X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia :P Przywiózł mi pomarańczę sztuk: 1, chleb, masło i twaróg :P I nie wiem kto mnie gorzej karmi :P W szpitalu w mielonce chociaż trochę mięsa było :P

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, Misiowa, aanaa, Lexie, Mo_niczka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahh Ursa to rzeczywiście zostań na szpitalnym jedzeniu, albo złóż konkretne zamówienie heheh bo z głodu padniesz :p

Ursa, polkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ursa chyba sie zgadzam z IviQ musisz czarno na bialym sobie czegos zazyczyc :D

Ale super , że malenstwo filka :) A co do wypisu ja jak mialam operacje to przypadalo akurat czwartek jakies swieto i prawie nikogo nie bylo ale mnie wypisali i wypis i dokumentacje przyslali pozniej poczta ale to w moim przypadku nie wiem jak bedzie u Ciebie :)

Jade na zakupki chetnie bym Cie obkupila Ursa i zawiozla Ci smakolyki do szpitala :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dziewczyny,czy ktoras z was miala albo slyszala od znajomej o tescie CVS,to jest amniopunkcja i pobieranie probki z kosmowki-lozyska.moje wyniki po usg na syndrom downa i krwi nie wyszly dobrze,jestem w grupie duzego ryzyka.i zdecydowalam sie na to badanie,bo musze wiedziec na 100% czy jest ok czy nie,pomimo ze to badanie ma 1-2% ryzyka poronienia.wierze ze nic takiego sie nie zdarzy,ale tak naprawde jestem przerazona,po pierwsze badaniem,drugie konsekwencjami,trzecie jaki bedzie wynik.badanie w poniedzialek ,wszystko w ekspresowym tempie bo trzeba je zrobic pomiedzy 11-14 tyg ciazy a ja zaczynam 14 we wtorek,boje sie tez samego badania i tej dlugiej igly,czy to bedzie bardzo bolalo?!przez pierwsze dwa dni od wezwania do szpitala, bylam zalamana tylko placz i nerwy,ale teraz postanowilam sie uspokoic,to nie jest dobre dla dziecka,dopoki nie bedzie wyniku jakos sie postaram.tyle radosci ostatnio bylo,moj wnusio daje tyle radosci,a tu taka wiadomosc,niemoze byc zadobrze...zycze wam milego weekendu,ja dzis w pracy bo nasz college ma dzien otwarty...
    Asia Poli bardzo mi przykro, ze musisz to przezywac
    Moja kuzynka miała przy ciąży blizniaczej, nic sie złego nie wydarzyło, lekarz tylko kazał sie oszczędzać przez tydzien. A jak wysoka byla przymierność?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany nadrobilam Was,chyba z 7 stron:)
    Juz nie pamiętam kto o tym pisal,ale na kaszel tez polecam syrop z cebuli i zioła bitnera zmieszać z oliwa i tym sie natrzeć (klata i plecy). Podobno najlepsi na kaszel,juz wielu moich znajomych sprawdzali i w ciąży dozwolone:)
    Pędzę na rower no tak wspaniale:)
    Aha,co do tego zwikszenia umowy,to wiem,ze się liczy srednia z 12 mcy ale doplacacie tylko składki a do średniej wlicza sie całość,czyli jakies co najmniej 3 razy więcej:) ale to,ze nie można pójść na L4 to lipa:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za bledy ale to z telefonu:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie leżę na leżaczku i odpoczywam :-) od rana sprzątałam, później sadzilam małe sałatki z doniczek na ogródek, pranie się suszy, obiadek zjedzony i w końcu czas na relaks :-)
    Pomidorki tez mam w domciu posadzone: bawole serca, malinowki i koktajlowe z tamtego roku, bo były przepyszne :-) może po majowce wysadze na ogródek, bo jeszcze dwa dni temu mały mrozik był
    I też mam ochotę na grilla, wiec może odpalimy wieczorkiem :-)
    Asiapoli trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
    Miłej soboty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:04

szczesliwa_mamusia21, Ursa, AsiaPoli lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne ze wieczorem jak troche pochodze przez dzien wiecej to brzuch jest wiejszy i twardszy?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss ja sie nie przygladalam tak za bardzo ale moj na pewno jest wiekszy ale to tez przez to ze caly dzien cos jemy wiec moze dlatego na wieczor nas bardziej wypycha :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was odstawiała już dupka? Bo ja 3 dni temu wzięłam ostatnią tabletkę, a dziś mi się plamienia pojawiły i nie wiem czy to normalne czy może wrócić do brania? Wysłałam maila do mojego lekarza, ale chyba nie odpisze mi w weekend...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mi też kazał juz odstawić dupka i zmniejszylam najpierw do 1 tabl i tez się trochę boję całkiem odstawić bo zostały mi 3 tabl.i nie wiem co bedzie. W jednym temacie czytałam że na tym etapie łożysko powinno już pełnić swoją funkcję, wiec nic się nie powinno dziać. Może te plamienia to taka reakcja na odstawienie dupka.
    Ciekawe co Ci odpisze lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:03

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 3x1 do 13 tc, potem jakoś 2 tygodnie 2x1 i ostatnie 3 dni po 1, bo tak mi kazał. Chyba czeka mnie szpital, bo zaczął boleć mnie brzuch i plamienia mocno brązowe, a wcześniej tylko brudzenie kawa z mlekiem :/ Jej... Nigdy nie byłam w szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:16

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to Ty jedz lepiej do szpitala , po co masz sie denerwowac. Będziesz spokojniejsza

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia , spokojnie na pewno bedzie dobrze , a dla bezpieczenstwa jedz do szpitala , chociaz uspokoja Cie pomoga i nie bedziesz sie martwic, na pewno bedzie dobrze :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch wieczorem jest zawsze dużo większy niż rano,ale u mnie to od jedzenia,bo non stop cos mielę w paszczy;) co zjem,to jestem glodna;)
    Polkosia moze faktycznie lepiej isc do szpitala,jak dziewczyny wczesniej mowily,lepiej dmuchać na zimne:)
    Ja nie brałam dupka,to tez nie pomogę za bardzo...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( plamienia w ciazy sa straszne :/ trzymaj sie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego miasra przyjechala karuzela, a ja nie moge na niczym pojezdzic :( maz na wszystko poszedl z coreczka.. ale ona jeszcze roszke malutka na to.. ale zawsze jakas rozrywka :)
    Mamy 25° normalnie mega pogoda jak ja kocham cieplo :)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja odstawilam w zeszlym tygodniu , ale nie mialam zadnych plamien , ani bolow brzucha . Moze lepiej jak pojedziesz do szpitala ? Wiem , ze byly dziewczyny, ktore musialy brac dupka do 26 tygodnia .
    Trzymam kciuki !

Ja wieczorami ,nawet juz teraz mam tak wydety brzuch , ze wygladamna minimum na 6 miesiac i od kilku dni codziennie wieczorem boli mnie podbrzusze . Chyba to normalne ?!
    Asia Poli pamietaj , ze zawsze trzeba myslec pozytywnie, bo lekarze i sprzety tez czesto sie myla i napewno tak bedzie w Twoim przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:56

AsiaPoli lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokłosia trzymaj sie. Ja dupka będę brala do konca

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli myśl pozytywnie! Nam lekarz po genetycznych też zalecił papa, przezierność była 2,3. Powiedział też, że najprawdopodobniej to duże dziecko. No i nic nie zrobiliśmy, bo po pierwsze mieścimy się w normie, a po drugie to, że byłoby chore nie miałoby dla nas żadnego znaczenia. i tak byłoby kochane!

Polkosia, wiem co przezywasz. Ja 2 tyg temu miałam krwawienie, póżniej takie brunatne plamienia- starą krew, w poniedziałek byłam u kontroli, było juz prawie czysto. po kontroli znowu zaczęły się plamienia brązowe, taki sluz brunatny...napisałam do mojej lekarki. Odpisała mi, że to nadal mogą spływac resztki starej krwi, ale gdyby pojawiło się tego więcej mam jechać na IP. i nie wiem...skąd mam wiedziec ile to duzo, a ile mało?? no i dziś mam urodziny, a jakoś tak nie umiem się cieszyć, bo się martwię;/

AsiaPoli lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ