X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa za 10 lat się wyspisz w końcu ;)

polkosia, Dobrawa lubią tę wiadomość

event.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję :) ja dzisiaj wzięłam się za zęby a wizytę serduszkową mam już w piątek :D musi być dobrze. Luteinę dopochwową biorę od pozytywnego testu ze względu na kp i skracającą się szyjkę w poprzedniej ciąży. Strasznie bolą mnie sutki przy karmieniu a ona od kiedy jestem w ciąży cały czas się domaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 16:43

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja sterydy w poprzedniej ciazy dostalam w 34 tygodniu teraz tez juz widze ze cos sie dzieje brzuch napina sie strasznie i boli jak poleze i wezme nospe to jest w miare oby do 35-36 tygodnia chociaz wytrzymac .

sama radość lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie było mnie tu już sporo... Ale widzę, że się dzieje cały czas ;) u nas niestety dalej cisza ale też jakoś się specjalnie nie spinamy. Choć chciałabym już też być w ciąży.

Pozdrawiamy z Haneczka ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b15088f1ba0f.jpg

Dobrawa, villemo_gbm, agaton, ewwiel, Little Frog, Natka88, paula1 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Hania śliczna :)

Dodinka, ja właśnie w tym okresie, co Ty jesteś teraz, miałam najgorsze bóle i spinania i szyjka się skracała. Teraz się trochę wyciszyło, ale jednak doraźnie biorę Nospę i codziennie magnez. Na pewno też dotrwacie :) Ja się poważnie martwiłam przedwczesnym porodem, ale ten czas tak szybko płynie, że zaraz końcówka :)

Fatim, mnie też strasznie bolały i dopiero w połowie ciąży przestały... Ale znów u nas cycka Tyśka teraz dużo, dużo dłużej niż z początku.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    492c90ddf4aa2216med.jpg

villemo_gbm, agaton, polkosia, ewwiel, WiedźmaMaKota, Little Frog, lojkalojka, Natka88, paula1 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Polkosiu w imieniu Haneczki ;)

A jak tam nasze ciezaroweczki się czują?

Ola a u Ciebie jak?

3i496iye8v37prd8.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dziękuję Polkosiu w imieniu Haneczki ;)

A jak tam nasze ciezaroweczki się czują?

Ola a u Ciebie jak?

Odliczam juz chociaz zastanawiam sie jak ja dam rade =-O moj Kubus to urwis straszny biegam za nim po calym mieszkaniu i ciagle trzeba go miec na oku bo np. staje i biega po kanapie, staje na samochodziku - jezdziku , wchodzi na stolik trzeba pilnowac aby nie spadl i glowy nie rozbil i zabkow nie wybil

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Polkosia ja juz po prenatalnych, wczoraj byłam :) Wszystko ok, kość nosowa jest, przezierność 1,3, wszystkie przepływy, narządy i pomiary ok, no i na dzień dzisiejszy pan doktor obstawia dziewczynkę :) Maluch ma już 58mm...

Dziewczyny dotrwacie do terminów, to juz niedługo, dacie rade :)

Haneczka cudo... no i powodzenia w staraniach życzę ;)

Dodinka mój to też wszedzie włazi ale ja mam o tyle łatwiej ze póki co nie zrezygnowaliśmy ze żłobka, a mały bardzo lubi chodzić do dzieci :)

Trzymam kciuki za mamy brzuszkowe i za te które się starają i za te które siedzą z maluszkami... no za wszystkie ;)

polkosia, ewwiel, villemo_gbm, WiedźmaMaKota, dodinka, lojkalojka, Natka88, paula1 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na USG i Matylda już 3100, więc chyba 6.12 zdejmujemy pessar i czekamy na rozwój sytuacji :) A to zdjęcie z wczoraj:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/853d25b39785.jpg

Moja Klementynka bardzo ostrożna, nie trzeba na razie jej mocno pilnować, bo chodzi tylko przy meblach i nie wspina się na nic. Chyba do porodu jeszcze nie ruszy na własnych nóżkach.

villemo_gbm, WiedźmaMaKota, dodinka, ewwiel, lojkalojka, Natka88, chabasse, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale minki!!! No to duża dziewczyna Ci się szykuje Polkosia :)

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka jak mi Hanka zaczęła wchodzić na sofę to jej cały czas powtarzałam "uważaj bo spadniesz" bo biegała jak dzika. I raz zdarzyło się, że spadła. Na spokojnie jej tłumaczyłam "a widzisz mamusia mówiła, że spadniesz" i tak za każdym razem czyli jeszcze 3x i w końcu załapała na tyle, że jak mówię "uważaj spadniesz" to automatycznie się wycofuje i schodzi :D
    Oj ale też mi wszędzie wchodzi i wszystko rozwala tornado małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 11:00

dodinka lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to wchodzi na sofę, wspina się z niej na parapet. I tu szczęście w nieszczęściu, że wszędzie chodzi za mną (nie muszę chodzić ja za nią ;) ).
    A co do tornado...moja jak widzi, że coś posprzątam, poukladam to zaraz to rozwala. Chyba nie przepada za porządkiem ;)

Matylda chyba znudzona badaniem ziewa ;)

WiedźmaMaKota, polkosia, dodinka lubią tę wiadomość

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki z usg są prześliczne brawo wy ; )

Ja w żłobku to mam stresa bo moja Maja jest największym lobuzem w grupie, po prostu postrach reszty, jest niegrzeczna do potęgi, zabiera innym zabawki, dorwala się raz do włosów kolegi no mówię wam, jak wychowawczyni podchodzi to ja już się poce ; ) mam wesoło.

dodinka lubi tę wiadomość

event.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak tam spakowana juz torba do szpitala ?

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Dodinka, już dawno ;) A Ty? :P

W poniedziałek 12.12 idę na IP zdjąć pessar i liczę na szybkie rozwiązanie, bo umieram już. Wszystko mnie boli, ledwo się ruszam, chcę mieć to już za sobą ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, trzymam kciuki za szybkie narodzimy córeczki :-)

Dodinka a jak Ty sie czujesz?

Villemo, jak tam Maja? Dalej broi w żlobku? Jak Ci sie wyszaleje tam, to może później masz aniołka w domu :-)

I jak tam reszta naszych zlobkowiczow?

Cisza cos zapanowała nam tu ostatnio.

villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to szybkiego rozwiązania!!!

Nasz żlobkowicz jest dzielny, panie go chwalą ze grzeczny i bezproblemowy, poza katarkiem od czasu do czasu nie łapie żadnych większych choróbsk (tfu tfu niech tak zostanie). Jest tylko jedno "ale"" On wraca potwornie głodny ze złobka... Maja tez tak ma?

Aaaa u mnie juz drugi trymestr :)

ewwiel, dodinka, agaton lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa styczniowa mój też zjada w żłobku wszystko i w domu to by jeszcze konia z kopytami opędzlował :p a jest raczej drobniutki i malutki ale tez energii ma ogromne pokłady więc skąś je musi czerpać;)
    Polkosia kciuki ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem jest ok nie wraca głodna,Panie w żłobku twierdzą że według Mai to one mają jej słuchać a nie ona ich, rządzi na calego, no trudno jakoś trzeb to przeżyć i wychować dobrze. Ja jestem z żłobka bardzo zadowolona współpraca z Paniami jest ok, Mają uczy się jak ma się bawić i zachowywać w grupie dzieci ja w pracy wiem, że ma dobrą opiekę i nie muszę myśleć o tym czy z Mają jest wszystko ok. A powiem Wam, że moja Maja jest pierwszym dzieckiem w rodzinie, które poszło do żłobka wszystkie dzieci zaczynały dopiero od przedszkola. Ewiwel różnie czasami w domu też broi bo uparta jest na maksa ;).

event.png
‹‹ 3187 3188 3189 3190 3191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ