X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka co u Ciebie jak syn ???

event.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Haha, Dodinka, już dawno ;) A Ty? :P

W poniedziałek 12.12 idę na IP zdjąć pessar i liczę na szybkie rozwiązanie, bo umieram już. Wszystko mnie boli, ledwo się ruszam, chcę mieć to już za sobą ;)

Ja jeszcze nie spakowana w nastepnym tyg to zrobie.

Nie dziwie Ci sie ja chodze ciagle zla, wszystko mnie denerwuje , wszystko boli , nogi zaczely mi puchnac nawet i kolana bola a o biodrach i zebrach to juz nie wspomne. Koncowka ciazy jest okropna licze ze jak odstawie luteine to moze sybciej maly sie urodzi oby grudzien przeszedl i moze wychodzic :-D

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam..
    Polkosia mam pytanie do Ciebie.
    Czytałam , że masz ten pessar założony ponownie i powiedz mi mając go jakby się zaczęła akcja porodowa typu skurcze , odejscie wód to ? Czy w ogOle moze.tak być ? Wiem głupie pytanie.ale nie znam.się a ciekawi mnie to bardzo . Skurcze domyslalam się ze mogą być a reszta jak to jest jak.np. poród się zaczal by ci mając pessar

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami zdaza się że jednak dochodzi do rozwarcia mimo założonego pesara i wtedy wypada bo szyjka się wygładza, czasami ściągają już w szpitalu bo akcja się zaczęła, różnie bywa u mnie jak lekarz ściągnął pessar to musiałam za dwie h jechać do szpitala na porodowke bo było rozwarcie i wody odeszły i na wywołanie porodu.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ! Dzięki za odpowiedź . Mega ciekawa byłam ;)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, serio? :D Cholera, a mi się dziś śniło, że zdjęli mi pessar i od razu wody odeszły. Mam jednak nadzieję, że nie zadziała tak szybko :P Z Klementynką nosiłam do 38 tc i po 2 tyg nadal nic. Skończyło się wywoływaniem. Ciekawe jak teraz będzie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz w ogóle ?
    Kurcze u Ciebie juz 37 ponad tyg . Toż to koncowka ! Jak zleciło.
    Jestes przygotowana juz ze wszystkim ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Zakręcona, ale kiepsko. Mam ogromny brzuch, większy niż z Klementynką (a ważę mniej) i jest bardzo ciężko... Ale jakoś trzeba funkcjonować, co zrobić ;) Czekam właśnie do poniedziałku na zdjęcie pessara i mogę rodzić. A co u Was? Chodzi już młody?

A, przygotowana tak, spakowana już i nawet wyciągnęłam bujaczek i kołyskę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:49

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie ;) trochę zazdroszczę ale nadal " produkcja" wstrzymana do wakacji 2018 ;)
    U Nas wszystko dobrze , tak ;) mały juz chodzi od miesiąca tak porządnie sam . Strasznie lobuzuje odkąd zaczął chodzić hehe jest wszędzie doslwonie.
    A takto rośnie mi chlopak jak na drożdżach , 12,5 kg i prawie 90 cm wzrostu ma ;)
    Nie karmimy sie od 5 tygodni juz , Ja nadal się odchudzam i wielkie G *** z tego mam . Stoję z waGa mimo diet , ćwiczeń . I tak od kilku miesięcy ... dietetyk nie pomógł za wiele , trener tez nie . Jestem zalamana.
    Za 1,5 tygodnia lecimy na teneryfe , zastanawiam się jak minie mi 6 h lotu z chodzacym juz baczkiem... juz się boje powiem tak . Latałam z małym juz ok 6 razy ale wtedy jeszcze nie chodził , kp wiec tez zupełnie inaczej . O jedzenie akurat się nie boję tu ale o to ze będzie chciał mi latać po samolocie a jak.nie pozwolę to zrobi histerie :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, chłop jak dąb :) U nas dopiero 9,5 kg, ubranka na 86, ale nie wiem ile fizycznie ma, bo dawno nie sprawdzałam. Jeszcze sama nie chodzi. Może jakąś nową zabawkę czy klocki weź mu do samolotu? 6h to w sporo, a o której lecicie? Może drzemka mu wypadnie akurat :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ogólnie tak , że My wytlatujemy ze Szkocji wiec od Nas autem na lotnisko jedziemy 5 h :/ wyjeżdżamy o 2 w nocy by na 7 być juz tam . O 9:15 mamy wylot i dokładnie lecimy 5,5 godziny. Niby drzemka wypada w trakcie lotu ale taka prawda , że w samolocie oko mu się zamyka wtedy kiedy się chce , że tak powiem hehe. Może bedzie na tyle zmęczony ze będzie chciał spać bo gorzej jak będzie z przemęczenia marudzić :o
    Wezmę mu zabawkę napewno bo klocki to idą z bagażem na luk.

Co do wzrostu to Ja małego jak mierzyłam ok 2 miesiące temu to miał 87 cm jakoś to teraz myślę , że 90 osiągnął :) powiem Ci , że nie jest pulpecik , tlhest wysoki wiec ta waga sie pięknie rozłożyła :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S mój Oski to zawsze był chłop jak dąb ! Haha On 9,220 ważył jak miał 6 miesięcy hahahahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia u mojej ginekolog jednej pacjentce wypadł pessar bo jej się rozwarcie zrobiło ale na szczęście wody jej wtedy nie odeszły i trochę jeszcze ponosila.

U mnie było tak że ściągnęła pessar i za dwie h było już rozwarcie na 1 cm ale że miałam w ciąży wielowodzie to mi wody odeszły i rodzic trza przez wywoływanie, ogólnie gdyby nie pessar w moim przypadku to bym urodziła najpóźniej w 26 tyg. a tak w 38, pessar miałam założony od 21 tyg. dzięki niemu mam zdrową dziewczynkę a gdyby go nie było to mogło by jej nie być bo szyjka niewydolna. Poklosia mnie położna mówiła że są dwa rodzaje pesarowych mam pierwsze rodzą po zdjęciu pesara a drugie przenoszą haha życzę Ci z całego serca jednak normalnego nie wywolywanego porodu zaczynajacego się od skurczy :).

event.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia, to na święta moze juz z dzidziusiem :) my mieliśmy dzisiaj z,mężem wychodne, pierwsze chyba od 1,5 toku. Obiad, pozniej byliśmy na musicalu mama mia w Romie, bylo super, wracamy, a tu od drzwi jeczaca Jagna, matko jaka,ona jes meczaca, nie wiem czy Wasze dzieciaki tez takie marudne, ale moja moglaby siedzieć wyłącznie na rękach i wówczas tylko by nie jeczala.
    Co do chodzenia, to tydzień temu zaczela chodzić i kurczę jakby zapomnisla. Tjak soe zapomni, to puści die i pójdzie, ale jak ja wolam to popyla na czworaka, tez tak u was bylo?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u Mnie tak . OSKAR PIERWSZE kroki postawił w Pl parę dni przed 9 miesiącem życia . Tak kilka razy aż nagle.przestał całkowicie i w końcu porządnie poszedl.jak miał 12 miesięcy i jeden tydzień dokładnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,życzę ci,żeby po zdjęciu pessara zaraz akcja ruszyla :) niesamowite,ze to juz tuz tuz :)
    Zakręcona,ciekawe jak Oski zniesie lot, ostatnio znajomi byli na Fuerteventurze z trojka dzieci (4, 2,5 lat i 7 m-cy) dali rade to i wy dacie hehe :) my lecimy w marcu na Gran Canarię i na pewno będzie trudniej niż rok temu z Hela (byliśmy na Teneryfie jak Hela miała 5m-cy), ale dla wygrzania dupska na przedwiosniu warto się poświęcić :)))
    Moja Hela nie chodzi,strasznie jest ostrozna, za raczki juz praktycznie biega,ale chodzić sama nie chce ;) cieszę się z tego,bo pewnie tak to by się wywracala i walila glowa,a tak to pewnie zacznie chodzić jak juz będzie pewniejsza kroków :)
    Agata, moja Hela co prawda nie jęczy non stop,raczej jest bardzo pogoda i zadowolona,ale jak tylko zniknę jej z oczu to jest dramat i wlazi na mnie caly czas, tylko siądę,to od razu mnie obsiada, jak jem obiad to z nią na rękach często,tak mnie to czasem meczy,ze szok... O sikaniu czy dwójce w samotności mogę pomarzyć :P

polkosia, villemo_gbm, Little Frog lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko , no wlasnie Jagna jak Hela, zle się wyrazilam. Non stop na mniecwlazi i tylko wówczas jest super, a jak nie włazi na mnie, to wlazi na kawę, krzesło, a,pozniej na stol. Moja tesciowa i mama mówią, zecjak mnie nie ma, to ona jest zupełnie inna, a jak mnie tylko widzi, to wyciąga raczki i czepia się jak rzep maly i pozamiatane. Z jednej strony slodka jest ta moja przylepa, z drugiej no ile można.
    Chodzicie z dzieciakami na jakies zajęcia? Moja Jadzia strasznie lgnie do dzieci, aż się trzęsie jak widzi. Jest kolo mnie taka sala zabaw i tam sa zsjecia,dla dzieciaków, tylko bojecsie , ze,mi nedzie choroby przynosić, a my sobie na to pozwolić nie możemy.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko , no wlasnie Jagna jak Hela, zle się wyrazilam. Non stop na mniecwlazi i tylko wówczas jest super, a jak nie włazi na mnie, to wlazi na kawę, krzesło, a,pozniej na stol. Moja tesciowa i mama mówią, zecjak mnie nie ma, to ona jest zupełnie inna, a jak mnie tylko widzi, to wyciąga raczki i czepia się jak rzep maly i pozamiatane. Z jednej strony slodka jest ta moja przylepa, z drugiej no ile można.
    Chodzicie z dzieciakami na jakies zajęcia? Moja Jadzia strasznie lgnie do dzieci, aż się trzęsie jak widzi. Jest kolo mnie taka sala zabaw i tam sa zsjecia,dla dzieciaków, tylko bojecsie , ze,mi nedzie choroby przynosić, a my sobie na to pozwolić nie możemy.

sama radość lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mam nadzieje, ze poród ruszy szybko :-)

Agata, a jak tam Gabi? Miała rezonans teraz prawda? Wyniki mam nadzieje ok?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Agata jak po rezonansie.
    Mnie też każdy mówi , że Oskar taki grzeczny a chyba przy Mnie taki się robi ze lobuzuje czasami itp . Przykre to trochę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 10:03

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3188 3189 3190 3191 3192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ