X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie... u mojej kuzynki ZUS przyszedł jak była w 8 miesiącu...

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a nie wiesz czy na zwolnieniu miała nakaz leżenia?

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bree witaj z powrote :*:* i nie mow tak. równie dobrze dziewczyny będą unikać mnie przed porodem, bo moja historia porodowa wiadomo jak się skończyła. Nie ma co się nakręcać. Też mnie za serce chwyta jak tak jedna po drugiej traci maleństwo, no ale nie oszukujmy świat jest okrutny i nie można zamykać oczu na cudze cierpienie, bo to nas nie uchroni od własnego nieszczęścia. tak jest zapisane w naszych kartach i jak będzie nas miało spotkać coś strasznego to nas spotka, niestety.

asiapoli super wieści :* ja też mam termin niby na październik, ale jeśli planowo pójdzie wszystko dobrze to dzieciątko będzie z końca września bo cesarskie cięcie będę mieć na 2 tygodnie przed terminem, ale już nie będe zmieniać :)

bunia siły dużo w ty strasznym czasie :*:*:*

fresh bardzo łsdny brzusio:*

megi jaki brzuch duży ojeeeej :O ty wyglądasz już jak w 5tym miesiącu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 08:09

Ursa, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:) ale gonicie kobiety co druga to musi nadrabiać hwhe na szczęście miałam tylko wieczór zaległy:)
    Nie chce mi się wstać z lóżka okropnie ale jestem głowna :)

Bunia 3maj się kochana :*

Bree lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie na razie dobrze, jeszcze paniki nie ma, nie mdli mnie też więc myślę, że coś dziś posprzątam żeby mi szybciej czas zleciał.

Brzuszki śliczne. Ja też muszę już zrobić foto bo mnie troszeczkę wypchało.

Życzę wszystkim miłego dnia :) U nas pogoda zapowiada się przepiękna :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to jak wy tu zdjęcia wrzucacie?

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Natalia, a nie wiesz czy na zwolnieniu miała nakaz leżenia?
    z tego co wiem nie miała nakazu leżenia

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie taki brzuch spożywczy z tym ,że teraz Mi do góry wszystko poszło i taki już trochę inny jest :)

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena tez Mi się udało metoda prób i błędów weszłam na ta stronkę zapodaj

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bym jeszcze zrozumiała kontrolę w 4-6 miesiącu, czy się ktoś od pracy nie uchyla, ale w ósmym może już być ciężko nawet się ubrać. Co tu kontrolować? Eghh, te zusy srusy...

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja Cię bardzo proszę nie pisz tak ;-)

Ja im na ten red nose day pomalowałam buzie w te noski znalazłam na Google fajne wzorki :-P i uszy renifera dałam nie wiem też po co to było :-D :-D ale zadowolone . Najbardziej z tego że mogły talerzem z pianką do golenia walnąć nauczyciela :-D :-D
    Te detektory mają różną czułość ja mam od 10 tyg ale jest dziewczyna na you tube której znalazł już w 7 także to zależy ;-) ogólnie szczerze polecam . Teraz juz wiem gdzie dziecię sobie rośnie także przykładam i od razu jest tętno ;-)

Witam się tak z ogóle z rana i uciekam życząc miłego dnia <3 nie mam teraz czasu dla was przepraszam ale musze zbierać dziewczyny i jadę do urzędu ;-) buziaki <3

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    A jak robiłaś to co jadłaś na kolacje? Czasem to co zjemy dzień wcześniej ma wpływ . Już nie pamiętam co dokładnie wiec nie chce wymyślać ale ja jak robiłam to tak mi powiedziała pani laborantka . Tak samo picie w nocy czy coś ;-) i później jak powtarzałam było okej . Czasem lepiej kilka razy sprawdzić nie zamartwiaj się jak ma coś wyjść i tak wyjdzie i nic z tym nie zrobisz . Idź na spokojnie zobaczysz że wszystko będzie dobrze musi być . nawet Jeśli będziesz musiała brać leki . Nie szkodź sobie dodatkowym stresem on tez podnosi cukier . Dasz radę Aguś :-*
    Właśnie ze nic nie piłam ani nie jadłam słodkiego a i tak wyszło złe a do poradni cukrzycowej termin dopiero na 30 marca

Bree lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie przejmuj sie tym cukrem. Większość dziewczyn ma cukrzycę od poczatku ciąży, a dowiaduje sie dopiero po obciążeniu glukoza. Ja miałam w normie, a po obciążeniu dużo wyższy niż twój. Idź do apteki, powiedz, ze masz cukrzyce cizowa, dostaniesz glukometr. Mierz cukier przed jedzeniem i godzinę po jedzeniu. Zapisuj pokrmy oo których skoczył cukier i wyklucz je z diety. Ważne Male i częste posiłki, tobie cukier skacze rano, wiec koniecznie lekki ostatni posiłek o godzinie 22, lub przed snem. To naprawde nie jest straszne. Mowie ci to ja, ktora miała bardzo wysokie cukry a opanowala je dietą

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i owoce ogranicz tylko do godziny 18, jedz grejfruty obniżają cukier, no i nie musze mówić zero białego pieczywa, zero fast food, zero slodyczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 08:59

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Aguś nie przejmuj sie tym cukrem. Większość dziewczyn ma cukrzycę od poczatku ciąży, a dowiaduje sie dopiero po obciążeniu glukoza. Ja miałam w normie, a po obciążeniu dużo wyższy niż twój. Idź do apteki, powiedz, ze masz cukrzyce cizowa, dostaniesz glukometr. Mierz cukier przed jedzeniem i godzinę po jedzeniu. Zapisuj pokrmy oo których skoczył cukier i wyklucz je z diety. Ważne Male i częste posiłki, tobie cukier skacze rano, wiec koniecznie lekki ostatni posiłek o godzinie 22, lub przed snem. To naprawde nie jest straszne. Mowie ci to ja, ktora miała bardzo wysokie cukry a opanowala je dietą
    Dziękuję poszukam jakiejś diety bo do 30 zwariuje

Bree lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś deta lekk strwana, na śniadanie ciemne pieczywo, chuda szynka, ogore, pomidor
    Podwoeczorej owoc
    Obiad lepiej rozkladac na dwa np zupa, a za jakiś czas drugie danie: Mięso pieczone lub na parze, duszone, nie smażmy, warzywa świeże, gotowane mają duży indeks glikemiczny.

Da się naprawde. Co do zwolnienia jak masz leżeć, to nie możesz sie ruszać, jak masz może chodzić, to rown
    Ie dobrze mogłaś do mamy pojechać, bo się toba opiekowala

Aguś a ty jesteś z warszawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:10

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u mamy leżeć nie muszę ale mama pracuje a godz po jedzeniu jaki muszę mieć cukier? Glukometr mam w domu

Bree lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Wielkopolski a skierowana jestem do poznania

Bree lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś juz nie pamiętam jaki powinien byc cukier, sprawdź normy, ale dla ciężarnych, są inne bardziej restrykcyjne.
    Pytam, bo na karowej prowadzą szkolenia dla slodkich mam w ciazy

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Bree, oto przepis na kluseczki szpinakowe:

Składniki:

25 dag mąki
    25 dag rozdrobnionego, mielonego szpinaku
    2 duże jajka
    1 łyżeczka soli
    sos

2-3 łyżki masła
    kilka plastrów chudej szynki
    2 ząbki czosnku
    tarty parmezan

Sposób wykonania:

Szpinak, sól i jajka wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję lekko ciągnącą. Jeśli będzie za twarde, dolać trochę wody.

Partiami gotować kluski kładzione. Nabierać ok. 1/4 łyżki ciasta i kłaść je na gotującą wodę (łyżkę również wkładać do wody). Gotować chwilę po wypłynięciu kluseczków na powierzchnię wody. Odcedzić.

Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę szynkę. Podsmażyć do zezłocenia. Pół minuty przed końcem smażenia dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek.

Kluseczki wrzucić na patelnię do sosu. Wszystko razem wymieszać. Posypać tartym parmezanem. Natychmiast podawać.

źródło: http://zjemto.blox.pl/2014/03/Kluseczki-szpinakowe.html

Ja robiłam z podwójnej porcji, bo z tej pojedynczej to wychodzi dla dwóch osób tylko.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ