X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tata i siostra na nadcisnienie choruja. Ja zwykle mialam w normie (jakis czas mierzylam regularnie) tylko jak dochodzil bol glowy to bylo podwyzszone, ale to sie rzadko zdarzalo. A to musze do gin pojechac, czy do normalnego lekarza?

Bree lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byl kontrolowala, dwa razy dziennie rano i wieczorem. Co ci lekarz poradzi, ze kontrolować i tyle. Jak będzie sie powtarzać, to wówczas koniecznoe

lilmama, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Mnie moje ciśnienie też przeraża, ale w drugą stronę, co na szczęscie nie jest groźne, o ile pamiętam o powolnym wstawaniu:)W szpitalu z rana miałam 80/40. Wczoraj na wizycie mimo, że byłam zestresowana in powinnam mieć wyższe, to miałam tylko 98/60. Więc nadciśnienie mi na razie nie grozi, ale wiem, że dłużej utrzymujące się jest groźne, więc lepiej to skonsultować z lekarzem.

Ja genetyczne mam za równe 2 tyg:)Już się nie mogę doczekać.

Też mam niskie ciśnienie poniżej 100/70

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Dziewuszki trzymam kciukasy za wasze dzisiejsze wizyty:)
    Mi został równy tydzień do wizyty:)

To tak jak u mnie :) ja za równy tydzień mam wizytę. Mam nadzieję, że serduszko będzie pięknie biło.

Ursa, aniacicha, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak się wstawia zdjęcia tak aby od razu pokazały się na stronie?

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link wstawiasz między znaczniki: link

Fotka musi byc odpowiednio pomniejszona :)

dodinka, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniosłam wnioski, niech oni się teraz martwią :P

ja dziś mam wizytę na NFZ, ale jak to na nfz nic się nie dowiem ;) dlatego chodzę jeszcze prywatnie. a w czwartek genetyczne <3

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• lookinblueeyes Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)Macie śliczne okrągłe brzuszki:)
    Co do mnie to nienajlepiej...wczoraj w pracy dostałam dość silnych skurczy i jak już poszłam do toalety zobaczyłam krew:(Od razu do menagera wyjaśniłam sytuacje(znała sytuacje mojej poprzedniej ciąży) i pojechałam do domu.Nie pojechałam na pogotowie ,bo kontaktowałam się z polskim lekarzem telefonicznie.Dopiero wczoraj się dowiedziałam ,że jest taka możliwość.Powiedział ,że wizyta na pogotowiu nic nie da poza straconym czasem ,bo nie są w stanie nic mi tam zrobić poza zbadaniem moczu.Kazał nie wykonywać gwałtownych ruchów i przedewszystkim zachować spokój.Uspokoiło się.Wzięłam na własną rękę jedną tabletkę extra duphastonu i nospę.Przeszło.Dzisiaj lekko plamie i delikatnie brzuch mnie pobolewa.Nadal staram się wierzyć ,że wszystko będzie dobrze.Niestety muszę iść do pracy ,bo nie mogę się narażać co najwyżej zwolnie się jeśli nie będę się najlepiej czuła.Nic nie nosiłam ani w żaden sposób się nie przepracowywałam.Myślę ,że spowodował to stres przed i po usg.Dlatego teraz naprawdę staram się nie denerwować i wiem ,że muszę się oszczędzać.Najlepiej byłoby sie nie ruszać wcale ,ale to niestety nie jest możliwe.
    Przykro mi ,że nienajlepsze wieści Wam przekazuje,ale jakoś Wy trzymacie mnie na duchu i Wasze maleństwa:)

Bree lubi tę wiadomość

Mój cud-Laura 11.07.2016:*<3
    Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Link wstawiasz między znaczniki: link

Fotka musi byc odpowiednio pomniejszona :)

Ale trzeba zdjęcie wstawić na jakąś stronkę tak?

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lookin jezu i jak ty masz się dowiedzieć czy dalej masz dzieciątko po tym krwawieniu?????

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1fc44bdb80834b65.html

Katarzyna87, Bree lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 17 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam już przez poronienie także wydaje mi sie ,że ciąża jest nadal utrzymana. Jutro mają mi pobrać krew i wczoraj na pierwszej wizycie mi pobierali żeby ocenic czy Beta HCG wzrasta.Dzisiaj lekarz rodzinny nie przyjmuje ,a tylko on może mnie skierować ponownie do kliniki wczesnej ciąży.Rano przed probraniem krwi zarejestruje się do lekarza żeby skonsultować się z nim co dalej.Dzwoniłam na numer alarmowy i czekam na telefon od lekarza.

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to dobrze :* to czekamy, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :*

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1fc44bdb80834b65m.jpg

w koncu się udało to mój ciążowy brzuszek zawsze byłam płaska jak decha bo tańczyłam a teraz brzusio jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:52

aanaa, meeegi1771, Ursa, Bree, Nynusia, Kaśku, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookin trzymam kcikasy za maluszka i staraj sie jak najbardziej oszczedzac

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej kochane.

Natalia ja mam ten sam problem...zaczęłam myśleć o L4 i akurat jak je wezmę chciałam jechać zagranicę lekarz nie widzi przeciwwskazań powiedział do mnie: "Pani nie jest chora, Pani jest w ciąży a ciąża to nie choroba". Jeśli będziesz miała L4 chodzące możesz być gdzie chcesz a jak będą chcieli Cię skontrolować to wyślą wezwanie podobno nie chodzą już po domach taką inf uzyskałam z samego ZUS-u

Nynusia, ja zagranicę bym się bała jechać ze względu na wysokie temperatury. Chyba, że wybierzecie się poza sezonem, kiedy nie będzie upałów. Wiele zależy też od tego, jak będziesz się czuła i jak zniesiesz podróż, to już sama musisz zdecydować czy znajdziesz siłę. My mamy zaklepane wakacje w Szklarskiej Porębie. Początkowo miała być Słowacja i ostre chodzenie po górach, ale ze względu na plany ciążowe, zmieniliśmy zdanie na Szklarską. Teraz zastanawiam się czy jednak nie zrezygnować całkowicie z wyjazdu w Karkonosze. Jakoś sobie nie wyobrażam biegania po górach pod koniec szóstego miesiąca i na początku siódmego. Nie jestem bojaźliwa, ale obawiałabym się, że niestety różnie mogłoby się to skończyć. Kocham góry i myśl o wyjeździe w inne miejsce nie jest dla mnie satysfakcjonująca, ale cóż... Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jak słucham tych historii, to ja się cieszę na ten nasz lichy nfz, co by sie nie dzialo, to jednak nikt krwawienia w ciąży nie ignoruje i nie każe kobiecie czekać tydzień na wizytę.
    Jaki brzusio piękny, ja tez zauwazylam, ze się powiększa, bo spodni nie mogę dopiąć i taki jest lekko wypukly. Chyba w drugiej ciąży szybciej brzuszek widac, niż w pierwszej

Ja w pierwszej ciąży w 20tc bylam na Rodos. Malej sie tylko lot samolotem nie podobal, a tak bylo super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:06

dodinka, Ursa, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 a jak pojedziesz na wakacje będziesz na L4?

lookin odpoczywaj

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookin, dbaj o siebie i wypoczywaj jak najwięcej. Mój lekarz powiedział, że wypoczynek i pozytywne myślenie mogą zdziałać cuda. Coś w tym jest... gdy chodziłam do pracy, kiepsko się czułam. Bolał mnie brzuch i w ogóle wszystko mnie denerwowało, a poza tym byłam wykończona i na nic nie miałam siły. Dopiero od czasu, kiedy jestem na zwolnieniu, żyję spokojnie. Lekarz powiedział, że ciąża zdarza się tak rzadko, że powinien to być dla kobiety czas wytchnienia, spokoju i odpoczynku. Choć wiem, że to tak łatwo mówić, bo w czasach, w których żyjemy często jest to nierealne. W mojej pracy nikt problemu ze zwolnieniem nie robi, ktoś przyjdzie na zastępstwo, a dla niektórych jest to być albo nie być. :(
    W każdym razie trzymaj się dzielnie i jeśli tylko będziesz miała możliwość pójścia na zwolnienie, nie zastanawiaj się! Trzymam kciuki za to, aby wszystko było dobrze z dzidziulkiem! :*

Bree, FreshMm lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 17 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)Będziemy o siebie i dbać i miejmy nadzieje wszystko dobrze się skończy.Masz racje aagatkaa1987 NFZ jest jaki jest ,ale nie ignorują krwawienia w ciąży...

Kasia82, Ursa, Bree lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ