X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to już prawie, no może się trochę oszczędzaj żeby mała nie wyskoczyła przed czasem no ale jak tu się oszczędzać przy dziecku :/

ola.321 lubi tę wiadomość

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowe też już się zastanawiałam nad tym rowerkiem ale idzie zima i na razie się wstrzymam, szelki się u mnie sprawdzają.

event.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, czekamy na info po wizycie. Oby córcia za bardzo się nie spieszyla...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem,

na tą porę alarmu nie ma, ale może się okazać że będzie różnie - wiadomo ;).

KTG-ok, wzyta-ok, na brzuch tylko magnez no i czekamy :P. Jeszcze dotrzymać te 2tyg 6dni - ale to zleciało!! aż sama nie mogę uwierzyć.

Jeszcze muszę pobrać krew na te badania przed porodem i co tydzień wizyta z KTG.

Co jeszcze - wózek przyszedł i wszystko inne czyli łóżeczko, materac itd, czekam tylko na aptekę i muszę się chyba zacząć pakować (już nie wspomnę o praniu rzeczy dla malutkiej).

Pozdrawiam! :)

Dodinka, Polkosia - u Was ok?

dodinka, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola faktycznie zlecialo 2 tyg szok =-O
    Mnie juz maly kopie , dzisiaj serduszka sluchalam detektorem i Kubus tez sluchal i szukal gdzie to tak stuka :-) 17 mam wizyte i polowkowe usg . Lozeczka nie kupuje bo na poczatku bede spala z malym jak bede karmila a potem kupie lozko samochod a malutki bedzie w lozeczku, wozek mam ale nie podwojny gdyz ja z 4 pietra sama z dwojka dzieci nie zejde wiec spacery beda z mezem i dziecmi a mam wrazenie ze do tej 14 i tak z domu bym nie mogla sie ruszyc gdyz ogarnac dzieciaki siebie i naszykowac obiad wiec luzik. Ubranka mam, czesc dokupilam teraz tylko nawilzacz i termometr bezdotykowy musze kupic zostana tylko kosmetyki i leki.
    Teraz mialam faze na kupowanie ubran dla Kuby bo w tesco bylo -20% i moja karta pracownicza tez na -20% wiec tanio kupilam mu ubranka :-D
    Aaaa nie mam pomyslu na imie dla synka moze cos podpowiecie hmm?

FreshMm, ola.321 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka, mi się ostatnio podobaja imiona Wojtuś i Czarek :)

dodinka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, oby Natalka jeszcze posiedziała chwile w brzuchu :)
    Dodinka, myślę, że ciężko będzie wyjść z dwójką dzieci do 14 z domu haha, chyba faktycznie na męża musisz czekać. Oby ci tylko nic nie zabrakło do zrobienia obiadu :D
    Ja jak będę miała synka, to na pewno będzie Rysiu, a podoba mi się jeszcze Gucio, jeszcze mi się wiele podoba, ale te dwa najbardziej

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dzięki, my po połówkowych, ale oczywiście znów jakieś komplikacje... Na razie czekam na wizytę u specjalisty na 12.09... Nie chcę się niepotrzebnie nakręcać jak po prenatalnych. Z Klementynką wszystko książkowo od początku, spokój, a tu ciągle stres. Może po prostu trafiam na przewrażliwionych lekarzy...

A jak Ty się czujesz? Magnez pomaga coś? Mi ostatnio kilka razy dziennie spina brzuch, ale na chwilkę. Szyjka trzyma, więc jest OK. Jednak czuję, że urodzę przed terminem ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia a co Ci teraz wyszło nie tak i czekasz na wizytę i jakiego specjalisty, ja tylko dodam że miałam trzecie prenatalne dwa razy bo za dużo wód plodiwych mi wyszło i stres od początku do końca w sumie w ciąży nie miałam tylko cukrzycy a tak to chyba wszystko (pessar, wielowodzie, nadciśnienie na końcu i cała ciąża na luteinie, a na końcu jeszcze gronkowca złocistego w pochwie i na porodowce i później szprycowana antybiotyków aaa i jeszcze łożysko usuwane ręcznie bo się nie chciało odkleic). Ale malutka na szczęście zdrowa wyskoczyla jak rybka.

Dodinka mnie się podoba Mikołaj.

Ola ty to luzak ja w ciąży to już od września byłam spakowane haha, a termin na listopad a wyskoczyła w październiku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 07:10

event.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia daj znać po wizycie, jak nie to znów będe przekopywała grudniówki zeby sprawdzić czy ok u Was (przyznam sie że czasem tam zaglądam zeby sprawdzić co u Ciebie i Malutkiej ;) )

Jeśli chodzi o męskie imiona to też bym miała teraz problem, no ale póki co nie muszę nad tym myśleć. Ale na dziewczynke już plan jest że byłaby Janina :) Chociaż nie powiem bo chyba chciałabym drugiego chłopaka do kompletu zeby mogli razem się bawić.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Ola faktycznie zlecialo 2 tyg szok =-O
    Mnie juz maly kopie , dzisiaj serduszka sluchalam detektorem i Kubus tez sluchal i szukal gdzie to tak stuka :-) 17 mam wizyte i polowkowe usg . Lozeczka nie kupuje bo na poczatku bede spala z malym jak bede karmila a potem kupie lozko samochod a malutki bedzie w lozeczku, wozek mam ale nie podwojny gdyz ja z 4 pietra sama z dwojka dzieci nie zejde wiec spacery beda z mezem i dziecmi a mam wrazenie ze do tej 14 i tak z domu bym nie mogla sie ruszyc gdyz ogarnac dzieciaki siebie i naszykowac obiad wiec luzik. Ubranka mam, czesc dokupilam teraz tylko nawilzacz i termometr bezdotykowy musze kupic zostana tylko kosmetyki i leki.
    Teraz mialam faze na kupowanie ubran dla Kuby bo w tesco bylo -20% i moja karta pracownicza tez na -20% wiec tanio kupilam mu ubranka :-D
    Aaaa nie mam pomyslu na imie dla synka moze cos podpowiecie hmm?

Dodinka a może wcześniej kup te lozeczko samochód i niech sie maly oswaja bo jesli bedzie spal w lozeczku a pojawi sie rodzenstwo i ty mu to lozeczko zabierzesz dla mlodszego to bedzie wielki zal. U mnie siostra robila tak z fotelikami samochodowymi zeby syn myslal ze dostal drugi bo z poprzedniego wyrosl a nie ze jest brat wiec sorry ale masz oddac fotelik.

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - no zleciało :), co do imienia to do Kuby chyba pasuje Mikołaj jak Villemo mówi :). Ja bym nie miała pomysłu na drugiego chłopaka bo już z Leosiem miałam kłopot. M był pewny więc zostało jak on chciał :). No i my kupiliśmy drugie turystyczne plus normalny materac bo będziemy je wozić ze sobą.

Polkosia - co się dzieje? mam nadzieję że tak jak po pierwszych prenatalnych wszystko się wyjaśni i będzie ok. Magnez biorę ale czy pomaga to nie mam pojęcia ;).

Agaton - haha dobre z tym obiadem :), ja to dzień wcześniej staram się mieć wszystko na wszelki wypadek ale różnie bywa :).

Villemo - no zestresowany luzak ;), bo wiecznie mam coś innego do roboty i odkładam to na później żyjąc nadzieją że doczekam terminu ;). Tak serio to stresa mam że jeszcze w proszku jestem :).

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a Leos z którego jest ?

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka,a może Hubert :)
    Polkosia, trzymam kciuki,żeby bylo dobrze.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ty wiesz, że kciuki mocne u nas! I aha, urodzisz przed terminem, tak jak i Tyśkę :P ;)

aanaa, spóźnione życzenia urodzinowe!! Rany dziewczyny, ale to zleciało!
    Tadek jutro 11mscy o.O!

ola, o rany jak blisko już twój termin, szok!

Co do imion to nasz drugi syn (choć liczę na córę) będzie Ryszard Edward <3 Dla córy dalej nie ma pomysłu..

Tadek ostatnie dwie noce po prostu koszmar, budzi się pierdyliard razy na cyca, w sumie to mógłby na nim spać, ledwo na oczy patrzę, dodam, że budzi się z rykiem. W dzień od chyba 3 tyg ma tylko 1 drzemkę i to krótką, więc zmęczony dzisiaj po maxie.
    Wczoraj nauczył się wchodzić po schodach i schodzić sam trzymając się barierki (na stopach, bo na czworaka od dawna to umiał) i chodzi za chodzikiem. Więc liczę, że ta masakra to po prostu spory skok rozwojowy. Może ruszy niedługo..?

Ja chodzę jak zombie, bo roboty też od cholery. W dupie z robieniem dziecka, nie mam na to siły.

Swoją drogą dziewczyny co kupujecie maluchom na urodziny? Rodzina się nas pyta, a ja nie mam pojęcia...

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Zakocona ;) Z Tyśką to ja nie miałam starszaka co mi zasuwał i trzeba było nosić i pilnować :P Teraz to jestem pewna, że będzie szybciej. Chociaż w sumie Sylwester to całkiem fajny termin ;)

U mnie wyszła asymetria komór bocznych mózgu, lekarz spanikował, że złapałam toxo i pilnie jechałam na badanie, ale na szczęście to nie to, dlatego skierował mnie na wizytę u specjalisty od wad rozwojowych i wrodzonych u płodu :( Niestety na wizytę długo się czeka, ale jakoś wytrzymam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Oj, Zakocona ;) Z Tyśką to ja nie miałam starszaka co mi zasuwał i trzeba było nosić i pilnować :P Teraz to jestem pewna, że będzie szybciej. Chociaż w sumie Sylwester to całkiem fajny termin ;)

U mnie wyszła asymetria komór bocznych mózgu, lekarz spanikował, że złapałam toxo i pilnie jechałam na badanie, ale na szczęście to nie to, dlatego skierował mnie na wizytę u specjalisty od wad rozwojowych i wrodzonych u płodu :( Niestety na wizytę długo się czeka, ale jakoś wytrzymam...

To będzie dobrze, wierzę w to :) U nas po usg główki po porodzie dopiero wyszły klocki: poszerzenie rogów potylicznych, wzmożenie echogeniczności tkanki mózgowej i nieregularne sploty naczyniówkowe - a teraz mamy zdrowego, bystrego chłopaka :)
    Neonatolog skomentował to usg tak, że to jakaś stara sprawa, która się już naprawia i która wydarzyła się w czasie ciąży (tylko nikt nie zauważył na usg) i że w znacznej większości przypadków zmiany się wyrównują i bardzo wątpliwe, aby powstał z tego jakiś problem rozwojowy.
    Mieliśmy kontrolne usg główki po jakiś 2 miesiącach i już było wszystko w normie :) A o tym neonatologu to nawet położne mówiły, że przewrażliwiony i u wielu pacjentek szuka czegoś nie tak.

villemo_gbm, polkosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dzieki za życzenia :) zleciało szybko bardzo ;)
    Ola, pakuj sie, pakuj. Mnie mąż pakowal bo wylądowałam w szpitalu z niczym. Jedynie wzięłam piżamę na wszelki wypadek, i mu dowoził rano najpotrzebniejsze rzeczy. Tu wizja ze zaraz będę rodzic a tu wiszę na telefonie i tlumacze, ze szlafrok taki a taki, w szafie na drugiej polce po lewej. I tak ze wszystkimi rzeczami. W tym stresie zapomniałam gdzie mam polowe rzeczy... A w torbie nic nie mogłam znaleźć, tak pięknie poukładał :)
    Polkosia, na sto proces będzie dobrze ;)
    Z imion dla chłopców podoba mi się Szymon i Norbert. Kiedys podobalo mi się Robert ale jak usłyszałam na filmach ze skrót to bob to od razu mi przeszlo :D
    U nas wreszcie zaczyna sie wszystko stabilizować. Natalka przesypia noce, rano zjada butle i śpi jeszcze z godzinę wiec mogę sie ogarnac albo dospac. Nauczyłam ja drzemek w łóżeczku, zasypia szybko. Ale zeby nie bylo kolorowo mamy problem z jedzeniem. Bardzo rzadko zje cos łaskawie z lyzeczki, wiec zupy odpadają. Wszystko chce jeść sama. A w trakcie lubi sie lapac za glowe, jakby kłopoty miala. Tymi brudnymi łapkami...a czuprynke ma niezłą...
    Milej nocy. Ale się rozpisałam ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, ty wiesz, że kciuki mocne u nas! I aha, urodzisz przed terminem, tak jak i Tyśkę :P ;)

aanaa, spóźnione życzenia urodzinowe!! Rany dziewczyny, ale to zleciało!
    Tadek jutro 11mscy o.O!

ola, o rany jak blisko już twój termin, szok!

Co do imion to nasz drugi syn (choć liczę na córę) będzie Ryszard Edward <3 Dla córy dalej nie ma pomysłu..

Tadek ostatnie dwie noce po prostu koszmar, budzi się pierdyliard razy na cyca, w sumie to mógłby na nim spać, ledwo na oczy patrzę, dodam, że budzi się z rykiem. W dzień od chyba 3 tyg ma tylko 1 drzemkę i to krótką, więc zmęczony dzisiaj po maxie.
    Wczoraj nauczył się wchodzić po schodach i schodzić sam trzymając się barierki (na stopach, bo na czworaka od dawna to umiał) i chodzi za chodzikiem. Więc liczę, że ta masakra to po prostu spory skok rozwojowy. Może ruszy niedługo..?

Ja chodzę jak zombie, bo roboty też od cholery. W dupie z robieniem dziecka, nie mam na to siły.

Swoją drogą dziewczyny co kupujecie maluchom na urodziny? Rodzina się nas pyta, a ja nie mam pojęcia...

U nas napewno lego duplo, samochód taki jezdzik do odpychania nogami, drewniana kostka edukacyjna i stolik z krzeselkiem do rysowania z ikei:-) jeszcze mamy 2 miesiace ale u nas tez rodzknka pyta a wolalam sprawę przemyslec zeby nie miec masy niepotrzebnych zabawek

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej ;-)
    Polkosia, moja koleżanka urodziła synka i po porodzie na usg stwierdzili asymetrie komór. Kazali się tym nie przejmować, bo wiele dzieci tak ma i to nie świadczy o żadnej wadzie wrodzonej, wiec spokojnie. A lekarze to lubia straszyć. U nas Ala miała przezierność karkowa mocno podwyższona, tez straszyli mnie wadami wrodzonymi, bo duże prawdopodobieństwo wyszło. Nawet na amniopunkcje mnie kierowali, ale odmówiłam. Ala jest całkowicie zdrowa.

Z imon męskich mi podoba się Mikołaj, Adam, Jan.

Zakocona, miałam podobnie z Ala. Nocki miałyśmy tragiczne i to zwalam właśnie na skok rozwojowy. Teraz jest trochę lepiej, ale o jednej nocnej pobudce to mogę sobie pomarzyć.

villemo_gbm, polkosia lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ