X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie dobrze czuję, są w sam raz. Teraz się zastanawiam na takimi jednolitymi bez przetarć bo może bardziej uniwersalne będą... Chodzi o to że nie chcę dużo kasy wydawać na rzeczy ciążowe i chcę żeby były właśnie uniwersalne, a okazuje się że nie ma dużego wyboru w sklepach :/.

Ursa - skoro mówisz że przetarcia mają być hitem to może się dobrze składa :P

onka - masz rację, mogę wymienić nawet do 28 dni lub oddać. Prześpię się z tym, jutro przymierzę i w weekend zdecyduję :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

S. poszedł do pracy więc znalazłam chwilkę na naskrobanie kilku słów. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :) Nie stresujmy się, wszystko musi być dobrze!

U mnie też już chyba czas na ciuchy ciążowe bo dziś w pracy baaardzo przeszkadzały mi spodnie i gniotły w brzuch... w weekend muszę iść na zakupy i coś znaleźć żeby mi było wygodniej :)

Co do szkoły rodzenia, to ja sama nie wiem czy się zapiszę... Z jednej strony bym chciała, a z drugiej i tak w szpitalu będą mnie uczyć jak się zająć dzieckiem, później wizyty położnej więc chyba dam jakoś radę... Moja mama jest daleko i nie wiem czy by przyjechała... Blisko mam teściową ale na nią nie mam co liczyć. Ona już długo przed tym jak zaszłam w ciążę powtarzała, że już nie pamięta jak się zajmować małym dzieckiem, że bałaby się np. zostać z takim m-cznym maluchem więc chyba dawała mi do zrozumienia, że mam sobie radzić sama...

Co do wózków to ja się zakochałam w riko nano... mam nadzieję, że znajdę sklep, w którym będę mogła go obejrzeć.

Pochwalę się, że od wczoraj śpię na poduszce, w kształcie litery C, którą maż kupił mi na zająca :D dawno już nie wstałam taka wypoczęta... poducha prawdziwa REWELACJA :)

ola.321, Kasia82, FreshMm lubią tę wiadomość

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kaśku - nic się nie odzywasz, co tam u Ciebie??? pozdrawiam!!!

a Małgorzatka pewnie dalej świętuje :P

Ola dzięki za pamięć :-)
    Ja hmm.. nadal staram się nie stresować i nie myśleć ale to trudne strasznie. Do tego mam pogrzeb i to w bliskiej rodzinie więc raczej nie wesoło u mnie.
    Dlatego nie udzielam się żeby nie szerzyć defetyzmu... ale czytam na bieżąco i kciuki trzymam za wszystkie wizyty :-)

8R8Zp1.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    jestem z Gdańska. Podobno dr Świątkowska to super babka od bliźniaków do której przyjeżdzają z różnych stron Polski. Pracuje z dr Praisem który robi operacje jeszcze w brzuszku. Jakbym usłyszała że na 70% to bym chodziła zajarana. Rozum podpowaida mi, że dwóch chłopaków, bo współżyliśmy równiutko w owulację, ale gdzieś tam w środku siedzi nadzieja, że może synek i córka bo jedna dzidzia jest młodsza o 1-2 dni.

Olu to bardzo dobrze, że jesteś z gdańska. Ja miałam właśnie takie zabieg w brzuszku przez dr Świątkowską robiony, asystowała jej jeszcze jedna Pani dr, dr Preis zaszedł tylko na chwilę na początku i poszedł.

relgh371rrya3inl.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku - to faktycznie smutna wiadomość :(
    A co do stresu - rozumiem że jest to trudne ale będzie wszystko ok!! musi być i tak trzeba myśleć! a my tu zawsze będziemy się wspierać i sobie pomagać nawet jak ktoś będzie miał gorsze dni! ściskam :)

Kaśku lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku a jaką podjęliście decyzję? Czekacie na harmony?

Kaśku lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy któraś z Was była na prenatalnych w Katowicach w gyncentrum? Idę w piątek i zastanawiam się jak tam jest :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Witam dziewczynki :-)
    Ja mam jutro prenatalne o 14:10 i już się denerwuje... Nie wiem czy w dobrym terminie się umówiłam, wg OM 11t5d (trochę wcześnie) ale wg ostatniego USG tydzień później czyli 12t5d...

kochana ja miałam prenatalne dokładnie 11+5 i miałam już przez brzuch i wszystko elegancko było widać :) więc nic się nie martw :)

mała.mi lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma bardxo poleca gyncentrum:)
    U mnie przez brzuch nie bylo nic widac w 12t5d pomimo ze jestem bardzo szczupla.mowila ze dzidzius zagniezdzil mi sie bardzo gleboko praktycznie na "kregoslupie" i musiala by mi bardzo naciskac na brzuch a nie ma sensu bo potem by mnie bolal i zrobila dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:25

mała.mi lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak tam się macie po Świętach? Ja dopiero teraz zdążyłam się ogarnąć po wyjeździe :) Odpoczęłam troszeczkę i znów powrót do pracy... bleee
    Wkurzam się, bo muszę siedzieć w pracy, a za oknem taka piękna pogoda... :D
    Do tego nie dostałam premii, bo szefostwu nie opłaca się mi już dawać ( tak było też z poprzednią dziewczyną w ciąży, podchodzą do tego jakbym im krzywdę zrobiła ), wiadomo to nie są ich słowa, ale się to widzi.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i pięknych zaokrąglonych brzuszków :)Za niedługo wrzucę mój, który też się elegancko zaokrąglił.
    Buziaki :*

wnid9vvjodizjocx.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny :)

S. poszedł do pracy więc znalazłam chwilkę na naskrobanie kilku słów. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :) Nie stresujmy się, wszystko musi być dobrze!

U mnie też już chyba czas na ciuchy ciążowe bo dziś w pracy baaardzo przeszkadzały mi spodnie i gniotły w brzuch... w weekend muszę iść na zakupy i coś znaleźć żeby mi było wygodniej :)

Co do szkoły rodzenia, to ja sama nie wiem czy się zapiszę... Z jednej strony bym chciała, a z drugiej i tak w szpitalu będą mnie uczyć jak się zająć dzieckiem, później wizyty położnej więc chyba dam jakoś radę... Moja mama jest daleko i nie wiem czy by przyjechała... Blisko mam teściową ale na nią nie mam co liczyć. Ona już długo przed tym jak zaszłam w ciążę powtarzała, że już nie pamięta jak się zajmować małym dzieckiem, że bałaby się np. zostać z takim m-cznym maluchem więc chyba dawała mi do zrozumienia, że mam sobie radzić sama...

Co do wózków to ja się zakochałam w riko nano... mam nadzieję, że znajdę sklep, w którym będę mogła go obejrzeć.

Pochwalę się, że od wczoraj śpię na poduszce, w kształcie litery C, którą maż kupił mi na zająca :D dawno już nie wstałam taka wypoczęta... poducha prawdziwa REWELACJA :)

My też planujemy kupić Riko Nano. To bardzo popularny model, więc na pewno znajdziesz go w niejednym sklepie.

ss, agu258, estrella lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie podoba riko nano ale znalazlam gdzies ze dl gondolki to 80cm i zastanawiam sie czy wystarczy na cala zime dla maluszka naubieranego w kombinezony itd?

agu258, Kasia82, estrella lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się podoba riko nano :-) :-) ja jutro tez wizytuje o 14, ide po L4 i na USG - może będę znała płeć :-D

Kasia82, aniacicha, estrella lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam się podoba Zagma X6, ale ss też gondola mała 80 cm. Za to dużo kolorów do wyboru i w gondoli można nawet lekko unieść leżankę, że maluszek będzie obserwował :) Cena też super :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czaje się za to na kołyskę coneco :-) :-). Do drugiego pokoju :-) bo lozeczko będzie w sypialni :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko nano super wózki właśnie je przeglądałam ale trochę kosztują... :( 1600-1800 te 3w1.
    Dziewczyny jak myślicie czy jest sens kupowania wózka 3w1 bo tak naprawdę nasze maluchy będą w głębokiej gondoli do wiosny a potem juz się raczej nie zmieszczą w tym siedzisku (niewiem jak to fachowo się nazywa) ten jakby fotelik.
    ? Jakie macie zdanie?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Mi tez sie podoba riko nano ale znalazlam gdzies ze dl gondolki to 80cm i zastanawiam sie czy wystarczy na cala zime dla maluszka naubieranego w kombinezony itd?

Spokojnie wystarczy. Moja córcia była dość dużą dziewczynką, a gdy miała siedem miesięcy mierzyła 70 cm. Nawet przy okutaniu w śpiworek zostaje jeszcze 10 cm zapasu, a przecież wiosną przerzucimy się na spacerówkę. ;)

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet podobne te wozeczki, w riko tez mozna uniesc materacyk w gondolce:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Riko nano super wózki właśnie je przeglądałam ale trochę kosztują... :( 1600-1800 te 3w1.
    Dziewczyny jak myślicie czy jest sens kupowania wózka 3w1 bo tak naprawdę nasze maluchy będą w głębokiej gondoli do wiosny a potem juz się raczej nie zmieszczą w tym siedzisku (niewiem jak to fachowo się nazywa) ten jakby fotelik.
    ? Jakie macie zdanie?

Kochana, wózek 3w1 zawiera gondolę, wersję spacerową i fotelik. Wersja spacerowa posłuży długo. My nie przepadamy za wózkami 3w1, ale że teraz na rynku takich jest najwięcej, planujemy taki zakup. Jeśli wersja spacerowa nam nie podpasuje, to sprzedamy całość, dołożymy trochę i kupimy porządną spacerówkę.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;)

Ja dziś się zlazilam... masakra ale nowe drzwi do mieszkanka kupione plus alko na obiadek weselny;)

Ursa ja od 4 dni czuje takie puk puk i zastanawiam się czy to dzidzia?!

Olcia jak super gratuluję bliźniaków <3 <3

Kaśku trzymaj się kochana! Jesteśmy z Tobą i jeśli tylko potrzebujesz się wygadac to pisz!!

Gratuluje wizyt na i trzymam kciukasy za kolejne ;**

Kaśku lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ