X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak streszczenie w dzień owulacji mój chłop przyjechał jak ja już spałam cwaniaczek, a wczoraj dorwalam go ale skubany uciekł ;), ale nic nie stracone powoli oswaja się z myślą o drugim dzidziusiu ;).

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa dzięki. ja mam 16 mm rozstepy na całej długości między mostkiem a pepkiem. Przepukliny brak. Jakie lekkie ćwiczenia masz na myśli?

• aanaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze życie wraca na forum. Super :)
    My w niedzielę świętujemy roczek. Nie mogę uwierzyć że to tak zlecialo. W poniedziałek planuje pojechać do szpitala do lekarki, ktora wykryla u nas wadę jelit i tortem podziękować jej za uratowanie naszemu dziecku zycia. Pewnie będę płakać jak głupia :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 - test na rozejście sie kresy białej wykonujemy leżąc na plecach z nogami ugiętymi w kolanach, stopy oparte o podłoże, unosimy głowę, przyciągając ja do klatki piersiowej i sprawdzamy "dziurę" na środku brzucha. Mozesz sobie poszukać zdjęc w necie jeśli nie wiem o co mi chodzi ;)

Onka - pisząc lekkie ćwiczenia miałam namyśli takie które aktywuja mm. prosty i skośne brzucha ale bardzo ich nie forsują. Na kanale tej kobietki na yt do której filmiku link podałam coś znajdziesz. Na początek po kilka powtórzeń tylko i bardzo delikatnie, no i obserwuj jak zachowuję sie ta kresa biała

Ja sama mam ten problem ale troche to olałam bo:
    1. Szewc w dziurawych butach chodzi
    2. skoro niedługo ma być kolejne dzidzi to mi sie nie opłaca ;)

Ola u nas wczorejsza nocka jeszcze kiepska, mały sie budził bo męczył go kaszel. Dziś nocka super: poszedł spać o 22, po północy się przbudził ale raz dwa usną (klepanie po dupce) i spał do 5 razno (bez nocnego cyca!) pocycał i śpi do teraz :) A o 8 mamy być juz na basenie ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo cwaniak z Twojego męża. Czuł co sie święci ::)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    wisieninka_89 - test na rozejście sie kresy białej wykonujemy leżąc na plecach z nogami ugiętymi w kolanach, stopy oparte o podłoże, unosimy głowę, przyciągając ja do klatki piersiowej i sprawdzamy "dziurę" na środku brzucha. Mozesz sobie poszukać zdjęc w necie jeśli nie wiem o co mi chodzi ;)

Onka - pisząc lekkie ćwiczenia miałam namyśli takie które aktywuja mm. prosty i skośne brzucha ale bardzo ich nie forsują. Na kanale tej kobietki na yt do której filmiku link podałam coś znajdziesz. Na początek po kilka powtórzeń tylko i bardzo delikatnie, no i obserwuj jak zachowuję sie ta kresa biała

Ja sama mam ten problem ale troche to olałam bo:
    1. Szewc w dziurawych butach chodzi
    2. skoro niedługo ma być kolejne dzidzi to mi sie nie opłaca ;)

Ola u nas wczorejsza nocka jeszcze kiepska, mały sie budził bo męczył go kaszel. Dziś nocka super: poszedł spać o 22, po północy się przbudził ale raz dwa usną (klepanie po dupce) i spał do 5 razno (bez nocnego cyca!) pocycał i śpi do teraz :) A o 8 mamy być juz na basenie ;)

W taki sposob wchodzi mi 1 palec przy mostku i pod pepkiem pol ale na jakiejsc grupie napisali mi ze sie sprawdza na plasko a wtedy spokojnie wchodza 3:-/ najgorsze ze jestem z malutkiej miejscowosci i tu się w temat wogole nie wczuwaja. Mysle ze 95% kobieg z rozstepem u nas nawet nie wiem ze to ma i co to jest:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syczniowa no cwaniak cwaniak z tego mojego chłopa

event.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja praktycznie sama zajmuję się Kubą , moi rodzice nie żyją , teściowie jak się tam pojedzie to trochę się zajmą no ale sami nie przyjadą, mąż jak ma dobry humor to coś pomoże ale mało bo przecież zmęczony i gdzieś ma to, jak ja się czuję niestety.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - no to faktycznie ciężko masz :/, musisz być padnięta. Ja teraz jak jestem w Pl to mam mamę która przyjeżdża 60km i mi pomaga jak może bo M za granicą. Może będziesz miała tak jak ja, że ten 2 trymestr będzie trochę lepszy i nabierzesz więcej sił - tego Ci życzę.

Villemo - hahah mąż Ci zwiał :), musisz dychnąć go następnym razem :P.

aanaa - jak to zleciało!! już roczek :) wszystkiego naj oczywiście :*

Agaton - ja zamówiłam ten wózek w kolorze piaskowym :), nie czarnym :P :P. Fajne jest to że można wypiąć jedno siedzenie i może służyć jako pojedynczy gdyby była taka potrzeba :).
    http://www.baby-jogger.pl/wozek/city-select-r

dodinka, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie :-) Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco. Siedzę właśnie w pracy i trochę Wam zazdroszczę ciężaróweczki, czasami myślę, żeby może jednak też się wcześniej postarać, ale niestety muszę się wstrzymać ze 2 lata, chyba że los zdecyduje inaczej ;-)

Dodinka współczuję Ci... trzymam kciuki, żeby drugi dzidziuś okazał się aniołkiem, żebyś miała czas i siłę zajmować się dwójką.

Styczniowa, ja od kwietnia mam już miesiączkę i dwa pierwsze cykle nieregularne i bezowulacyjne, teraz już jak w zegarku i ze skokiem temperatury po 15 dniach. I Tobie tego życzę ;-)

Czy któraś ma problem z dzieckiem wyłażącym z wózka? Z Nastulką od małego mogłam robić 15 km spacery, a od dwóch miesięcy nawet do sklepu wózka nie bierzemy bo od razu wstaje... Czasami wysiedzi 5 minut, ale to już jest sukces. Nie wiem czy kupić inną spacerówkę, czy przeczekać? A może to już koniec wózkowania i teraz tylko pieszo??? Poradźcie coś...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a jedzie przodem do ciebie czy do kierunku jazdy? Przypięcie nic nie daje? Zabawki?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przodem i tyłem jest źle - przodem do mnie o tyle lepiej, że zdążę ją złapać zanim wypadnie. Zabawki są dobre na chwilę, a czasami nawet z nimi chce wychodzić. Z przypięciem niestety jeszcze gorzej, bo nie dość, że się podnosi to jeszcze płacz i złość.

Myślałam, że jej przejdzie, bo w lipcu mieliśmy podobny problem z fotelikiem samochodowym - nieziemski ryk, że w ogóle jest przypięta no i musiałam ją wyciągać w trakcie jazdy :-O Teraz jej przeszło, da się zabawić albo zasypia, obserwuje co się dzieje za oknem.

Aaaa i podobnie mamy z krzesełkiem do karmienia, zje pół obiadku i wstaje, jak uda jej się na mnie oprzeć to wychodzi na stoliczek i po karmieniu. Muszę jej szybko tą zupę podawać i wymyślać różne zabawy, bo inaczej latam za nią na kolanach po podłodze :-/

Nie mówcie mi, że moja jest jedyna z taką przypadłością :-o

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra moja to samo nie jesteś sama, u mnie działa wózek przodem do kierunku jazdy i dodatkowe szelki o takie : https://asplaneta.pl/pl/babyono-szelki-spacerowe-do-wozka-nauki-chodzenia-070.html?gclid=CLHU1uHr5s4CFcYucgod2aECMg mam je w obu spacerówkach a mam dwie, bo w każdej wstaje, w foteliku do karmienia tez zje pół porcji i wychodzi boje się ze spadnie więc ja wyciągam i przy nodze karmię na stojąco wiem ze źle ale jednak wolę to niż mieć dziecko ze wstrząsem mózgu bo spadnie na kafle w kuchni.

event.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo no to dokładnie to samo! Chyba faktycznie bez sensu zmieniać spacerówkę, jak mówisz, że u Ciebie w obydwu wstaje... Nie wiem co to będzie zimą, chyba wcale nie będziemy wychodzili z małą z domu :-O

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz w tych szlakach też wstaje ale już się nie uwolni dlatego ja je stosuję i można z nią wychodzić bo bez tego kiepsko.

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, u nas też Leoś wstaje z wózka ale (odpukać) nie jak jedzie. Najczęściej jak za długo w nim siedzi i nic się nie dzieje.
    Może malutkiej przjedzie to wstawanie jak minie ten etap :).

Cicho tu coś :).

Pozdrawiam! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przypomnij na kiedy masz termin cc

event.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra dzięki. Chyba idzie u mnie w dobrą stronę :) W końcu była owulacja!

Te mamusie które mają problem z dzieciaczkami co wstają w wózku: nie probowałyscie np. zastąpić wózka na spacery rowerkiem? U nas tego problemu nie ma ale małemu kupiliśmy trójkołowy rowerek który ma rączke do pchania, podnóżek i taką jakby barierke zeby dziecko nie wypadło/nie wyszło. Super sprawa, mały uwielbia nim jexdzić, teraz korzystamy z niego częsciej niz z wózka na spacerach (jeśli wiem ze maly nie będzie spał)

o coś tego typu: http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-piesek-daszek-bujak-koszyk-i5683322769.html

cena przystępna myśle, a nam sie udało kupić używany, nie zniszczony za 45zł wiec prawie za darmo

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo na 20-go :).
    Wlasnie bylam na paciorkowcu i ide na wizyte u gin i KTG :). Brzuch mi strasznie twardnieje przy chodzeniu i codziennie mam bole miesiaczkowe :/. Mam nadzieje ze jest wszystko ok.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na pewno wszystko ok! Byle by córcia się za bardzo do Was niei spieszyła i wytrzymała do 20-go. To już niedaleko!!!

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3156 3157 3158 3159 3160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ