X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ursa ja od 4 dni czuje takie puk puk i zastanawiam się czy to dzidzia?!

No właśnie takie puk, puk delikatne, coś jak skrzydełka motyla gdy schwyci sie go w dłonie. Ciężko to opisac. Ja dopiero dzisiaj poczułam bo tak miałam straszne wzdęcia podczas i po świętach, cały czas coś mi się przewracało i bulgotało a to są takie delikatne ruchy. Z resztą czuję je tylko jak leżę na boku i gdy jestem wyluzowana.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kurcze Dziewczyny no i mam dylemat, podobały mi się te spodnie jeansowe które dziś kupiłam bo w sumie jedyne miały mój rozmiar a teraz się zastanawiam :/
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249117001.html

Kolorystycznie są super ale już sama nie wiem? co o nich sądzicie?? mogę zawsze wymienić do 28dni lub oddać :/
    Moja siostra jak przed chwilką zobaczyła to się zdziwiła że mają te przetarcia i powiedziała że jej się nie za bardzo to podoba :(.

Bardzo ładne :)

ola.321, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś czuje ciągnie spojenie i niewiem czy to normalne... :(

Ach też juz bym chciała poczuć motylki w brzuszku :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ursa to może u mnie też dzidzia <3 <3 ja najbardziej czuję jak leże na wznak nawet nie mogłam spać dziś w nocy na wznak tylko musiałam na boku bo coś tam czułam, że w brzuszku gra i to w miejscach gdzie gin ostatnio znalazł dzidzia na USG, a czytałam też, że jeśli to się codziennie powtarza to na bank dzidzia i to się będzie nasilać więc poczekam jeszcze z dwa dni jak dalej to będzie to znaczy, że mój dzidziolek o dziwo szybko daje o sobie znać SUPER <3 <3 <3

Ursa, ola.321, Lexie, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te spodnie sa super!!przymierzalam ale nie mieli mojego rozm:(

ola.321 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gondoli jestem spokojna, że wystarczy na te pół roku... poza tym widziałam bardzo pozytywne opinie na temat gondoli. Ciekawi mnie natomiast jak użytkuje się spacerówkę? Bo w internecie widziałam niezbyt pozytywne informacje... Któraś z Was miała może już okazję zobaczyć wózek riko nano na żywo?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko w sumie spojrzałam na niego ale nie widziałam w wersji spacerowej był jako gondola wystawiony, a że potrzebowałam czegoś lekkiego nie oglądałam go dokładnie ale na pewno mogę powiedzieć, że wygląda na solidny, jest bardzo ładny i lekko się nim buja.

l22nhdgeccid541p.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie kupuję ciuchów w sieciówkach. Uwielbiam ciucholandy a tam brak spodni ciążowych w małych rozmiarach. Ucieszyłyście mnie, że w H&M coś takiego znajdę jednak chciałam was zapytać czy te rozmiary rzeczywiście są realne czy rozmiarówka jednak nie odzwierciedla rzeczywistości ??

agu258 lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Widziałam Dzidzię i słyszałam serduszko. Wyniki z krwi i moczu OK. Dziś w zastępstwie za moją gin. był inny lekarz. Zdziwił się, że wizyty mam co 4 tygodnie, jego zdaniem z moim wywiadem (ciąża po poronieniu, macica po usunięciu przegrody oraz zespół antyfosfolipidowy) powinnam mieć częściej... Ufam jednak mojej gin. i skoro ona twierdzi, że to wystarczy, to w to wierzę. W razie czego mam do niej dzwonić...

Doszedł dziś detektor tętna, na początku trochę z mężem szukaliśmy naszego Szkraba, ale udało się. Tak jak dziewczyny już pisały, trzeba szukać bardzo nisko.

Ola spodnie super :)

A co myślicie o tych? Mi ostatnio chodzą po głowie, ale nie wiem, czy warto za taką cenę
    http://www.happymum.pl/sklep3/t356,spodnie,460-boom_boom_top.html

ola.321, Ursa, Lexie, Lucy7, FreshMm, nat_alia, Nynusia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola.321 spodnie sa świetne, absolutnie ich nie oddawaj, bo sa naprawdę genialne :-) :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kaśku - to faktycznie smutna wiadomość :(
    A co do stresu - rozumiem że jest to trudne ale będzie wszystko ok!! musi być i tak trzeba myśleć! a my tu zawsze będziemy się wspierać i sobie pomagać nawet jak ktoś będzie miał gorsze dni! ściskam :)

Dzięki Ola :-)
    Ursa wrote:
    Kaśku a jaką podjęliście decyzję? Czekacie na harmony?

Ursa to trudna decyzja ale raczej zrobimy amnio tak jak zalecali lekarze. Mam wstępnie ustawiony termin na przyszły piątek. Jeśli do tego czasu dostanę harmony to wiadomo, że to jeszcze skonsultuję.

I dzięki jeszcze raz dziewczyny za wsparcie :-)

8R8Zp1.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za opinie!!! :) chyba faktycznie je zostawię :)

Magnosia - te spodenki wydają się być bardzo wygodne szczególnie na wiosnę/lato. Jak na materiałowe - tanie nie są. Ciekawe jak wyglądają "na żywo" no i jak ta bawełna będzie się zachowywała po jednym przejściu (np. czy nie wybiją się kolana itd.). Na zdjęciu wyglądają fajnie na tej modelce :).

bursztynowa - w sieciówkach też ciężko o chodliwe rozmiary :/.Mój rozmiar fuksem znalazłam tylko w tym jednym modelu spodni. Rozmiarówka raczej jest taka jak normalna, ale moim zdaniem warto przymierzyć przed kupnem lub popatrzeć na rozmiary online wcześniej. Ja kupiłam spodnie o rozmiar większe bo dużo wygodniej się czułam - a zakładam że jeszcze troszkę urosnę więc myślę że całą ciążę będą ok :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam w h&m kilka rzeczy ostatnio i mysle ze rozmiary sa takie jak normalnie tylko na brzuszek wiecej miejsca:)
    Nie otwieraja mi sie te spodenki magnosi:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wiem że był temat swedzenia w pochwie, ale czy któraś swedzala lechtaczka i wargi? Czy mogę stosować jakieś kremy? Już nie mam pomysłu :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka ja tak miałam wrażliwość lechtaczki +swędzenie, bez uplawow i okazalo się, ze to grzybica, możesz smarować zewnętrznie clotrimazolum maść.
    Dziewczyny a ja z innej beczki, bo nie wiem czy sie przezarlam, czy co. Czy czujecie czasami taki ciężar, pełność w podbrzuszu?boje się, ze to objawy najgorszego, idę dzisiaj do lekarza, ale na nfz i dla tej kobiety wszystko jest normalne, wiec nawet nie będę pytać.. Ona ma tam ten detektor tętna, myślicie, ze byłaby wstanie odnaleźć bicie serca?

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Riko nano super wózki właśnie je przeglądałam ale trochę kosztują... :( 1600-1800 te 3w1.
    Dziewczyny jak myślicie czy jest sens kupowania wózka 3w1 bo tak naprawdę nasze maluchy będą w głębokiej gondoli do wiosny a potem juz się raczej nie zmieszczą w tym siedzisku (niewiem jak to fachowo się nazywa) ten jakby fotelik.
    ? Jakie macie zdanie?
    Batinka, ale o jakim ty siedzisku mówisz, o foteliku samochodowym? A to jesli nie gondola, to od poczatku chcialabys wozić dziecko w soacerowce? ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja dzis mialam ciezka noc. Bolal mnie brzuch, klulo serce, a potem meczyly koszmary. Teraz tez brzuch boli, ale to chyba bardziej watroba. Mozma cos brac na to, wiecie moze?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Podczytuje Was od samego początku ale się nie udzielałam. Termin wg OM mam na 18 października. Wczoraj byłam na USG prenatalnym (12t4d) i dziś postanowiłam aktywnie dołączyć do Was. Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko :)

W badaniu wszystko ok, nie ma żadnych odchyleń od norm. Ryzyko wad genetycznych bardzo maleńkie .... no i z dużym prawdopodobieństwem (jak to ujął pan doktor) będzie chłopak.

aanaa, Magnosia, aniacicha, Ursa, Lucy7, FreshMm, nat_alia, Katarzyna87, madu, miska2503, dodinka, agu258, Nynusia, Lexie, paula1, estrella lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj StyczniwaNadzieja !
    Jak milo , ze caly czas przybywa nam nowych mama :)
    U mnie niestety kiepsko -grypa na calego :(
    Lecze sie domowymi sposobami i co 6 godzin musze lykac paracetamol , bo mnie lamie .Mam nadzieje , ze juz jutro bedzie lepiej !;Jesli nie czeka mnie wizyta u lekarza .
    Jade zawiesc corke do szkoly , a potem z M jedziemy na USG jupiii...
    Poprosze o kciuki :)

Co do ciuchow ciazowych to u mnie w kazdym sklepie mozna znalesc cos w przystepnej cenie , ale narazie kupilam jedne spodnie ,ktore sa jeszcze za duze . Poza tym mimo , ze przytylam 2.2kg to mam jeszcze w czym wybierac w mojej garderobie :)
    Ola a te spodenki z h&m sa swietne i ich nie oddawaj :)

Magnosia, Lucy7, miska2503, dodinka, agu258, ola.321 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziś za mnie mam wizytę i jeszcze odbieram wyniki z toxo mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
    Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień i kiepsko się czułam cały dzień prawie przespałam wstawałam na chwilę i spałam znów i o dziwo całą noc

Napiszę wieczorem co i jak bo mam dziś bardzo dużo spraw do załatwienia
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :) Na pewno wrócimy z dobrymi wiadomościami
    Miłego dnia Kobitki :)

201510287051.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ