X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to się ma do indukowanego porodu :P Bo ja urodziłam szybko dzięki oxy, a teraz cholera wie, co mnie spotka :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Baaardzo dawno mnie tu nie bylo. Tzn. śledzę watek i co jakiś czas nadrabiam zaległości, ale tak dawno się nie udzielałam, ze aż głupio.

Polkosia, Twoj post mnie zdopingowal :-) Pierwszy porod mialam 3 razy indukowany. Urodzilam po 8 godz. Trauma na kilka dobrych lat. Drugi porod bez oxy. O 0:40 odeszly mi wody, o 1:45 bylam na porodówce o 2:30 mialam Ale na brzuchu. Skurcze parte 5 min.

Gratuluje wszystkim ciężaróweczkom. Brzuszki macie śliczne. Tesknie za takim :-)

polkosia, ola.321 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, miło Cię widzieć i dziękuję za pozytywne informacje :D

ewwiel lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój poród był indukowany a rodzilam 26h... no ale może drugie pójdzie w 20? Hahaha. Szczerze to miałam traumę przez jakiś czas i stwierdziłam, że nigdy więcej. Ale teraz? To jest prawda, że tego bólu się nie pamięta.

Łezka mi w oku stanęła bo przypomniała sobie jak rok temu nie mogliśmy się juz doczekać.

ola.321 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, to ja tydzień temu przez 2 dni chodziłam z głowa w chmurach i na niczym nie mogłam się skupić po tym jak dowiedziałam się, ze moja młodsza siostra jest w ciąży. Przeżyłam to tak, jakbym to ja w ciąży była ;-)

FreshMm, zakocona, ola.321 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel, gratulacje dla siostry :)

Wiedźma, ja ból pamiętam, ale jak przez mgłę i chęć posiadania kolejnego dziecka jeszcze bardziej to wszystko przyćmiewa :)
    Bardziej się ciąży niż porodu boję szczerze mówiąc.

ewwiel lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może uda mi się w wolnej chwili do was powrócić :P pozdrawiam

ewwiel, ola.321, polkosia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a owulacje masz normalnie? Bo ja pierwszy okres po porodzie dostałam początkiem maja i dopiero ten ostatni był owulacyjny a teraz chyba znów bezowulacyjny sie szykuje. Strasznie długo to wraca u mnie do normy.

Ja to też strasznie boję się ciąży to ogromny stres dla mnie mimo wszystko.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, rano zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszły rewelacyjnie dwie grube krechy więc teraz czeka mnie tylko gwałt na moim i będzie gut haha.
    Bardzo fajnie że dziewczyny wracają i czytają forum :), może w przyszłym roku zorganizujemy jedno wielkie spotkanie mam i dzieciaków z października :) buziaki na cały dzień Boże ale Wam slodze no ale jak się ma super owulacje ;).

agaton, ewwiel, polkosia lubią tę wiadomość

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa twój synuś dziś kończy równe 10 mc przynajmniej tak to wygląda na suwaczku 100 lat dla niego i całusow sto.

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, faktycznie u ciebie to sie dlugo rozkręca, moze dlatego,ze na diecie bylas ostatnio?
    Ja juz przestalam biegac i nie oszczędzam sie z jedzeniem,ale czy to cos da? Ide w poniedzialek do gin, zobaczymy co powie.
    Villemo, ale zazdro owulacji hehe. Takze dzialajcie z mężem,mam nadzieje,ze mu się odwidzi z tym dzieckiem. A co mu powiesz jak sie uda? Udasz zaskoczona,czy przyznasz sie? ;)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana :)
    my dziś po kiepskiej nocy ale kolejne 2 ząbki już widać więc czekamy aż się do końca przebiją ;).

Fatim - witaj na nowo :), jak tam córcia? :).

Villemo - hahah :) no to teraz tylko gwałty pozostały!! trzymam kciuki :).

Dla mnie też ciąża to sresujący czas :), ale w 2-giej już nie tak duży bo nie mam czasu na myślenie co i jak :). Teraz uaktywnia mi się stres przed cc i tym jak pogodzić wszystkie obowiązki :). Czy dam radę karmić przy dwóch maluchach i czy będę miała pokarm.
    Zostały mi 3 tyg i 6 dni a ja jeszcze w proszku!! malutka w poniedziałek na USG ważyła ok 2500 :).

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, dodinka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton oczywiście ze zaskoczona ;)

ewwiel lubi tę wiadomość

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo hehe :) trzymam kciuki!
    Ola,rozumiem twoje obawy, ale mysle,ze dasz rade, choc pewnie będzie ciężko. No i trzymam kciuki,żeby tym razem bylo lepiej z pokarmem, najważniejsze,żeby się nie stresować :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja zyje ale nie jest mi latwo brzuch juz duzy spojenie i boki brzucha , pachwiny caly czas czuje koszmar , bedzie chlopakk i juz jest wiekszy niz wiek ciazy czyli zapowiada sie ciekawie. Kuba tez mi daje popalic w nocy marudzi, budzi sie wiec spie z przerwami i padam ze zmeczenia jednym slowem.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga ciaza jest inna przynajmniej u mnie nie ma czasu na myslenie czy jest ok czy nie i ze tu boli tam boli , jest co robic z Kuba , czas leci szybko

villemo_gbm, FreshMm, polkosia lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola fajnie ze wszystko ok :-D
    3 tygodnie ale fajnie u mnie jeszcze 22

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. Dodinka zleca Ci te 22 tygodnie tak samo szybko jak te 18 prawie co już zlecialo. Pamiętam jak dopiero powiedziałaś o Ciąży :-)
    Olu dasz kochana radę, napewno na początku będzie ciężko ale chwila czasu i będzie wszystko poukladane :-)
    Trzymam mocno kciuki za Was.
    Vilemo haha wariacie powodzenia

villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo trzymam kciuki!!! :)

Dzięki za życzenia dla małego. Dziś 10 miesięcy nie wiem kiedy to zleciało.

Agaton ale już diete odpuściłam, jem teraz zdrowo i juz nie chudnę od ponad miesiąca. Waga sie zatrzymała w okolicach 56 i to mnie zadowala, mam nadzieję ze coś ruszy na dobre w końcu. Najbardzioej sie boję ze zdąze wrócić do pracy na miesiąc i będzie ciaza a to wiele komplikuje bo:
    -mały będzie już w żłobku więc pewnie w nim zostanie
    -moje zastępstwo z pracy zostanie zwolnione i szkoda bo dziewczyna super i mogłaby dalej pracować
    -szefowa będzie musiała się głowic jak ogarnąć rehabilitacje dla dzieciaków i podopiecznych bo ja nie będe się nadawała do tego w ciąży (trzeba podnosić, przenosić itp osoby które czasem sporo waża)

Na razie nie myśle, nastawiłam się już na powrót do pracy więc teraz licze ze się pozytywnie zaskocze.

Ola trzymam kciuki za Ciebie! Finał tuż tuz!

Dodinka nie dziwię Ci sie ze padasz na twarz, dzielna kobieta z Ciebie!

villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - powiem Ci że gdyby nie moja mama bo jestem bez M w Pl, to też bym padała na twarz. Mama mi bardzo dużo pomaga. Pamiętam że początkowo obowiązkowo musiałam spać na przynajmniej jednej drzemce Leosia żeby jakoś dawać radę. Później było już lepiej a teraz sapię i dyszę nawet przy drobnych czynnościach :/.
    Zakręcona ma rację już za Tobą 18tygodni i reszta zleci Ci równie szybko jak mi. Też pamiętam że dosłownie chwilę temu mówiłaś o ciąży a tu już prawie połowa. Będzie dobrze :*.

Zakręcona - mam nadzieję że jakoś ogarnę ten sajgon który mi się szykuje hehe :). Wiem że będzie bardzo ciężko ale jestem bardzo szczęśliwa i czekam na córcię. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok z malutką bo to najważniejsze.

Styczniowa - a ja trzymam kciuki za Twój plan, oby się go udało zrealizować! :)

dodinka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3154 3155 3156 3157 3158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ