Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa mamusia
Przywiózł mi pomarańczę sztuk: 1, chleb, masło i twaróg
I nie wiem kto mnie gorzej karmi
W szpitalu w mielonce chociaż trochę mięsa było
szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, Misiowa, aanaa, Lexie, Mo_niczka lubią tę wiadomość
-
hahahahh Ursa to rzeczywiście zostań na szpitalnym jedzeniu, albo złóż konkretne zamówienie heheh bo z głodu padniesz :p
Ursa, polkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Hehe Ursa chyba sie zgadzam z IviQ musisz czarno na bialym sobie czegos zazyczyc
Ale super , że malenstwo filkaA co do wypisu ja jak mialam operacje to przypadalo akurat czwartek jakies swieto i prawie nikogo nie bylo ale mnie wypisali i wypis i dokumentacje przyslali pozniej poczta ale to w moim przypadku nie wiem jak bedzie u Ciebie
Jade na zakupki chetnie bym Cie obkupila Ursa i zawiozla Ci smakolyki do szpitala :*
-
AsiaPoli wrote:hej dziewczyny,czy ktoras z was miala albo slyszala od znajomej o tescie CVS,to jest amniopunkcja i pobieranie probki z kosmowki-lozyska.moje wyniki po usg na syndrom downa i krwi nie wyszly dobrze,jestem w grupie duzego ryzyka.i zdecydowalam sie na to badanie,bo musze wiedziec na 100% czy jest ok czy nie,pomimo ze to badanie ma 1-2% ryzyka poronienia.wierze ze nic takiego sie nie zdarzy,ale tak naprawde jestem przerazona,po pierwsze badaniem,drugie konsekwencjami,trzecie jaki bedzie wynik.badanie w poniedzialek ,wszystko w ekspresowym tempie bo trzeba je zrobic pomiedzy 11-14 tyg ciazy a ja zaczynam 14 we wtorek,boje sie tez samego badania i tej dlugiej igly,czy to bedzie bardzo bolalo?!przez pierwsze dwa dni od wezwania do szpitala, bylam zalamana tylko placz i nerwy,ale teraz postanowilam sie uspokoic,to nie jest dobre dla dziecka,dopoki nie bedzie wyniku jakos sie postaram.tyle radosci ostatnio bylo,moj wnusio daje tyle radosci,a tu taka wiadomosc,niemoze byc zadobrze...zycze wam milego weekendu,ja dzis w pracy bo nasz college ma dzien otwarty...
Moja kuzynka miała przy ciąży blizniaczej, nic sie złego nie wydarzyło, lekarz tylko kazał sie oszczędzać przez tydzien. A jak wysoka byla przymierność?
-
O rany nadrobilam Was,chyba z 7 stron:)
Juz nie pamiętam kto o tym pisal,ale na kaszel tez polecam syrop z cebuli i zioła bitnera zmieszać z oliwa i tym sie natrzeć (klata i plecy). Podobno najlepsi na kaszel,juz wielu moich znajomych sprawdzali i w ciąży dozwolone:)
Pędzę na rower no tak wspaniale:)
Aha,co do tego zwikszenia umowy,to wiem,ze się liczy srednia z 12 mcy ale doplacacie tylko składki a do średniej wlicza sie całość,czyli jakies co najmniej 3 razy więcej:) ale to,ze nie można pójść na L4 to lipa:/
-
A ja właśnie leżę na leżaczku i odpoczywam
od rana sprzątałam, później sadzilam małe sałatki z doniczek na ogródek, pranie się suszy, obiadek zjedzony i w końcu czas na relaks
Pomidorki tez mam w domciu posadzone: bawole serca, malinowki i koktajlowe z tamtego roku, bo były przepysznemoże po majowce wysadze na ogródek, bo jeszcze dwa dni temu mały mrozik był
I też mam ochotę na grilla, wiec może odpalimy wieczorkiem
Asiapoli trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
Miłej sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:04
szczesliwa_mamusia21, Ursa, AsiaPoli lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Dziewczyny, a czy któraś z Was odstawiała już dupka? Bo ja 3 dni temu wzięłam ostatnią tabletkę, a dziś mi się plamienia pojawiły i nie wiem czy to normalne czy może wrócić do brania? Wysłałam maila do mojego lekarza, ale chyba nie odpisze mi w weekend...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia mi też kazał juz odstawić dupka i zmniejszylam najpierw do 1 tabl i tez się trochę boję całkiem odstawić bo zostały mi 3 tabl.i nie wiem co bedzie. W jednym temacie czytałam że na tym etapie łożysko powinno już pełnić swoją funkcję, wiec nic się nie powinno dziać. Może te plamienia to taka reakcja na odstawienie dupka.
Ciekawe co Ci odpisze lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:03
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Ja brałam 3x1 do 13 tc, potem jakoś 2 tygodnie 2x1 i ostatnie 3 dni po 1, bo tak mi kazał. Chyba czeka mnie szpital, bo zaczął boleć mnie brzuch i plamienia mocno brązowe, a wcześniej tylko brudzenie kawa z mlekiem
Jej... Nigdy nie byłam w szpitalu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:16
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mój brzuch wieczorem jest zawsze dużo większy niż rano,ale u mnie to od jedzenia,bo non stop cos mielę w paszczy;) co zjem,to jestem glodna;)
Polkosia moze faktycznie lepiej isc do szpitala,jak dziewczyny wczesniej mowily,lepiej dmuchać na zimne:)
Ja nie brałam dupka,to tez nie pomogę za bardzo...szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo mojego miasra przyjechala karuzela, a ja nie moge na niczym pojezdzic
maz na wszystko poszedl z coreczka.. ale ona jeszcze roszke malutka na to.. ale zawsze jakas rozrywka
Mamy 25° normalnie mega pogoda jak ja kocham cieploszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
polkosia ja odstawilam w zeszlym tygodniu , ale nie mialam zadnych plamien , ani bolow brzucha . Moze lepiej jak pojedziesz do szpitala ? Wiem , ze byly dziewczyny, ktore musialy brac dupka do 26 tygodnia .
Trzymam kciuki !
Ja wieczorami ,nawet juz teraz mam tak wydety brzuch , ze wygladamna minimum na 6 miesiac i od kilku dni codziennie wieczorem boli mnie podbrzusze . Chyba to normalne ?!
Asia Poli pamietaj , ze zawsze trzeba myslec pozytywnie, bo lekarze i sprzety tez czesto sie myla i napewno tak bedzie w Twoim przypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:56
AsiaPoli lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
AsiaPoli myśl pozytywnie! Nam lekarz po genetycznych też zalecił papa, przezierność była 2,3. Powiedział też, że najprawdopodobniej to duże dziecko. No i nic nie zrobiliśmy, bo po pierwsze mieścimy się w normie, a po drugie to, że byłoby chore nie miałoby dla nas żadnego znaczenia. i tak byłoby kochane!
Polkosia, wiem co przezywasz. Ja 2 tyg temu miałam krwawienie, póżniej takie brunatne plamienia- starą krew, w poniedziałek byłam u kontroli, było juz prawie czysto. po kontroli znowu zaczęły się plamienia brązowe, taki sluz brunatny...napisałam do mojej lekarki. Odpisała mi, że to nadal mogą spływac resztki starej krwi, ale gdyby pojawiło się tego więcej mam jechać na IP. i nie wiem...skąd mam wiedziec ile to duzo, a ile mało?? no i dziś mam urodziny, a jakoś tak nie umiem się cieszyć, bo się martwię;/AsiaPoli lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]