Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześc
Katarzyna ja miałam lekkie pieczenie warg właśnie przy grzybicy.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Przynieście nam troszkę bobaskowych fotJa swoją mam dopiero we wtorek... ech chyba sie nie doczekam.
Witaj StyczniowaNadziejoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:25
-
Witajcie i dobrych wieści w gabinetach lekarskich.Jestem przerażona gdyż od trzech dni nie mam żadnych objawów typowo ciązowych a miałam codziennie mdłości, wymioty,zgagę ,totalny brak energi itp.Teraz czuje się normalnie mam tyle werwy w sobie,wrocila siła,apetyt .Zauważyłam ze mój brzuch i tak maleńki jakby zmalał.Od wczoraj zaczęłam 16TC.Wizyta dopiero 24 kwietnia.Jestem jakośdziwnie spokojna i intyicja podpowiada mi ze jest wszystko OK ale potwornie boję się.Nie wiem co robic.Czekamy na ciebie CÓRECZKO
-
Ja objawów już od dawna nie mam jakoś od 7 tygodniA nawet piersi nie są wrażliwe ani nic a na każdym usg co miałam było ok badalo mnie już 3 różnych lekarzy więc myślę że objawy nie muszą być przez całą ciążę. Teraz wizytę mam we wtorek i muszę wierzyć w to że wszystko jest dobrze
-
Ja dzisiaj z podrażnionym przełykiem, niestety pojawiła się krew przy wymiotach, a dzisiaj czuję podrażnienie. Nie wiem co stosować na to podrażnienie, mam uczucie gorąca w przełyku.
Mam dzisiaj wizytę prywatną o 15.10, trzymam kciuki również za dzisiejsze wizytujące.
Ostatnio mam straszne bóle pleców, od czasu do czasu jeszcze pojawiają się wymioty -
Kasia82 wrote:Arielko, to Ty robisz jeszcze jedno usg pomiędzy genetycznym a połówkowym?
tak bo gin mi powiedział, że po prenatalnym co miesiąc będę miała usg. w sumie to wyjdzie tak, że teraz jak będzie to będzie początek 17 tygodnia, więc później akurat połówkowe początek 21 tygodnia. Poza tym mam zwolnienie do 28 a chciałabym przedłużyć -
Cześć dziewczyny
Jejku, już dzisiaj USG prenatalne... co za stres... Powiedzcie mi, czy robicie/robiłyście też te badania krwi czy samo USG. Koleżanka powiedziała mi, że tylko oba te badania mają sens a samo USG niewiele mi powieNie chciałam robić tego testu z krwi bo to za dużo nerwów jak dla mnie.
Trzymam kciuki za pozostałe wizytujące -
Dzień dobry dziewczynki
Cieszę się, ze nas przybywa
Za 3,5 godziny wizytuje, ale się doczekać nie mogęoby było juz cos widać, ale lekarz przez telefon mi od razu powiedział, ze raczej nie dowiem się, ale sprobujemy. Pewnie przez sprzęt, albo nie chce palnac ze dziewczynka, a będzie chłopczyk
-
Mała Mi nieprawdę powiedziała Ci koleżanka. USG bardzo wiele mówi o ogólnym rozwoju dziecka. Jest mniej czułe jeśli chodzi o abberacje chromosomowe dlatego radzi się by je łączyc z testem PAPPA ale samo z siebie mówi więcej bo nie odnosi się tylko do oceny prawdopodobieństwa wystąpienia chorób takich jak zespół Downa ale ogólny rozwój dziecka
Ja PAPPY nie robiłam i po tym co przydarzyło się dziewczynie na wrześniówkach na pewno nigdy w przyszłych ciążach wykonywac nie będę.mała.mi lubi tę wiadomość