Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Ja juz dzisiaj w pracy... Lookinblueeyes odpoczywaj, oszczędzaj sie i bafz dobrej myśli. Musi być dobrze! Bree czekamy na Ciebie tutaj, od razu się staracie? Jak tak to kiedy ovulka? Będziemy trzymać kciuki!
Bree, lookinblueeyes lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy Teneryfa będzie cieplejsza od Rodos, teoretycznie jest niżej geograficznie, jednak położona jest na oceanie, otwartym akwenie wodnym. Rodos masz na morzu śródziemnym, do tego przy ciepłej Turcji (mniejsze wiatry).
Jedynie co to Rodos masz 2,5h lotu a Teneryfa 5h.
Siedzę w branży turystycznej, więc jakby co - pytajBree lubi tę wiadomość
-
Muffinko lekarz powiedzial ze mamy zielone swiatlo wiec postanowilismy juz dzialac
Mam nadzieje ze ten lekarz wie co mowi
Ovu mam miec w tym tygodniu, nie wiem kiedy dokladnie bo chyba troche mi sie pewnie poprzestawia
Ale gin powiedzial ze w najblizszych dniach...robie dziennie test i mierze temp. a w miedzy czasie fasolkujemy
Co ma byc to bedzie
oby Fasol byl grzeczny tym razem i nie robil zadnych psikusow
A za kciuki dziekujelookinblueeyes, Bunia86, Kasia82, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Bree jesteś moją idolką! Jak ja kurcze żałuję, że Cię nie poznałam wcześniej. Może i mnie wzięłabyś w karby
I nie pieściłabym sie tak nad sobą kiedy moja Fasolinka czekała żeby wrócic
Edycia a może rozważyłabyś zmianę ginekologa? No bo kurcze jeśli zadajesz na wizycie pytanie i wychodzisz nadal zaniepokojona to coś jest nie tak. Nie chodzi mi o to, że ten ginekolog jest zły tylko może nie nadajecie na tych samych falach? Ja miałam takiego Gina w poprzedniej ciaży, wiem jak to jest wychodzic z wizyty bardziej zaniepokojona niż wchodzącBree lubi tę wiadomość
-
Dokladnie ginekolog jak mąż musi pasować
ja chodzę do dwóch, normalnie chodzilabym do jednego, ale chcę miec miejsce na karowej. Na karowej uważam, ze kobieta ma za dużo pacjentów, wypisuje kartę ja cos pytam, nie ma odpowiedzi, wiec juz nie pytam. Poza tym zawiodla mnie, bo bylam u niej w 11 tygodniu, badala i nie zauwazyla, ze macica od 8tc sie nie powiększyła?
Chodzę teraz do prywatnego i jest cudownyBree lubi tę wiadomość
-
agania wrote:To tak jak u mnie. Niepotrzebnie za szybko poszłam. Ale naczytałam się o ciążach pozamacicznych, więc wolałam sprawdzić chociażby umiejscowienie.
Mi sama dr wystawiła tak wizytę wczesniej wydaje mi się że w sumie to dobrze bo bynajmniej coś uslyszałam ze jak na ten moment jest wszystko w porządku:)
To byłam moja ostatnia wizyta w programie ivfBree lubi tę wiadomość
-
Agania
Ursa
dzieki jestescie boskie :*
...a w ogole to zapomnialam napisac ze wyszla mi hemoglobina powyzej normy ale to podobno moze byc spowodowane poronieniem... mam zbyt gesta lepka krew... bede musiala powtorzyc, a na tarczycowe czekam, chyba w czwartek dostane...wyskoczyla mi na calej skorze taka kaszka, jak sie temu przyjrzec blizej to sprawia wrazenie jakby pory skory cos usuwaly...jak przejade reka to jakby mnie ktos piaskiem obsypal... moze zamieniam sie w piaskowego dziadka -
aniacicha wrote:Mi sama dr wystawiła tak wizytę wczesniej wydaje mi się że w sumie to dobrze bo bynajmniej coś uslyszałam ze jak na ten moment jest wszystko w porządku:)
To byłam moja ostatnia wizyta w programie ivf
A ja akurat sama tak wybrałam, ale w sumie może i dobrze, bo martwiłabym się dużo dłużej położeniem ciąży. Chociaż jak poszłam wtedy to martwiłam się, że pęcherzyk ma tylko niecałe 9mm, a przecież na tym etapie ciąży 5 tydzień to normalne raczej. Pozostaje nam poczekać tydzień i zobaczymy serduszkaBree, aniacicha lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Bree, a nie możesz chodzić tam do polskiego lekarza, który przepiszę Cie heparyne i duphaston?
Bylam u 2 polskich lekarzy prywatnie, zaden nie wspomnial o tych lekach ani slowem... stwierdzili ze to na 96% byla wada hromosomalna wiec mam probowac dalej...
Ja tu za samo USG place ponad 500 zl -
Nynusia my tez koncem maja wybieramy sie w te rejony co ty (wyspy greckie) jeszcze nie mamy konkretnego miejsca bo nie wiem jak sie bede czula.. powiedz mi dlaczego nie bedziesz wchodzic do wody? Hmm ja mam teraz dodatkowy problem bo wczesniej myslalam ze na l4 pojde dopiero od czerwca wiec koncem maja moge isc spokojnie na urlop jednak po ostatnich wydarzeniach w pracy chce isc od jutra juz na l4.. no i co mam jechac na wakacje bedac na l4?
czytalam ze jak sie ma l4 chodzone to niby nie ma kontroli.. sama nie wiem co zrobimy..
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty moje drogieja ide jutro
Bree lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Nie wiem czy Teneryfa będzie cieplejsza od Rodos, teoretycznie jest niżej geograficznie, jednak położona jest na oceanie, otwartym akwenie wodnym. Rodos masz na morzu śródziemnym, do tego przy ciepłej Turcji (mniejsze wiatry).
Jedynie co to Rodos masz 2,5h lotu a Teneryfa 5h.
Siedzę w branży turystycznej, więc jakby co - pytaj
Jeee ale superKasiu tak mi powiedzieli, że na Rodos będzie zimniej niż na Teneryfie ale sama nie wiem czy tak jest nie byłam ani tu ani tu. W zeszłym roku byłam na Fuertaventura pod koniec marca początkiem kwietnia i było gorąco, a rok wstecz na Majorce końcem maja i 3dni chodziłam w bluzie
A może masz jakieś oferty ciekawe albo możesz coś zaproponować ??Bree lubi tę wiadomość
-
Ewalika wrote:Nynusia my tez koncem maja wybieramy sie w te rejony co ty (wyspy greckie) jeszcze nie mamy konkretnego miejsca bo nie wiem jak sie bede czula.. powiedz mi dlaczego nie bedziesz wchodzic do wody? Hmm ja mam teraz dodatkowy problem bo wczesniej myslalam ze na l4 pojde dopiero od czerwca wiec koncem maja moge isc spokojnie na urlop jednak po ostatnich wydarzeniach w pracy chce isc od jutra juz na l4.. no i co mam jechac na wakacje bedac na l4?
czytalam ze jak sie ma l4 chodzone to niby nie ma kontroli.. sama nie wiem co zrobimy..
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty moje drogieja ide jutro
Podobno w takim okresie jest woda jeszcze dość zimna i można się nabawić zapalenia plus zarazki (znam kobitkę, która była w 4mcu weszła do wody dostała zapalenia i poroniła-wiem, że to nie zasada!) w każdym razie ja nie będę ryzykować
Ja już mam upatrzone miejsce na Rodos i będę starała się tam celować bo się w nim zakochałam <3ale zobaczymyBree lubi tę wiadomość