuba wstanie to juz nie ma sposobu tylko do mnie do lozka go biore zazwyczaj tak die dzieje kolo 3-4 w nocy a jesc swoja droga musze i tak mu dac

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, może potrzebuje jeszcze tego jedzenia po prostu? Moja cycka co 1,5-2h całą noc, a nieraz to i częściej. Najgorzej jest nad ranem, od 4-5, nie chce się odpiąć nawet na minutę. Wisi tak do pobudki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 23:01

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to super, ze Oski tak dobrze znosi chorobę :)
    Polkosia, u ciebie tez dobre wieści. U nas leżenie by nie zdało egzaminu, bo się Hela przemieszcza cały czas.
    Arielka, może faktycznie spróbuj dawać więcejjedzonka zwykłego.
    Ola, fajnie by było, gdyby Leon już chodził stabilnie faktycznie, ale ty kobieto będziesz miała armagedonw domu po porodzie hehe ;) Mam nadzieje, że na początku kogoś do pomocy będziesz miała na pełny etat hehe :)
    Unas tez tak samo, Hela się przebudza i od razu wstaje do barierek i płacze, bo jeszcze śpi i nie wie sama co się dzieje :P czasami też nie płacze tylko jest zadowolona i gotowa do zabawy. Ja ją biorę na ręce, dam pić (wody), ale nie zawsze, smoczek i chwilę potrzymam i odkładam. Jak się bardzo rozbudzi to jeszcze kładę się z nią na brzuchu i czekam aż głębiej zaśnie.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to samo budzi się i staje od razu :D wody nie chce jakoś pić w nocy ale zwykle jak tak staje to smoczek i kłade go i wlaczam szumisia i spi :D chyba ze pora karmienia to instaluje na cycku i zasypia :D

Zakrecona no ja juz nie wiem tak wole uprzedzic ze ja sie nie obrazalam za nic:D chociaz moze zajrze znow do was na fb. jest jesszcze ta grupa? :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka oczywiście :-) jeżeli masz życzenie wyślę Ci na priv zaproszenie i podasz mi swoje dane z fb bo nie pamiętam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton - no będę miała i już się zaczynam stresować ;).

Polkosia - u mnie to nie o jedzenie jednak chodzi, bo już dawno nie je o regularnych porach tylko jak się obudzi i nie może usnąć to mu daję bardziej dla własnej wygody - je raz w nocy jeżeli już.
    Czasem budzi się o 1 a czasem dopiero np. o 5. W nocy bywa że płacze a bywa że praktycznie całą prześpi bez problemu (pewnie w zależności jak zęby idą).

Dziś na nowo mały buszował po łóżeczku :/.
    Uparłam się że jedzonka już tak prędko nie dostanie bo muszę go jakoś przystosować do tego że jedzenia w nocy nie ma.

Wstał pierwszy raz o 3 więc polazłam do niego i siadłam przy łóżeczku ale nie zwracałam na niego najmniejszej uwagi. Mały się śmiał, cieszył ale widząc że na mnie nie działa to nie wiedział chyba co robić :). Wstawał i siadał przez pół godz, ja co jakiś czas go kładłam a on wstawał na nowo. Po pół godziny się zmęczył i jak go odkładałam to już leżał ok 15 min. Za 3 razem już usnął i od 4 spał do 6. Potem dałam mu jeść i spał jeszcze do 7.
    Może to sposób na niego i odechce mu się wstawania w nocy bo będzie wiedział że ani zabawy ani jedzonka z tego nie będzie :) - zobaczymy :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhahaha Ola niezły ancymon z niego :D co to za pomysły żeby się bawić w środku nocy :D jak widzę że moj cos kombinuje i sie cieszy a jest 4 rano to udaje ze nie widze ze sie cieszy i go usypiam ale odwracam glowe zeby nie widizl i sie smiej bo nie moge sie nie smiac jak ten moj szczerbol się zaciesza do mnie :D

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnio zaczął broić :).
    No Ty też masz wesoło hehe, ja też czasem po kryjomu się śmieję żeby nie widział.

Ja dziś muszę już zacząć zakupy bo nie mam 2-go łóżeczka ani wózka dla rodzeństwa a chyba trzeba chwilę na niego czekać.
    Kupiłam tylko kilka różowych pajacyków na start :P.
    Śliczne są te ubranka dla dziewczynek, dla chłopców malutkich też ale później to już dla chłopców nie ma większego wyboru.

No i czas tak szybko leci że zostały mi 4 tygodnie i 4 dni do cc i przywitania córci :). Brzuszek mi już opada chyba, wczoraj czułam przy chodzeniu nacisk na dole. Mam nadzieję że malutka się nie pospieszy :P.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zazdroszczę tych przygotowań i różowych zakupów;) ale tak pozytywnie oczywiscie:) trzymam kciuki za was! Dzieci chyba będą równiutko rok po roku? Oboje z września?

ola.321 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, moja też już zasuwa po całym domu (pełza), ale na szczęście mąż na urlopie, więc on za nią gania :) Ja głównie "stacjonarnie" się bawię z nią :) Chociaż wczoraj się wściekałyśmy na dworzu, ja ganiałam, a Tysia uciekała po trawniku, ale potem ledwo wstałam z łóżka :P Mi to głównie spojenie dokucza, poza tym nic.

Ola, no tak, to możliwe. Często zwalam pobudki nocne na zęby ;) U nas aktualnie ślina na litry i chyba będą dolne dwójki już. Z nockami różnie bywa. Jak mi się przebudzi w nocy tak kompletnie, to nie zapalam w ogóle światła, tylko jej opowiadam bajki, śpiewam albo lulam i zazwyczaj znudzona zasypia po 20-40 minutach, zależy. Na szczęście to się sporadycznie zdarza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam.
    Jak dzień mija? Jakie plany na weekend prócz ogarniania swoich pociech? :-D

My wlansie kończyny z Oskim śniadanko, mały zjadł 2 średnie kanapki z szynka :-o Mama manne haha. Na wspólnej w tle a Ja zabieram się zaraz do dalszego sprzątania, rosolek się gotuje i Bajka :-)

WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3151 3152 3153 3154 3155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ