Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam w przychodni, tylko nie było mojej lekarki, a jakaś inna i więcej mnie ta baba nie zobaczy! Zapytała czy ja mam zamiar całą ciążę chorować, bo widzi w karcie, że już drugi raz od początku ciąży jestem. Była bardzo niemiła, nic nie poradziła, przepisała tylko płyn do płukania Glimbax i powiedziała, że mam się obserwować, bo to może być półpasiec!!! Ja mam się obserwować!?! To ja jestem lekarzem, żeby wiedzieć czy to półpasiec czy ona? Dopiero po powrocie do domu poczytałam w necie, że wysypka przy półpaścu swędzi i boli (a ja jej nie czuję) i jest tylko po jednej stronie (a ja mam po jednej więcej a po drugiej mniej). Tak mnie ta baba nastraszyła
Zamierzam wypić herbatkę malinową, przepłukać gardło tym glimbaxem, nasmarować się amolem i wygrzać w łóżeczku i jutro cały dzień też. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Przepraszam za elaborat, ale strasznie jestem podirytowana.
-
Hej!
Właśnie wróciłam. Ponad 2 godzinyA potem godzina w korkach ( szpital jest 15 minut bez korkowej jazdy od domu ).
A więc maluszek ma 6,7 cm. Jest ruchliwy i wszystko z nim w porządku. Powiedziała babeczka, że wymiary są odpowiednie jak na wiek i że nie ma się czym martwić. Najbardziej mi się podobał moment jak mnie nóżkami kopał przez jakiś czasJuż większość zna te uczucie, byłam w siódmym niebie
A tutaj fotka:
Acha no i tydzień się zgadza czyli 13 tydzień 0 dni a termin na 30 wrzesieńWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:13
meeegi1771, paula1, nat_alia, aanaa, aniacicha, dodinka, Nynusia, Rzodkiewka, Aguś26, Małgorzatka, WiedźmaMaKota, soraya, FreshMm, Katarzyna87, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Jestem
wszystko dobrze u mojej dzidzi
dobra długość uda, jest nosek i przeziornosc 1,1. Maluch ma 6,5 cm i wg lekarza to maluszka nie maluch
ale jestem szczęśliwa
~Rewianka~, Ursa, aniacicha, paula1, nat_alia, dodinka, Muffinka1019, Nynusia, Rzodkiewka, Aguś26, Małgorzatka, soraya, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość
-
aanaa wrote:Dzieki
Spróbuje z kompa jutro
To ja to zrobię wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:11
nat_alia, aanaa, aniacicha, Muffinka1019, Nynusia, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUrsa wrote:Rewianka najlepiej zgłosić się do endokrynologa z tym wynikiem. Dostaniesz tabletki i wszystko będzie dobrze
Ursa, jesteś jednym z dobrych duchów tutaj:) Fajnie, że jesteś z nami.
Umówiłam się na jutro na 9:00 do endokrynologa. Mój ginekolog powiedział, że gratuluje intuicji, że zrobiłam to badanie. Szkoda, że mi wcześniej nie zlecił, ale cóż...
Wcześniej miałam 3 razy w życiu robione TSH, zawsze około 2,5. Ostatnio w maju 2014 i było 2,6, a teraz nagle 5,0 (?!). Może to w ciąży tak zwariowało?
Anyway, czytałam, że kobiety całą ciążę miały niedoczynność i wcale to dzieciom nie zaszkodziło. Podobno to nie reguła, ale ryzyko. Zobaczę, co mi jutro powie lekarz, ale martwię się bardzo, bo właśnie w pierwszym trymestrze te hormony są ważne...
Proszę trzymajcie kciuki!FreshMm lubi tę wiadomość
-
Jeee kochane super wiadomości gratuluję!!! Aanaa jak ja bym chciala usłyszeć, że to dziewczynka !!
Mala.mi a probowalaś wywar w czosnku ?? Mnie pomógł tak naprawdę w jeden dzień, wysypka może być z osłabienia, w każdym razie nie martw się z dzidziolkiem na pewno wszystko ok ! Trzymaj się! ;*
Mnie przyszła ochotka na płatki z mlekiem ale jak tylko poczułam zapach mleka to hmmm... chyba musze zjeść coś innegomała.mi lubi tę wiadomość