X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobietki :*

Mnie martwi pobolewanie podbrzusza...czasem smyrnie mnie coś , więc się nie denerwuje....a raczej próbuje nie denerwować...dziś kupiliśmy kontakty do kuchni i niestety nadal dwie ściany bez rigipsów :( chce już swoją kuchnie ;(
    Ahh i gratki dla tych z 5miesiącem na swoim koncie :*
    Ja jeszcze 2 albo tydzień i też już będzie 5msc :D a co do wagi to ja przytyłam 9-10kg i wszystko straciłam...przez moją sytuacje nie karmiłam i po 2miesiącach wyglądałam jakbym nie bła w ciąży. Teraz startowałam z 2kg mniejszą wagą ale 80 pewnie znowu przekrocze :( nie martwi mnie waga ale to że przy tylu kg na koniec ciąży czułam się jak smok :/ i mimo dbania o siebie i pilnowania wagi co miało być to było :P

a ja pomidory na kanapce od zawsze lubie....niestety potem męczynie okropna zgaga :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula to na pewno nic groznego moze dzidzius rosnie jakos sie rozpycha i czujesz bol ale niepotrzebnie ! Na pewno wszystko dobrze .
    Zycze szybkiego konca i wymarzonej kuchni :)

Kochane trzymajcie sie ! Ja lece zjesc i na basenik do zobaczenia pozniej :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki oo nie było mnie chwilę ale taka u mnie piękna pogoda że aż nie mogę usiedzieć w domu :)
    ja na olx też już się złapałam na oszusta na szczęście to nie było nic drogiego no ale przesyłki nie dostałam
    ostatnio zamawiałam ale płaciłam przy odbiorze wiec wszystko doszło :)

201510287051.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zwroccie uwage czy te klucia w jajniku nie macie w terminie takim jak teoretycznie mialaby byc @? Ja tak mialam i podobno tak moze sie dziac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się i ja

co do smaków w ciąży w pierwszej odrzuciło mnie od słodkiego a ur córeczkę. Teraz też nie mam apetytu na słodycze,a le nie wiem co będzie jeszcze tym razem ;)

Co do wagi to i ja mam nadwagę po pierwszej ciąży - waże 15 kg wiecej niz zaszłam w ciążę 1. Teraz na poczatku schudłam i od wczoraj waże znów tyle samo co przed 2 ciążą... ech chyba czas zacząć się więcej ruszać, ale gdzie jak non stop pracuję przy komputerze? I faktycznie przy nadwadze nie powinno się zbyt wiele przytyć.

Szczupłe mają o tyle lepiej, że nawet jak więcej przytują to szybko to zrzucą i śladu nie będzie... i chyba dlatego piszą, że one moga więcej przytyć niż panie misiowe ;)

Natomaist co do kopniaków to ja je mocno czułam, mąż teżczuł jak przykładał rekę, ale u mnie nie było wypychania zbytnio brzucha.. a u niektórych tak fajnie brzuch cały faluje ;) albo noga wypchnięta wystaje ;)

idę na obiad potem dokończę czytanie.. dzisiaj pyrki i gźik po poznańsku ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Hej hej witam się i ja

co do smaków w ciąży w pierwszej odrzuciło mnie od słodkiego a ur córeczkę. Teraz też nie mam apetytu na słodycze,a le nie wiem co będzie jeszcze tym razem ;)

Co do wagi to i ja mam nadwagę po pierwszej ciąży - waże 15 kg wiecej niz zaszłam w ciążę 1. Teraz na poczatku schudłam i od wczoraj waże znów tyle samo co przed 2 ciążą... ech chyba czas zacząć się więcej ruszać, ale gdzie jak non stop pracuję przy komputerze? I faktycznie przy nadwadze nie powinno się zbyt wiele przytyć.

Szczupłe mają o tyle lepiej, że nawet jak więcej przytują to szybko to zrzucą i śladu nie będzie... i chyba dlatego piszą, że one moga więcej przytyć niż panie misiowe ;)

Natomaist co do kopniaków to ja je mocno czułam, mąż teżczuł jak przykładał rekę, ale u mnie nie było wypychania zbytnio brzucha.. a u niektórych tak fajnie brzuch cały faluje ;) albo noga wypchnięta wystaje ;)

idę na obiad potem dokończę czytanie.. dzisiaj pyrki i gźik po poznańsku ;)

Misiowa, z tym chudnięciem to chyba nie ma reguły. Każdy organizm reaguje inaczej. Moja ciocia była wychudzona przed ciążą, nosiła rozmiar 34. W ciąży sporo przybrała na wadze, oczywiście udało jej się wiele zrzucić, ale nadal jej dużo zostało i teraz jest "przy kości". Czasami hormony tak potrafią namieszać, że chudnięcie nie jest takie proste. :(
    To tak samo jedne dziewczyny chudną podczas karmienia, inne dopiero po. Czasami nawet motywacja do schudnięcia nie wystarcza, u każdej z nas inaczej to wygląda. Obyśmy nie miały takich problemów po porodzie. Dobrze by było wrócić co najmniej do wagi wyjściowej, a ja nawet po cichu liczę na więcej. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po obiadku ;) nie ma to jak obiadek u mamusi ;)

Agu współczuję sytuacji z Teściową ale nie martw się, jutro będzie lepiej ;)

nenka aż Ci zazdroszczę tych 48 kg ;) ja mam prawie jeszcze raz tyle :(

nenka ja miałam cc, po niej 5 tyg się czyściłam i od razu okres dostałąm pomimo wyłącznego karmienia piersią na żadanie. Od poczatku w zasadzie czułam się świetnie jak tylko wyszłam ze szpitala, bo tam wyleżeć nie mogłam ;)
    Każda ciąża jest inna, każda kobieta przechodzi inaczej i nie ma zbytnio co porównywać.. a tym bardziej negatywnie się nastawiać...
    Dziecie moje bardzo dużo spało więc i ja byłam wypoczeta. Super wspominam czas po porodzie. Miałam wszędzie czyściutko, idealnie wprost, a teraz? wstyd niekiedy...

i ja mam ciągoty na pomidory ;) na szczęście już krajowe można kupić a i ogórki małosolne się pojawiły ;) kocham wiosnę ;)

nenka śliczne dzidzi ;)

Miłego wieczoru lecę pa

agu258 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo! ogórki małosolne! zrobie jutro :D

agu258 lubi tę wiadomość

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny a zwroccie uwage czy te klucia w jajniku nie macie w terminie takim jak teoretycznie mialaby byc @? Ja tak mialam i podobno tak moze sie dziac.
    Ja jestem w terminie @ . Przez dwa dni miałam ból jajnika. A dzisiaj okropnie głowa mnie boli. Aż mnie mdli .. Już dawno to się nie czułam. A.do tego opryszczka wskoczyła mi na ustach.. A z tego co wiem w ciąży chyba nie można używać leków na opryszczke ?

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak lubicie pomidory, to ja mam przepis na szybka salatke.. pomidor w kostke, ogorek zielomy w kostke i polowe almette ziolowego i jedt mega pyszne mega szybkie :) fajnedo mieska, ale tez fajne samo na kolacje :)

polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Dziewczyny jak tak lubicie pomidory, to ja mam przepis na szybka salatke.. pomidor w kostke, ogorek zielomy w kostke i polowe almette ziolowego i jedt mega pyszne mega szybkie :) fajnedo mieska, ale tez fajne samo na kolacje :)

a to taki almette z tego kubeczka do smarowania czy jest jeszcze jakiś inny almette bardziej twardy / sałatkowy ? :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ten z kubeczka, i on sie tak rozpusci i bedzie tak jak bys smietany dala np. ;)

lili_madlen lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka teraz mam smaka na takiego ogoraska hehe :)

Wlasnie bralam prysznic i natchnelo mnie zeby zrobic nalesniki , wiec do dziela i bedzie kolacyjka :D

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam na kolację zupkę chińską :P

szczesliwa_mamusia21, onka, agu258 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dobrze , trrzeba to co dzidzie chca :)

Ja juz odpczywam w lozku i czekam na swojego , eh jak ja nie lubie byc sama w domu dobrze ze was mam tutaj ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w łóżku, padnięta jestem, sporo dziś sprzątałam... A mąż drewno jeszcze wozi... Ten to ma zapał :P

szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ale dobrze ze ma zapal bedzie nadrabiac za dwoje , a ty zajadac sie za dwoje kazdy cos :)
    Ja dzis nic nie sprzatalam :( zdecydowanie dziś mam maało sił wiec zazdroszcze zapalu :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie w łóżku, ale pod kocem, też się zmeczylam bo postanowiłam pismo jedno dziś skończyć.

Na kolację szef kuchni poleca rogala z serkiem kozim i rzodkiewka ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :* wpadłam, żeby podzielić się dobrą nowiną, dostałam list ze szpitala, że moje dziecię jest w niskiej grupie ryzyka zachorowań na zespół downa :)

onka, aniacicha, agania, szczesliwa_mamusia21, Arielka, polkosia, Nynusia, Natka88, nat_alia, Lucy7, Aguś26, agu258, Misiowa, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka ależ mi smaka narobiła na tą sałatkę brzmi pysznie :)
    a u mnie właśnie przeszła burza delikatna bo delikatna ale była a ja sama w domu okropnie nie lubię być sama jak jest burza może padać ale jak już grzmi i wieje to aż mam ciary na rękach
    ja też już leżę sobie i odpoczywam

szczesliwa_mamusia21, nenka2 lubią tę wiadomość

201510287051.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ