X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam gotować bo maż wraca za 1,5h z pracy a tu jedzenia jeszcze nie ma
    kolorowych snów dziewczynki :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jutro wizyty. Miałam mieć ale musiałam się spotkac z Gin w zeszłym tygodniu przez tą infekcję. Wizyta przesunięta na 14 kwietnia :) Ale tak sie z mężem zastanawiamy czy by sobie nie pójśc przed świętami na USG 4d :) Może nam też płec powiedzą :)

Rewianka ale mi sie miło zrobiło :) Wiesz mnie też wiele osób tutaj wspierało i wielokrotnie stawiało na nogi swoim pozytywnym myśleniem i rzeczowym podejściem do tematu. Bardzo sie cieszę, jeśli choc troszkę pomogłam CI tak jak one mi :)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt <3 Piękne Maluchy :* :* :* :*

A ja dzisiaj na poprawę humoru kupiłam wózek :P Wiem że jeszcze wcześnie ale wzięłam przykład z Ursy :D i chcę już mieć :D :D :D
    kupiłam graco symbio bo był na promocji :)
    2a43df9a.jpg

Buffy, nat_alia, Muffinka1019, paula1, Ursa, Natka88, soraya, FreshMm, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz piszę Wam dobranoc bo padam na twarz dosłownie :* Jutro będę miała więcej czasu tak myslę ;) ;)

Śpijcie smacznie i słodkich snów >:* :* <3

Dodinka super że znalazłaś malca :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jasne idź jeśli masz tylko taką możliwość !!

Małgorzatka wiesz, że przed chwilką go oglądałam właśnie podoba mi się strasznie ale mam spacerówkę i to mega porządną więc bardziej wolałabym gondole z fotelikiem ale widzę, że cenowo wychodzi to podobnie :/

No cóż to jest chyba dla mnie najtrudniejszy wybór :D muszę chyba zrobić rundkę po sklepach :D

Oglądam Project Runway i ide spać dobranoc ;*

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka ale wypasioną ma brykę ten wasz maluszek :) A taki sam kolorek? Kocham niebieski <3

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, fajniutki wózeczek :)
    Też się muszę zacząć rozglądać. Dziś zaczęłam 2 trymestr :) Więc najwyższy czas!
    Zapytam, jako, że jestem trochę zielona... na co zwracałyście / zwracacie szczególną uwagę przy wyborze wózka?

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Malgorzatka ale wypasioną ma brykę ten wasz maluszek :) A taki sam kolorek? Kocham niebieski <3
    tak ja też uwielbiam niebieski :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Też się muszę zacząć rozglądać. Dziś zaczęłam 2 trymestr :) Więc najwyższy czas!
    Zapytam, jako, że jestem trochę zielona... na co zwracałyście / zwracacie szczególną uwagę przy wyborze wózka?
    Ja na lekkość i stabilność . Nigdy 3 kołowy , jak raz byłam świadkiem jak kobieta tutaj w Londynie przewróciła wózek bo koło jej się obrociło bokiem :/
    Miałam raz ciężki wózek i noszenie go na piętro było katorgą ... Chyba że mieszkasz w domku to wszystko Ci jedno ... No i rozmiar też żeby spokojnie do bagażnika wchodził :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Ja będę patrzyła na wagę głównie bo mieszkam na 3 piętrze i będę musiała często znosić wózek i malca jednocześnie więc musi być bardzo lekki... niestety sąsiedzi z dołu nie wzbudzają mojego zaufania i nie zostawiłabym wózka na parterze bo nie wiem czy bym go znalazła ja jeśli to czy nie znalazłabym nic w środku ;/ myślę też o jakimś nosidle bo.

Muffinka1019, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, dziękuję :) Masz rację co do 3 kołowego wózka, widzisz nie myślałam w taki sposób, że się może przewrócić.
    Mi też się podoba niebieski kolor i jeszcze szary. Fajnie dodatki można dopasować :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja będę patrzyła na wagę głównie bo mieszkam na 3 piętrze i będę musiała często znosić wózek i malca jednocześnie więc musi być bardzo lekki... niestety sąsiedzi z dołu nie wzbudzają mojego zaufania i nie zostawiłabym wózka na parterze bo nie wiem czy bym go znalazła ja jeśli to czy nie znalazłabym nic w środku ;/ myślę też o jakimś nosidle bo.
    To polecam Ci coś w tym stylu co ja kupiłam waga tego wózka to 7,5 kg ;)
    Co do nosidła to fajne ale na takie dłuższe spacery nie bardzo zacznie Cię wkurzać po czasie i kręgosłup też happy nie będzie ;) Wiem bo miałam 2 i oba leżały potem komuś dałam :D :D jak połowe rzeczy które kupowałam jak szalona :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Małgorzatka, dziękuję :) Masz rację co do 3 kołowego wózka, widzisz nie myślałam w taki sposób, że się może przewrócić.
    Mi też się podoba niebieski kolor i jeszcze szary. Fajnie dodatki można dopasować :)
    Oczywiście nie twierdzę że każdy taki jest ale jak jeżdże autobusami to też widzę jak te matki się męczą z wejściem bo im koło ucieka heh ;)
    Dokładnie ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrze przede wszystkim na duze kola, bo mieszkam na wsi no i duza gondole, zeby zima do konca wytrzymal, wiosna mozna juz do spacerowki.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najważniejsze były resory i duże pompowane koła. Mój wózek to musi byc wózek stabilny (mam duże psy w domu, nie chciałabym by któryś wywrócił wózek) i raczej do zadań specjalnych. Musiałam pamiętac, że dzidziuś urodzi się wczesną jesienią i będę chodzic przez całą deszczową jesień i zimę na spacery z najbliższym chodnikiem oddalonym o 18 km. U mnie nawet asfaltem nie będe mogła chodzic bo to jest bardzo kręta, wąska droga i będę się bała, że jakiś wariat podnoszący sobie adrenalinę za kółkiem nas potrąci.

U nas bardzo ważne też były finanse. Praktycznie od początku wiedzieliśmy, że wózek to będzie rzecz, której będziemy szukali używanej. Za to fotelik kupimy nowy, testowany w crash testach i dopasowany do modelu naszego auta :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    To polecam Ci coś w tym stylu co ja kupiłam waga tego wózka to 7,5 kg ;)
    Co do nosidła to fajne ale na takie dłuższe spacery nie bardzo zacznie Cię wkurzać po czasie i kręgosłup też happy nie będzie ;) Wiem bo miałam 2 i oba leżały potem komuś dałam :D :D jak połowe rzeczy które kupowałam jak szalona :D :D
    No właśnie jak już tak się rozglądałam troszkę to o takim myślałam, wyglądała mi na lekki. Mogłabym też mamę prosić o pomoc przy zniesieniu wózka albo dziecka bo mieszka niedaleko i nie pracuje ale czasem trzeba być samodzielnym, nosidło to właśnie na krótkie wypady bo jednak jak z dzidziolem na zakupy pójdziemy to tylko wózkiem ;)

Co do koloru to zastanawiam się nad szarym albo czarnym.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka, ja zakochalam sie w tym wozku jakos rok temu, ale moja watpliwosc ciagle budzi kubelkowata spacerowka. Nie jestem w stanie przewidziec czy akurat mojemu dziecku podpasuje...
    Moim faworytem, oprocz grco, jest jeszcze mutsy evo;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Malgorzatka, ja zakochalam sie w tym wozku jakos rok temu, ale moja watpliwosc ciagle budzi kubelkowata spacerowka. Nie jestem w stanie przewidziec czy akurat mojemu dziecku podpasuje...
    Moim faworytem, oprocz grco, jest jeszcze mutsy evo;)
    nom tylko mutsy zabija mnie ceną :P

Ja miałam przy Zuzi tą kubełkową i jest dobra co prawda wozek kupowałam na allegro wtedy za 400 zł więc i komfort nie był taki super ale nie miałam problemów że nie chciała w nim jeździć :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dla mnie najważniejsze były resory i duże pompowane koła. Mój wózek to musi byc wózek stabilny (mam duże psy w domu, nie chciałabym by któryś wywrócił wózek) i raczej do zadań specjalnych. Musiałam pamiętac, że dzidziuś urodzi się wczesną jesienią i będę chodzic przez całą deszczową jesień i zimę na spacery z najbliższym chodnikiem oddalonym o 18 km. U mnie nawet asfaltem nie będe mogła chodzic bo to jest bardzo kręta, wąska droga i będę się bała, że jakiś wariat podnoszący sobie adrenalinę za kółkiem nas potrąci.

U nas bardzo ważne też były finanse. Praktycznie od początku wiedzieliśmy, że wózek to będzie rzecz, której będziemy szukali używanej. Za to fotelik kupimy nowy, testowany w crash testach i dopasowany do modelu naszego auta :)
    W anglii o tyle łatwiej że śniegu tu nie zobaczę , odpada mi jeden problem a jedyne niedogodności to nie rowny chodnik w nie których miejscach także wam się jak najbardziej nie dziwie że szukacie dużego wozka itd. :) :)

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam używany ale jak przeglądałam e-bay czy gumtree to ludzie krzyczą tyle za wózki gdzie np. jest zdarta rączka że nie ma pianki że głowa boli :/ nie wiem kto to kupuje :) jestem tez na grupie Londyn sprzedam to też nasi rodacy się cenią wózek który kosztuje 200 funtow po 3 latach używania chcą sprzedać za 150 wolę dołożyć i kupić nowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 22:49

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ