Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aanaa ja także chce stopniowo żeby potem nie mieć za dużo wydatków na raz
Mnie szał ogarnął ale poczekam aż poznam płeć bo teraz cięzko kupować coś uniwersalnego. Jedynie to jadę po pościel z disneya bo się w niej zakochałamz kubusiem puchatkiem
hihih
Ursa lubi tę wiadomość
-
A ja nie mam dosłownie nic, bo to moje pierwsze dziecko. Pół roku temu założyliśmy skarbonkę i wrzucamy do niej kasę. Umówiliśmy się, że same papierkowe. Ale nie wiem ile się uzbierało. Pewnie trochę ubranek dostanę od rodziny, ale też nie chcę się o nie prosić. Ciekawa ile taka wyprawka może kosztować, orientujecie się dziewczyny mniej więcej? 3 tysiące wystarczy, czy to mało? Wózek planujemy kupić używany.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Niestety wózki dostępne u nas w sklepach nie starczają na długo. Gondole są krótkie i dziecko szybko z nich wyrasta. Ja miałam mieć wózek od siostry kupiony w niemczech czy w szwajcarii, jakieś 15-20 cm dłuższy niż te, które widuję u nas, ale siostra zrobiła mi psikusa i też jest w ciąży
Podobno jak już się znajdzie w PL długie gondole to są straaasznie drogie. Ale my mamy to szczęście, że rodzimy jesienią i już na wiosnę możemy się przerzucić na spacerówki
No i ja zakupy planuję robić powolutku, żeby nie mieć na hurra wszystkich wydatków
Ja na spacerówkę przerzucałam się wczesną jesienią i też to nie był zły czas. Żaden nie jest zły. Kupiłam gruby polarowy wkład do wózka na siedzisko i nóżki i małej było bardzo ciepło. -
aagatkaa1984 wrote:Nynusia a czemu tylko na 8miesiecy wózek, mutsy jest bardzo ciężki, naprawde dziewczyny z czystym sumieniem polecam emmaljunga.
Matko Ola ty juz zaraz 14 tydzień, ale Wam zazdroszczę
Mutsy te stare byly ciezkie, te nowe modele sa o niebo lzejsze:) -
agania wrote:A ja nie mam dosłownie nic, bo to moje pierwsze dziecko. Pół roku temu założyliśmy skarbonkę i wrzucamy do niej kasę. Umówiliśmy się, że same papierkowe. Ale nie wiem ile się uzbierało. Pewnie trochę ubranek dostanę od rodziny, ale też nie chcę się o nie prosić. Ciekawa ile taka wyprawka może kosztować, orientujecie się dziewczyny mniej więcej? 3 tysiące wystarczy, czy to mało? Wózek planujemy kupić używany.
Zależy co chcesz kupić i jakiej jakości. 3 tys. to raczej minimum. Myślę, że tak do 5 można liczyć, ale zależy to też od tego, co się kupuje i w jakiej cenie. U jednej osoby będą to trzy tysiące, u innej sześć czy osiem. -
Dzięki Dziewczyny na miłe przywitanie
Ja mam nadzieje, że się w około 4 tysiącach zamknę, bo z ubezpieczenia dostanę 3000 i becikowe 1000, to akurat. Wózek też planuję kupić używany
Mam nadzieje, że parę rzeczy dostane od rodziny, ale też prosić się nie chce, także zobaczymy
-
Dziewczyny z tymi wózkami nie jest tak zle, jezeli zalezy Wam na kasie, to najprostszego xlandera można juz kupic za 900zl a xlander jest niezły http://www.sklep-tosia.eu/x-lander-xa_p491
Z tańszych wózków, ten tez jest bardzo fajny, ma go moja koleżanka i go sobie chwali http://www.sklep-tosia.eu/roan-marita_p2469Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:03
-
agania wrote:A ja nie mam dosłownie nic, bo to moje pierwsze dziecko. Pół roku temu założyliśmy skarbonkę i wrzucamy do niej kasę. Umówiliśmy się, że same papierkowe. Ale nie wiem ile się uzbierało. Pewnie trochę ubranek dostanę od rodziny, ale też nie chcę się o nie prosić. Ciekawa ile taka wyprawka może kosztować, orientujecie się dziewczyny mniej więcej? 3 tysiące wystarczy, czy to mało? Wózek planujemy kupić używany.
Ja mam ten komfort, że od szwagierki praktycznie wszystko będę miała jedynie co takie rzeczy jak jakies kremy smoczki art pielęgnacyjne pościele no i ciuszki jak będzie to dziewczynka będę musiała kupić. Co do ceny to zależy co chcesz kupować czy nowe czy używane. Łóżeczka widziałam całkiem fajne z przystępnej cenie w IKEA porozglądaj się także za większością rzeczy na allegro, łap promocje w sklepach i porozglądaj się cenowo bo przebicia między sklepami i producentami są ogromne (np. w auchan 2 smoczki z babyono 24zł a w kauflandzie z canpolbabies jeden 5zł a w carrefour z canpol 8zł)
Albo zamiast przewijaka możesz kupić taką nakładkę na łóżko itp.
Myślę, że 3 to może być trochę za mało ale tak jak Kasia napisała do 5tys max -
Nynusia wrote:Ja mam ten komfort, że od szwagierki praktycznie wszystko będę miała jedynie co takie rzeczy jak jakies kremy smoczki art pielęgnacyjne pościele no i ciuszki jak będzie to dziewczynka będę musiała kupić. Co do ceny to zależy co chcesz kupować czy nowe czy używane. Łóżeczka widziałam całkiem fajne z przystępnej cenie w IKEA porozglądaj się także za większością rzeczy na allegro, łap promocje w sklepach i porozglądaj się cenowo bo przebicia między sklepami i producentami są ogromne (np. w auchan 2 smoczki z babyono 24zł a w kauflandzie z canpolbabies jeden 5zł a w carrefour z canpol 8zł)
Albo zamiast przewijaka możesz kupić taką nakładkę na łóżko itp.
Myślę, że 3 to może być trochę za mało ale tak jak Kasia napisała do 5tys max
U nas smoczki to były pieniądze wyrzucone w błoto. Córka pluła dalej niż widziała i nie chciała brać ich do buzi. Ponoć dzieci karmione piersią często tak na nie reagują. Mam nadzieję, że i tak będzie tym razem. Bardzo bym chciała karmić. -
Pytajcie znajomych
Ludzie na prawdę chętnie pożycza czy odsprzedadzą za niewiele pieniędzy rzeczy. Ja mam wrażenie, że większości osób to nawet sprawia przyjemnośc, że ktoś pyta.
Generalnie zobaczymy jak z pokryciem tych wszystkich obietnicBo teraz ludzię chętnie przytakują.
My mamy już wózek, łóżeczko dostaniemy od szefowej mojego męża, ciuszków to już mam tyle obiecane, że nie wiem czy dzidzia je wszystkie założy, pokoik odmalują nam i umeblują teściowie wiec nam zostaną te wszystkie pierdółki czyli smoczki, buteleczki, laktator itd. No i oczywiście fotelik do auta. I tak jak pisałam wczesniej to będzie ta rzecz na której oszczędzac na pewno nie będziemy. Jak nam nie starczy to na pewno teściowie sie dołożą
Liczę, że jakieś karuzele i zabaweczki dostaniemy jako prezenty dla dzidziusia. Przynajmniej tak planujemy prosić jeśli ktoś się zapowie z wizytąNynusia lubi tę wiadomość
-
Z lekkich wózków na forach polecają ten http://www.sklep-tosia.eu/peg-perego-pliko-p3-compact_p102
Ja zawsze dostawalam jako prezenty masę ubrań, a od bezdzietnych maskotki, które okrutnie mnie wkurzałyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:26
-
Pytałam żeby się rozeznać, bo kompletnie się na tym nie znam i nie wiem ile może mnie kosztować taka wyprawka
Teraz już wiem, ze jak będę miała 5 tysięcy to powinno wystarczyć. Na pewno część rzeczy będzie używanych i część nowych. Z pościelami, ściereczkami, pieluchami itp. to nie będzie problemu, bo mama mi to na pewno zapewni, bo pracuje w tej branży. Łóżeczka widziałam, że są tanie, także tutaj luzik. Co do tych ubranek to myślę, że na pewno dostanę, od rodziny i od znajomych - ale nie można być niczego pewnym
Ursa lubi tę wiadomość
-
Wiedźma znam ten ból ja też zawsze sobie marzyłam, że kupimy taki piękny retro wózeczek a potem poczytałam o nich i mi mina zrzedła. Na pewno by sobie w naszym rolniczym zakątku nie dał rady.
Ale co do podoba/ nie podoba. To jest na prawdę mało wózków, które mi się nie podobają. Może tylko te już całkiem nowoczesne i udziwnione. A tak to wszystkie są słodkie dla mnie. Ja sama nie wybrałabym wózka czarnego albo szarego, wolę wesołe dziecięce kolorki ale jeśli komuś się to podoba to czemu nie