WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobietki :*

Mnie martwi pobolewanie podbrzusza...czasem smyrnie mnie coś , więc się nie denerwuje....a raczej próbuje nie denerwować...dziś kupiliśmy kontakty do kuchni i niestety nadal dwie ściany bez rigipsów :( chce już swoją kuchnie ;(
    Ahh i gratki dla tych z 5miesiącem na swoim koncie :*
    Ja jeszcze 2 albo tydzień i też już będzie 5msc :D a co do wagi to ja przytyłam 9-10kg i wszystko straciłam...przez moją sytuacje nie karmiłam i po 2miesiącach wyglądałam jakbym nie bła w ciąży. Teraz startowałam z 2kg mniejszą wagą ale 80 pewnie znowu przekrocze :( nie martwi mnie waga ale to że przy tylu kg na koniec ciąży czułam się jak smok :/ i mimo dbania o siebie i pilnowania wagi co miało być to było :P

a ja pomidory na kanapce od zawsze lubie....niestety potem męczynie okropna zgaga :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula to na pewno nic groznego moze dzidzius rosnie jakos sie rozpycha i czujesz bol ale niepotrzebnie ! Na pewno wszystko dobrze .
    Zycze szybkiego konca i wymarzonej kuchni :)

Kochane trzymajcie sie ! Ja lece zjesc i na basenik do zobaczenia pozniej :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki oo nie było mnie chwilę ale taka u mnie piękna pogoda że aż nie mogę usiedzieć w domu :)
    ja na olx też już się złapałam na oszusta na szczęście to nie było nic drogiego no ale przesyłki nie dostałam
    ostatnio zamawiałam ale płaciłam przy odbiorze wiec wszystko doszło :)

201510287051.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zwroccie uwage czy te klucia w jajniku nie macie w terminie takim jak teoretycznie mialaby byc @? Ja tak mialam i podobno tak moze sie dziac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się i ja

co do smaków w ciąży w pierwszej odrzuciło mnie od słodkiego a ur córeczkę. Teraz też nie mam apetytu na słodycze,a le nie wiem co będzie jeszcze tym razem ;)

Co do wagi to i ja mam nadwagę po pierwszej ciąży - waże 15 kg wiecej niz zaszłam w ciążę 1. Teraz na poczatku schudłam i od wczoraj waże znów tyle samo co przed 2 ciążą... ech chyba czas zacząć się więcej ruszać, ale gdzie jak non stop pracuję przy komputerze? I faktycznie przy nadwadze nie powinno się zbyt wiele przytyć.

Szczupłe mają o tyle lepiej, że nawet jak więcej przytują to szybko to zrzucą i śladu nie będzie... i chyba dlatego piszą, że one moga więcej przytyć niż panie misiowe ;)

Natomaist co do kopniaków to ja je mocno czułam, mąż teżczuł jak przykładał rekę, ale u mnie nie było wypychania zbytnio brzucha.. a u niektórych tak fajnie brzuch cały faluje ;) albo noga wypchnięta wystaje ;)

idę na obiad potem dokończę czytanie.. dzisiaj pyrki i gźik po poznańsku ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Hej hej witam się i ja

co do smaków w ciąży w pierwszej odrzuciło mnie od słodkiego a ur córeczkę. Teraz też nie mam apetytu na słodycze,a le nie wiem co będzie jeszcze tym razem ;)

Co do wagi to i ja mam nadwagę po pierwszej ciąży - waże 15 kg wiecej niz zaszłam w ciążę 1. Teraz na poczatku schudłam i od wczoraj waże znów tyle samo co przed 2 ciążą... ech chyba czas zacząć się więcej ruszać, ale gdzie jak non stop pracuję przy komputerze? I faktycznie przy nadwadze nie powinno się zbyt wiele przytyć.

Szczupłe mają o tyle lepiej, że nawet jak więcej przytują to szybko to zrzucą i śladu nie będzie... i chyba dlatego piszą, że one moga więcej przytyć niż panie misiowe ;)

Natomaist co do kopniaków to ja je mocno czułam, mąż teżczuł jak przykładał rekę, ale u mnie nie było wypychania zbytnio brzucha.. a u niektórych tak fajnie brzuch cały faluje ;) albo noga wypchnięta wystaje ;)

idę na obiad potem dokończę czytanie.. dzisiaj pyrki i gźik po poznańsku ;)

Misiowa, z tym chudnięciem to chyba nie ma reguły. Każdy organizm reaguje inaczej. Moja ciocia była wychudzona przed ciążą, nosiła rozmiar 34. W ciąży sporo przybrała na wadze, oczywiście udało jej się wiele zrzucić, ale nadal jej dużo zostało i teraz jest "przy kości". Czasami hormony tak potrafią namieszać, że chudnięcie nie jest takie proste. :(
    To tak samo jedne dziewczyny chudną podczas karmienia, inne dopiero po. Czasami nawet motywacja do schudnięcia nie wystarcza, u każdej z nas inaczej to wygląda. Obyśmy nie miały takich problemów po porodzie. Dobrze by było wrócić co najmniej do wagi wyjściowej, a ja nawet po cichu liczę na więcej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po obiadku ;) nie ma to jak obiadek u mamusi ;)

Agu współczuję sytuacji z Teściową ale nie martw się, jutro będzie lepiej ;)

nenka aż Ci zazdroszczę tych 48 kg ;) ja mam prawie jeszcze raz tyle :(

nenka ja miałam cc, po niej 5 tyg się czyściłam i od razu okres dostałąm pomimo wyłącznego karmienia piersią na żadanie. Od poczatku w zasadzie czułam się świetnie jak tylko wyszłam ze szpitala, bo tam wyleżeć nie mogłam ;)
    Każda ciąża jest inna, każda kobieta przechodzi inaczej i nie ma zbytnio co porównywać.. a tym bardziej negatywnie się nastawiać...
    Dziecie moje bardzo dużo spało więc i ja byłam wypoczeta. Super wspominam czas po porodzie. Miałam wszędzie czyściutko, idealnie wprost, a teraz? wstyd niekiedy...

i ja mam ciągoty na pomidory ;) na szczęście już krajowe można kupić a i ogórki małosolne się pojawiły ;) kocham wiosnę ;)

nenka śliczne dzidzi ;)

Miłego wieczoru lecę pa

agu258 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo! ogórki małosolne! zrobie jutro :D

agu258 lubi tę wiadomość

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny a zwroccie uwage czy te klucia w jajniku nie macie w terminie takim jak teoretycznie mialaby byc @? Ja tak mialam i podobno tak moze sie dziac.
    Ja jestem w terminie @ . Przez dwa dni miałam ból jajnika. A dzisiaj okropnie głowa mnie boli. Aż mnie mdli .. Już dawno to się nie czułam. A.do tego opryszczka wskoczyła mi na ustach.. A z tego co wiem w ciąży chyba nie można używać leków na opryszczke ?

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak lubicie pomidory, to ja mam przepis na szybka salatke.. pomidor w kostke, ogorek zielomy w kostke i polowe almette ziolowego i jedt mega pyszne mega szybkie :) fajnedo mieska, ale tez fajne samo na kolacje :)

polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Dziewczyny jak tak lubicie pomidory, to ja mam przepis na szybka salatke.. pomidor w kostke, ogorek zielomy w kostke i polowe almette ziolowego i jedt mega pyszne mega szybkie :) fajnedo mieska, ale tez fajne samo na kolacje :)

a to taki almette z tego kubeczka do smarowania czy jest jeszcze jakiś inny almette bardziej twardy / sałatkowy ? :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ten z kubeczka, i on sie tak rozpusci i bedzie tak jak bys smietany dala np. ;)

lili_madlen lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka teraz mam smaka na takiego ogoraska hehe :)

Wlasnie bralam prysznic i natchnelo mnie zeby zrobic nalesniki , wiec do dziela i bedzie kolacyjka :D

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam na kolację zupkę chińską :P

szczesliwa_mamusia21, onka, agu258 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dobrze , trrzeba to co dzidzie chca :)

Ja juz odpczywam w lozku i czekam na swojego , eh jak ja nie lubie byc sama w domu dobrze ze was mam tutaj ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w łóżku, padnięta jestem, sporo dziś sprzątałam... A mąż drewno jeszcze wozi... Ten to ma zapał :P

szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ale dobrze ze ma zapal bedzie nadrabiac za dwoje , a ty zajadac sie za dwoje kazdy cos :)
    Ja dzis nic nie sprzatalam :( zdecydowanie dziś mam maało sił wiec zazdroszcze zapalu :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie w łóżku, ale pod kocem, też się zmeczylam bo postanowiłam pismo jedno dziś skończyć.

Na kolację szef kuchni poleca rogala z serkiem kozim i rzodkiewka ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :* wpadłam, żeby podzielić się dobrą nowiną, dostałam list ze szpitala, że moje dziecię jest w niskiej grupie ryzyka zachorowań na zespół downa :)

onka, aniacicha, agania, szczesliwa_mamusia21, Arielka, polkosia, Nynusia, Natka88, nat_alia, Lucy7, Aguś26, agu258, Misiowa, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka ależ mi smaka narobiła na tą sałatkę brzmi pysznie :)
    a u mnie właśnie przeszła burza delikatna bo delikatna ale była a ja sama w domu okropnie nie lubię być sama jak jest burza może padać ale jak już grzmi i wieje to aż mam ciary na rękach
    ja też już leżę sobie i odpoczywam

szczesliwa_mamusia21, nenka2 lubią tę wiadomość

201510287051.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ