X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a moze jest poprostu mniej tego pokarmu. A w nocy mały ciumka tylko zamiast smoczka bo głodny nie jest. U mnie ostatnio HIT: Dziecko ma 10 miesięcy, nigdy większych problemów z karmieniem nie była a tu dwa dni temu zrobił się zastój w lewej piersi i to taki bolesny że szok, myślałam że już nic na to nie poradze i skończy sie karmienie ale na szczęście jakoś poszło.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że gdyby nie moja mama która przyjeżdża mi pomagać to bym świra dostała bo jak wiecie jestem bez M. Dziś akurat tak mi dał w kość że padam.
    Boli mnie spojenie chyba chociaż nie wiem w sumie co dokładnie mnie boli, albo co mnie nie boli. Ciężko jest nie ma co... do tej pory jeszcze było znośnie ale od 3 dni mam myśli żeby czasem wcześniej nie urodzić.
    Dobrze że jutro mam wizytę to gin sprawdzi czy wszystko ok.

Dziś zobaczyłam 2 kolejne ząbki które chcą się przebić, świecą już się dziąsła na biało ale dalej się nie wybiły. Dodatkowo mały co chwilę skrzeczy bo wszystko pcha do buzi i zawsze czymś dziąsła podrażni.

Styczniowa - zastój straszna sprawa :/, miałam kilka i bez antybiotyków się nie obeszło :/.

A Ty Dodinka jak? żyjesz jakoś?
    Polkosia Ty jak szyjka dłuższa to pewnie śmigasz :).

A jak nasze starające się?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielu mscach nieobecności witam się z powrotem :D Gratuluję wszystkim zaciążonym po raz kolejny :D!

My zaczęliśmy starania o rodzeństwo :)

polkosia, villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zakocona .dziewczyny ja mało się udzielam ale powiem wam ze bardzo się ciesze ze wracacie. Zakocona super ze tez juz myślicie o rodzeństwie .ja jak pomyślę ze udało mi się przeżyć 2 porody to normalnie do tej pory nie wierze ha ha

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - tyle razy myślałam o Tobie i w końcu jesteś!! witaj na nowo i powodzenia w staraniach :).
    Jak już pewnie wiesz ja rozpoczęłam następną kolejkę zaciążonych ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona super ze dołączasz do grona starających się o rodzeństwo. Jest nas już spora grupa :D

Ola ja sobie z zastojami sama radziłam od początku (zdarzyły się chyba 2 razy) ale ten myślałam że mnie pokona, ale dziś już jest super :D

Tobie Ola to faktycznie juz chyba ciężko, jeszcze teraz w tych miesiącach letnich to dodatkowo upał i duchota doskwiera, ale 4 tygodnie zlecą szybciutko i wtedy będziesz miała lżej na wadze ale za to biegania 2 razy tyle (od jednego urwiska do maluszka) ;)

Co do pytania co słychać u starających: w ostatnim cyklu doczekałam sie prawdopodobnie owulacji (wszystko na to wskazuje) ale faza lutealna trwała tylko 5 dni. Teraz czekam co przyniesie ten cykl

polkosia, ola.321 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę śmigam, Ola ;) Ale staram się też oszczędzać, chociaż nie zawsze się da :P

Co do jedzenia, to my od początku BLW, z łyżeczki daję tylko jogurt. Mamy 6 zębów, więc bezproblemowo je wszystko, nawet twardsze kawałki :) Robię wspólne posiłki, tylko czasem dla mnie i Marcina doprawię mocniej. U nas hitem są klopsy z cielęciny lub makaron z sosem bolońskim :) Te dwa dania to wciągnie zawsze w dużych ilościach ;)

ola.321 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, tak, wiedziałam, że w ciąży jesteś, polkosia mi mówiła :P Gratulacje oczywiście :)

Styczniowa, w tym roku to pogoda chujowa jak nie wiem, więc myślę, że pod tym względem oli łatwiej. Zeszłoroczne lato to był koszmar dla nas ciężarówek. W to lato to bym z brzuchem mogła chodzić.

W ogóle to ciąża to była taka masakra, a jednak tak mi się do brzuszka tęskni <3

sama radość, ja porodu się doczekać nie mogę :) Być może tym razem (już za to kciuki trzymam) będzie to PD :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, szalona :P A ja chociaż swój wspominam bardzo pozytywnie, to im bliżej terminu, tym większego mam pietra ;P Teraz to wiem co mnie naprawdę czeka, a wtedy to miałam tylko wyobrażenia ;) Jednak na poród w domu się nie zdecyduję, bo po krwotoku przy pierwszym bałabym się. Ale gdyby nie to, to pewnie też bym rozważała :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, pewnie też będę ze strachu srała, ale co tam. L na PD niezbyt się zgadza, ale zobaczymy :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale też zdarzyły się w tym roku gorące dni, poza tym dla mnie właśnie taka byle jaka pogoda była w ciąży gorsza niż upały bo byłam bardziej senna i zmęczona.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Zakocona :) jak tam Tadzio? Rozrabiaka taki z niego nadal? Witam w gronie starających sie,a juz plodnosc ci wrocila?
    Mnie ostatnio boli brzuch tak jak przed okresem, dzisiaj to w ogóle caly dzien, ciekawe czy to oznacza,ze @ sie zbliża?
    Zakręcona jak Oski z ta ospa?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, fajnie,ze masz mamę do pomocy. To maz jest za granica,a ty w Pl? Bo jakis czas byliście oboje z Leosiem u niego prawda?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton całkiem nieźle. Dzięki że pytasz :-)
    Krostki nowe już nie wychodzą a te stare zasychaja więc chyba powoli kończymy ta okropienstwo. Już 9 dni trwa więc końcówka napewno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,to super :) jednak u takich maluszkow to lżej przechodzą takie choroby niż u starszych.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, Tadzio to silny chłopak, uśmiechnięty i super się rozwijający. Nadal wymagający bardzo, ale no cóż, taki jest ;)
    Dalej śpi z nami w łóżku, cycka się i się sporo nosimy <3

My też stosujemy BLW, ale mały to słaby jadak, jeśli chodzi o normalne żarcie.

Ja w marcu założyłam DG, hodowlę kotów dalej prowadzę, więc na brak czasu nie narzekam jakkolwiek. Chwil dla siebie w sumie nie mam.

agaton, a jak Hela? Wy też się już staracie? Długo?
    My dopiero teraz 2 cs będziemy mieć (na razie nadal mam okres). No niestety okres 1. dostałam w lipcu, czego się nie spodziewałam zupełnie, no więc skoro jest, to już trzeba robić kolejne :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - poprzednie lato było faktycznie strasznie gorące ale przynajmniej mogłam leżeć do woli pod wiatrakiem, a teraz muszę się dodatkowo gimnastykować przy małym więc też jest ciekawie. Na szczęście jest ięcej chłodniejszych dni ale i tak się ze mnie leje. No i poród w domu to odważne :), ja bym się bała za bardzo :).

Agaton - tak ja przyjechałam na poród, jestem w Pl na macierzyńskim a teraz właściwie na L4. Później pojedziemy do M już w komplecie :).

Zakęcona - no to super że Oski tak sprawnie przechodzi tą ospę :).

Dziś byłam u gina i na szczęście wszystko ok, szyjka trzyma. Mam ból spojenia i to on mi dokucza najbardziej. Jak się zasiedzę to po wstaniu chwilę chodzić nie mogę ale mija później.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży i starające się lekarze mówią ze drugi poród łatwiejszy. Ja nie bardzo w to wierzyłam ale u mnie sprawdziło się bardzo. Gosia- porod 15 godzin ze znieczulenie bóle parte 2h.wojtus poród 5,5godziny bez znieczulenia bóle parte 20 minut.takze pocieszenie się ze u was też będzie tylko lepiej. A swoją droga to jak zobaczyłam małego to moja pierwsza myśl to było: boże jak dobrze urodziłam drugie i juz nie będę tego przechodzić. Poczułam po prostu ulgę ze juz mam to za soba

• paulinkas Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość u mnie też się sprawdziło co do drugiego porodu. Pierwszy od przyjazdu do szpitala do urodzenia się Zuzi prawie 4 godziny (bez zzo bo najpierw nie chciałam a potem było za późno) teraz z Hanka przyjechałam do szpitala chwilę po 18 a równo o 19.00 młoda była z nami (i znowu bez zzo bo już nie było kiedy). Ciekawe jakby było przy trzecim? Ale tego to już się pewnie nie dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:49

tb73krhmdk3lik3m.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie by było jak jest tak jak piszecie, bo ja pierwsze rodzilam rach ciach:p 0.30 byliśmy w szpitalu a 2.55 mialam już młodego na sobie;) bez jakiegokolwiek znieczulenia. trzymam kciuki i kibicuje wszystkim staraczkom:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:06

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ