Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedzma Oski poszedł spać o 19:30, obudzil się na cyca o 22 i później o 4 na mleczko znów i tak o 9 wstalismy. Z tym że miał chwilowe pobudki varfziej przy przekrecaniu ale cycka dałam i dalej spał hehe także Ja również dziś wyspana. Ale to dobrze bo miałam caaaaaly tydzień pracy ciężki naprawdę.
-
Różnie w dzień, nieraz 2x2h, a nieraz 2x30 min. Zazwyczaj 1x30-40 min i 1x1,5h. Noc 19:30-20:30 i w zależności od tego, wstaje około 5:30-6:30. Oczywiście w nocy milion pobudek na cyca...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
SS - tak, różnica to równy rok praktycznie co do dnia bo termin z USG wychodzi na ten sam dzień, ale wiadomo terminy cc różne .
Zakręcona - a jaką szynkę dajesz i jak robisz kanapki? kroisz na mniejsze kawałki?
Właściwie to chciałam zapytać o jakieś fajne przepisy i co Wasze dzieci lubią jeść, jak robicie zupki i 2 danie? jakich przypraw używacie?
Oczywiście nie chcę wywoływać trudnych tematów ale może ktoś coś powie bo potrzebuję inspiracji .
-
U nas w dzien rano ok 40 min drzemki i popołudniu ok 1,5 h w nocy zasypia ok 19-20 a budzi sie 6-7 rano, w nocy dużo smoczka dajemy bo idą zęby i widać bardzo dziąsła ja swędza, poza tym niespokojnie śpi tak jakby wszystko przeżywała i czasami płacze przez sen u Was też płaczą maluszki przez sen?
-
U nas tez kanapka to chleb lub bulka posmarowana maslem i na to szynka lub ser. Kroje na kwadraciki i juz. Ale skory nie odkrajam.
Co do innych pomyslow na posilki. W domu gotuje, pieke, smaze. Od 3 tyg jestesmy na urlopie, wiec je czesciej to co my. Sloikow z obiadami nie tyka, wiec sie stoluje w restauracjach -
Olu Ja gotuje tylko małemu bo słoiki dla Nas były tylko na sam początek wprowadzenia jedzonka normalnego czyli bardziej pojedyncze warzywka.
Słuchaj na obiad np dziś zrobiłam rósol i zanim przyprawiac zaczęłam pieprzem itp małemu odlakam i odlozylam marchewkę, na rosołku zacierki zrobiłam wcinal że ho ho
Dwa dni temu na obiad mały jadł karkowke podpieczona a później uduszona w sosie własnym z ziemniaczkami. Uwielbia! Tak samo uwielbia ziemniaczki, kefir i jajeczko -
Pepepe u nas tez zwykle okolo 5-6 pobudka. Ostatnio kilka razy zdarzylo sie ze maly spal do 7.30 i byl to dla nas mini szok. W dzien zwykle mamy 2 drzemki srednio tak po 1,5h ale to tez roznie bywa. Maly budzi sie tez w nocy raz na cyca tak okolo 2 ale ten cyc to chyba jest mu zbedny bo oststnie dwie nocki przespal od 21 do 5.20. Co do jedzonka to u nas czaseem miesko z kasza i warzywami, czasem warzywa z rybka, zupka z jajkiem, jak robie cos dla nas co maly moze zjesc to przed przyprawianiem troszke mu odkladam. Ostatnio bylismy na weselu i maly jadl normalnie miesko pieczone ktore podali na obiad z ziemniaczkiem i marchewka i groszkiem. Zdarza sie ze robie mu ryz z jablkami, borowkami lub truskawkami, nalesnika tez chetnie je. Jesli nie mam obiadu ktory moge mu dac to zwykle gotuje warzywa z ryzem lub makaronem i do tego miesko. Ja juz od dluzszego czasu nie blenduje. Maly sam gryzie wszystko. Ale my mamy 8 zebbow i ida dolne trojki wlasnie.
-
Kurcze a ja się tak cykam przed daniem mu większych kawałków, zawsze jak dostanie coś nowego to się krzywi, dopiero potem jakoś je. Przy większych kawałkach i nowościach czasem ma odruch wymiotny .
Może moje dziecię szał na dorosłe jedzenie jeszcze ma przed sobą .
Dzięki za odpowiedzi .
Poza tym ja już nie mam za bardzo siły, szybko łapię zadyszkę i się męczę.
Muszę jakoś wytrzymać te kilka tygodni ale najchętniej, to bym spała i odpoczywała na zmianę. -
No i u nas ze spaniem jest różnie. Najczęściej idzie spać 19-20, na jedzenie najczęściej budzi się 4-5 ale bywało też później i idzie spać dalej i wstaje ok 7. W nocy czasem śpi ładnie a czasem budzi się z płaczem. Ciężko mówić o stałych porach u nas.
-
Hanka spi w ciągu dnia 2x pierwsza drzemka ok 11/12 i spi 2.5 do 3 godzin, a druga drzemka jest ok 16/17 i spi ok 1,5 godziny.
No i już też raczej nie akceptuje papek. Woli dostać do rączki.
Ola nie ma się co dziwić w końcu został tylko miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:56
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ola współczuję Ci naprawdę bo pamiętam sama ten stan i niewyobrazam sobie go przy dziecku zaczynającym chodzić jak Oskar. Także bardzo Cie podziwiam. została chwilka tylko także trzymaj się :-* dasz rade.
U mnie drugi dzień Mały na drzemke która zawsze ma 11-12 to zasypia na dosłownie pięć minut. Za chwilę już jest Mama Mama i chu *** i bąbelki...
Po spaniu... Dopiero koło 16 na kolejnej drzemce śpi 40 minut, ciekawe jak dziś będzie.
Za to cieszę się bo maly zasnął o 20 i dopiero o 4 jadł ale mimo wszystko obudzil się do tego czasu 3 razy z tym że obudzil się uśmiechnął i obrócił na bok a dwa kolejne razy skończyły się cyckiem ale na zasanie pociumkania nie jedzenia bo Ja już chyba pokarmu bie mam, sama nie wiem zglupialam.
Mamy 5 zęba.