X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę dołączyć przewidywany termin to 30 październik ...mam nadzieje ze wszystko będzie ok ...i dotrwamy;-)

f2w3dqk3n3il9tk0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:19

Kasia82, Nynusia, Natka88, FreshMm, Bunia86, Bree, paula1, dodinka, EwelKa wielka, Kaśku lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Czy któraś z was miała kiedyś ciążę pozamaciczną? Czy objawy cp od normalnej różnią się?
    W internecie różnie jest to opisane, a nie ma jak fakty od kobiet, które jej niestety doświadczyły.

Buffy, nie nakręcaj się na myśl o ciąży pozamacicznej - poradziła ta, która do dziś miała taką samą wizję. ;) Wszystko będzie dobrze!

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Witam mogę dołączyć przewidywany termin to 30 październik ...mam nadzieje ze wszystko będzie ok ...i dotrwamy;-)

Witamy nową Mamusię! Wszystko będzie dobrze, nie ma innego wariantu! Ale fajnie, jest nas coraz więcej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Buffy, nie nakręcaj się na myśl o ciąży pozamacicznej - poradziła ta, która do dziś miała taką samą wizję. ;) Wszystko będzie dobrze!

Niby tak, ale właśnie koleżanka z forum napisała, że dziś podczas USG (5 tydzień) lekarz powiedział, że nic nie widzi tylko endometrium 10mm. Zastanawiam się przez to czy u mnie może być podobnie.
    Bo kurczę mam coś takiego, że jak leżę na brzuchu, bądź luby mnie przytuli podczas leżenia na łóżku kładąc rękę na podbrzuszu i mam kłucie takie :/

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje...ja miałam taką ciążę ale to było na poczatku ..bolał mnie brzuch mocno oddychać nie mogłam ...ale nie ma co sie nakręcać...i tak myśleć trzeba myśleć pozytywnie;-)

Bree lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy kłucie to normalka w końcu coś w tym brzusio jest, ja bym odradzała leżenie na brzuchu i mocny dotyk bo jest to nie komfortowe, ale oczywiście każda z nas przechodzi inaczej, Bree pisała, że spała na brzuchu a ja bym nie potrafiła bo by mnie kłuło i bym się bała.

No i nie wkręcaj sobie najgorszego!!!! Grunt to pozytywne myślenie!!

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie klocie ...nawet teraz ...lekkie bole miesiaczkowe...to chyba normalne bo wszystko się rozwija...co prawda w piątek mam usg i troche sie boje ale nic!!

f2w3dqk3n3il9tk0.png

Bree lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Kasia82 któraś z dziewczyn pisała o jakimś leku z apteki na mdłości dla kobiet w ciąży może spróbuj w aptece zapytać o jakiś specyfik?

Mnie na szczęście mdłości ustępują, życzę Ci, że Tobie też szybko przejdą :)

Asieńka do Ciebie też to kieruje odnośnie mdłości:) tak dużo piszecie, że później zapominam co do której mam pisać :)

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic to zobaczymy co mi lekarz powie. Moja ginka, którą uwielbiam ma urlop i idę do innej, zobaczymy czy zniesie gradobicie pytań ;p
    Dzięki za pocieszenie dziewczyny :)

Bunia86, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:

Witaj :) gratuluję i powodzenia życzę :) pewnie, że dotrwamy!! :)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

Można się wcisnąć :P ?

Nazywam Milena. Mam 25 lat i termin na 8 października. To moja trzecia ciąża. Mam 4 letniego synka i córeczkę w niebie.
    Póki co wszystko w porządku, czasem miewam mdłości, nie wymiotuję. 19 marca ma usg genetyczne, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

FreshMm, Bree, paula1, agania, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Niby tak, ale właśnie koleżanka z forum napisała, że dziś podczas USG (5 tydzień) lekarz powiedział, że nic nie widzi tylko endometrium 10mm. Zastanawiam się przez to czy u mnie może być podobnie.
    Bo kurczę mam coś takiego, że jak leżę na brzuchu, bądź luby mnie przytuli podczas leżenia na łóżku kładąc rękę na podbrzuszu i mam kłucie takie :/

Buffy, mnie też czasem coś zakłuje. W pierwszej ciąży miałam tak do porodu. ;) Nie martw się. W piątym tygodniu na usg często można czegoś nie zobaczyć. Ja byłam na usg dopiero dzisiaj, a jutro kończę siódmy tydzień. Ja też nie mogę spać spać na brzuchu, tak jak Nynusia. U mnie z dwóch powodów - bolałby mnie brzuch i piersi, które do tej pory były jak balony. Teraz trochę się uspokoiły.

nick nieaktualny, Bree lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin,to jak juz pisalam-maskują prawidłowe stężenie pierwiastków,przeciez w morfologii wszystko wychodzi..bazofile itd.Nalezy witaminy odstawić! Przecież nic się nie stanie jak odstawicie na 3dni,jak ja:) a wyniki będą wiarygodne,a nie będziecie myślały,czy na pewno mam dobre wyniki badan...mogłam odstawic witaminy...Tak bedzie;)

Bree lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale skoro są dobre z witaminami, które i tak pewnie całą ciążę będziemy brać to jakie to ma znaczenie?

Ursa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • just_me Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paredziesiąt stron temu pisałam o pierwszych październikowych bliźniakach.
    niestety, wypadam z gry ;(

2x[*] luty 2015

201604267252.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 dzięki :) Powiem ci, że zestresowałam się lekko.
    Ale trzeba się uspokoić bo i stres nie działa dobrze :)

Dobranoc dziewczyny :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Kasia82 dzięki :) Powiem ci, że zestresowałam się lekko.
    Ale trzeba się uspokoić bo i stres nie działa dobrze :)

Dobranoc dziewczyny :)

Buffy, doskonale Cię rozumiem. Ja też miewałam czarne myśli i jeszcze nie raz będę je miała. Nie na wszystko mamy wpływ, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me wrote:

Just me, bardzo mi przykro. :(

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me bardzo współczuję :(

Bree lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me wrote:
    Tak strasznie mi przykro :(
    Tule Cie mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 22:23

Bree lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ