Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magnosia mam też tą ziaję bo oliwka zaczęła mnie drażnic zapachem. Już tu dziewczyny, których nie jest to pierwsza ciąża pisały by brzuszka nie masowac. Ja delikatnie od tamtego czasu rozsmarowuje do wchłonięcia.
A ja spieszę donieść że mi jakiś motylek trzepocze w brzuchuCzuję tylko jak leżę na boku ale czuję...
Magnosia, aanaa, Kasia82, Lexie, Katarzyna87, agu258, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Lili30 wrote:Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak to u Was było z objawami? Mnie całkowicie ustąpiły i mdłości i piersi i niepokoje się...
Ja też mam już bardzo mało objawów. Może tylko wrażliwe i pełne piersi. Czasem coś ukłuje w brzuchu... Dziś mam wizytę, więc dam znać co i jak. Ale na tym etapie objawy ustępują przecież, więc nie ma się czym martwićLili30, agu258 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Lili30 wrote:Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak to u Was było z objawami? Mnie całkowicie ustąpiły i mdłości i piersi i niepokoje się...
Jesteś już bardzo blisko II trymestru i objawy mogą już ustępować.
Mnie jakiś czas temu piersi też przestały boleć, a później zaczęły na nowo. Mdłości minęły na tydzień, a od wczoraj znowu się męczę.Lili30, agu258 lubią tę wiadomość
-
Ursa jak się cieszę
Ja nie mogę się doczekać, kiedy poczuję pierwsze ruchy. Czasami już się wsłuchuję, choć wiem, że to zbyt wcześnie
Ursa lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Jestem Dziewczynki
dzidzia rośniewszystko jest ok
Pani dr nie mierzyła bo ja często mam te wizyty więc dziś pomiarów nie było.
Mimo że wymiarów nie mam wklejam zdjęcie mojego maluszka, a czy to chłopczyk czy dziewczynka będę wiedzieć na połówkowym na początku maja bo ten sprzęt jest średni do dokładnych badań
. Poczekam
.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e97a13516a2.jpg
Magnosia, aanaa, agania, Ursa, aniacicha, miska2503, nat_alia, Lexie, onka, Lucy7, Katarzyna87, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Mnie jeszcze czasem mdli i w ostatnich dwóch tygodniach wymiotowałam. Dziś też, więc jestem nieco niemrawa.Ciesz się, że już lepiej się czujesz. Już niedługo zaczniemy drugi trymestr, więc samopoczucie powoli powinno się poprawiać.
-
Przeglądaliśmy wózki i na chwilę obecną najbardziej odpowiada nam Riko Nano. Jeśli nic innego nie wpadnie nam do głowy, to przy nim pozostaniemy. Są dość popularne, więc później nie powinno być problemu ze sprzedaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:45
-
Cześć dziewczyny ! Jestem z listopadówek, ale w ciąży bliźniaczej, także raczej moje dzidzie przyjdą na świat w październiku
Mam do Was pytanko. Za chwilę będę dzwonić umawiać się na prenatalne, moja ginka kazała do specjalistki od bliźniaków. Powiedziała, że między 12tyg a 14. W 13 tyg czyli 12t4d mam urodzinki i chciałabym na urodzinki taki prezencik, a nóż płeć będzie widać. Niby fasolki wg usg są jakieś 3-4 dni młodsze na razie ale może się wyrówna. Kusi mnie żeby pójść w urodziny ale to jest koszt ok 300-400 zł więc może wytrzymać tydzień dłużej, żeby więcej było widać ?
Jak Wy jesteście poumawiane ?
Pozdrawiamola.321, madu lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Kasia, a czemu ten lekarz, nie chcial wpisać Ci do 30go? Na szkole rodzenia uczy sie obsługi dziecka, są informacje o szczepieniach, oczywiście duże nastawienie na rodzenie. Co do toxo, powtarza sie w każdy trymestrze, czyli 3 razy.
Agatka, bo stwierdził, że jak już nie wracam do pracy, to lepsza byłaby ciągłość. Bał się, że ZUS się przyczepi do "cykanych" zwolnień. Na szczęście kadrowa wyprowadziła go z błędu i wypisał do 30.04. Jeszcze tylko w maju muszę mieć niecałe 30 dni zwolnienia, a później niech wystawia jak mi pasuje. -
olcia88 wrote:Cześć dziewczyny ! Jestem z listopadówek, ale w ciąży bliźniaczej, także raczej moje dzidzie przyjdą na świat w październiku
Mam do Was pytanko. Za chwilę będę dzwonić umawiać się na prenatalne, moja ginka kazała do specjalistki od bliźniaków. Powiedziała, że między 12tyg a 14. W 13 tyg czyli 12t4d mam urodzinki i chciałabym na urodzinki taki prezencik, a nóż płeć będzie widać. Niby fasolki wg usg są jakieś 3-4 dni młodsze na razie ale może się wyrówna. Kusi mnie żeby pójść w urodziny ale to jest koszt ok 300-400 zł więc może wytrzymać tydzień dłużej, żeby więcej było widać ?
Jak Wy jesteście poumawiane ?
Pozdrawiam
Ja nie byłam zadowolona z wizyty na fundusz. Po pierwsze słaby sprzęt (często się zacina i musiałam poczekać 20 minut na leżance,aż się zresetuje windows 2000), mało konkretnych informacji dotyczących dziecka, jego rozwoju. Pomiary zrobione tylko 4, bez kręgosłupa, ważne że widziałam prześwit mózgu i serca. 0 pomiarów pracy serca, jedynie tętno dzidziusia. Dlatego jutro idę na wizytę prywatnie, a będę płacić 250 zł wraz z nagraniem płyty dvd + sporą ilością zdjęć. Chodzi mi głównie o wykluczenie wad genetycznych i to było podstawą wizyty prywatnej. Na nfz ginekolog nie chciała mi powiedzieć dokładnie nic, jedynie że jest "ono" zdrowe i ma 4 kończyny. Jeszcze wycierając mój brzuch z żelu strasznie mi gniotła brzuch, tak jak na siłę. Wolę chodzić prytanie, a na fundusz sporadycznie (co miesiąc). Nie dostałam fotografii ani jednej, mimo ze powiedziałam że ją chce ginekolog się obróciła na pięcie i wyszła.
Dzidzia ssała nogę i robiła różne dziwne akrobacje.A co najlepsze pod koniec badania moja dzidzia stała trzymając się na głowę.
Szkoda wielka, że nie mam zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:57
Kasia82, olcia88 lubią tę wiadomość