Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam podatek do zapłaty przez to, że mam rentę i umowę o pracę i nikt mnie nie poinformował, że jak pobierają zaliczkę to pobierają ją 2 razy a powinni raz i tą jedną muszę oddać a baba w Zusie mi powiedziała, że tak było tylko raz i że na drugi rok tak już nie będzie a tu znów niespodzianka. A jeszcze trochę mi przyszło do zapłacenia z konkursu i tak się uzbierało ponad tysiąc
-
Mój sposób na naprawdę dobre ciasto to zalewanie mąki wrzącą wodą. Najpierw mieszam je nożem jak kruche a gdy nie jest już takie gorące ugniatam rękoma. Zawsze robię nieco rzadsze ciasto i dopiero podczas ugniatania przed rozwałkowaniem podsypuję mąką i wyrabiam aż do momentu w którym przestaje się kleic do palców.
Przepisów na ciasto przerabiałam multum bo ja jestem samoukiem jeśli o kuchnię chodzi. Ale zawsze coś było nie tak, albo za twarde, albo lepic się nie chciało albo rwało się jak wkładałam za dużo farszu a te jest idealneSposobem z wrzącą wodą podzieliła się Magda Gessler z czytelniczkami Smaków Życia.
Szczęśliwa Mamusia :
https://lh4.googleusercontent.com/-WwZtqArqw70/VS_HpUzvG4I/AAAAAAAACrg/tHbQze1yrdY/w640-h523-no/pierogi.JPG
Więc wraca linkWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 22:12
ola.321, nat_alia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny... w koncu nadrobilam wiadomosci od rana
i zapomnialam co chcialam której odpisac
ja co wizyte dostaje wypis jakie badania mam zrobic no i tym razem mam wlasnie HIV, HCV, no i to co zwykle morfologia + mocz
ale chce isc do internisty moze da mi skierowanie na NFZ bo podobno badanie na HIV jest dość drogie
na pieczatce mojego lekarza sa nr uprawnien NPWZ, FMF i USG PIG wieć chyba wszytsko ok
ja na obiadek zrobiłam piers z kurczaka pokrojoną w kosteczke z przyprawami ( majeranek tymianek, czosnek, sól ) kasze gryczaną i jarmuż z sosem musztardowym... PYCHOTKA
-
aagatka - jeżeli mówisz o takich zgrubieniach to tam gdzie się wbiję i np. na 2 dzień zrobi mi się czerwony mały ślad to trochę mam takie zgrubienie. Natomiast jak trafię w miejsce gdzie jest ok to nic się nie dzieje.
Przyznam się że trochę się już boję robić zastrzyki w brzuch koło pępka, bardzo mocno staram się łapać fałdkę żeby czasem nie wbić się za głębokoteż tak macie?
-
Wrocilam uf... jeszcze tak popsutego humoru nie mialam !
Czytalam ile musicie zaplacic zwrotu i mysle sobie o matkoale duzo , ciekawe ile mi wyjdzie , no i liczylam na okolo 500 , a wyszlo na to ze... jeszcze musze doplacic
fakt niewiele bo 20 wiec nie jakis majatek , oczywiscie za rozliczenie 240 poszlo
Nie zasmucilo mnie ile musze doplacic bo ludzie wiecej dostaja do zaplaty ale kurcze tak liczylam na cos , a tym bardziej ze place takie skladki zdrowotne chorobowe emerytalne ze z 300 zabieraja z kazdej wyplaty dlatego na cos liczylam no ale chyba nie bylo mi pisane ... coz mowi sie trudno:)
A no i wszytskie te kwoty to są w Euro .
Ursa kochana gdzie moge podziwiac Twoje pierozki ? Bo nie widze zdjecia ?
A co do farszu to ja tez daje skwarki i cebulke i przyprawiam , ale tez chetnie poznam inne
W lecie takie swieze owoce ze moze cos jeszcze skleje , ale najbardziej lubie ruskie i z kapucha
Uf .. ale mi lepiej ze sie wyzalilam ! Nie wiem czy komus sie to chcialo czytac ale na serduchu mi lepiej ! -
Ja pierogi robie tylko na święta i to tylko wtedy jak spędzam u Teściów:) mistrzynią jest moja mama , no i babcia też byla:) mi zawsze wychodzi kiepskie ciasto...więc jak mam ochotę na ruskie to robię naleśniki z farszem do ruskich:) choć przyznaję, że to nie to samo co ruskie z wody
)
[/url]
[/url]
-
agu258 napisała:
Misiowa - po wypowiedzi pani doktor naprawdę stwierdziłam, ze trzymają mnie bo trzymają. Ostatnio moej CRP wyszło 7,92 a jest max 6. Wiec myślę ze to nie jest duzo. Teraz nie mam pojęcia. Jutro mój lekarz chyba będzie na oddziale, wiec go zapytam o co chodzi. Może mnie puszcza w pt chociaż... Oby...
Aga a jakie miałaś crp jak trafilas do szpitala, ja miała przy moich stanach reumatycznych 15 i nikt akcji pod tytułem szpital nie robił.
Co do wkuwania sie to ja boje się w inne miejsce, niż brzuch, bo boje się, ze nie zadziała, puki mogę lade złapać, to kuje -
nick nieaktualnyMisiowa, tak, jak mieszkam pod Poznaniem
Miło, że się gromadzimy
O Św. Rodzinie dzisiaj czytałam tez opinię o kłopotach z odwiedzinami, natomiast widziałam opis, że są podobno jednoosobowe sale (ale to chyba tylko o porodowych pisali). http://www.gdzierodzic.info/placowka/933
Misiowa, Lexie, a znacie jakies dobre i bezpłatne albo tanie szkoły rodzenia w Poz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 18:53
-
aagatkaa1984 wrote:Aga a jakie miałaś crp jak trafilas do szpitala, ja miała przy moich stanach reumatycznych 15 i nikt akcji pod tytułem szpital nie robił.
Co do wkuwania sie to ja boje się w inne miejsce, niż brzuch, bo boje się, ze nie zadziała, puki mogę lade złapać, to kuje
Nie mam pojęcia, moj lekarz ma dzisiaj dyżur ale dziwnie mnie unika, na obchodzie było tyle ludzi, ze z wrażenia zapomnialam o co miałam pytać. No i jest szansa ze jutro wyjde, o ile CRP będzie ok. Modlcie się żeby było dobrze!