Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Poklosia to trzymać będziemy kciki mnie po urodzeniu Mai też znaleźli w mózgu torbiel 5 mm ale na szczęście się wchlonela i teraz jest wszystko ok, będzie dobrze daj nam znać po co powiedzieli, w naszych brzuszkach maleństwa dopiero się kształtują przecież i różne rzeczy wychodzą a później jest ok.
polkosia lubi tę wiadomość
-
No macie rację, ale wiecie jak go jest, od razu stres. Ale dzięki za dobre wieści, zawsze to trochę spokojniejsza głowa. Czytałam, że nawet, jeśli ta asymetria zostanie (a nie będzie już się powiększać), to nie ma to wpływu na rozwój. Byle po prostu nie rosło dalej. Akurat minie trochę czasu między USG, więc będzie wiadomo. Ogólnie w internecie dużo jest pozytywnych zakończeń takich historii, ale jak była na tapecie sprawa z toxo, to była ogromna panika i strach. No, ale na szczęście nie
My na roczek mamy na strychu schowane mnóstwo zabawek, które kupowałam po różnych promocjach jeszcze w ciąży, więc coś tam na pewno znajdę. Myślałam już właśnie o stoliku do rysowania, bo jak Klementynka ostatnio dorwała przy stole długopis, to była zachwycona. Czytałam, że koło roku już dziecko ogarnia o co chodzi, więc może to polubi? A od teściów zażyczymy sobie fotelik od 9 kg, bo nasz już ciut przy mały, chociaż waży niby 8,8 kg, a on do 13, ale na długość jakoś. Musimy tylko coś wybrać.Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia dziewczyny na pewno mają rację, trzymam kciuki, żeby Matylda była zdrowiutka.
Olu ale szybko zleciało! Twoja królewna zaraz będzie z Wami. Koniecznie będziesz musiała nam napisać jak Leoś zareaguje na jej obecność
Dodinka rzucam imionami, które mi się podobają: Wojciech, Maciej, Piotr, Michał, Tomasz, Szymon, Konrad. Niestety wszystkie należą do bliskich członków rodziny, więc u nas będzie Ignacy albo Juliusz. Podoba mi się jeszcze Konstanty, Kajetan i wszystkie dostojnie brzmiące, które da się uroczo skrócić
Na roczek Nastulka dostanie od nas wózek dla lalek. Ostatnio chodzi z misiami i lalkami, przytula je i głośno śpiewa aaaaaa. Również je karmi, poi ze swojego kubeczka i sadza na fotelach (instynkt macierzyński po mamusi ). Jak rodzina będzie pytała to zaproponuję kupno drewnianych klocków, kołyski dla lalki, farmy ze zwierzątkami (nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodzi, ale takiej gdzie się naciska i zwierzątka wydają dźwięki). Zabawek w sumie ma już mnóstwo, więc nie pogardzimy ubrankami na większy rozmiar.polkosia lubi tę wiadomość
-
Aaa i polecam edukacyjny domek malucha http://nodik.pl/szczeniaczkowy-domek-malucha-j-angielski-fisher-price-p-7590.html . Mamy w języku polskim, ma 3 poziomy dostosowane do wieku, Anastazja ładnie się nim bawi. Co prawda nowy kosztował aż 330 zł ale udało nam się znaleźć na allegro używany w dobrym stanie za 150 zł.
-
Dałam Tadkowi wczoraj długopis, i pokazywałam co robić, ale jak zwykle ciekawsze było wsadzenie go do dzioba Także chyba to nie dla niego jeszcze.
Ale duplo to zawsze się przyda, więc pomyślę może o tym!
Fotelik do jazdy tyłem mamy i używamy od dawna. Teściowa kupiła na wyprawkę. Mamy MaxiCosi 2way fix z bazą.
Na pewno dostanie od nas "tort" piernikowy. Na fb jest babka, która robi genialne rzeczy z piernika. Kupiłam L na urodziny. Piernik był przepyszny i długo świeży. Tadek trochę też jadł, a na urodzinach będzie komu wcinać na pewno
Będziemy mieć też sesję zdjęciową (nasza trójka) niedługo -
hej dziewczyny,,
dawno mnie tu nie było
bosz jak ten czas leci,niedługo bwdziemy swietowac roczek,do pazdziernika juz tuz tuz
tu sie jeszcze nie chwaliłam,ale jam tez ozekujaca na kolejnego bobasa
tak wlasnie patrze ze suwak polkosi prawie pokrywa się z naszym,u mnie dzis 22 tydzień i 6 dzień
polkosia wrote:Oj, Zakocona Z Tyśką to ja nie miałam starszaka co mi zasuwał i trzeba było nosić i pilnować Teraz to jestem pewna, że będzie szybciej. Chociaż w sumie Sylwester to całkiem fajny termin
U mnie wyszła asymetria komór bocznych mózgu, lekarz spanikował, że złapałam toxo i pilnie jechałam na badanie, ale na szczęście to nie to, dlatego skierował mnie na wizytę u specjalisty od wad rozwojowych i wrodzonych u płodu Niestety na wizytę długo się czeka, ale jakoś wytrzymam...
oby wszystko bylo dobrze polkosia z maleństwem
u nas też wykryli coś malutkiego,a mianowicie malutka dziurka w serduszku,sprawdzane było juz w dwóch szpialach ,ale jest malutka i jest 90 % szans ze do roczku zarośnie ,a nawet jesli nie ,to i tak nic sie nie stanie,w kazdym razie miesiac po narodzinach mozemy pójsc na kontrolne usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:17
ewwiel, zakocona, villemo_gbm, Natka88, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Dobrawa ale super gratulacje . Co do wózka to jak na wózek dla rodzeństwa jest dość zgrabny, ma mały rozstaw kół -zbliżony do pojedynczego bo da się go zrobić na wózek dla jednego dziecka. Teraz jeszcze w pudle leży ale jak go uruchomię to dam znać . Imię wybraliście?
Styczniowa - masz jeszcze szanse na pierwszą piątkę hehe .
Zakocona - powodzenia na sesji zdj , jak będziesz chciała to się pochwal i wstaw cośWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 20:42
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Ola, super ten wózek A mogę spytac ile kosztuje taki podwójny? Pewnie kupe kasy.
Fajne piszecie pomysły na prezenty, ja to nic nie kupuje, ale może ktoś z rodziny będzie pytał. Ja to myślałam, żeby kupili taki rowerek biegowy, ale one są chyba drogie , więc to raczej będzie grupowy prezent, zresztą nie chce żeby wydawali nie wiadomo ile kasy. Urodziny tez planuję skromne.
Dobrawa, jeszcze raz gratulacje i dużo spokoju i zdrówka!
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
my tez chcemy wózek niewielki ,z opcją tylko dla jednego,no i autko mamy malutkie,musimy go jakoś tam upchać.a koła pompowane czy piankowe macie ?
powoziłam ostatnio taki wózek dla dwojga w opcji jeden za drugim-strasznie ciezko sie kieruje marki Kees czy jakoś takWszyscy w domu