X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a moze jest poprostu mniej tego pokarmu. A w nocy mały ciumka tylko zamiast smoczka bo głodny nie jest. U mnie ostatnio HIT: Dziecko ma 10 miesięcy, nigdy większych problemów z karmieniem nie była a tu dwa dni temu zrobił się zastój w lewej piersi i to taki bolesny że szok, myślałam że już nic na to nie poradze i skończy sie karmienie ale na szczęście jakoś poszło.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że gdyby nie moja mama która przyjeżdża mi pomagać to bym świra dostała bo jak wiecie jestem bez M. Dziś akurat tak mi dał w kość że padam.
    Boli mnie spojenie chyba chociaż nie wiem w sumie co dokładnie mnie boli, albo co mnie nie boli. Ciężko jest nie ma co... do tej pory jeszcze było znośnie ale od 3 dni mam myśli żeby czasem wcześniej nie urodzić.
    Dobrze że jutro mam wizytę to gin sprawdzi czy wszystko ok.

Dziś zobaczyłam 2 kolejne ząbki które chcą się przebić, świecą już się dziąsła na biało ale dalej się nie wybiły. Dodatkowo mały co chwilę skrzeczy bo wszystko pcha do buzi i zawsze czymś dziąsła podrażni.

Styczniowa - zastój straszna sprawa :/, miałam kilka i bez antybiotyków się nie obeszło :/.

A Ty Dodinka jak? żyjesz jakoś?
    Polkosia Ty jak szyjka dłuższa to pewnie śmigasz :).

A jak nasze starające się?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielu mscach nieobecności witam się z powrotem :D Gratuluję wszystkim zaciążonym po raz kolejny :D!

My zaczęliśmy starania o rodzeństwo :)

polkosia, villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zakocona .dziewczyny ja mało się udzielam ale powiem wam ze bardzo się ciesze ze wracacie. Zakocona super ze tez juz myślicie o rodzeństwie .ja jak pomyślę ze udało mi się przeżyć 2 porody to normalnie do tej pory nie wierze ha ha

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - tyle razy myślałam o Tobie i w końcu jesteś!! witaj na nowo i powodzenia w staraniach :).
    Jak już pewnie wiesz ja rozpoczęłam następną kolejkę zaciążonych ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona super ze dołączasz do grona starających się o rodzeństwo. Jest nas już spora grupa :D

Ola ja sobie z zastojami sama radziłam od początku (zdarzyły się chyba 2 razy) ale ten myślałam że mnie pokona, ale dziś już jest super :D

Tobie Ola to faktycznie juz chyba ciężko, jeszcze teraz w tych miesiącach letnich to dodatkowo upał i duchota doskwiera, ale 4 tygodnie zlecą szybciutko i wtedy będziesz miała lżej na wadze ale za to biegania 2 razy tyle (od jednego urwiska do maluszka) ;)

Co do pytania co słychać u starających: w ostatnim cyklu doczekałam sie prawdopodobnie owulacji (wszystko na to wskazuje) ale faza lutealna trwała tylko 5 dni. Teraz czekam co przyniesie ten cykl

polkosia, ola.321 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę śmigam, Ola ;) Ale staram się też oszczędzać, chociaż nie zawsze się da :P

Co do jedzenia, to my od początku BLW, z łyżeczki daję tylko jogurt. Mamy 6 zębów, więc bezproblemowo je wszystko, nawet twardsze kawałki :) Robię wspólne posiłki, tylko czasem dla mnie i Marcina doprawię mocniej. U nas hitem są klopsy z cielęciny lub makaron z sosem bolońskim :) Te dwa dania to wciągnie zawsze w dużych ilościach ;)

ola.321 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, tak, wiedziałam, że w ciąży jesteś, polkosia mi mówiła :P Gratulacje oczywiście :)

Styczniowa, w tym roku to pogoda chujowa jak nie wiem, więc myślę, że pod tym względem oli łatwiej. Zeszłoroczne lato to był koszmar dla nas ciężarówek. W to lato to bym z brzuchem mogła chodzić.

W ogóle to ciąża to była taka masakra, a jednak tak mi się do brzuszka tęskni <3

sama radość, ja porodu się doczekać nie mogę :) Być może tym razem (już za to kciuki trzymam) będzie to PD :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, szalona :P A ja chociaż swój wspominam bardzo pozytywnie, to im bliżej terminu, tym większego mam pietra ;P Teraz to wiem co mnie naprawdę czeka, a wtedy to miałam tylko wyobrażenia ;) Jednak na poród w domu się nie zdecyduję, bo po krwotoku przy pierwszym bałabym się. Ale gdyby nie to, to pewnie też bym rozważała :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, pewnie też będę ze strachu srała, ale co tam. L na PD niezbyt się zgadza, ale zobaczymy :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale też zdarzyły się w tym roku gorące dni, poza tym dla mnie właśnie taka byle jaka pogoda była w ciąży gorsza niż upały bo byłam bardziej senna i zmęczona.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Zakocona :) jak tam Tadzio? Rozrabiaka taki z niego nadal? Witam w gronie starających sie,a juz plodnosc ci wrocila?
    Mnie ostatnio boli brzuch tak jak przed okresem, dzisiaj to w ogóle caly dzien, ciekawe czy to oznacza,ze @ sie zbliża?
    Zakręcona jak Oski z ta ospa?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, fajnie,ze masz mamę do pomocy. To maz jest za granica,a ty w Pl? Bo jakis czas byliście oboje z Leosiem u niego prawda?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton całkiem nieźle. Dzięki że pytasz :-)
    Krostki nowe już nie wychodzą a te stare zasychaja więc chyba powoli kończymy ta okropienstwo. Już 9 dni trwa więc końcówka napewno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,to super :) jednak u takich maluszkow to lżej przechodzą takie choroby niż u starszych.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, Tadzio to silny chłopak, uśmiechnięty i super się rozwijający. Nadal wymagający bardzo, ale no cóż, taki jest ;)
    Dalej śpi z nami w łóżku, cycka się i się sporo nosimy <3

My też stosujemy BLW, ale mały to słaby jadak, jeśli chodzi o normalne żarcie.

Ja w marcu założyłam DG, hodowlę kotów dalej prowadzę, więc na brak czasu nie narzekam jakkolwiek. Chwil dla siebie w sumie nie mam.

agaton, a jak Hela? Wy też się już staracie? Długo?
    My dopiero teraz 2 cs będziemy mieć (na razie nadal mam okres). No niestety okres 1. dostałam w lipcu, czego się nie spodziewałam zupełnie, no więc skoro jest, to już trzeba robić kolejne :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - poprzednie lato było faktycznie strasznie gorące ale przynajmniej mogłam leżeć do woli pod wiatrakiem, a teraz muszę się dodatkowo gimnastykować przy małym więc też jest ciekawie. Na szczęście jest ięcej chłodniejszych dni ale i tak się ze mnie leje. No i poród w domu to odważne :), ja bym się bała za bardzo :).

Agaton - tak ja przyjechałam na poród, jestem w Pl na macierzyńskim a teraz właściwie na L4. Później pojedziemy do M już w komplecie :).

Zakęcona - no to super że Oski tak sprawnie przechodzi tą ospę :).

Dziś byłam u gina i na szczęście wszystko ok, szyjka trzyma. Mam ból spojenia i to on mi dokucza najbardziej. Jak się zasiedzę to po wstaniu chwilę chodzić nie mogę ale mija później.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży i starające się lekarze mówią ze drugi poród łatwiejszy. Ja nie bardzo w to wierzyłam ale u mnie sprawdziło się bardzo. Gosia- porod 15 godzin ze znieczulenie bóle parte 2h.wojtus poród 5,5godziny bez znieczulenia bóle parte 20 minut.takze pocieszenie się ze u was też będzie tylko lepiej. A swoją droga to jak zobaczyłam małego to moja pierwsza myśl to było: boże jak dobrze urodziłam drugie i juz nie będę tego przechodzić. Poczułam po prostu ulgę ze juz mam to za soba

• paulinkas Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość u mnie też się sprawdziło co do drugiego porodu. Pierwszy od przyjazdu do szpitala do urodzenia się Zuzi prawie 4 godziny (bez zzo bo najpierw nie chciałam a potem było za późno) teraz z Hanka przyjechałam do szpitala chwilę po 18 a równo o 19.00 młoda była z nami (i znowu bez zzo bo już nie było kiedy). Ciekawe jakby było przy trzecim? Ale tego to już się pewnie nie dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:49

tb73krhmdk3lik3m.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie by było jak jest tak jak piszecie, bo ja pierwsze rodzilam rach ciach:p 0.30 byliśmy w szpitalu a 2.55 mialam już młodego na sobie;) bez jakiegokolwiek znieczulenia. trzymam kciuki i kibicuje wszystkim staraczkom:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:06

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ