X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, u mnie tez bylo odwrotnie, bo moja córka jako nowrodek i później do 4miesiaca, plakala po 15h dziennie, powiem nawet, ze się darła. Wszyscy mwili, ze przejdzie, sranie w banie, dziecko miało wrodzona nietolerancje laktozy i tyle, jak w szpitalu postawili diagnozę i dostala leczenie, to miałam anioła w domu

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek ja mam leżaczek bujaczek potem będzie chusta.

Ewalika ja też dopiero jak pojechałam do sklepu porozgladalam się i kupiłam prawie nic i zapłaciłam 200zl to jak zaczęłam zliczac to mnie to zabiło hehe ale co się nie robi dla bobasa;)
    Natka ja byłam taka sama haha ;)

Ewalika lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Dziewczyny to moje pierwsze dziecko i tak sie zastanawiam na co wy chcecie wydac 5tysiecy na wyprawke??
    Trzeba kupic wozek ktory faktycznie jest najdrozszy w opcji 3w1 mozna juz kupic za okolo 1.200zl a uzywany jeszcze taniej. Lozeczko z akcesoriami na allegro okolo 800 zl no i do tego ubranka i rozne gadżety to kolo 1tys moze sie myle ale mnie sie wydaje ze spokojnie wyprawke mozna za 3 tys zrobic.. uswiadomcie mnie jesli sie myle moze o czyms zapomnialam?

Ja za samą spacerówkę Peg Perego zapłaciłam dziewięć lat temu 1500 zł., a teraz podobne modele kosztują ok. 2000. Taki 3 w 1 nam niezbyt odpowiada. Mogglibyśmy się zdecydować, ale taki lepszy na pewno z 3500 zł. by kosztował. 5 tys. spokojnie może się zebrać. Zależy co się kupuje.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka super dzięki zaraz Zerkne na niego ;*

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce huśtawkę, ale to tak od wielkiego dzwonu, jakby mi egzemplarz nie chcial usnąć, a ja akurat będę miała cos pilnego do zrobienia ;)
    Co do bugaboo, faktycznie ma dobre opinie, ale mi sie nie podoba, ze dziecko jest tak nisko. Chociaż mam koleżankę ktora u dziecka pierwszego miała teutonie, a dla następnego bugaboo i nie byla zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:50

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka wrote:
    Kurka, ja nawet o tym jeszcze nie myślałam. Wiem, że czeka nas sporo wydatków ale to jeszcze troche czasu zostało. Może to przez to, że czeka mnie po drodze remont mieszkania...:/ Ostatnio oglądała ubrania ciążowe, jakies spodnie będę musiała sobie kupic, choc jak zobaczyłam ceny to stwierdziałam, ze poszaleli, ponad 100 spodnie ciążowe, masakra... No ale cóż musze miec chociaż jedne żeby gdzieś wychodzic...

Ja już na ubrania ciążowe wydałam ponad 500 zł. :( Kupiłam spodnie ciążowe, spódnicę, dwie tuniki/sukienki i biustonosz. Niestety, ubrania stricte ciążowe kupowane w sklepach do tanich nie należą.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ewalika no tez właśnie myślę o tych kołach piankowych...chociaż wtedy też miałam piankowe i się nie kruszyły. Ale to już zależy od każdego jak mu pasuje, bo mamy inne drogi i w ogóle :)

ten też jest w miarę fajny i na pompowanych kołach
    http://allegro.pl/krasnal-wozki-dzieciece-fotelik-gratisy-3w1-i5181533987.html
    Ewalika a to, że cena jest niska, to może być wózek od producenta i też będzie niższa :)
    i taki jeszcze:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/twister-alu-3w1-polski-wozek-teraz-taniej-i3666288012.html
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-wozki-viking-3w1-fotelik-gratis-pl-i5188356429.html
    Paula patrzylam na te same wozki co ty :D nie chce wydawac nie wiadomo ile na sam wozek.. na razie sie wstrzymam z decyzja bo byc moze bede miala wozek od brata zobaczymy..
    nynusia ja wlasnie zamierzam wybrac sie do sklepow i popatrzec ile to wszystko kosztyje ubranek duzo kupowac nie bede bo mam mase rzeczy od kolezanek co prawda dla dziewczynki wiekszosc jak sie dowiem ze bedzie chlopiec to dokupie typowo chlopiece ciuszki a te neutralne bedzie nosic w domu :)
    a co do ubran ciazowych to poki co tez spodnie dostalam od kolezanki a reszta na razie pasuje z moich dotychczasowych ubran :) co bedzie dalej zobaczymy ;)
    A i tez chce koniecznie Lezaczek bujaczek to super sprawa :)

paula1 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja chce huśtawkę, ale to tak od wielkiego dzwonu, jakby mi egzemplarz nie chcial usnąć, a ja akurat będę miała cos pilnego do zrobienia ;)
    Co do bugaboo, faktycznie ma dobre opinie, ale mi sie nie podoba, ze dziecko jest tak nisko. Chociaż mam koleżankę ktora u dziecka pierwszego miała teutonie, a dla następnego bugaboo i nie byla zadowolona

Ja nikogo nie namawiam ;-) Kazdy ma inne potrzeby jesli chodzi o wozek, Ursa potrzebuje do zadan specjalych, Nynusia kompaktowy, lekki, wygodny, a Ty pewnie jeszcze inny ;-) Jestem pewna, ze wszystkie wybierzemy takie, ktore nam sie dobrze sprawdza i tego Wszystkim zycze :-D

Ursa lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co radzę sobie w legginsach, które tanio można kupić. Większe nowe majtki kupiła mi teściowa.
    Biustonosza nie noszę, od kiedy się nie dopinam w swoich, a ubrania póki co dość ciepłe, to mi sutki nie prześwitują ;P - pewnie na lato będę musiała kupić ciążowy.
    Zakup sukienki też mnie czeka zanim pojadę na uroczystość rodzinną.

Byleby sie szybko zrobiło ciepło, bo płaszcz ledwo dopinam :o

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Rewianka, masz rację. Kazda z Nas musi znaleźć wózek dla siebie. Bugaboo jest juz tym jednym z dobrych wyborów

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka dokładnie zapewne każda z Nas będzie miała ten, z którego będzie zadowolona :)

Ja chyba kupie taki do 1000zł ważne żeby nie był za ciężki a później spacerówka w ruch więc nie będę żałować na parę miesięcy nawet jak sie z nim pomęczę trochę

nie umiem znaleźć tego co oglądalam wczoraj w domu ale dziś mi się rzucił ten jeszcze w oczy
    http://www.wozki-krasnal.pl/wozek-dzieciecy-bavario-cappuccino-p-248.html

Ewalika ja kupiłam z firmy KinderKraft za 99zł grający i wibrujący jest cudny <3
    Co do ciuszków to jak będzie chłopiec to mamy ok 12kartonów ciuszków a jak dziewczynka to musimy powybierać neutralne a w razie potrzeby jakies dokupic :)

Agatka mnie się huśtawka też marzy na działkę gdzie spędzam i będę spędzać z dzidzią wiosne i lato już nawet oglądałam :D

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Co do ciuszków to jak będzie chłopiec to mamy ok 12kartonów ciuszków a jak dziewczynka to musimy powybierać neutralne a w razie potrzeby jakies dokupic :)

To ja odwrotnie - do dziewczynki będą całe kartony, do chłopca nic i będę musiała wybrać neutralne oraz dokupić.

No to jak będziesz miała dziewczynkę, a ja chłopca, to możemy się powymieniać ciuszkami/kartonami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:43

aanaa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ja także legginsy i chyba nie bede kupowac spodni ciążowych bo w lato to w sukienkach będę łazić :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh nie ma sprawy świetny pomysł :)

FreshMm lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka a jak tam wizyta u endokrynologa? Dobrze pamiętam, że miała byc dzisiaj?

Zaraz coś Dodinka powinna już naskrobac.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pi mioch szkrabach nie mam nic, kompketnie. Mimo ze to trzecie dzieckobardzo rajcuja mnie zajupy, ogladanie ciuszkow itp. Wiadomo ze jakues tam sie dostanie, ale chce miec tez przyjemnosc z kupowania.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to bylam dzis u stomatologa i gdy jeszcze dzialalo znieczulenie musialam sobie nadgryzc warge i tak mi spuchla, ze wygladam jak po walce ksw. Caly czas przykladam sobie mrozona zupe z hortexu, bo tylko to dostalam w sklepue a przeciez w pracy jestem, wiec widok fajny. Dzwonilam do dentystki i powiedziala ze moze sie to utrzymywac do trzech dni, wiec fajnie bede wygladac na zjezdzie w pracy... Ni coz, zawsze cos.

Nynusia lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi wyniki testu pappa :)
    i mam wolna B-hcg 117.90ng/mL
    Pappa 10072miu/L

ryzyko wad rozwojowych 1:24.000 bardzooo niskie ;) ;) - wiedziałam już po usg że tak będzie ale tak jak pisałam tutaj muszę to zrobić . Jest dobrze :) :) :)

~Rewianka~, nat_alia, Ursa, Nynusia, BATTINKA, aniacicha, ola.321, dodinka, Kaśku, Muffinka1019, miska2503, paula1, Amerie lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka super :) pieknie zaczyna nam się ten drugi trymestr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:20

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wspaniałe wieści :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ