Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do farbowania to ja tez juz patrzec na siebie nie moglam i pofarbowalam w zeszlym tygodniu.od razu samopoczucie sie poprawilo.
A ja tez jutro II trymestr, ale dluzylo mi sie, mam nadzieje ze teraz szybciej poleci. Ja dzis w pracy na nic nie mam ochoty i tylko ciuszki i wozki ogladam...dodinka lubi tę wiadomość
-
Aanaa ja niestety mogę tylko popołudniu bo mój gin przyjmuje popołudniu i zawsze mi się też bardzo dłuży...
Agatka to już zleciJa też miałam takie myśli ostatnio...ale szybko zaczęłam oglądać ciuszki wózki zabawki itp i mi przeszło
A co do kwiatków to ja muszę zadowolić się balkonem bo na działce to teściowa stery przejmuje no i mam zamiar wybrać do się na giełdę kwiatową i kupić trochę sadzonek
W zeszłym roku miałam 4duże doniczki sadzonek z pomidorami i całe lato jadłam pomidorki z "grządki" :d pychotka
-
Ja w piątek 14t0d
Paula tym serduszkiem kompletnie sie nie martw! Sama byłaś bardzo podekscytowana wizytą toteż i serduszko dzidziusia biło szybciej. U mojego za każdym razem inne tętno. Jak śpi to niziutkie bo koło 140 za to jak wariuje jak przedwczoraj to nawet nie staramy się mierzyc bo detektor świruje i skaczą pomiary. Wtedy tylko słuchamy co on tam wyczynia... i tak sobie myślimy że nasze dziecko będzie albo bardzo kreatywne albo bardzo muzykalne albo bardzo wysportowane
Ja w tym opisie USG miałam napisane łożysko na tylnej ścianie, wysoko. I też nie wiedziałam z czym to zjeśc wiec zapytałam swojej Ginekolog czy mam się tym martwic czy cieszyc. Ona się zaśmiała i powiedziała, że mogę albo się cieszyc albo nie zwracac uwagi. Wytłumaczyła, że łożysko może byc umieszczone na tylnej, przedniej albo bocznej ścianie i jeśli jest w trzonie macicy to nie ma znaczenia gdzie.
Czyli mówicie, ja mogę w miarę wcześnie poczuc swojego maluszka bo jest na tylnej ścianie? Ech chyba się nie doczekam
Nynusia, Beeblu, paula1 lubią tę wiadomość
-
wiesz ja się nie stresuję dlatego że mój wyczuwa tętno po 12t a mi wczoraj cudem udało się odszukać maluszka musiał być bardziej z przodu dzisiaj wiem że też tam był bo ja tętno mam 70-80 a tu już było ponad 110 więc to dzidziuś tylko nie dał do konca zmierzyć i nam sie przemieszczał i dlatego tylko zmierzyło ponad 110
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, ja juz tak marze, o wolnym...sadzeniu kwiatów, gotowaniu obiadów, chodzenia na spacer z córką. A nie tak jak dzis znowu 21w domu, dziecko juz śpi i tak dzień za dniem...
A nie możesz iść na L4 żeby chwilkę odpocząć? Ja własnie pierwszy raz od początku ciąży poprosiłam o zwolnienie na ok 1,5 tyg. Oficjalnie jestem lekko przeziębiona ale chciałam też psychicznie odpocząć od pracy.. A teraz wspaniale się czuję.. -
Czesc dziewczyny,
ja tez chce do was dolaczyc. Termin mam na 25.10.2015.Pozdrawiam serdecznie.
Kalendarz ciąży BellyBestFrienddodinka, madu, Ursa, ola.321, paula1, Kaśku, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Hej kobitki,ja jednak zrezygnowałam z tego detektory,bo bym się chyba wykończył nerwowo,wczoraj byłam z córa na ktg,ona za 3 tyg rodzi,ale że mały,jest trochę malutki(2200) to ja monitoruja dwa razy w tyg,o jego puls w ciągu godziny wahał się od 118 do 160,ale przeważnie od130-140, i pani położna mówi ze to jest ok,i niema się czym martwić, a ja juz każde poniżej 130 ja wolałam,no ale to ch yba panika,wiec nie kupuje tego bo nie chce się stresować,pozdrowki
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Potrzebuje chyba Waszego wsparcia.
Choroba rozłożyła mnie na łopatki. Po prostu wszystko wysiadło, dlatego tak długo się nie odzywałam. Gardło boli niemiłosiernie, kaszel, katar zatokowy, ból pleców, do tego wróciła mi infekcja pochwy. Po prostu masakra!!! Żadne domowe sposoby nie przynoszą nawet na chwilę ulgi, więc wczoraj na własną odpowiedzialność possałam tantum verde (pomogło tylko na chwile). Idę dzisiaj do lekarza rodzinnego i nie wiem czy nie skończy się na antybiotyku. Do tego jeszcze rano zauważyłam jakąś wysypkę na biodrze. Boje się, że moje maleństwo tego nie zniesie i we wtorek na wizycie u gina usłyszę złą wiadomośćWszystkie objawy ciążowe mi przeszły oprócz wymiotów co 2-3 dni ale nie wiem czy to z racji ciązy czy choroby. Bardzo się boję...
-
Mala.mi ja bralam ostatnio antybiotyk przez tydzien bo mialam zapalenie oskrzeli. Dzidzia jest bezpieczna i badania to potwierdzily. Lekarze wiedza jakie antybiotyki mozemy brac. A choroba jest batdziej niebezpieczna nieleczona.
mała.mi lubi tę wiadomość