Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to zazdroszczę Wam dziewczyny ja nadal mam smaki na smieci. Jak sobie pomyślę o szormie ze sfinksa albo o chrupkach to aż mnie ślinianki kłują.
linka220, ola.321, aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Cześć Wszystkim Październikowym Mamom!
Chętnie do Was dołączę
Mam termin na 1 października. To moje pierwsze dziecko i jestem mega podekscytowana i w ogóle strasznie się cieszę z tego melaństwa.
Narazie nic nie szykuję, jeszcze w pracy nie powiedziałam, że jestem w ciąży, ale planuję na dniach to zrobić, bo z końcem marca kończę I trymestr
Nie przeczytałam wszystkich stron, bo dużo ich, ale kilka ostatnich nadrobiłam. Fajnie, że piszecie o wózkach, tego zakupu boję się najbardziej, bo to dużo pieniędzy, a ważne, żeby był lekki, poręczny i wygodny
Idę w poniedziałek 30.03 na pierwsze USG i już się strasznie nie mogę doczekaćLekarz mi powiedział, że fale usg nie są dla dziecka obojętne i że im mniej tego badania, tym lepiej, więc cierpliwie czekam, bo dla dobra maleństwa wszystko zrobię hehe
Powiem Wam, że przed ciążą się bardzo zdrowo odżywiałam, praktycznie nie jadłam przetworzonej żywności, mięsa, nabiału, pieczywa, ale teraz to jakoś takie mam napady, że mi się np strasznie chce czipsów i frytek hehe. Ale jakoś panuję jeszcze nad sobą, jak mam taki napad, to kupuję sobie popcorn. Właśnie kupiłam wczoraj taki do samodzielnego przygotowywania i jak mnie napadnie, to sobie zrobięAle frytki z Maca to bym zjadła, nie ma co
A powiedzcie mi, czy cwiczycie coś? Ja się staram ruszać codzienie, albo jakiś spacer, albo jakieś ćwiczenia, ale póki co tylko callanetics bez ćwiczeń na brzuch. Chętnie się dowiem, co jeszcze mozna ćwiczyć. Podobno przy regularnych ćwiczeniach poród jest łatwiejszy
Pozdrawiam gorącoola.321, Małgorzatka, Nynusia, agania, nat_alia, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość
-
U mnie piękna pogoda słoneczko świeci jechałam z otwartą szybą do połowy do pracy
Mutsy też mi się podoba ale ze względu na to, że chciałabym nowy to cena mnie trochę przeraża bo potrzebuję go może na pół roku góra 8miesięcy.
Za chustą już się zaczynam oglądać
Ewalika ja kocham pepco!! Uwielbiam tam zaglądać mają super rzeczy baardzo dobrej jakości, ostatnio kupiłam body za 3.99
Katarzyna kurka chyba coś źle się dogadałyśmy ja mam wizytę 31ale faktycznie już niedługo zobaczymy Nasze dzidziolki
Ja w poniedziałek zjadłam zestawik powiększony w macu bo były kupony no i musiałam się skusić
Agaton witaj!! i gratulujęTo także moja pierwsza ciąża i jestem także mega podekscytowana
i o dziwo nie mam żadnych obaw... chciałabym już mieć dzidziolkę obok siebie
Ja nie ćwiczę ale staram się chodzić na długie spacery
-
Maca nie tolerowałam nigdy, parę razy jadłam ale zawsze coś mi po tym było a i smaki też nie moje, wolałam kfc. Ale pizzę bym sobie zjadła taką na cienkim cieście, z peperoni i mozarellą i ogóle najlepiej, żeby ociekała serem
aanaa lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Hej Mamusie
Witam się w drugim trymestrze jupi
Kciukam za dzisiejsze wizyty :* :* :*
Milego Dnia zaglądne poźniej
Witaj Agaton serdecznie gratuluje :* :* *: :*Nynusia, aanaa, Ursa, Ewalika, nat_alia, paula1, Magnosia lubią tę wiadomość
-
ja właśnie staram się nie jeść fast foodów a takie jedzonko w normalnej restauracji to chyba nie takie straszne jest
agaton - ja nie ćwiczęja mam zalecony spoczynek i trzymam się tego
. Staram się funkcjonować normalnie, chodzę na spacery, do sklepu, na zakupy ale nie ćwiczę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:28
Ursa lubi tę wiadomość
-
Hej Agaton
Co do cwiczeń to najlepiej nie wprowadzac nic nowego ale cwiczenia, które wykonywałaś przed ciążą możesz spokojnie robic. Takie dostałam przykazanie od mojej lekarki. Ja wcześniej w ogóle nie cwiczyłam więc pozostają mi spacery i marsze
Aanaa no właśnie u mnie odwrotnie. Ja w Sfinksie zawsze steki brałam albo pierś w sosie szpinakowym. Przed ciążą ostatni raz frytki jadłam jeszcze jako dziecko nad morzem. Były strasznie nasiąknięte tłuszczem, bardzo bolał mnie po nich brzuch i zraziłam się strasznie i niejadłam. DO McDonalda jeździliśmy zawsze po drodze w góry czy najczęściej raz na 3 miesiące. Pizze od czasu do czasu z biedronki kupowaliśmy
A teraz jakbym w szał wpadła
-
Wczoraj zaczęłam szukać w googlach jakich informacji o wózkach i jak zobaczyłam ceny to się trochę wystraszyłam... no ale jakoś damy radę. Chustę chciałabym właśnie ze względu na więź, o której piszą chustonoszące
no i o wiele łatwiej zrobić obiad czy pranie z maluchem zamotanym w chuście
Robimy drugiego Dziedzica
-
A ja jeszcze nie planuję żadnych zakupów. Bardzo mnie cieszy maleństwo, ale szał zakupów mnie nie dopadł. Wózek kupię najwcześniej w siódmym miesiącu, łóżeczko też. Może ciuszki zacznę wcześniej kupować, ale dopiero, gdy poznam płeć. Może przy drugiej ciąży człowiek już bardziej racjonalnie podchodzi do swojego stanu, kto wie.
Chustę też zamierzam kupić.
-
aagatkaa1984 wrote:Nynusia a czemu tylko na 8miesiecy wózek, mutsy jest bardzo ciężki, naprawde dziewczyny z czystym sumieniem polecam emmaljunga.
Matko Ola ty juz zaraz 14 tydzień, ale Wam zazdroszczę
aagatkaa- za niedługo zacznie się 15!!
cieszę się bardzo i Ty też się doczekasz - zleci jakoś
Nynusia lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Nynusia a czemu tylko na 8miesiecy wózek, mutsy jest bardzo ciężki, naprawde dziewczyny z czystym sumieniem polecam emmaljunga.
Ja przy córce zmieniałam wózek na spacerówkę w połowie piątego miesiąca, bo moja Dominika strasznie się awanturowała w gondoli. Musiała wszystko widzieć, nie znosiła leżeć i patrzeć w niebo. -
Kasia82, to chyba tak jest przy drugim dziecku, jakos wogile mnie nie ciągnie do oglądania, w sumie większość rzeczy mam, kupie drobiazgi, kilka nowych ciuszków, fotelik samochodowy, bo poprzedni byl fatalny, ale to dopiero po 20tygodniu, kiedy będę znała plec, czyli gdzies za 3miesiace, poza tym ja jestem zakochana w nextdirect.com i tam kupie wszystko
-
Bo mam spacerówkę w idealnym stanie z regulacją siedziska, leciutką więc potem gondola mi sie już nie przyda -
Niestety wózki dostępne u nas w sklepach nie starczają na długo. Gondole są krótkie i dziecko szybko z nich wyrasta. Ja miałam mieć wózek od siostry kupiony w niemczech czy w szwajcarii, jakieś 15-20 cm dłuższy niż te, które widuję u nas, ale siostra zrobiła mi psikusa i też jest w ciąży
Podobno jak już się znajdzie w PL długie gondole to są straaasznie drogie. Ale my mamy to szczęście, że rodzimy jesienią i już na wiosnę możemy się przerzucić na spacerówki
No i ja zakupy planuję robić powolutku, żeby nie mieć na hurra wszystkich wydatkówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:42
Ursa lubi tę wiadomość
-
Zleci nampamiętam jak zaczynałam z 3t4d
a teraz już 9t