X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Wizytę mam w piątek dopiero....

zleci :) i pozytywne myślenie!!! :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz tak marze, o wolnym...sadzeniu kwiatów, gotowaniu obiadów, chodzenia na spacer z córką. A nie tak jak dzis znowu 21w domu, dziecko juz śpi i tak dzień za dniem...

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania to ja tez juz patrzec na siebie nie moglam i pofarbowalam w zeszlym tygodniu.od razu samopoczucie sie poprawilo.
    A ja tez jutro II trymestr, ale dluzylo mi sie, mam nadzieje ze teraz szybciej poleci. Ja dzis w pracy na nic nie mam ochoty i tylko ciuszki i wozki ogladam...

dodinka lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lecę po farbę i oczywiście maluję włoski bo odrosty na 4cm masakra

Dziś chcieliśmy posłuchać dzidziusia ale tak gdzieś się schował że nie dało rady co słyszeliśmy już tętno ponad 110 to zaraz zanikało aj ten dzidziuś

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodlina, dlatego caly czas zastanawiam siw nad tym detektorem, czy nie osiwieje rzez niego ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ja niestety mogę tylko popołudniu bo mój gin przyjmuje popołudniu i zawsze mi się też bardzo dłuży...

Agatka to już zleci :) Ja też miałam takie myśli ostatnio...ale szybko zaczęłam oglądać ciuszki wózki zabawki itp i mi przeszło :) A co do kwiatków to ja muszę zadowolić się balkonem bo na działce to teściowa stery przejmuje no i mam zamiar wybrać do się na giełdę kwiatową i kupić trochę sadzonek :)

W zeszłym roku miałam 4duże doniczki sadzonek z pomidorami i całe lato jadłam pomidorki z "grządki" :d pychotka :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja jednak postanowiłam nie kupować, żeby w razie w się nie stresować

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek 14t0d :)

Paula tym serduszkiem kompletnie sie nie martw! Sama byłaś bardzo podekscytowana wizytą toteż i serduszko dzidziusia biło szybciej. U mojego za każdym razem inne tętno. Jak śpi to niziutkie bo koło 140 za to jak wariuje jak przedwczoraj to nawet nie staramy się mierzyc bo detektor świruje i skaczą pomiary. Wtedy tylko słuchamy co on tam wyczynia... i tak sobie myślimy że nasze dziecko będzie albo bardzo kreatywne albo bardzo muzykalne albo bardzo wysportowane :D

Ja w tym opisie USG miałam napisane łożysko na tylnej ścianie, wysoko. I też nie wiedziałam z czym to zjeśc wiec zapytałam swojej Ginekolog czy mam się tym martwic czy cieszyc. Ona się zaśmiała i powiedziała, że mogę albo się cieszyc albo nie zwracac uwagi. Wytłumaczyła, że łożysko może byc umieszczone na tylnej, przedniej albo bocznej ścianie i jeśli jest w trzonie macicy to nie ma znaczenia gdzie.

Czyli mówicie, ja mogę w miarę wcześnie poczuc swojego maluszka bo jest na tylnej ścianie? Ech chyba się nie doczekam :D

Nynusia, Beeblu, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja się nie stresuję dlatego że mój wyczuwa tętno po 12t a mi wczoraj cudem udało się odszukać maluszka musiał być bardziej z przodu dzisiaj wiem że też tam był bo ja tętno mam 70-80 a tu już było ponad 110 więc to dzidziuś tylko nie dał do konca zmierzyć i nam sie przemieszczał i dlatego tylko zmierzyło ponad 110

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja tez tylko balkon ;)ale kocham te moje 12m balkonu i zawsze bardzo cieszy mnie ten czas, kiedy jedziemy wybieramy roślinki ;)
    Ja nie mam ochoty na oglądanie ciuszków, przy drugim dziecku juz chyba nie ma takiej radości. ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, ogólnie szczupłe dziewczyny czuja ruchy wczesniej

km5st5odymuuq2ts.png
  • Beeblu Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, ja juz tak marze, o wolnym...sadzeniu kwiatów, gotowaniu obiadów, chodzenia na spacer z córką. A nie tak jak dzis znowu 21w domu, dziecko juz śpi i tak dzień za dniem...

A nie możesz iść na L4 żeby chwilkę odpocząć? Ja własnie pierwszy raz od początku ciąży poprosiłam o zwolnienie na ok 1,5 tyg. Oficjalnie jestem lekko przeziębiona ale chciałam też psychicznie odpocząć od pracy.. A teraz wspaniale się czuję.. :)

p19uvkcbq15t6635.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beeblu, pisałam wczesniej, mam działalność gospodarcza i najwcześniej mogę iść na 1,5 miesiąca

km5st5odymuuq2ts.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem szczupła, synka miałam na tylnej, brzuszek miałam malutki a poczułam w 19tc :) córka niby drugie szybciej a w 21tc

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• jobi Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

ja tez chce do was dolaczyc. Termin mam na 25.10.2015.Pozdrawiam serdecznie.

08406b08aeebbec1cacd369fab2d5085.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

dodinka, madu, Ursa, ola.321, paula1, Kaśku, Lucy7 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jobi witaj :)

l22nhdgeccid541p.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki,ja jednak zrezygnowałam z tego detektory,bo bym się chyba wykończył nerwowo,wczoraj byłam z córa na ktg,ona za 3 tyg rodzi,ale że mały,jest trochę malutki(2200) to ja monitoruja dwa razy w tyg,o jego puls w ciągu godziny wahał się od 118 do 160,ale przeważnie od130-140, i pani położna mówi ze to jest ok,i niema się czym martwić, a ja juz każde poniżej 130 ja wolałam,no ale to ch yba panika,wiec nie kupuje tego bo nie chce się stresować,pozdrowki

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Potrzebuje chyba Waszego wsparcia.
    Choroba rozłożyła mnie na łopatki. Po prostu wszystko wysiadło, dlatego tak długo się nie odzywałam. Gardło boli niemiłosiernie, kaszel, katar zatokowy, ból pleców, do tego wróciła mi infekcja pochwy. Po prostu masakra!!! Żadne domowe sposoby nie przynoszą nawet na chwilę ulgi, więc wczoraj na własną odpowiedzialność possałam tantum verde (pomogło tylko na chwile). Idę dzisiaj do lekarza rodzinnego i nie wiem czy nie skończy się na antybiotyku. Do tego jeszcze rano zauważyłam jakąś wysypkę na biodrze. Boje się, że moje maleństwo tego nie zniesie i we wtorek na wizycie u gina usłyszę złą wiadomość :-( Wszystkie objawy ciążowe mi przeszły oprócz wymiotów co 2-3 dni ale nie wiem czy to z racji ciązy czy choroby. Bardzo się boję...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi ja bralam ostatnio antybiotyk przez tydzien bo mialam zapalenie oskrzeli. Dzidzia jest bezpieczna i badania to potwierdzily. Lekarze wiedza jakie antybiotyki mozemy brac. A choroba jest batdziej niebezpieczna nieleczona.

mała.mi lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala. Mi tak naprawde najgorszy okres za toba, maleństwo najbardziej jest narażone miedzy 8-10 tygodniem. Nie martw się, skoro ta infekcja tak długo trwa, to pewnie dostaniesz antybiotyk. Duomox jest bezpieczny

mała.mi lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ