X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia to trzymać będziemy kciki mnie po urodzeniu Mai też znaleźli w mózgu torbiel 5 mm ale na szczęście się wchlonela i teraz jest wszystko ok, będzie dobrze daj nam znać po co powiedzieli, w naszych brzuszkach maleństwa dopiero się kształtują przecież i różne rzeczy wychodzą a później jest ok.

polkosia lubi tę wiadomość

event.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie rację, ale wiecie jak go jest, od razu stres. Ale dzięki za dobre wieści, zawsze to trochę spokojniejsza głowa. Czytałam, że nawet, jeśli ta asymetria zostanie (a nie będzie już się powiększać), to nie ma to wpływu na rozwój. Byle po prostu nie rosło dalej. Akurat minie trochę czasu między USG, więc będzie wiadomo. Ogólnie w internecie dużo jest pozytywnych zakończeń takich historii, ale jak była na tapecie sprawa z toxo, to była ogromna panika i strach. No, ale na szczęście nie :)

My na roczek mamy na strychu schowane mnóstwo zabawek, które kupowałam po różnych promocjach jeszcze w ciąży, więc coś tam na pewno znajdę. Myślałam już właśnie o stoliku do rysowania, bo jak Klementynka ostatnio dorwała przy stole długopis, to była zachwycona. Czytałam, że koło roku już dziecko ogarnia o co chodzi, więc może to polubi? A od teściów zażyczymy sobie fotelik od 9 kg, bo nasz już ciut przy mały, chociaż waży niby 8,8 kg, a on do 13, ale na długość jakoś. Musimy tylko coś wybrać.

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz zmieniliśmy fotelik na najtanszy do jazdy tylem bo sie naczytalam ze tak jest naprawde duzo bezpieczniej a na jeszcze drozszy nas niestety nie stac, a jaki ten stolik do rysowania? Moze i ja bym cos takiego kupila synowi...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziewczyny na pewno mają rację, trzymam kciuki, żeby Matylda była zdrowiutka.

Olu ale szybko zleciało! Twoja królewna zaraz będzie z Wami. Koniecznie będziesz musiała nam napisać jak Leoś zareaguje na jej obecność :-)

Dodinka rzucam imionami, które mi się podobają: Wojciech, Maciej, Piotr, Michał, Tomasz, Szymon, Konrad. Niestety wszystkie należą do bliskich członków rodziny, więc u nas będzie Ignacy albo Juliusz. Podoba mi się jeszcze Konstanty, Kajetan i wszystkie dostojnie brzmiące, które da się uroczo skrócić :-)

Na roczek Nastulka dostanie od nas wózek dla lalek. Ostatnio chodzi z misiami i lalkami, przytula je i głośno śpiewa aaaaaa. Również je karmi, poi ze swojego kubeczka i sadza na fotelach (instynkt macierzyński po mamusi :-D ). Jak rodzina będzie pytała to zaproponuję kupno drewnianych klocków, kołyski dla lalki, farmy ze zwierzątkami (nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodzi, ale takiej gdzie się naciska i zwierzątka wydają dźwięki). Zabawek w sumie ma już mnóstwo, więc nie pogardzimy ubrankami na większy rozmiar.

polkosia lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i polecam edukacyjny domek malucha http://nodik.pl/szczeniaczkowy-domek-malucha-j-angielski-fisher-price-p-7590.html . Mamy w języku polskim, ma 3 poziomy dostosowane do wieku, Anastazja ładnie się nim bawi. Co prawda nowy kosztował aż 330 zł ale udało nam się znaleźć na allegro używany w dobrym stanie za 150 zł.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam Tadkowi wczoraj długopis, i pokazywałam co robić, ale jak zwykle ciekawsze było wsadzenie go do dzioba :P Także chyba to nie dla niego jeszcze.

Ale duplo to zawsze się przyda, więc pomyślę może o tym!

Fotelik do jazdy tyłem mamy i używamy od dawna. Teściowa kupiła na wyprawkę. Mamy MaxiCosi 2way fix z bazą.

Na pewno dostanie od nas "tort" piernikowy. Na fb jest babka, która robi genialne rzeczy z piernika. Kupiłam L na urodziny. Piernik był przepyszny i długo świeży. Tadek trochę też jadł, a na urodzinach będzie komu wcinać na pewno :D

Będziemy mieć też sesję zdjęciową (nasza trójka) niedługo :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,,
    dawno mnie tu nie było
    bosz jak ten czas leci,niedługo bwdziemy swietowac roczek,do pazdziernika juz tuz tuz

tu sie jeszcze nie chwaliłam,ale jam tez ozekujaca na kolejnego bobasa
    tak wlasnie patrze ze suwak polkosi prawie pokrywa się z naszym,u mnie dzis 22 tydzień i 6 dzień
    polkosia wrote:
    Oj, Zakocona ;) Z Tyśką to ja nie miałam starszaka co mi zasuwał i trzeba było nosić i pilnować :P Teraz to jestem pewna, że będzie szybciej. Chociaż w sumie Sylwester to całkiem fajny termin ;)

U mnie wyszła asymetria komór bocznych mózgu, lekarz spanikował, że złapałam toxo i pilnie jechałam na badanie, ale na szczęście to nie to, dlatego skierował mnie na wizytę u specjalisty od wad rozwojowych i wrodzonych u płodu :( Niestety na wizytę długo się czeka, ale jakoś wytrzymam...
    a termin masz na sylwestra? bo ja dokładnie 31 grudzień ;)
    oby wszystko bylo dobrze polkosia z maleństwem
    u nas też wykryli coś malutkiego,a mianowicie malutka dziurka w serduszku,sprawdzane było juz w dwóch szpialach ,ale jest malutka i jest 90 % szans ze do roczku zarośnie ,a nawet jesli nie ,to i tak nic sie nie stanie,w kazdym razie miesiac po narodzinach mozemy pójsc na kontrolne usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:17

ewwiel, zakocona, villemo_gbm, Natka88, polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,koniecznie daj znać jak tam wózek,duza wiekszy gabarytowo od pojedynczego?jakie wielkosci przy złozeniu,no i w ogóle
    u nas wózek wlasnie na tapecie,trudno wybrac coś dobrego

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, gratuluje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEKI Ewwiel :)

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa Gratuluje!!!

Kurde juz nawet na pierwszą 5 sie nie załapie... (żarcik taki) :)

To sporo bobasków będzie w nieduzym odstępie czasu :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa gratulacje! Dobrze, że serduszko maluszka pod kontrolą. Oczekujecie chłopca czy dziewczynki?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, gratulacje :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dobrawa :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra,
    tym razem dziewczynka :)

aanaa, ewwiel, ss, polkosia lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa super wiadomość! Gratuluje:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa ale super :) gratulacje :). Co do wózka to jak na wózek dla rodzeństwa jest dość zgrabny, ma mały rozstaw kół -zbliżony do pojedynczego bo da się go zrobić na wózek dla jednego dziecka. Teraz jeszcze w pudle leży ale jak go uruchomię to dam znać :). Imię wybraliście?

Styczniowa - masz jeszcze szanse na pierwszą piątkę hehe ;).

Zakocona - powodzenia na sesji zdj :), jak będziesz chciała to się pochwal i wstaw coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 20:42

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super ten wózek :) A mogę spytac ile kosztuje taki podwójny? Pewnie kupe kasy.
    Fajne piszecie pomysły na prezenty, ja to nic nie kupuje, ale może ktoś z rodziny będzie pytał. Ja to myślałam, żeby kupili taki rowerek biegowy, ale one są chyba drogie , więc to raczej będzie grupowy prezent, zresztą nie chce żeby wydawali nie wiadomo ile kasy. Urodziny tez planuję skromne.
    Dobrawa, jeszcze raz gratulacje i dużo spokoju i zdrówka!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,no własnie imię,a wy macie juz?
    my jeszcze nie wiemy
    w głowie świta Nina,Amber ale jeszcze bedziemy myśleć

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez chcemy wózek niewielki ,z opcją tylko dla jednego,no i autko mamy malutkie,musimy go jakoś tam upchać.a koła pompowane czy piankowe macie ?

powoziłam ostatnio taki wózek dla dwojga w opcji jeden za drugim-strasznie ciezko sie kieruje marki Kees czy jakoś tak

‹‹ 3158 3159 3160 3161 3162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ