Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja gotowalam zupke ogorkowa, ktora wyszla przepyszna, no dawno mi tak nie smakowala
najadlam się jak bączek i właśnie ide spać
Taka mi ochotę na malosolne zrobilyscie, ze właśnie studzi się słoik od trzech godzin i jutro będą gotowemniam!
Co do slodyczy , czasem sobie cos zjem, ale bez większej potrzeby, bardziej z nudow, a tak to mnie nie ciągnie w ogóle
Wzrost - 168 cm
Moja waga przed ciaza - 61 kg
Po ciężkich tygodniach wymiotów - 56 kg
Przed świętami i po 58 kg
Wczoraj 57 kg
Wiec szału nie ma, w ogóle nie przybieram na wadze, dalej jestem 4 kg do tylu. I wcale się z tego nie cieszę, bo nie chciałabym zeby moje dziecko urodziło się jakies niedozywionegeneralnie nie jestem na żadnej diecie, jem wtedy kiedy czuje taka potrzebę, ostatnio przez te stresy malo jadlam, ale dzisiaj juz nadrobilam.
Dobranoc :-* -
Witam się z rana.
Oczywiście dzisiaj pobudka i spotkanie z wc...coś czuje, że znowu do 6tego miesiąca będą mnie trzymać...poza tym mam coraz gorszy kaszel, tak myślę że powinnam już dawno kupić syrop dla ciężarnych...i w dodatku plecy zaczęły mnie boleć
..ehhh -
Dzięki
Kochane jesteście. Mi to trochę głupio
Agu no coś ty. Jest tak wiele dziewczyn, które chudną w pierwszych miesiącach ciąży. O dzidzię się nie martw! TO wszystko jest tak skonstruowane, że prędzej Ty będziesz niedożywiona, Twoje dziecko dostaje z założenia to co w organizmie najlepsze
Spadki wagi mogą byc wynikiem mdłości i wymiotów ale też prowadzenia zdrowszego trybu życia. Mi waga spadła w pierwszym miesiącu, potem troszkę przybrałam i przez miesiąc stała w miejscu. Przez ostatni miesiąc przytyłam aż 4 kg (no niecałe).
Tak tu wczoraj, w wątku, było smaaacznie a ja jestem bez kolacji, śniadanie pewnie koło 9 dopiero będzie a mąż nic nie przywiózł wczoraj.agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane;)
Ja juz na nogach bo musze się wyszykowac jedziemy na wieś do rodzinki prawie 100 km od domku no i jak na złość auto nam się popsuło wczoraj i musimy jechać moja "popierdółką " a mój cukiereczek jest mega nie wygodny na dłuższe trasy. A popołudniu grill wiec liczę na dobre szaszłyki
Miłego dnia mamusie ;***Lexie, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
PauLLa wrote:Witam się z rana.
Oczywiście dzisiaj pobudka i spotkanie z wc...coś czuje, że znowu do 6tego miesiąca będą mnie trzymać...poza tym mam coraz gorszy kaszel, tak myślę że powinnam już dawno kupić syrop dla ciężarnych...i w dodatku plecy zaczęły mnie boleć
..ehhh
PauLLa, mi na kaszel pomógł syrop z cebuli. Następnego dnia przeszło całkowicie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witam sie w zlym hmorze !
Wstalam rano i liczylam na piekne slonce , a tu deszcze nie pada , a leje i pranie mokre i nici z planow sadzenia i aranzacji ogrodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 07:55
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Piąty miesiąc zaczynam za tydzień
Nie sugeruję się tygodniami, bo miałam długie cykle, więc jak skończę 16, to dopiero będę liczyć 17
Mój gin mówi, że liczy się skończone tygodnie
Szczególnie, że u mnie rzeczywiście wg USG Klementysia mniejsza o tydzień, więc staram się za bardzo nie wyprzedzać z liczeniem
Niemniej - pamiętam jak mamie mówiłam, że to 5 tydzień, a tu zaraz miesiąc...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 07:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wlasnie sprawdzilam i skorygowalam moj post
Tak czy inaczej czas szybko mija
Mowia, ze II trymest jest najfajniejszy , bo malo dolegliwosci . Tylko szkoda , ze tak pedza te tygodnie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 08:07
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Poklosia, bedzie Klementynka, piękne imię.
A ja dzisiaj weekend w szkole, dzisiaj do 19,masakra...a taka piękna pogoda. A jutro rocznica ślubu i mąż zabiera mnie uwaga...na frytki
Ursa, odpoczywaj. Niestety wzdęcia mogą być w ciąż bardzo upierdliwe, po co miałaś sie męczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 08:21
nat_alia, agu258, nenka2 lubią tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Matko juz jest jedna styczniowka 2016 !!!
Uwielbiam ten miesiącOd połowy stycznia trwa mój piękny sen
No może dzisiejsze śniadanie w szpitalu nie jest szczytem marzeń
agu258 lubi tę wiadomość
-
Milego dnia dziewczyny zycze
a ja uciekam przygotowywać sie do wesela
Buziaki
nadrobie was w poniedziałek -
A ja kocham kwiecień, bo moja królewna się wtedy urodziła. Było pięknie i słonecznie. U nas też dziś zapowiada się śliczna pogoda. Jutro moje szczęście kończy dziewięć lat, a dziś organizujemy urodziny. Później może wrzucę jakąś urodzinową fotkę mojej dużej pannicy. 9 lat to niby nie tak dużo, ale moje dziecko jest tak dojrzałe i wygadane, że czuję, jakbym miała w domu nastolatkę. Na szczęście grzeczną i ułożoną.
Oby drugi maluch był taki cudny, choć w połowie!
Miłego i słonecznego weekendu, dziewczynki.Wspaniałej zabawy na weselach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 08:59
Ursa lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny,czy ktoras z was miala albo slyszala od znajomej o tescie CVS,to jest amniopunkcja i pobieranie probki z kosmowki-lozyska.moje wyniki po usg na syndrom downa i krwi nie wyszly dobrze,jestem w grupie duzego ryzyka.i zdecydowalam sie na to badanie,bo musze wiedziec na 100% czy jest ok czy nie,pomimo ze to badanie ma 1-2% ryzyka poronienia.wierze ze nic takiego sie nie zdarzy,ale tak naprawde jestem przerazona,po pierwsze badaniem,drugie konsekwencjami,trzecie jaki bedzie wynik.badanie w poniedzialek ,wszystko w ekspresowym tempie bo trzeba je zrobic pomiedzy 11-14 tyg ciazy a ja zaczynam 14 we wtorek,boje sie tez samego badania i tej dlugiej igly,czy to bedzie bardzo bolalo?!przez pierwsze dwa dni od wezwania do szpitala, bylam zalamana tylko placz i nerwy,ale teraz postanowilam sie uspokoic,to nie jest dobre dla dziecka,dopoki nie bedzie wyniku jakos sie postaram.tyle radosci ostatnio bylo,moj wnusio daje tyle radosci,a tu taka wiadomosc,niemoze byc zadobrze...zycze wam milego weekendu,ja dzis w pracy bo nasz college ma dzien otwarty...