Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie martw się Synek mojej koleżanki z 8.10 też żadnego Nam szybko ruszyły, bo w 6 miesiącu dolna jedynka, w 7 druga dolna, w 8 górna dwójka I teraz mamy komplet na górze. Wtedy jak pojedynczo wychodziły to praktycznie bezobjawowo, a te 3 na raz to istny koszmar. Ale najważniejsze, że już widać, to teraz powinny powoli sobie urosnąć bez większych atrakcji Ciesz się, że nie macie żadnego, bo nie trzeba myć U nas jest rozpacz przy myciuKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Arielka jeszcze my próbujemy "zaskoczyć". Tyle tylko ze ja też kp i jak na razie owulacji u mnie brak (ale regularne krwawienia co 25-27 dni są juz od maja, a czemu by nie! Licze ze w końcu coś ruszy).
U nas 3 dni temu przebiła się dolna 2 i mamy juz 8 zębów ale u nas tez wcześnie sie zaczęło.
Agaton dobrze masz z tymi nockami. U nas zwykle 1 pobudka około 1 lub 2 w nocy i rano pobudka około 5.30/6 i tyle spania Ale nie narzekam bo było znacznie gorzej -
polkosia wrote:Nie martw się Synek mojej koleżanki z 8.10 też żadnego Nam szybko ruszyły, bo w 6 miesiącu dolna jedynka, w 7 druga dolna, w 8 górna dwójka I teraz mamy komplet na górze. Wtedy jak pojedynczo wychodziły to praktycznie bezobjawowo, a te 3 na raz to istny koszmar. Ale najważniejsze, że już widać, to teraz powinny powoli sobie urosnąć bez większych atrakcji Ciesz się, że nie macie żadnego, bo nie trzeba myć U nas jest rozpacz przy myciu
U nas tez byla niechec do mycia dlatego wprowadzilam "rytual" porannego mycia z tata i podzialalo. Rano idziemy do lazienki we troje, sadzam syna na pralce (wylaczonej:-)) i ja jemu myje a maz w tym czasie swoje. Syn patrzy na tate i chetnie otwiera buzie zeby robic tak samo:-)
Wiem ze pytanie nie do mnie:-) ale my np mamy ziajke od pierwszego zabka bez fluoru i nakladam taka malusienka kropeczke tylko
-
Polkosia wlasnie tez tak sobie tłumacze ze przynajmniej nie musze myc:D
Ja to w ogole mialam epizod dziewczyny mowie Wam. Miesiac temu Antek mi się tak zaniosł ze aż całty zsiniał i stracił przytomność. Myslalam ze nie zyje serio i wezwalam pogotowie. co ja przezylam to jeden Bóg wie mielismy badania u kardiologa i neurologa i sie okazało ze to bezdech afektywny. nic groznego po prostu mały jeszt nerwus i się zanosi jak coś mu nie pasuje i musze mu dmuchać w buzie lub przekręcac szybko do góry nogami żeby nie zemdlał w ogóle odkąd chodzi to nie chce siedzieć w wózku i marudzi gałgan jeden
Styczniowa ja też kp cały czas i ani owu ani okresu ani widuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:12
-
Arielka, współczuję! Utrata przytomności to już straszne...
Styczniowa, ja mam Nenedent-Baby i używam zwykłej szczoteczki z włosiem, nie tej na palec. Tylko takiej miękkiej i malutkiej. Próbowałam tej pasty i jest smaczna, dlatego nie mam oporów Na początku przy 2 dolnych zębach mycie było szybkie i bez protestów, ale odkąd mamy górne i muszę trochę wargę wywinąć, bo nic nie widzę, to są nerwy. A nie chcę tak na ślepo jeździć po tych dziąsłach... Poza tym Tyśka od razu zasysa do jedzenia tą pastę i się denerwuje, że tak macham tą szczoteczką chybaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia myślę że napewno przez zęby.
Dolne dwie jedynki wyszły w sumie bezobjawowo ale jak zaczęły iść gorne dwie na Raz to cale dwa miesiące schodzily i przebily się w końcu jedna po drugiej. Trochę uapokoilo się marudzenia ale nocki praktycznie wcale się bie poprawiły a żeby już sporo wyszły. Teraz widzę ze dolna dwojka idzie bo już kreseczka jest, śliny się nazbierało i swędzi go chyba. No cóż jakoś przeżyję no :-p
My też myjemy ząbki mamy pastę colgate nie wiem czy dobrze napisałam i taka.mala super szczoteczkE TEJ samej firmy a mały bardzo chętnie myje zabki -
My myjemy sama szczoteczka ta na palec w trakcie kąpieli ale szału ni ma z tym myciem,choc tragedii tez nie
Wisieninka,ja czasami cos czytam, ale Hela wszystkie książki chce pożreć i mi szkoda,bo sa takie ładne u nas za wcześnie jeszcze,póki co z Glowy jakoes bajki jej opowiadam i śpiewam piosenki, a Brzechwe i Tuwima mam i trsciowa co troche jakies książeczki kupuje
-
Ja narazie kupuje te kartonowe. Brzechwe tez zamowilam kartonowa, ale u nas syn lubi ksiazki, czesto jak marudzi to biore ksiazeczke zaczynam czytac i sie uspokoja, zabiera mi ksiqzke i oglada ale mam same króciutkie i bible dziecieca ktora juz znamy na pamiec wiec szukam czegos nowego:-)
-
U nas też zdają egzamin tylko te kartonowe, bo zwykle kartki od razu drze. Nam się bardzo spodobała seria Agnieszki Frączek (Żaba w kaloszach i z tej serii, chyba 6 jest). Świetne ilustracje, Klementynka bardzo lubi. Chociaż głównie, to najbardziej przekłada kartki, zamyka i następna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:18
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My właśnie póki co to sama szczoteczk ale taka zwykła, mam też paste z ziaji ale bez przekonania. tylke tylko że przy tej ilości zębów co my mamy przydałoby się przyłożyć porządnie do szczotkowania
Co do książeczek to u nas te tekturowe są do oglądania i gryzienia a mam też super wielką księge wierszy różnych autorów i ta jest głównie do czytania -
hej Dziewczynki,
u nas dopiero 4 ząbki i niby idą dalsze ale jakoś nie mogą się wybić . Pytałam ostatnio pediatrę czy myć ząbki wodą czy pastą i powiedziała mi że w sumie mogę zapytać już dentystę bo niemowlę jak skończy pół roku to może już być pod opieką dentysty - byłam w szoku . Akurat dentystka wyszła więc nic się nie dowiedziałam.
Polkosia - jak Twoje badania przy KP? ja ostatnio jak byłam u lekarza u którego będę miała cc to pierwsze jego pytanie było takie czy przestałam karmić. Ja to i tak miałam mleczka bardzo mało i same z tym problemy były. No i oszczędzaj się tam z tą szyjką, chociaż jak tu się oszczędzać przy malutkim dziecku .
Dodinka - jak tam?
Może któraś Mamusia testuje w najbliższym czasie???
Ja jak sobie pomyślę że w przyszłym miesiącu urodzi się malutka to jakoś trudno mi w to uwierzyć hehe .
Ja maluchowi często śpiewam . Czytanie to na tą porę głównie gryzienie książeczek, ale jak śpiewam to bardzo się na mnie koncentruje .
Arielka - ja właśnie dowiedziałam się o zanoszeniu na szczepieniach jak mały mi wpadł w płacz i zatrzymał się w płaczu, to pielęgniarka kazała mi dmuchnąć mu w buzię żeby właśnie nie stracił przytomności. Po tym zdarzeniu wiedziałam że takie coś jest.
Miłego dnia .villemo_gbm lubi tę wiadomość