X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dzięki, że pytasz. Mój prowadzący nie widzi przeciwwskazań do kp, ale on był pewien, że Klementynka sama się odstawi jak mi się siara pojawi, a tu klops ;) Badania mam książkowe, nawet lepsze niż w poprzedniej ciąży, dlatego był spokojny. Co do szyjki, to w czwartek mam ponowne USG i wizytę, niestety nie u swojego, bo on na urlopie, ale muszę skontrolować czy rzeczywiście się skraca czy po prostu jest taka krótka, jak trzyma i ewentualnie, jeśli trzeba będzie, to zakładamy pessar. Posiew mam ujemny, więc akurat tutaj nie będzie watpliwości. Jest taka możliwość, że ta moja szyjka wcale się nie skróciła, tylko taka była od początku - niestety wcześniej nie miałam mierzonej na USG. Dowiedziałam się, że jak druga ciąża jest szybko po pierwszej, to szyjka bywa od początku krótsza, bo nie zdążyła się zeregenerować. Mam nadzieję, że jestem tym przypadkiem, a jak nie... To zakładamy pessar i tyle. Zobaczymy co ta babka nowa powie na wizycie na temat kp, bo są dwie szkoły. Jedne twierdzą, że lepiej odstawić/ograniczyć przy krótkiej szyjce, a inne, że to nie ma żadnego wpływu... Zobaczymy. Co do witaminy D3, to zauważyłam problem, bo był ból brzucha i gazy (no kolki) tylko w te dni, w które podawałam kapsułkę. Pediatra zaleciła odstawić na 2 tygodnie i sprawdzić i faktycznie, problem znikł. Dlatego padło na witaminę. Na receptę jest Vigantol lub Devikap. My mamy ten pierwszy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a Ty jak się czujesz? Brzuch bardzo "wadzi" podczas opieki nad starszym?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia właśnie miałam Cię wywoływać co u Ciebie jejciu jak ja Ci zazdroszczę trzymaj się tam jakoś i jak najdłużej w dwupaku :)

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - no to Cię wyprzedziłam ;). Mam nadzieję że w dwupaku dotrzymam wyznaczonego terminu :), strasznie szybko leci mi czas w tej 2 ciąży :).

Polkosia - no brzuch już mi przeszkadza od jakiegoś czasu i jest mi dużo ciężej niż jeszcze miesiąc temu. Mam wrażenie że czasem nawet ręce mam ciężkie i sapię przy drobnych czynnościach. Na dodatek Leoś znalazł sobie zabawę w gryzienie mnie gdzie popadnie i brzuch też już ma znaczek po ząbkach hehe, muszę się bronić przed tym małym wampirem :).

Zakręcona - mój brzuchol większy niż w poprzedniej ciąży, a na wagę stresuję się stanąć :). Myślę że przed terminem uda mi się wstawić focię z brzuszkiem :).

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a imię dla córki wybrane? Natalia chyba miała być? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chyba już zostanie Natalka ale ostatecznie zobaczymy we wrześniu :). Widzę że u Ciebie imię juz pewne :).
    Dobrej nocy wszystkim o ile ktoś tu jeszcze dzis zagładnie ;).

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej Dziewczynki,

u nas dopiero 4 ząbki i niby idą dalsze ale jakoś nie mogą się wybić :/. Pytałam ostatnio pediatrę czy myć ząbki wodą czy pastą i powiedziała mi że w sumie mogę zapytać już dentystę bo niemowlę jak skończy pół roku to może już być pod opieką dentysty - byłam w szoku :). Akurat dentystka wyszła więc nic się nie dowiedziałam.

Polkosia - jak Twoje badania przy KP? ja ostatnio jak byłam u leka
    rza u którego będę miała cc to pierwsze jego pytanie było takie czy przestałam karmić. Ja to i tak miałam mleczka bardzo mało i same z tym problemy były. No i oszczędzaj się tam z tą szyjką, chociaż jak tu się oszczędzać przy malutkim dziecku :).

Dodinka - jak tam?

Może któraś Mamusia testuje w najbliższym czasie??? ;)

Ja jak sobie pomyślę że w przyszłym miesiącu urodzi się malutka to jakoś trudno mi w to uwierzyć hehe :).

Ja maluchowi często śpiewam :). Czytanie to na tą porę głównie gryzienie książeczek, ale jak śpiewam to bardzo się na mnie koncentruje :).

Arielka - ja właśnie dowiedziałam się o zanoszeniu na szczepieniach jak mały mi wpadł w płacz i zatrzymał się w płaczu, to pielęgniarka kazała mi dmuchnąć mu w buzię żeby właśnie nie stracił przytomności. Po tym zdarzeniu wiedziałam że takie coś jest.

Miłego dnia :).

hej hej u mnie czas leci strasznie sxybko, Kubus jest taki zajmujacy ze dla siebie nie mam czasu nic a nic. Brzuch rosnie cycki tez =-O
    Na usg wszystko ok wyszlo, wszystkie parametry prawidlowe i na 80% chlopak. 27 kolejne usg i zobaczymy czy sie potwierdzi plec. Wyniki mi leca sa coraz gorsze :-( do tego wlosy wypadaja strasznie - powiedzieli mi ze organizm po pierwszej ciazy jeszcze nie doszedl do siebie i dlatego ak sie dzieje. Oby do stycznia :-D
    Ola zazdroszcze Ci ze to juz koncowka

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka dbaj o siebie i Wy dziewczyny tez. To na pewno bardzo duze obciążenie dla organizmu, ale jesteście silne kobietki dacie rade :D

dodinka, ola.321 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ja też się cieszę że ja już niedługo;). Miałam tyle szczęścia że Leos dawał mi fory bo w większość czasu spędziliśmy na zabawach na macie bo jeszcze nie raczkowal. Teraz dopiero zaczyna i od niedawna podciąga się i siada przy meblach. Włosy też mi bardzo wypadało ale już od długiego czasu jest poprawa. Mało tego od głowy mam ok 3centymetrowe nowe włoski które po suszenia stoją mi jak irokez :D. Wszystko przed Tobą a badania się poprawia. No i 2 synek się szykuje u Ciebie :), ale skoro nie na 100% to zobaczymy za jakiś czas :).

Styczniowa - damy jakoś:), łatwo czasem nie jest ale oby do przodu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:27

dodinka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak macie ze czasami padacie na pysk zaraz rano po wstaniu :/ ????

event.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam caly dzień. Nie tylko z rana.....

villemo_gbm, polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale przyszłam zobaczyć co u ciężarówek?
    Widzę, że już płeć u wszystkich prawie pewną ;)
    Ola :* Ty już na wylocie, ale ten czas leci.

My właśnie zaczynamy 2 cykl starań, choć w sumie pierwszy bo w zeszłym miesiącu prawie się nie kochalismy.

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, powodzenia :D

Ola, tak, pierwsze wybrał mąż, a teraz moja kolej ;) Chociaż mam jeszcze małe watpliwości, bo zdrabnia się tak samo i bardzo podobnie, a Tysia i Tusia to trochę bez sensu :P Ale mi się podoba pełne imię Matylda i raczej po prostu nie będę zdrabniać, jedynie do Matyldzia.

Villemo, mam takie dni też, ale teraz chyba dopadł mnie jakiś przypływ energii drugiego trymestru, bo ogarnełam w weekend chatę włącznie z oknami i myciem ścian w kuchni :P

Dodinka, a bierzesz jakieś witaminy? Mi przestały lecieć włosy, jak zaszłam. Boję się pomysleć, co będzie po porodzie... Chyba łysa zostanę :/ Po Tyśce jak mi zaczęły lecieć to dorobiłam się zakoli jak stary dziadek :P

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka i jak postępy u dziecia :) wszystko juz ok czy dalej Cię niepokoi ?

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zniknął mój wczorajszy wpis :) no czary :).

Pisałam do Wiedźmy gdzie się podziewała i że trzymam kciuki za starania hehe :).

No i że mi się pojawiły 2-3 rozstępy mimo że się smaruję :/. Na tą porę poniżej linii pępka ale co będzie dalej... oby na tym był koniec.

L mam u rodziców więc mam trochę czasu i wrzucam obiecaną fotkę brzusia ;).
    Przepraszam za robocze tło ale mam remont więc odpoczynku nie ma :).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17440caf5831.jpg

Pozdrawiam z brzusiem :)

PS. na żywo wyglądam sporo grubiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:28

polkosia, aanaa, agaton, ss, villemo_gbm, Blondik, paula1, stokrotka25 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, był Twój i kilka innych i wcięło :( A na dodatek przez te ich prace wykres wagi mi się pochrzanił. Mam nadzieję, że to naprawią, bo to jedyne miejsce, gdzie zapisuję.

A co do brzucha, to jak na końcówkę, to dla mnie mały! :P Mnie wszyscy pytają czy mam bliźniaki, no dramat :P Już mam taki, jak Ty!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo no nieźle, nie widziałam innych wpisów - pewnie namieszali coś przez te prace na forum.
    W 2 ciaży brzuch zdecydowanie szybciej widać i jest faktycznie większy. Mi jeszcze miesiąc został i ciekawe czy dużo urośnie - pewnie tak bo wagę już mam większą niż w poprzedniej ciąży w dniu porodu :).
    Polkosia to pochwal się zdjęciem jak będziesz miała chwilkę żeby zrobić zdjęcie :).
    Dodinka - jak dasz radę to też :), jest jakaś poprawa w samopoczuciu??

Trzymam kciuki za nasze forumowe starające się!!
    Gdyby nie to że jestem już w ciąży to pewnie od 2 miesięcy ostro bym nad tym pracowała :).

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, 2 tygodnie temu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b08087a012b.jpg

Z wczoraj (sorry za kibel) ;P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc92783f620e.jpg

No, ale ja 90 kg już, to połowa tego to tłuszcz :P

aanaa, agaton, ola.321, ss, villemo_gbm, paula1, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,Polkosia,ale super macie brzuszki :) rosną szybko,mi bez ciąży rośnie,wieczorem mam często brzuch jak w 4-5 miesiacu ;) masakra,wszystko jest mam wrażenie takie porozciagane,ale to podobno mija.
    Zazdraszczam bardzo ciężarnym, zaraźcie mnie tez ;) ostatnio bylam na grillu, na 5 dziewczyn tylko dwie nie w ciąży,otaczają mnie ciężarne,liczę,ze się zaraze w końcu ;)

ola.321, polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - no faktycznie brzuszek już bardzo widoczny prawie jak mój ;) hehe :). Super!! :)

Agaton - wiruski brzuszkowe przesłane :), wszystkim starającym też - Styczniwa, Wiedźma, Arielka mam nadzieję że nikogo nie pominęłam ;). No i trzeba było podsiadać ciężarne na ich krzesełkach na grillu. Kiedyś mi się o uszy obiło że tak się robi (?) taki zabobon :).

Zakręcona - jak nocki? maluch przesypia w miarę? bo ostatnio pisałaś że było lepiej :).

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3148 3149 3150 3151 3152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ