Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jeszcze w tamtym tygodniu było cycanie o 9 ale mały juz przestawił się na jedną drzemke więc tego cyca mu zabrałam (jak pójdzie do złobka to i tak o tej porze nie byłoby jak a nie chce jednoczesnie ograniczac mu cyca i posyłać do złobka)
ewwiel niekoniecznie będziesz na szarym koncu są osoby które karmią duzo częściej a płodnośc wraca im bardzo szybko -
Jezu dziewczyny ja to bym chętnie chwilę okresu nie miała a tak dostałam 5 tygodni po porodzie a wtedy k armilam młodą cycem i co nie ma reguły i od tamtej pory już co miesiąc jest @. No nic natura jeszcze nikomu nie dogodzila w tym temacie haha.
Ola spakowane już?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 16:47
-
Co do wagi to ja ważę obecnie 47kg. 5 kg mniej niż przed ciążą i chyba ostatni raz tyle ważyłam w LO I nie mogę przytyć.
Ja w dzień karmię do 5x, nocnych karmień to nie liczę. Tadek ma 1 drzemkę już od jakiś 3 tyg albo i dłużej.
Dzisiaj mieliśmy sesję zdjęciową O matko matko, jak ja się nie mogę doczekać fot!!! -
Heheh - pomyślicie że stuknięta jestem ale jeszcze nie jestem spakowana - mama będzie w weekend i się ogarnę w końcu bo mam wszystko co potrzeba .
Mały też mi tak wariuje że dziś już myślałam że nie wytrzymam . Teraz już śpi ale nie zjadł nawet na noc, więc nie wiem jak będzie.
Poza tym nie wiem jak jest u Was ale Leoś budzi się po zaśnięciu z płaczem, bywa że ciężko go utulić i ja nie wiem czy to normalne?
Cały czas wychodzą mu zęby, widać je ale się nie przebijają - dalej ma 4 więc może to jest winowajca .
Dodinka - ja mam 14 na plus to dwa razy więcej niż poprzednio, gdzie miałam ok 7kg na plus. Po ciąży czeka mnie dieta hhehe, bo z Leosiem to po 2 tyg miałam już wagę jak przed ciążą a później jeszcze -2.
Co do okresu to ja go nawet przed drugą ciążą nie dostałam , więc może i u Was starających bez @ tak będzie .
Dobrej nocki
Villemo chyba Ty mi się kiedyś pytałaś kiedy się Leoś urodził a mi to jakoś teraz się przypomniało!!! więc 15-go hehehe przepraszam mam kalafiora ciążowego chyba .villemo_gbm, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Ola hehe dobra jestes grunt,ze wszystko masz,najwyżej w popłochu będziesz do torby upychać
Hela tez odkąd zaczela raczkować to strasznie się kokosi w nocy i siada przez sen i wtedy się wybudza i zaczyna ryczec,wiec ja wstaje i tulę, bywa ze tak jest 3-4 razy w nocy.
Fakt,z tym okresem nie dogodzisz hehe,zreszta babom nie dogodzisz i tyle tez mysle,ze tutaj nic nie wiadomo, ale jednak ja od dawna mam nocne przerwy i dużo mniej karmie niż wczesniej a nic się nie dzieje. Zobaczymy.
Gdyby nie to,ze chce drugie dziecko to bym sie bardzo cieszyla,ze nie mam okresu,bo to nic przyjemnego
Zakocona, tez bym pewnie Malo jajka nie zniosła,żeby zobaczyć foty, a kiedy macie miec?
-
agaton, dopiero na 1.10 będą To prezent dla nas wszystkich z okazji jego roczku.
ola, gratuluję donoszenia!
Tadek też się budzić z płaczem potrafi, nie wiem od czego to zależy, że raz się budzi,a raz nie. Dziś np po 20 min się z płaczem wybudził i musiałam usypiać od nowa, bo się nie uspokoił, jak weszłam do sypialni (przeważnie wystarczy, że wchodzę i tylko czeka aż wezmę na cycka).
Kurcze agaton, to ty na monitoringu byłaś? Ja ostatni raz widziałam gina na wizycie po połogu i tyle. Myslałam, żeby się przejść, ale mi się nie chce Choć ciekawa jestem czy mam owu czy nie. Nawet testów nie robiłam. -
Oj to se jeszcze poczekacie na te zdjęcia... Ale za to jaka będzie radość
No chyba można tak powiedziec,ze bylam na monitoringu hehe,ale chciałam pójść na kontrole, żeby zobaczył moja blizne po cc,czy wszystko z nią dobrze i czybcos tam się właśnie ruszylo, bo mnie brzuch bolal,jak na okres. Testów nie robię,bo nie chce sie nakręcać
-
Zakocona, to Ty jeszcze sporo też karmisz...
Też bym się tych fotek nie mogła doczekać
U nas też tragedia była z nockami. Ostatnio jakby ciut lepiej, dzisiejsza super, pobudka tylko o 2.00 i o 6.00 a dzień Ala rozpoczęła o 8.30. Oby już tak zostało i nie wróciły nocne pobudki co chwilę. Najgorzej chyba było jak Ala obczaiła rczkowanie a pozniej wstawanie.
Ja ostatnio u Gina byłam pod koniec maja i wtedy endo 5 mm i jajniki "uśpione". Gin powiedział, że na szybki powrót płodności się nie zanosi. Mial rację, bo minęły ponad 3 miesiące i nic. -
U nas cyc jest rano po przebudzeniu, około 6, potem do drzemki o 9 i 13 i na noc 20. W nocy różnie nadal, zazwyczaj 23, 2-3 i 5. W sumie wychodzi 7-8x na dobę. W nocy karmię naprzemiennie, a w dzień z obu piersi. Noce ostatnio u nas minimalnie lepsze, bo przed samym spaniem o 19 je kolację, a potem cycka o 20, dlatego te 3h śpi, ale nad ranem już potrafi co godzinę: 4,5,6... Męczące to strasznie.
Postanowiłam jednak, że nie kupuję podwójnego wózka. Szkoda mi kasy, bo na moim złomie Bugaboo duża strata, a podwójny fajny też drogi, a przecież nie wiadomo czy w ogóle się przyda. Dzisiaj Marcin wybrał się na spacer z Klementynką, ale po 30 min był bunt i biegiem powrót do domu, także nie ma co...
Ja już chyba zamówiłam większość rzeczy do spakowania, ale jeszcze wszystko leży "luzem". Będę się jednak pakować dość wcześnie, bo nie chciałabym Marcinowi dokładać obowiązków w razie czego. Muszę kupić w zasadzie tylko nowe tetry i odświeżyć ubranka.
Wagowo u mnie podobnie jak z Tysią, dopiero 4 kg przytyłam, także mam nadzieję, że zmieszczę się w 100Dobrawa, dodinka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Villemo,trza przechytrzyc chłopa i tyle a długo sie staraliscie o Majeczke ?
wiecie,ten okres i karmienie piersia....ja bardzo duzo karmilam i mim to i okres i ciaza mnie dopadly.Do teraz karmie duzo,nawet czesciej niz te 7-8 razy na dobe jak PolkosiaWszyscy w domu -
Dobrawa, widziałam to, ale na razie rezygnuję. Do grudnia jeszcze się może odmienić Tysi albo nadal nic nie zmienić, to zostawiam temat na później
Mi niestety sporo się zmniejszyła produkcja w ciąży i Tysia sama zrezygnowała z częstszego kp w dzień. Przystawiałam ją długo co 2h, ale sama odmawiała. A u Ciebie bez zmian? U mnie do 17-18 tc nic się nie działo i nagle w kilka dni dużo mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:00
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrawa nam wyszła Maja za pierwszym razem ale to dlatego ze miałam owulacje z dwóch jajników na raz szkoda że się wtedy bliźnięta nie udały dałabym mu spokój a tak zegar mnie goni. Moja mama zaczęła menopauze w wieku 38 lat moja babcia to samo siostra ma 42 i już jej się zaczęła a ja w tym roku 36, ociagalam się z decyzja o macierzyństwie albo inaczej moi partnerzy tacy byli ze niestety zawsze myśleli o sobie no i tak wyszło .
Dobrawa lubi tę wiadomość