Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona a moze jest poprostu mniej tego pokarmu. A w nocy mały ciumka tylko zamiast smoczka bo głodny nie jest. U mnie ostatnio HIT: Dziecko ma 10 miesięcy, nigdy większych problemów z karmieniem nie była a tu dwa dni temu zrobił się zastój w lewej piersi i to taki bolesny że szok, myślałam że już nic na to nie poradze i skończy sie karmienie ale na szczęście jakoś poszło.
-
No powiem Wam że gdyby nie moja mama która przyjeżdża mi pomagać to bym świra dostała bo jak wiecie jestem bez M. Dziś akurat tak mi dał w kość że padam.
Boli mnie spojenie chyba chociaż nie wiem w sumie co dokładnie mnie boli, albo co mnie nie boli. Ciężko jest nie ma co... do tej pory jeszcze było znośnie ale od 3 dni mam myśli żeby czasem wcześniej nie urodzić.
Dobrze że jutro mam wizytę to gin sprawdzi czy wszystko ok.
Dziś zobaczyłam 2 kolejne ząbki które chcą się przebić, świecą już się dziąsła na biało ale dalej się nie wybiły. Dodatkowo mały co chwilę skrzeczy bo wszystko pcha do buzi i zawsze czymś dziąsła podrażni.
Styczniowa - zastój straszna sprawa , miałam kilka i bez antybiotyków się nie obeszło .
A Ty Dodinka jak? żyjesz jakoś?
Polkosia Ty jak szyjka dłuższa to pewnie śmigasz .
A jak nasze starające się? -
zakocona super ze dołączasz do grona starających się o rodzeństwo. Jest nas już spora grupa
Ola ja sobie z zastojami sama radziłam od początku (zdarzyły się chyba 2 razy) ale ten myślałam że mnie pokona, ale dziś już jest super
Tobie Ola to faktycznie juz chyba ciężko, jeszcze teraz w tych miesiącach letnich to dodatkowo upał i duchota doskwiera, ale 4 tygodnie zlecą szybciutko i wtedy będziesz miała lżej na wadze ale za to biegania 2 razy tyle (od jednego urwiska do maluszka)
Co do pytania co słychać u starających: w ostatnim cyklu doczekałam sie prawdopodobnie owulacji (wszystko na to wskazuje) ale faza lutealna trwała tylko 5 dni. Teraz czekam co przyniesie ten cyklpolkosia, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Trochę śmigam, Ola Ale staram się też oszczędzać, chociaż nie zawsze się da
Co do jedzenia, to my od początku BLW, z łyżeczki daję tylko jogurt. Mamy 6 zębów, więc bezproblemowo je wszystko, nawet twardsze kawałki Robię wspólne posiłki, tylko czasem dla mnie i Marcina doprawię mocniej. U nas hitem są klopsy z cielęciny lub makaron z sosem bolońskim Te dwa dania to wciągnie zawsze w dużych ilościachola.321 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ola, tak, wiedziałam, że w ciąży jesteś, polkosia mi mówiła Gratulacje oczywiście
Styczniowa, w tym roku to pogoda chujowa jak nie wiem, więc myślę, że pod tym względem oli łatwiej. Zeszłoroczne lato to był koszmar dla nas ciężarówek. W to lato to bym z brzuchem mogła chodzić.
W ogóle to ciąża to była taka masakra, a jednak tak mi się do brzuszka tęskni
sama radość, ja porodu się doczekać nie mogę Być może tym razem (już za to kciuki trzymam) będzie to PDola.321 lubi tę wiadomość
-
Zakocona, szalona A ja chociaż swój wspominam bardzo pozytywnie, to im bliżej terminu, tym większego mam pietra ;P Teraz to wiem co mnie naprawdę czeka, a wtedy to miałam tylko wyobrażenia Jednak na poród w domu się nie zdecyduję, bo po krwotoku przy pierwszym bałabym się. Ale gdyby nie to, to pewnie też bym rozważałaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czesc Zakocona jak tam Tadzio? Rozrabiaka taki z niego nadal? Witam w gronie starających sie,a juz plodnosc ci wrocila?
Mnie ostatnio boli brzuch tak jak przed okresem, dzisiaj to w ogóle caly dzien, ciekawe czy to oznacza,ze @ sie zbliża?
Zakręcona jak Oski z ta ospa?
-
agaton, Tadzio to silny chłopak, uśmiechnięty i super się rozwijający. Nadal wymagający bardzo, ale no cóż, taki jest
Dalej śpi z nami w łóżku, cycka się i się sporo nosimy
My też stosujemy BLW, ale mały to słaby jadak, jeśli chodzi o normalne żarcie.
Ja w marcu założyłam DG, hodowlę kotów dalej prowadzę, więc na brak czasu nie narzekam jakkolwiek. Chwil dla siebie w sumie nie mam.
agaton, a jak Hela? Wy też się już staracie? Długo?
My dopiero teraz 2 cs będziemy mieć (na razie nadal mam okres). No niestety okres 1. dostałam w lipcu, czego się nie spodziewałam zupełnie, no więc skoro jest, to już trzeba robić kolejne -
Zakocona - poprzednie lato było faktycznie strasznie gorące ale przynajmniej mogłam leżeć do woli pod wiatrakiem, a teraz muszę się dodatkowo gimnastykować przy małym więc też jest ciekawie. Na szczęście jest ięcej chłodniejszych dni ale i tak się ze mnie leje. No i poród w domu to odważne , ja bym się bała za bardzo .
Agaton - tak ja przyjechałam na poród, jestem w Pl na macierzyńskim a teraz właściwie na L4. Później pojedziemy do M już w komplecie .
Zakęcona - no to super że Oski tak sprawnie przechodzi tą ospę .
Dziś byłam u gina i na szczęście wszystko ok, szyjka trzyma. Mam ból spojenia i to on mi dokucza najbardziej. Jak się zasiedzę to po wstaniu chwilę chodzić nie mogę ale mija później. -
Dziewczyny w ciąży i starające się lekarze mówią ze drugi poród łatwiejszy. Ja nie bardzo w to wierzyłam ale u mnie sprawdziło się bardzo. Gosia- porod 15 godzin ze znieczulenie bóle parte 2h.wojtus poród 5,5godziny bez znieczulenia bóle parte 20 minut.takze pocieszenie się ze u was też będzie tylko lepiej. A swoją droga to jak zobaczyłam małego to moja pierwsza myśl to było: boże jak dobrze urodziłam drugie i juz nie będę tego przechodzić. Poczułam po prostu ulgę ze juz mam to za soba
-
Sama radość u mnie też się sprawdziło co do drugiego porodu. Pierwszy od przyjazdu do szpitala do urodzenia się Zuzi prawie 4 godziny (bez zzo bo najpierw nie chciałam a potem było za późno) teraz z Hanka przyjechałam do szpitala chwilę po 18 a równo o 19.00 młoda była z nami (i znowu bez zzo bo już nie było kiedy). Ciekawe jakby było przy trzecim? Ale tego to już się pewnie nie dowiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:49
-
Ale fajnie by było jak jest tak jak piszecie, bo ja pierwsze rodzilam rach ciach:p 0.30 byliśmy w szpitalu a 2.55 mialam już młodego na sobie;) bez jakiegokolwiek znieczulenia. trzymam kciuki i kibicuje wszystkim staraczkom:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:06