X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ja także chce stopniowo żeby potem nie mieć za dużo wydatków na raz :)

Mnie szał ogarnął ale poczekam aż poznam płeć bo teraz cięzko kupować coś uniwersalnego. Jedynie to jadę po pościel z disneya bo się w niej zakochałam <3 z kubusiem puchatkiem <3 hihih

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam dosłownie nic, bo to moje pierwsze dziecko. Pół roku temu założyliśmy skarbonkę i wrzucamy do niej kasę. Umówiliśmy się, że same papierkowe. Ale nie wiem ile się uzbierało. Pewnie trochę ubranek dostanę od rodziny, ale też nie chcę się o nie prosić. Ciekawa ile taka wyprawka może kosztować, orientujecie się dziewczyny mniej więcej? 3 tysiące wystarczy, czy to mało? Wózek planujemy kupić używany.

Nynusia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Niestety wózki dostępne u nas w sklepach nie starczają na długo. Gondole są krótkie i dziecko szybko z nich wyrasta. Ja miałam mieć wózek od siostry kupiony w niemczech czy w szwajcarii, jakieś 15-20 cm dłuższy niż te, które widuję u nas, ale siostra zrobiła mi psikusa i też jest w ciąży :) Podobno jak już się znajdzie w PL długie gondole to są straaasznie drogie. Ale my mamy to szczęście, że rodzimy jesienią i już na wiosnę możemy się przerzucić na spacerówki :)
    No i ja zakupy planuję robić powolutku, żeby nie mieć na hurra wszystkich wydatków :)

Ja na spacerówkę przerzucałam się wczesną jesienią i też to nie był zły czas. Żaden nie jest zły. Kupiłam gruby polarowy wkład do wózka na siedzisko i nóżki i małej było bardzo ciepło.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nynusia a czemu tylko na 8miesiecy wózek, mutsy jest bardzo ciężki, naprawde dziewczyny z czystym sumieniem polecam emmaljunga.
    Matko Ola ty juz zaraz 14 tydzień, ale Wam zazdroszczę

Mutsy te stare byly ciezkie, te nowe modele sa o niebo lzejsze:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A ja nie mam dosłownie nic, bo to moje pierwsze dziecko. Pół roku temu założyliśmy skarbonkę i wrzucamy do niej kasę. Umówiliśmy się, że same papierkowe. Ale nie wiem ile się uzbierało. Pewnie trochę ubranek dostanę od rodziny, ale też nie chcę się o nie prosić. Ciekawa ile taka wyprawka może kosztować, orientujecie się dziewczyny mniej więcej? 3 tysiące wystarczy, czy to mało? Wózek planujemy kupić używany.

Zależy co chcesz kupić i jakiej jakości. 3 tys. to raczej minimum. Myślę, że tak do 5 można liczyć, ale zależy to też od tego, co się kupuje i w jakiej cenie. U jednej osoby będą to trzy tysiące, u innej sześć czy osiem. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny na miłe przywitanie :)
    Ja mam nadzieje, że się w około 4 tysiącach zamknę, bo z ubezpieczenia dostanę 3000 i becikowe 1000, to akurat. Wózek też planuję kupić używany :)
    Mam nadzieje, że parę rzeczy dostane od rodziny, ale też prosić się nie chce, także zobaczymy :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wózkiem, lozeczkem i tymi wszystkimi gadżetami, nie sądzę, ab
    Y starczyło niestety

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton jest jeszcze becikowe

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi wózkami nie jest tak zle, jezeli zalezy Wam na kasie, to najprostszego xlandera można juz kupic za 900zl a xlander jest niezły http://www.sklep-tosia.eu/x-lander-xa_p491
    Z tańszych wózków, ten tez jest bardzo fajny, ma go moja koleżanka i go sobie chwali http://www.sklep-tosia.eu/roan-marita_p2469

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:03

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko nie jest drogie, przynajmniej wiele drewnianych modeli, a jeśli wózek używany, to może wystarczy na styk.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Ja mam ten komfort, że od szwagierki praktycznie wszystko będę miała jedynie co takie rzeczy jak jakies kremy smoczki art pielęgnacyjne pościele no i ciuszki jak będzie to dziewczynka będę musiała kupić. Co do ceny to zależy co chcesz kupować czy nowe czy używane. Łóżeczka widziałam całkiem fajne z przystępnej cenie w IKEA porozglądaj się także za większością rzeczy na allegro, łap promocje w sklepach i porozglądaj się cenowo bo przebicia między sklepami i producentami są ogromne (np. w auchan 2 smoczki z babyono 24zł a w kauflandzie z canpolbabies jeden 5zł a w carrefour z canpol 8zł)
    Albo zamiast przewijaka możesz kupić taką nakładkę na łóżko itp.
    Myślę, że 3 to może być trochę za mało ale tak jak Kasia napisała do 5tys max

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no ja właśnie też na niego patrzyłam wczoraj :)

Albo ten http://allegro.pl/wozek-kinderkraft-gondola-spacerowka-fotelik-k5-i4859148376.html ale jest mega cięzki !! :/

I chyba wyjdzie na to, że będę mieć 2 spacerówki :/

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja mam ten komfort, że od szwagierki praktycznie wszystko będę miała jedynie co takie rzeczy jak jakies kremy smoczki art pielęgnacyjne pościele no i ciuszki jak będzie to dziewczynka będę musiała kupić. Co do ceny to zależy co chcesz kupować czy nowe czy używane. Łóżeczka widziałam całkiem fajne z przystępnej cenie w IKEA porozglądaj się także za większością rzeczy na allegro, łap promocje w sklepach i porozglądaj się cenowo bo przebicia między sklepami i producentami są ogromne (np. w auchan 2 smoczki z babyono 24zł a w kauflandzie z canpolbabies jeden 5zł a w carrefour z canpol 8zł)
    Albo zamiast przewijaka możesz kupić taką nakładkę na łóżko itp.
    Myślę, że 3 to może być trochę za mało ale tak jak Kasia napisała do 5tys max

U nas smoczki to były pieniądze wyrzucone w błoto. Córka pluła dalej niż widziała i nie chciała brać ich do buzi. Ponoć dzieci karmione piersią często tak na nie reagują. Mam nadzieję, że i tak będzie tym razem. Bardzo bym chciała karmić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytajcie znajomych :) Ludzie na prawdę chętnie pożycza czy odsprzedadzą za niewiele pieniędzy rzeczy. Ja mam wrażenie, że większości osób to nawet sprawia przyjemnośc, że ktoś pyta.

Generalnie zobaczymy jak z pokryciem tych wszystkich obietnic :) Bo teraz ludzię chętnie przytakują.

My mamy już wózek, łóżeczko dostaniemy od szefowej mojego męża, ciuszków to już mam tyle obiecane, że nie wiem czy dzidzia je wszystkie założy :D, pokoik odmalują nam i umeblują teściowie wiec nam zostaną te wszystkie pierdółki czyli smoczki, buteleczki, laktator itd. No i oczywiście fotelik do auta. I tak jak pisałam wczesniej to będzie ta rzecz na której oszczędzac na pewno nie będziemy. Jak nam nie starczy to na pewno teściowie sie dołożą :)

Liczę, że jakieś karuzele i zabaweczki dostaniemy jako prezenty dla dzidziusia. Przynajmniej tak planujemy prosić jeśli ktoś się zapowie z wizytą :)

Nynusia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekkich wózków na forach polecają ten http://www.sklep-tosia.eu/peg-perego-pliko-p3-compact_p102

Ja zawsze dostawalam jako prezenty masę ubrań, a od bezdzietnych maskotki, które okrutnie mnie wkurzały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:26

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam żeby się rozeznać, bo kompletnie się na tym nie znam i nie wiem ile może mnie kosztować taka wyprawka :) Teraz już wiem, ze jak będę miała 5 tysięcy to powinno wystarczyć. Na pewno część rzeczy będzie używanych i część nowych. Z pościelami, ściereczkami, pieluchami itp. to nie będzie problemu, bo mama mi to na pewno zapewni, bo pracuje w tej branży. Łóżeczka widziałam, że są tanie, także tutaj luzik. Co do tych ubranek to myślę, że na pewno dostanę, od rodziny i od znajomych - ale nie można być niczego pewnym ;) ;) ;)

Ursa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wózków to właśnie xlandery mi się podobają, chciałabym żeby przednie kółka się skręcały, ale z kolei żeby te przednie nie były dużo mniejsze od tych tylnych.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę teraz i oglądam wózki, i mało co mi się podoba :( Chyba ciężko będzie używańca kupić skoro jestem taka wybredna...:)

iv09hdge6yql001e.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też mało co podoba z tych lekkich, ja uwielbiam wózki retro ale takiego nie znosę sama i są niepraktyczne...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma znam ten ból ja też zawsze sobie marzyłam, że kupimy taki piękny retro wózeczek a potem poczytałam o nich i mi mina zrzedła. Na pewno by sobie w naszym rolniczym zakątku nie dał rady.

Ale co do podoba/ nie podoba. To jest na prawdę mało wózków, które mi się nie podobają. Może tylko te już całkiem nowoczesne i udziwnione. A tak to wszystkie są słodkie dla mnie. Ja sama nie wybrałabym wózka czarnego albo szarego, wolę wesołe dziecięce kolorki ale jeśli komuś się to podoba to czemu nie :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ