X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam gotować bo maż wraca za 1,5h z pracy a tu jedzenia jeszcze nie ma
    kolorowych snów dziewczynki :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jutro wizyty. Miałam mieć ale musiałam się spotkac z Gin w zeszłym tygodniu przez tą infekcję. Wizyta przesunięta na 14 kwietnia :) Ale tak sie z mężem zastanawiamy czy by sobie nie pójśc przed świętami na USG 4d :) Może nam też płec powiedzą :)

Rewianka ale mi sie miło zrobiło :) Wiesz mnie też wiele osób tutaj wspierało i wielokrotnie stawiało na nogi swoim pozytywnym myśleniem i rzeczowym podejściem do tematu. Bardzo sie cieszę, jeśli choc troszkę pomogłam CI tak jak one mi :)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt <3 Piękne Maluchy :* :* :* :*

A ja dzisiaj na poprawę humoru kupiłam wózek :P Wiem że jeszcze wcześnie ale wzięłam przykład z Ursy :D i chcę już mieć :D :D :D
    kupiłam graco symbio bo był na promocji :)
    2a43df9a.jpg

Buffy, nat_alia, Muffinka1019, paula1, Ursa, Natka88, soraya, FreshMm, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz piszę Wam dobranoc bo padam na twarz dosłownie :* Jutro będę miała więcej czasu tak myslę ;) ;)

Śpijcie smacznie i słodkich snów >:* :* <3

Dodinka super że znalazłaś malca :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jasne idź jeśli masz tylko taką możliwość !!

Małgorzatka wiesz, że przed chwilką go oglądałam właśnie podoba mi się strasznie ale mam spacerówkę i to mega porządną więc bardziej wolałabym gondole z fotelikiem ale widzę, że cenowo wychodzi to podobnie :/

No cóż to jest chyba dla mnie najtrudniejszy wybór :D muszę chyba zrobić rundkę po sklepach :D

Oglądam Project Runway i ide spać dobranoc ;*

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka ale wypasioną ma brykę ten wasz maluszek :) A taki sam kolorek? Kocham niebieski <3

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, fajniutki wózeczek :)
    Też się muszę zacząć rozglądać. Dziś zaczęłam 2 trymestr :) Więc najwyższy czas!
    Zapytam, jako, że jestem trochę zielona... na co zwracałyście / zwracacie szczególną uwagę przy wyborze wózka?

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Malgorzatka ale wypasioną ma brykę ten wasz maluszek :) A taki sam kolorek? Kocham niebieski <3
    tak ja też uwielbiam niebieski :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Też się muszę zacząć rozglądać. Dziś zaczęłam 2 trymestr :) Więc najwyższy czas!
    Zapytam, jako, że jestem trochę zielona... na co zwracałyście / zwracacie szczególną uwagę przy wyborze wózka?
    Ja na lekkość i stabilność . Nigdy 3 kołowy , jak raz byłam świadkiem jak kobieta tutaj w Londynie przewróciła wózek bo koło jej się obrociło bokiem :/
    Miałam raz ciężki wózek i noszenie go na piętro było katorgą ... Chyba że mieszkasz w domku to wszystko Ci jedno ... No i rozmiar też żeby spokojnie do bagażnika wchodził :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Ja będę patrzyła na wagę głównie bo mieszkam na 3 piętrze i będę musiała często znosić wózek i malca jednocześnie więc musi być bardzo lekki... niestety sąsiedzi z dołu nie wzbudzają mojego zaufania i nie zostawiłabym wózka na parterze bo nie wiem czy bym go znalazła ja jeśli to czy nie znalazłabym nic w środku ;/ myślę też o jakimś nosidle bo.

Muffinka1019, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, dziękuję :) Masz rację co do 3 kołowego wózka, widzisz nie myślałam w taki sposób, że się może przewrócić.
    Mi też się podoba niebieski kolor i jeszcze szary. Fajnie dodatki można dopasować :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja będę patrzyła na wagę głównie bo mieszkam na 3 piętrze i będę musiała często znosić wózek i malca jednocześnie więc musi być bardzo lekki... niestety sąsiedzi z dołu nie wzbudzają mojego zaufania i nie zostawiłabym wózka na parterze bo nie wiem czy bym go znalazła ja jeśli to czy nie znalazłabym nic w środku ;/ myślę też o jakimś nosidle bo.
    To polecam Ci coś w tym stylu co ja kupiłam waga tego wózka to 7,5 kg ;)
    Co do nosidła to fajne ale na takie dłuższe spacery nie bardzo zacznie Cię wkurzać po czasie i kręgosłup też happy nie będzie ;) Wiem bo miałam 2 i oba leżały potem komuś dałam :D :D jak połowe rzeczy które kupowałam jak szalona :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Małgorzatka, dziękuję :) Masz rację co do 3 kołowego wózka, widzisz nie myślałam w taki sposób, że się może przewrócić.
    Mi też się podoba niebieski kolor i jeszcze szary. Fajnie dodatki można dopasować :)
    Oczywiście nie twierdzę że każdy taki jest ale jak jeżdże autobusami to też widzę jak te matki się męczą z wejściem bo im koło ucieka heh ;)
    Dokładnie ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrze przede wszystkim na duze kola, bo mieszkam na wsi no i duza gondole, zeby zima do konca wytrzymal, wiosna mozna juz do spacerowki.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najważniejsze były resory i duże pompowane koła. Mój wózek to musi byc wózek stabilny (mam duże psy w domu, nie chciałabym by któryś wywrócił wózek) i raczej do zadań specjalnych. Musiałam pamiętac, że dzidziuś urodzi się wczesną jesienią i będę chodzic przez całą deszczową jesień i zimę na spacery z najbliższym chodnikiem oddalonym o 18 km. U mnie nawet asfaltem nie będe mogła chodzic bo to jest bardzo kręta, wąska droga i będę się bała, że jakiś wariat podnoszący sobie adrenalinę za kółkiem nas potrąci.

U nas bardzo ważne też były finanse. Praktycznie od początku wiedzieliśmy, że wózek to będzie rzecz, której będziemy szukali używanej. Za to fotelik kupimy nowy, testowany w crash testach i dopasowany do modelu naszego auta :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    To polecam Ci coś w tym stylu co ja kupiłam waga tego wózka to 7,5 kg ;)
    Co do nosidła to fajne ale na takie dłuższe spacery nie bardzo zacznie Cię wkurzać po czasie i kręgosłup też happy nie będzie ;) Wiem bo miałam 2 i oba leżały potem komuś dałam :D :D jak połowe rzeczy które kupowałam jak szalona :D :D
    No właśnie jak już tak się rozglądałam troszkę to o takim myślałam, wyglądała mi na lekki. Mogłabym też mamę prosić o pomoc przy zniesieniu wózka albo dziecka bo mieszka niedaleko i nie pracuje ale czasem trzeba być samodzielnym, nosidło to właśnie na krótkie wypady bo jednak jak z dzidziolem na zakupy pójdziemy to tylko wózkiem ;)

Co do koloru to zastanawiam się nad szarym albo czarnym.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka, ja zakochalam sie w tym wozku jakos rok temu, ale moja watpliwosc ciagle budzi kubelkowata spacerowka. Nie jestem w stanie przewidziec czy akurat mojemu dziecku podpasuje...
    Moim faworytem, oprocz grco, jest jeszcze mutsy evo;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Malgorzatka, ja zakochalam sie w tym wozku jakos rok temu, ale moja watpliwosc ciagle budzi kubelkowata spacerowka. Nie jestem w stanie przewidziec czy akurat mojemu dziecku podpasuje...
    Moim faworytem, oprocz grco, jest jeszcze mutsy evo;)
    nom tylko mutsy zabija mnie ceną :P

Ja miałam przy Zuzi tą kubełkową i jest dobra co prawda wozek kupowałam na allegro wtedy za 400 zł więc i komfort nie był taki super ale nie miałam problemów że nie chciała w nim jeździć :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dla mnie najważniejsze były resory i duże pompowane koła. Mój wózek to musi byc wózek stabilny (mam duże psy w domu, nie chciałabym by któryś wywrócił wózek) i raczej do zadań specjalnych. Musiałam pamiętac, że dzidziuś urodzi się wczesną jesienią i będę chodzic przez całą deszczową jesień i zimę na spacery z najbliższym chodnikiem oddalonym o 18 km. U mnie nawet asfaltem nie będe mogła chodzic bo to jest bardzo kręta, wąska droga i będę się bała, że jakiś wariat podnoszący sobie adrenalinę za kółkiem nas potrąci.

U nas bardzo ważne też były finanse. Praktycznie od początku wiedzieliśmy, że wózek to będzie rzecz, której będziemy szukali używanej. Za to fotelik kupimy nowy, testowany w crash testach i dopasowany do modelu naszego auta :)
    W anglii o tyle łatwiej że śniegu tu nie zobaczę , odpada mi jeden problem a jedyne niedogodności to nie rowny chodnik w nie których miejscach także wam się jak najbardziej nie dziwie że szukacie dużego wozka itd. :) :)

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam używany ale jak przeglądałam e-bay czy gumtree to ludzie krzyczą tyle za wózki gdzie np. jest zdarta rączka że nie ma pianki że głowa boli :/ nie wiem kto to kupuje :) jestem tez na grupie Londyn sprzedam to też nasi rodacy się cenią wózek który kosztuje 200 funtow po 3 latach używania chcą sprzedać za 150 wolę dołożyć i kupić nowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 22:49

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ